Blog

een baan zoeken

22 Rechtsgebieden Om Te Overwegen: Carrières En Gemiddelde Salarissen

Als je een carrière als advocaat of een andere juridische professional overweegt, heb je verschillende opties op basis van het soort zaken en klanten dat je wilt behandelen. In dit artikel onderzoeken we 22 van de belangrijkste rechtsgebieden, wat elke specialiteit vereist, toepasselijke juridische carrières en hun gemiddelde salarissen om u te helpen de juiste pasvorm voor uw juridische carrière te vinden.

Gerelateerd: 10 banen die u kunt vinden in advocatenkantoren

De meest voorkomende rechtsgebieden

Hier zijn zeven van de meest voorkomende rechtsgebieden om te overwegen als u een veelgevraagde carrière op juridisch gebied wilt, samen met gerelateerde juridische functies en hun gemiddelde salarissen. Voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree, klikt u op de link voor het nationale gemiddelde salaris voor elke functie hieronder.

1. Faillissementsrecht

Juridische professionals die gespecialiseerd zijn in faillissementsrecht, treden op als vertegenwoordigers van "debiteuren" - degenen die schulden hebben gemaakt - of "crediteuren" - degenen die schulden hebben. Een schuldenaar kan faillissement aanvragen als hij zijn schuld aan zijn schuldeiser(s) niet kan terugbetalen. Faillissementsadvocaten besteden vaak het grootste deel van hun tijd aan het opstellen van moties en het beoordelen van financiële documenten buiten de rechtszaal. U kunt zich voorbereiden op een carrière op dit rechtsgebied door cursussen te volgen in:

 • Effecten
 • bedrijven
 • Belastingrecht
 • contracten
 • Consumentenfinanciering
 • faillissementsrecht

Faillissement paralegal

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.189 per jaar

Primaire taken: Paralegals voor faillissementen werken vaak voor particuliere advocatenkantoren die organisaties en individuen vertegenwoordigen die met een faillissement worden geconfronteerd, maar u kunt ook werk vinden bij schuldeisers, zoals hypotheekmaatschappijen en banken. Als paralegal faillissement ben je verantwoordelijk voor zaken als het uitvoeren van juridisch onderzoek, het ontwikkelen en indienen van faillissementsdocumenten, het interviewen van klanten en het opvragen van kredietrapporten.

Gerelateerd: Alles wat u moet weten over werken als paralegal

2. Ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht wordt soms ook wel 'commercieel of ondernemingsrecht' genoemd en is een breed gebied dat zich richt op de juridische kwesties die van invloed zijn op bedrijven. Deze specialisatie richt zich primair op het aangaan, beheren en ontbinden van handelstransacties, overnames, fusies en verschillende soorten ondernemingen. Bedrijfsjuristen werken doorgaans rechtstreeks voor organisaties of in grotere advocatenkantoren. Degenen die geïnteresseerd zijn in dit rechtsgebied kunnen overwegen om cursussen te volgen in:

 • Werknemers wet
 • contractenrecht
 • Vastgoedrecht
 • faillissementsrecht
 • Intellectueel eigendomsrecht
 • Belastingrecht

advocaat advocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $78.826 per jaar(https://www.Carrieree.com/career/associate-attorney/salaries

Primaire taken: Een associate advocaat is een instapfunctie die meestal wordt gebruikt bij advocatenkantoren. Ze assisteren bij het selecteren van jury's, vertegenwoordigen cliënten voor de rechtbank, helpen cliënten onderhandelen over contracten of beslechten zakelijke geschillen. Geassocieerde advocaten kunnen worden ingezet in verschillende soorten wetgeving, waaronder zaken op het gebied van zaken, onroerend goed, familierecht of auteursrechten.

Bedrijfsjurist

Nationaal gemiddeld salaris: $68,406 per jaar

Primaire taken: bedrijfsjuristen zijn doorgaans verantwoordelijk voor het uitvoeren van juridisch onderzoek, het helpen met het benodigde papierwerk voor regelgevende instanties, het ontwikkelen en verspreiden van jaarverslagen, het opstellen van contracten en het opstellen van belangrijke organisatorische documenten.

Bedrijfsadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 137.326 per jaar

Primaire taken: Een bedrijfsjurist, ook wel 'in-house counsellor' genoemd, is een advocaat die rechtstreeks voor één organisatie of bedrijf werkt. In deze functie bied je juridische diensten, advies en bescherming aan een hele organisatie, inclusief haar medewerkers.

bedrijfsjurist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 250.028 per jaar

Voornaamste taken: Bedrijfsjuristen zijn gespecialiseerd in handelsrecht en kunnen werken in het juridische team van een organisatie of in een advocatenkantoor. Enkele van hun primaire verantwoordelijkheden zijn het vertegenwoordigen van een bedrijf tijdens gerechtelijke procedures, onderhandelen over deals, het evalueren van zakelijke partnerschappen en het opstellen van juridische documenten voor gerechtelijke procedures.

Lees meer: ​​12 best betaalde banen voor advocaten

3. Arbeids- en arbeidsrecht

Dit rechtsgebied richt zich op juridische kwesties die zowel werknemers als werkgevers raken. Juridische professionals in deze specialiteit kunnen een overheidsinstantie, overheidspersoneel, een bedrijf, een vakbond, vakbondswerknemers, sollicitanten, een enkele werknemer of een groep werknemers vertegenwoordigen. Enkele van de meest voorkomende problemen die ze aanpakken zijn:

 • Discriminatie op grond van handicap, leeftijd, seksuele geaardheid, geslacht of ras
 • Seksuele intimidatie
 • Veiligheid op de werkplek
 • Het recht om zich te verenigen
 • Kinderarbeid wetten
 • Onwettige beëindigingen
 • Geschillen over lonen

Als je interesse hebt om in dit vakgebied te werken, kun je je voorbereiden op je carrière door cursussen te volgen die betrekking hebben op arbeidsrecht, zoals algemeen belang, sociale rechtvaardigheid, ondernemingsrecht, publiek recht en arbeidsrecht.

Arbeidsadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 141.753 per jaar

Primaire taken: Arbeidsrechtadvocaten vertegenwoordigen werkgevers of werknemers in juridische procedures waarbij de werkplek betrokken is, zoals contractuele meningsverschillen, uitkeringsclaims, pensioengeschillen of werkloosheidszaken. Zij zetten hun expertise op het gebied van arbeidsrecht in om hun cliënten advies en belangenbehartiging te bieden. Daarnaast zullen arbeidsrechtadvocaten veelal werknemers vertegenwoordigen in discriminatiezaken.

Medewerker arbeidsrecht

Nationaal gemiddeld salaris: $88,677 per jaar

Primaire taken: Medewerkers op het gebied van arbeidsrecht werken samen met zowel werkgevers als werknemers om ondersteuning en advies te bieden over de staats- en federale arbeidswetten. Deze advocaten helpen werkgevers doorgaans om ervoor te zorgen dat hun werkplekken in overeenstemming zijn met deze arbeidswetten en dat alle werknemers eerlijk en consistent worden behandeld.

4. Familie- en jeugdrecht

Het familierecht houdt zich bezig met de relaties tussen mensen en hun families, waaronder huwelijkse voorwaarden, echtscheidingen, huiselijk geweld, kinderbijslag, adoptie en kinderwelzijnsprocedures. De meeste familierechtadvocaten werken in kleinere advocatenkantoren of voeren soms zelfstandig hun advocaat uit. Het is vaak nuttig om dingen te bestuderen zoals:

 • voogdij over kinderen
 • Echtscheidingsprocedures
 • Bemiddeling
 • Conflictoplossing

Paralegal familierecht

Nationaal gemiddeld salaris: $62,394 per jaar

Primaire taken: Omdat familierecht zo'n breed scala aan juridische kwesties omvat, kan de rol van paralegals op het gebied van familierecht variëren op basis van de advocaat waarmee ze werken en de specifieke zaak waaraan ze werken. Ze kunnen werken voor overheidsinstanties die binnenlandse zaken behandelen of in kleine familieadvocatenkantoren. In dit beroep kunnen je taken bestaan ​​uit het opstellen van voogdijovereenkomsten en beschermingsbevelen voor sociale diensten, het bepalen en regelen van door de rechtbank bevolen kinderbijslag of het regelen van het immigratieproces voor internationale adopties.

familie advocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 78.235 per jaar

Hoofdtaken: Familierechtadvocaten behandelen juridische vraagstukken die betrekking hebben op leden van één gezin, zoals emancipatie-, voogdij-, adoptie- en echtscheidingszaken. Zij verlenen hun cliënten juridisch advies, treden op als bemiddelaar en beheren familiale nalatenschappen.

