Blog

een baan zoeken

22 Lessen Die Je Leert Tijdens Het Werken In Een Restaurant

Studenten of jonge volwassenen werken vaak in een restaurant om zichzelf financieel te onderhouden voordat ze een loopbaan in verschillende industrieën vinden. Deze functies vormen een goed startpunt voor de loopbaan van mensen, omdat er veel overdraagbare vaardigheden en lessen zijn die je kunt leren tijdens het werken in een restaurant. Het werken in een restaurantbaan kan je helpen je voor te bereiden op toekomstige functies door vaardigheden zoals geduld, multitasking en teamwork te leren en te ontwikkelen. In dit artikel behandelen we 22 veelvoorkomende lessen die je zou kunnen leren tijdens het werken in een restaurant.

Lees meer: ​​21 posities voor restaurantmedewerkers

22 dingen die je leert in een restaurant

Hier zijn 22 lessen of vaardigheden die je zou kunnen leren tijdens het werken in een restaurant die overdraagbaar zijn naar vele carrières:

1. Teamwerk

In een restaurant vertrouwt elke positie op elkaar. Een server vertrouwt bijvoorbeeld op koks en barmannen om tijdig en nauwkeurig te zijn met bestellingen, evenals gastheren en gastvrouwen om klanten gelijkmatig te plaatsen, zodat ze elke tafel aandacht kunnen geven. Overweeg bij het solliciteren naar toekomstige functies na het werken in een restaurant, te vermelden dat u al bekend bent met teamdynamiek en hoe u met verschillende persoonlijkheden kunt omgaan in een snelle omgeving.

2. Multitasken

Restaurants zijn vaak druk, dus multitasken is essentieel om aan de behoeften van klanten te voldoen. Deze vaardigheid kan je helpen om je voor te bereiden op snelle omgevingen in de toekomst en kan je meer verkoopbaar maken voor dat soort functies.

3. Geduld

Meerdere bestellingen, de houding van klanten en verschillende persoonlijkheden van collega's vereisen geduld om te overwinnen. Geduldige methoden, zoals ademhalingstechnieken en het behouden van positieve gedachten, kunnen u helpen een gevoel van kalmte te behouden in stressvolle omgevingen.

Verwant: 5 manieren om geduldiger te zijn, kunnen je carrière helpen

4. Klantenservice

Restaurantbanen, zoals server of host zijn, stellen je in staat om je klantenservicevaardigheden voortdurend te verbeteren, omdat je altijd contact hebt met klanten. Goede tips zijn meestal afhankelijk van het oefenen van goede klantenservicevaardigheden zoals geduld, diplomatie en volwassenheid. Vaardigheden op het gebied van klantenservice kunnen u helpen om met klanten of klanten om te gaan in elke carrière die u nastreeft.

5. Communicatie

Effectieve communicatie is essentieel voor elke werkplek en is vooral noodzakelijk in een restaurantomgeving. Of u nu met klanten of uw collega's praat, goede communicatie bevordert het vertrouwen, de samenwerking en de algehele tevredenheid van zowel gasten als medewerkers. Een manier waarop u uw communicatie in een restaurantfunctie kunt verbeteren, is als u vragen of opmerkingen heeft, deze door te geven aan de juiste persoon, en in ruil daarvoor kunnen zij beter begrijpen dat zij hun vragen of zorgen ook aan u kunnen voorleggen. Dit kun je ook toepassen op andere werkplekken.

6. Prioritering

Bij multitasken is het belangrijk om te bepalen welke taken belangrijker zijn dan andere. Werknemers blijven bezig tijdens het werken in een restaurant en om taken efficiënt af te handelen, is het stellen van prioriteiten essentieel. Bestellingen zijn belangrijk om chronologisch bij te houden, maar dringende verzoeken van collega's of het management kunnen in de plaats komen van waar u al aan werkt. Grenzen stellen, taken delegeren en afleiding beperken zijn allemaal prioriteringsvaardigheden die overal nuttig zijn.

