Blog

een baan zoeken

22 Pensioenbanen Voor Ingenieurs: Met Salarisverwachtingen En Taakverantwoordelijkheden

Met jarenlange professionele ervaring in engineering, heb je het vermogen om je kennis met anderen te delen en een leidende rol op zich te nemen voor jonge professionals. Pensioenbanen voor ingenieurs omvatten een verscheidenheid aan mogelijkheden om uw branchevaardigheden te leiden, les te geven en uit te breiden. Door de tijd te nemen om de verschillende vacatures te onderzoeken die aansluiten bij uw inkomensbehoeften en eerdere professionele ervaringen, kunt u uw zoektocht naar een baan beperken tot een paar belangrijke gebieden. In dit artikel definiëren we wat we bedoelen met gepensioneerde banen voor ingenieurs en geven we 22 voorbeelden van banen voor gepensioneerde ingenieurs met relatieve baaninformatie.

Gerelateerd: Ideeën voor "Wat te doen als ik met pensioen ga"

Wat zijn pensioenbanen voor ingenieurs?

Pensioenbanen voor ingenieurs omvatten alle functies waarmee ingenieurs een stap terug kunnen doen van directe betrokkenheid bij het uitvoeren van technische projecten. Dit betekent dat ze mogelijk geen handenarbeid verrichten en in plaats daarvan een toezichthoudende rol op zich nemen die hen in staat stelt om de activiteiten te observeren, belangrijke beslissingen te nemen over technische processen en waar nodig begeleiding te bieden. Gepensioneerde ingenieursbanen kunnen echter ook die in het onderwijs en andere gebieden volledig omvatten.

Gerelateerd: Tips voor het vinden van banen na 50

22 voorbeelden van de beste banen voor gepensioneerde ingenieurs

Er is een scala aan vacatures beschikbaar voor gepensioneerde ingenieurs, waaronder verschillende specialiteiten, salarisverwachtingen en werkomgevingen. Hier zijn 22 voorbeelden van de beste pensioenbanen voor ingenieurs met salarisverwachtingen, typische kwalificaties en dagelijkse verantwoordelijkheden:

1. Producttester:

Nationaal gemiddeld salaris: $38.825 per jaar

Primaire taken: Producttesters helpen bedrijven door nieuwe producten te gebruiken, deze te inspecteren en kritiek te geven op de kwaliteit ervan. Producttester zijn is een geweldige baan voor gepensioneerde ingenieurs omdat ze hun kennis kunnen toepassen om de kwaliteit van het product te waarborgen. Ze kunnen deze taak ook thuis uitvoeren door producten per post te ontvangen. Om producttester te worden, kunt u verschillende beroepskwalificaties hebben. Productie-, technologie- en engineeringbedrijven selecteren bedrijven met een technische achtergrond om uitgebreide inzichten te bieden in producten en mogelijke defecten.

2. Chemische operator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41,187 per jaar

Primaire taken: Chemische operators zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse operaties in chemische fabrieken. Ze huren en trainen werknemers, houden toezicht op de operaties en selecteren machines en andere processen om de scheiding van natuurlijke hulpbronnen uit te voeren. Ze kunnen indien nodig ook verantwoordelijk zijn voor het bedienen van bepaalde machines. Voor gepensioneerden met een achtergrond in chemische technologie stelt het werken als chemisch operator hen in staat een baan te behouden die betrekking heeft op hun vakgebied, terwijl ze meer managementwerk verrichten.

3. Productieoperator

Nationaal gemiddeld salaris: $45.796 per jaar

Primaire taken: Productieoperators werken in fabrieken of fabrieken om machines en andere apparatuur die nodig is om producten te assembleren te bedienen en te repareren. Ze moeten mogelijk ook helpen bij het opzetten van nieuwe machines en deze programmeren om functies tegen een bepaald tarief uit te voeren. Dit is een geweldige baan voor gepensioneerden die vroeger als industrieel ingenieur werkten. Ingenieurs die werk als productieoperator willen uitvoeren, moeten mogelijk een certificaat behalen of een baantraining op locatie volgen.