5. Vreemdelingenrecht

Dit rechtsgebied heeft over het algemeen betrekking op internationale verhuizingen, ongeacht of deze tijdelijk of permanent zijn, van personen en het verkrijgen van staatsburgerschap. Immigratieadvocaten werken doorgaans voor particuliere advocatenkantoren die gespecialiseerd zijn in immigratie, non-profitorganisaties of overheidsinstanties. Als u een juridische carrière in immigratie overweegt, kunt u profiteren van belangrijke cursussen, zoals:

 • Vluchtelingenrecht en -beleid
 • Internationale mensenrechten
 • Arbeidsdiscriminatie
 • Staatsrecht
 • bestuursrecht

immigratie paralegal

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.562 per jaar

Primaire taken: paralegals voor immigratie kunnen cliënten helpen genaturaliseerde burgers of legale inwoners te worden, of, omgekeerd, voor overheidsinstanties die illegale inwoners deporteren.

Tweetaligheid is een gewaardeerde vaardigheid waarmee paralegals kunnen communiceren met klanten. Afgezien van de communicatie met klanten, bereiden immigratie-paralegals deportatiepapieren voor, coördineren ze de nodige burgerschaps- of immigratiedocumenten en onderzoeken en verkrijgen ze internationale documentatie, zoals paspoorten en visa, en vertalen ze papierwerk.

immigratie advocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $71.658 per jaar

Primaire taken: hoewel sommige juridische kwesties een verschijning voor de rechtbank vereisen, voeren de meeste immigratieadvocaten hun taken uit buiten een rechtszaal. Deze juridische professionals begeleiden cliënten door het immigratieproces, bereiden en archiveren de documenten die nodig zijn tijdens het immigratieproces en helpen bedrijven bij het verkrijgen van werkvisa voor internationale werknemers.

6. Intellectueel eigendomsrecht

Intellectueel recht gaat over de wettelijke rechten van een persoon of bedrijf als het gaat om uitvindingen of andere creatieve werken. Binnen dit rechtsgebied zijn er verschillende subcategorieën:

 • Octrooirecht: Dit is het rechtsgebied dat van toepassing is op ontdekkingen en uitvindingen.
 • Merkenrecht: Merkenrecht heeft betrekking op logo's en merknamen.
 • Auteursrecht: Dit gebied regelt artistieke werken, zoals films, muziek en boeken.

Vanwege de behoefte aan technische kennis hebben veel octrooiadvocaten een achtergrond in techniek of wetenschap. Bovendien zijn octrooiadvocaten verplicht om het Patent Bar-examen af ​​te leggen en te behalen.

Advocaat intellectueel eigendom

Nationaal gemiddeld salaris: $ 126.930 per jaar

Primaire taken: Een advocaat intellectueel eigendom wordt ingehuurd om een ​​individuele klant of bedrijf te helpen bij kwesties die verband houden met intellectuele eigendomsrechten en handelsmerken. Ze kunnen overleggen met een klant die denkt dat iemand hun intellectuele eigendom heeft gebruikt zonder de juiste auteursrechten te verkrijgen, of ze kunnen worden ingehuurd om iemand te helpen die het intellectuele eigendom of handelsmerk van een bedrijf wil gebruiken.

Paralegal intellectueel eigendom

Nationaal gemiddeld salaris: $68,482 per jaar

Primaire taken: Paralegals voor intellectuele eigendom (IE) helpen praktiserende IE-advocaten bij het uitvoeren van taken voor hun cliënten. De verantwoordelijkheden die aan deze rol zijn verbonden, kunnen variëren, afhankelijk van het type advocaat waarvoor u werkt, maar u kunt documenten opstellen en indienen voor het United States Patent and Trademark Office of auteursrechten voor klanten veiligstellen.

octrooi advocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 152.828 per jaar

Primaire taken: Octrooigemachtigden houden zich specifiek bezig met de processen en juridische implicaties rond het octrooieren van intellectueel eigendom. Doorgaans helpen octrooigemachtigden uitvinders bij het voorbereiden, indienen en indienen van hun octrooiaanvragen. Als een andere persoon of entiteit inbreuk probeert te maken op het octrooi van de cliënt van een octrooigemachtigde, helpt de advocaat de cliënt bij het aanspannen van een rechtszaak tegen hem.

Handelsmerk paralegal

Nationaal gemiddeld salaris: $ 84.348 per jaar

Primaire taken: Een handelsmerkparalegal werkt voor een merkengemachtigde en is verantwoordelijk voor het helpen van klanten bij het indienen van claims voor namen en logo's. Zij zijn verantwoordelijk voor het bijstaan ​​van merkenadvocaten bij het opzetten van rechtszaken tegen een persoon of bedrijf die een handelsmerk van hun cliënt heeft gestolen.