Lees meer: ​​Prioriteit geven aan taken op de werkplek

7. Tijdbeheer

Klanten verwachten dat ze op tijd kunnen zitten en bediend worden, en door ervoor te zorgen dat aan die behoeften wordt voldaan, kan dit helpen om goede fooien te krijgen en klanten tevreden te houden. Leren hoe u veel taken tegelijk kunt beheren en projecten op tijd kunt voltooien, is waardevol op elke werkplek.

8. Stiptheid

Het werken in een restaurantbaan kan u helpen het belang van stiptheid te beseffen, aangezien een druk restaurant soepel blijft draaien. Als je goed in een restaurantbaan hebt gewerkt, ben je waarschijnlijk een betrouwbaar en punctueel persoon, twee eigenschappen die veel werkgevers waarderen bij kandidaten.

9. Conflicthantering

Omdat je vaak met klanten en collega's omgaat in een snelle, hoge drukomgeving wanneer je een restaurantbaan hebt, zul je op een gegeven moment waarschijnlijk met conflicten te maken krijgen. Als u leert hoe u conflicten op de juiste manier kunt beheren, kunt u zich later in uw carrière voorbereiden op leiderschapsrollen. Gerelateerde vaardigheden en deugden zoals luisteren, positiviteit, zekerheid en empathie zijn nuttig voor conflictoplossing en -beheer in alle rollen.

10. Professionaliteit

Ontevreden klanten en meningsverschillen tussen collega's komen vaak voor in restaurants, maar kalmte bewaren en professioneel blijven kan deze problemen helpen verlichten. Professionaliteit helpt niet alleen om fooien te krijgen, maar het helpt een restaurant ook om zijn reputatie te behouden. Als u trots bent op het bedrijf waarvoor u werkt en een goed voorbeeld geeft in het vertegenwoordigen van uw bedrijf bij klanten of klanten, kunt u op elk moment in uw carrière een aanwinst voor uw werkgever zijn.

11. Presentatie

Restaurantmanagers eisen vaak dat hun werknemers uniformen dragen of zich aan een dresscode houden. Ze verwachten ook dat je voorbereid en hygiënisch op je werk verschijnt, wat je kan helpen gewoonten op te bouwen die je waarschijnlijk nodig hebt voor toekomstige functies. Uw presentatie houdt ook de positieve reputatie van een bedrijf in stand.

12. Netheid op de werkplek

Een schoon restaurant geeft prioriteit aan gezondheid en veiligheid. Werken in een restaurant kan u helpen het belang van netheid op de werkplek te beseffen, wat in een kantooromgeving een bedrijf kan helpen om professionaliteit te behouden, klanten, klanten en werknemers beter te verwelkomen en u en uw teamleden in staat te stellen zich beter te concentreren.

13. Eerlijkheid

Als je een fout maakt, is het belangrijk om eerlijk te zijn en deze zo snel mogelijk toe te geven. In een restaurantomgeving kun je een bestelling verkeerd opschrijven of een klant in de verkeerde sectie plaatsen. Wanneer deze dingen gebeuren, kan openhartig en eerlijk zijn tegen klanten of collega's problemen beter verlichten. Mensen waarderen eerlijkheid vaak en zijn misschien onder de indruk van je openhartigheid. Eerlijk zijn creëert ook een betrouwbare en teamvriendelijke omgeving.

14. Wiskundige vaardigheden

Basis wiskunde is essentieel bij het werken in een restaurantomgeving. Bij het berekenen van fooien of het toevoegen van ingrediënten die extra geld kosten, raak je vertrouwd met elementaire wiskunde in een real-life setting. Als je goed hebt gewerkt in een restaurantomgeving, probeer deze vaardigheid dan te benadrukken op je cv of het volgende sollicitatiegesprek voor een boekhoudkundige, financiële, boekhoudkundige of administratieve rol, onder andere waarbij gecijferdheid wordt gebruikt.

Gerelateerd: Rekenvaardigheden: definitie en voorbeelden

15. Veerkracht

Door te leren hoe u door uitdagingen kunt volharden en toch uw taken met professionaliteit kunt uitvoeren, kunt u in elke omgeving gedijen. In sollicitatiegesprekken voor verschillende rollen kan je worden gevraagd om een ​​uitdaging te beschrijven die je hebt moeten overwinnen, en voorbeelden van veerkracht zoals die uit je dagen dat je in een restaurant werkte, kunnen uitstekende antwoorden bieden.