4. Leraar op de middelbare school

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.190 per jaar

Primaire taken: gepensioneerde ingenieurs kunnen studenten helpen een liefde voor techniek en innovatief denken te ontwikkelen door te werken als leraren op de middelbare school. Afhankelijk van hun specialiteit kunnen ze wiskunde, wetenschappen, houtwinkel of STEM-gerelateerde cursussen geven. Leraren op de middelbare school zijn verantwoordelijk voor het maken van een cursuscurriculum, het beoordelen van cursussen en het lesgeven aan meerdere klassen studenten per dag. Om leraar te worden als je een achtergrond in techniek hebt, kun je ofwel een bacheloropleiding in het onderwijs voltooien of werk zoeken bij scholen die mensen willen met verschillende ervaring in de sector.

5. Bouwadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.501 per jaar

Primaire taken: Bouwconsulenten werken voor bouwadviesbureaus of als zelfstandige om te helpen met pre- en postconstructiedetails, zoals het maken van bouwblauwdrukken, het presenteren van marketingmateriaal en het onderhouden van communicatie met handelsprofessionals. Bouwadviseurs hebben meestal een bachelordiploma in combinatie met jarenlange ervaring in de bouw of aannemerij. Gepensioneerden die in de civiele techniek hebben gewerkt, hebben al de achtergrond om bij te dragen aan bouwprojecten en gebouw- of buurtinrichtingen.

6. Logistiek supervisor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.209 per jaar

Primaire taken: Logistiek supervisors houden toezicht op de dagelijkse activiteiten in fabrieken of magazijnen. Ze zorgen ervoor dat magazijnmedewerkers op de hoogte zijn van inkomende of uitgaande zendingen en coördineren het lossen of laden van productzendingen. Ze houden ook toezicht op de chauffeursschema's en communiceren met de ontvangende partij over wanneer ze hun zendingen kunnen verwachten. Voor gepensioneerden met eerdere ervaring in industriële of transporttechniek, stelt deze rol hen in staat hun vaardigheden uit te breiden.

7. Technisch verkoopmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.520 per jaar

Primaire taken: Een technisch verkoopmedewerker gebruikt zijn kennis van technische en technische processen om producten aan consumenten of bedrijven te verkopen. Ze werken voor technische verkoopbedrijven of zakelijke bedrijven om ervoor te zorgen dat ze hun verkoopcijfers behouden. Werknemers in deze rol kunnen de keuze hebben om vanuit huis of in een kantooromgeving te werken. Om in aanmerking te komen voor een technische verkoopfunctie, heb je doorgaans ten minste een middelbare schooldiploma en een baantraining op locatie nodig, maar een bachelordiploma in engineering kan nog nuttiger zijn om deze rol te vervullen.

8. Technisch schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57,116 per jaar

Primaire taken: Technische schrijvers schrijven instructiehandleidingen en andere technische documenten om consumenten en professionals te helpen bij het navigeren door machines, apparatuur of apparaten. Als je van schrijven houdt en een technische achtergrond hebt, kun je een baan als technisch schrijver vanuit huis voltooien. Omdat je al ervaring hebt in een gerelateerd veld, moet je een online cursus voor technisch schrijven certificering volgen en een schrijfportfolio maken om te beginnen met solliciteren naar beschikbare rollen.

9. Industrieel monteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.213 per jaar

Primaire taken: industriële monteurs werken doorgaans op oproepbasis, wat handig is voor gepensioneerde ingenieurs omdat het hen een flexibeler schema geeft. Industriële monteurs worden doorgaans in fabrieken of fabrieken gebruikt om apparatuur te vervangen en te repareren als dat nodig is. Gepensioneerde ingenieurs met een achtergrond in industriële techniek hebben het vermogen om uit te blinken in deze rol, gezien hun ervaring.

10. Kwaliteitsborgingsinspecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $59.651 per jaar

Primaire taken: inspecteurs voor kwaliteitsborging werken voor fabrieken of fabrieken om te zorgen voor de juiste assemblage van producten in overeenstemming met wet- of regelgeving. Ze controleren ook afgewerkte producten op gebreken voordat ze worden verpakt en verzonden naar retailers. Voor gepensioneerden die als productingenieur, werktuigbouwkundig of industrieel ingenieur hebben gewerkt, stelt deze baan hen in staat hun kennis toe te passen terwijl ze nieuwe vaardigheden blijven leren. Omdat je al een bachelordiploma hebt, dat hoger is dan de minimumvereiste voor deze functie, hoef je alleen maar een baantraining op locatie te volgen.

11. Professor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.660 per jaar

Primaire taken: Door als professor aan een hogeschool of universiteit te werken, kunnen ingenieurs hun professionele ervaring toepassen op gespecialiseerde gebieden terwijl ze jonge ingenieurs lesgeven. Om een ​​technische professor te worden, heb je een bachelor- of masterdiploma nodig in een technische specialiteit in combinatie met ervaring in de sector.

12. CNC-machinist

Nationaal gemiddeld salaris: $64.829 per jaar

Primaire taken: CNC-machinisten werken voor fabrieken of fabrieken om CNC-machines of computergestuurde machines te programmeren en te bedienen. Ze gebruiken G-code om de machine te manipuleren om verschillende taken op grondstoffen uit te voeren, zoals snijden, boren of vormen maken. Gepensioneerde industriële, mechanische of software-ingenieurs kunnen hun vaardigheden misschien gemakkelijk op deze rol toepassen. CNC-machinisten hebben meestal een diploma van een vakschool of krijgen een baantraining op locatie.

13. Engineering coördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 64.945 per jaar

Primaire taken: Engineering-coördinatoren zijn verantwoordelijk voor deelname aan technische projecten door administratieve taken uit te voeren. Ze plannen vergaderingen, houden toezicht op projectbudgetten, onderhouden digitale archiveringssystemen en bestellen materialen die nodig zijn om technische projecten te voltooien. Om een ​​engineering coördinator te worden, moet je meerdere jaren ervaring hebben als engineering in een gespecialiseerd gebied.

14. Stadsplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.098 per jaar

Primaire taken: stadsplanners werken voor lokale overheden om hun expertise te verstrekken over het organiseren van gebouwindelingen, openbare ruimtes of wegen. Ze houden ook rekening met mogelijke geografische factoren die het succes van hun ontwerpen kunnen beïnvloeden. Stedenbouwkundigen beginnen hun loopbaan meestal door te werken als civiel ingenieur, wat het een geweldige kans maakt voor gepensioneerde civiel ingenieurs of transportingenieurs. Ze hebben ook een master in stedenbouw of stedenbouw.

15. Technisch trainer

Nationaal gemiddeld salaris: $69.807 per jaar

Primaire taken: Technische trainers werken voor ingenieursbureaus en technische bedrijven om nieuwe medewerkers te helpen bij het opleiden van ingenieurspraktijken op hun werkplek. Ze hebben ook de verantwoordelijkheid om informatieve documenten op te stellen waarin de noodzakelijke praktijken en procedures voor technische projecten worden uiteengezet. Voor gepensioneerde ingenieurs die les willen geven, is dit een nieuwe kans om nieuwe ingenieurs te helpen zich aan te passen aan het werken in een professionele omgeving.

16. Engineering supervisor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 73.779 per jaar

Primaire taken: Engineering supervisors zijn verantwoordelijk voor het leveren van een ondersteunende leiderschapsrol aan technische afdelingen of productiefaciliteiten. Zij begeleiden engineers bij het uitvoeren van producttesten en het maken van blauwdrukken. In een productieomgeving diagnosticeren technische supervisors machinedefecten, voeren ze reparaties uit en bestellen ze dienovereenkomstig nieuwe apparatuur. Gepensioneerde ingenieurs kunnen hun opleiding en lange professionele ervaring gebruiken om zich voor deze rol te kwalificeren.

17. Onderhoudsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $78,711 per jaar

Primaire taken: Onderhoudsmanagers werken voor commerciële of residentiële gebouwen om reparaties en algemeen onderhoud te coördineren. Denk hierbij aan het repareren en controleren van liften, elektrische systemen, generatoren of airco units. Onderhoudsmanagers bewaken budgetten, plannen onderhoudscontroles en houden toezicht op een team van medewerkers. Degenen met eerdere werkervaring in elektrische of werktuigbouwkunde kunnen baat hebben bij deze rol bij pensionering.