7. Letselrecht

Letselschaderecht richt zich op juridische kwesties waarbij individuen beweren psychologische of fysieke schade te hebben opgelopen als gevolg van opzettelijk handelen of nalatigheid van een entiteit of een andere persoon. Juridische professionals op dit gebied werken vaak aan zaken met betrekking tot letsel op de werkplek, dood door schuld, productaansprakelijkheid, aanrijdingen met auto's of medische wanpraktijken. Voordat u een carrière op dit gebied begint, dient u vertrouwd te raken met het recht inzake onrechtmatige daad, dat gericht is op handelingen die, hoewel schadelijk, niet noodzakelijkerwijs illegaal zijn.

Letselschadeadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.798 per jaar

Primaire taken: Letselschadeadvocaten voorzien hun cliënten van juridische expertise, bereiden en indienen van juridische klachten en vertegenwoordigen hun cliënten in letselschadezaken. In de meeste gevallen richten deze professionals zich op het verkrijgen van gerechtigheid en schadevergoeding voor hun cliënt, de benadeelde partij. Letselschadeadvocaten kunnen ervoor kiezen om zich verder te specialiseren door expertise te ontwikkelen in bepaalde soorten zaken.

Persoonlijk letsel advocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $62,369 per jaar

Primaire taken: Binnen dit rechtsgebied kan een letselschadejurist zich specialiseren in persoonlijk letsel van de eiser of de gedaagde. Verantwoordelijkheden kunnen variëren, afhankelijk van de gekozen specialiteit, maar u mag klanten interviewen, medische rapporten verzamelen, verzekeringsinformatie verkrijgen, helpen bij het opstellen van schikkingseisen of het bekijken van getuigen- of politierapporten.

15 extra rechtsgebieden

Sommige rechtsgebieden zijn misschien niet zo gebruikelijk, maar ze zijn even belangrijk. Andere rechtsgebieden zijn onder meer:

1. Dierenwet

De studie en praktijk van het recht met betrekking tot dieren staat bekend als dierenrecht. Binnen dit juridische specialisme kun je als dierenrechtenadvocaat aan de slag bij een advocatenkantoor of een dierenrechtenorganisatie. Dierenrechtenadvocaten gebruiken hun juridische expertise vaak om de rechten van dieren te verdedigen, dierenrechtenactivisten te vertegenwoordigen en degenen die dieren uitbuiten aan te vechten. Dit omvat het beschermen van bedreigde diersoorten en het blootstellen van onmenselijke dierpraktijken.

2. Bank- en financieel recht

Het bank- en financieel recht richt zich op banken, kredietverstrekkers en andere financiële dienstverleners. Als u voor dit vakgebied kiest, kunt u werken als bedrijfsjurist voor een financiële instelling, kredietunie of een advocatenkantoor voor bankieren en financiën.

3. Burgerrechten

Het burgerrechtenrecht richt zich op het evenwicht tussen individuele vrijheden en overheidsbevoegdheden. Sommige advocaten zijn specifiek op dit gebied gespecialiseerd, terwijl anderen op andere gebieden werken en incidentele burgerrechtenzaken gratis of pro bono aannemen als een manier om iets terug te doen. Burgerrechtenadvocaten die fulltime op dit gebied werken, vinden vaak werk bij grote advocatenkantoren, advocatenkantoren van openbaar belang of non-profitorganisaties. Gevallen kunnen onder meer discriminatie op het gebied van huisvesting, politiegeweld en stemmen, religieuze of First Amendment-rechten zijn.

4. Staatsrecht

Het constitutionele recht richt zich op de interpretatie, naleving en wijzigingen van de Amerikaanse grondwet. Advocaten kunnen privé of voor advocatenkantoren oefenen. Voor de meesten zou de hoogste prestatie zijn om een ​​zaak voor het Hooggerechtshof te bepleiten.

5. Strafrecht

Het strafrecht heeft betrekking op fundamentele juridische vraagstukken en de persoonlijke vrijheden van burgers. Binnen dit gebied zijn er strafrechtadvocaten en openbare aanklagers. Strafrechtadvocaten vertegenwoordigen personen die worden beschuldigd van het plegen van een misdrijf, terwijl openbare aanklagers en officieren van justitie de staat of de federale overheid vertegenwoordigen.