16. Aanpassingsvermogen

Een restaurantomgeving verandert van dag tot dag en kent vaak een regelmatig personeelsverloop. Als u zich kunt aanpassen aan nieuwe klanten en collega's, kunt u snel slagen wanneer u van vakgebied verandert of iets nieuws probeert. Als je restaurantervaring op je cv hebt staan, kan een werkgever je zien als een persoon die flexibel en onafhankelijk is en geen micromanagement nodig heeft om taken uit te voeren.

17. Arbeidsethos

Arbeidsethiek is de mentaliteit van vastberadenheid en toewijding om je best te doen op het werk. Je ontwikkelt vaak een geweldige werkethiek als restaurantmedewerker door je best te doen om aan de behoeften van klanten te voldoen, je teamgenoten te helpen en het restaurant schoon en goed functionerend te houden. U kunt deze arbeidsethos vervolgens gebruiken in uw toekomstige functies, waarbij u dezelfde toewijding toont om het beste te doen voor uw werkgever en team.

18. Respect

Respect oefenen houdt in dat je klanten en je collega's op een vriendelijke en empathische manier behandelt. Een samenhangende omgeving vereist respect op alle niveaus, ongeacht waar op de hiërarchie van posities iemand ligt. Een goede werkomgeving is er een waar mensen respectloos omgaan met respect en respect omarmen. Restaurants zijn een geweldige plek om respect te tonen en te herkennen hoe het voelt om niet gerespecteerd te worden.

19. Omgaan met stress

Vanwege hun snelle karakter, kunnen restaurantbanen je in staat stellen om goed stressmanagement te oefenen waar je later in je leven op kunt vertrouwen. Technieken zoals pauzes nemen wanneer dat nodig is, mindfulness en het bespreken van problemen en problemen met collega's die zich met uw situatie kunnen identificeren, zijn allemaal nuttige manieren om met stress om te gaan.

20. Falen onder ogen zien

Eenvoudige fouten, zoals het vergeten van het drankje van een klant of het doorgeven van de verkeerde bestelling aan een barman, stellen u in staat om mislukkingen onder ogen te zien en het af te handelen. Hoewel u fouten kunt maken of dergelijke fouten kunt maken tijdens het werken in een restaurantbaan, kunt u deze situaties gebruiken als leermogelijkheden. Merk op hoe u op deze scenario's reageerde en wat u voor de toekomst kunt kopiëren of wijzigen.

21. Memoriseren

Hoe langer je bij een restaurantbaan werkt, hoe beter je details kunt onthouden. Met oefening en ervaring wordt het verwerken van grote verzoeken van klanten veel eenvoudiger. Door details te onthouden en snel te reageren op verzoeken, weten managers zeker dat u uw taken zonder hulp of aarzeling kunt uitvoeren.

22. Vertrouwen

Een voordeel van dagelijkse persoonlijke interactie is het opbouwen van vertrouwen in uw communicatieve vaardigheden en spreekvaardigheid in het openbaar. U kunt vertrouwen vinden waarvan u niet wist dat u het had door met klanten om te gaan. Door advies te geven over wat u moet bestellen of door taken aan verschillende collega's te delegeren, kunt u vertrouwen in uw werk opbouwen dat u gedurende uw hele professionele carrière kunt gebruiken.


About author

Fransien Reints

Studenten of jonge volwassenen werken vaak in een restaurant om zichzelf financieel te onderhouden voordat ze een loopbaan in verschillende industrieën vinden. Deze functies vormen een goed startpunt voor de loopbaan van mensen, omdat er veel overdraagbare vaardigheden en lessen zijn die je kunt leren tijdens het werken in een restaurant. Het werken in een restaurantbaan kan je helpen je voor te bereiden op toekomstige functies door vaardigheden zoals geduld, multitasking en teamwork te leren en te ontwikkelen. In dit artikel behandelen we 22 veelvoorkomende lessen die je zou kunnen leren tijdens het werken in een restaurant.


Scroll to Top