18. Productiemanager inkoop

Nationaal gemiddeld salaris: $86,842 per jaar

Primaire taken: inkoopmanagers voor productie werken in fabrieken en magazijnen of in kantooromgevingen om relaties met leveranciers of leveranciers te onderhouden. Afhankelijk van de behoeften van hun werkgever, kunnen ze ook toezicht houden op de transportbehoeften en de productkwaliteit wegen voordat ze grote aankoopbeslissingen nemen. Dit is een unieke kans voor gepensioneerde ingenieurs met een professionele geschiedenis in industriële of transporttechniek en interesse in verkoop.

19. Software-ingenieursadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $91,733 per jaar

Primaire taken: Software engineer consultants gebruiken hun jarenlange professionele ervaring als software engineers om bedrijven te helpen bij het maken en updaten van softwaresystemen. Ze voeren audits uit om de beveiliging te meten, spreken met medewerkers over hun ervaringen en helpen bij het ontwikkelen van software die aansluit bij hun zakelijke behoeften. Om een ​​software engineer consultant te worden als een gepensioneerde software engineer, moet u uw professionele werkervaringen benadrukken en overwegen om een ​​consultantcertificering te behalen.

20. Elektrisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $91.955 per jaar

Primaire taken: Elektrisch ontwerpers maken blauwdrukken en diagrammen voor elektrische bedradingssystemen. Ze werken meestal samen met bouwploegen en andere technische professionals bij het implementeren van elektrische bedradingssystemen in een gebouw. Gepensioneerde elektrotechnici kunnen zich goed aanpassen aan deze rol en werken op freelance- of contractbasis.

21. Engineering projectmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $99,191 per jaar

Primaire taken: Engineering projectmanagers werken voor technische bedrijven of bedrijven om leiderschap en begeleiding te bieden aan een team van ingenieurs. Ze communiceren met hogere managementfunctionarissen over projectdoelstellingen, zorgen ervoor dat hun team deadlines haalt en vinden creatieve oplossingen voor budgettaire beperkingen. Projectmanagementrollen voor engineering zijn geweldig voor gepensioneerde ingenieurs, omdat ze hierdoor een stap terug kunnen doen en een meer leidinggevende rol op zich kunnen nemen.

22. Engineering manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 128.561 per jaar

Primaire taken: Engineering managers houden toezicht op alle technische medewerkers binnen de engineeringafdeling van een bedrijf. Ze zijn verantwoordelijk voor het verdelen van hun medewerkers in teams om individuele technische projecten te voltooien. Ze hebben ook de verantwoordelijkheid om doelstellingen en verwachtingen vast te stellen voor hun personeel om naar toe te werken. Gepensioneerde ingenieurs die zich meer willen concentreren op administratieve en managementtaken, kunnen zich gemakkelijk aanpassen aan deze rol.

Om voor deze rol in aanmerking te komen, moet je een uitgebreide achtergrond hebben in een of meer technische specialismen en eerdere leidinggevende ervaring hebben. Afhankelijk van de criteria van de werkgever kunt u ook profiteren van een masterdiploma.


About author

Joeri van Timmerhendriks

Met jarenlange professionele ervaring in engineering, heb je het vermogen om je kennis met anderen te delen en een leidende rol op zich te nemen voor jonge professionals. Pensioenbanen voor ingenieurs omvatten een verscheidenheid aan mogelijkheden om uw branchevaardigheden te leiden, les te geven en uit te breiden. Door de tijd te nemen om de verschillende vacatures te onderzoeken die aansluiten bij uw inkomensbehoeften en eerdere professionele ervaringen, kunt u uw zoektocht naar een baan beperken tot een paar belangrijke gebieden. In dit artikel definiëren we wat we bedoelen met gepensioneerde banen voor ingenieurs en geven we 22 voorbeelden van banen voor gepensioneerde ingenieurs met relatieve baaninformatie.


Scroll to Top