6. Onderwijsrecht

Onderwijsrecht richt zich over het algemeen op wetten volgens onderwijsinstanties en schooldistricten. De meeste onderwijsadvocaten vertegenwoordigen de ouders van kinderen die een zaak hebben tegen een instelling of schooldistrict. Enkele van de gemeenschappelijke aandachtsgebieden binnen deze specialiteit zijn speciaal onderwijsrecht, studentendiscipline, onderwijsbeleid, collegegeldfraude, problemen met personeel en studentenverblijf.

7. Ouderwets

Er wordt steeds meer vraag naar ouderlingenrecht aangezien babyboomers de pensioengerechtigde leeftijd bereiken en hun rechten moeten worden beschermd. Ouderenrecht richt zich op het beschermen van de rechten van kwetsbare ouderlingen met betrekking tot verzekeringen, testamenten, estate planning, voogdij en meer.

8. Entertainmentwet

Hoewel het nauw verwant is aan het intellectueel eigendomsrecht, richt het entertainmentrecht zich specifiek op de royalty's en rechten die worden verleend in atletiek, film, televisie, muziek en kunst. Omdat deze gebieden zo enorm verschillend zijn, onderscheiden advocaten op dit gebied zich vaak als entertainment- of sportadvocaten.

9. Wet milieu en natuurlijke hulpbronnen

Milieurecht houdt zich bezig met transnationale, federale en staatswetten, conventies, voorschriften, verdragen en statuten die betrekking hebben op het behoud en het beheer van natuurlijke hulpbronnen. Juridische professionals op dit rechtsgebied werken vaak voor particulieren, belangenorganisaties of overheidsinstanties. Een milieurechtadvocaat kan zich bezighouden met lucht- en waterkwaliteit, mijnbouw, ontbossing en vervuiling.

10. Gezondheidswet

Het gezondheidsrecht richt zich op de zorggerelateerde wetgeving. Omdat de gezondheidszorg zo'n snel ontwikkelend veld is, moest het gezondheidsrecht net zo snel evolueren. Advocaten in deze specialiteit kunnen gezondheidswerkers, verzekeringsmaatschappijen, farmaceutische bedrijven, biotechnologiebedrijven, academische instellingen, gezondheidsinstellingen of patiënten vertegenwoordigen. Bovendien huurt de federale overheid gezondheidsadvocaten in om toezicht te houden op de ontwikkeling, uitvoering en handhaving van het gezondheidszorgbeleid.

11. Internationaal recht

Internationaal recht is een breed rechtsgebied met publieke en private sectoren. Terwijl internationale advocaten in de publieke sector zaken tussen landen behandelen, werken internationale advocaten uit de particuliere sector in de handels- en financiële afdelingen van grote bedrijven.

12. Militair recht

Militair recht is een rechtsgebied dat zich richt op de geldende procedures en codes van de strijdkrachten, ook wel bekend als de Uniform Code of Military Justice. Juridische professionals op dit gebied zijn meestal leden van het leger en dienen in het korps van de rechter-advocaat-generaal.

13. Gemeentewet

Gemeentewetten zijn specifiek voor gemeenten, provincies en steden. De overheidsinstanties binnen een gemeente regelen onroerendgoedbelasting, onderwijsbeleid, bestemmingsplannen en politiemacht. In veel gevallen worden gemeenterechtadvocaten ingehuurd door en vertegenwoordigen zij de gemeente.

14. Vastgoedrecht

Vastgoedrecht richt zich op grond- of constructieeigendom, ontwikkeling, procesvoering, huurdersrechten of geschillen met verhuurders. Vastgoedadvocaten kunnen werken aan residentiële of commerciële transacties, contracten herzien of werken in plannings- en andere overheidsinstanties.

15. Fiscaal recht

Fiscaal recht wordt ook wel ‘inkomstenrecht’ genoemd. Advocaten op dit gebied werken voornamelijk om cliënten te helpen hun belastingverplichtingen te verminderen. Anderen werken om ervoor te zorgen dat lokale, staats-, federale en internationale wetten worden nageleefd. Als advocaat op dit gebied kunt u werken voor particulieren, bedrijven of bedrijven.

Gerelateerd: 20 juridische carrièremogelijkheden


About author

Jan-Bart Dennenberg

Als je een carrière als advocaat of een andere juridische professional overweegt, heb je verschillende opties op basis van het soort zaken en klanten dat je wilt behandelen. In dit artikel onderzoeken we 22 van de belangrijkste rechtsgebieden, wat elke specialiteit vereist, toepasselijke juridische carrières en hun gemiddelde salarissen om u te helpen de juiste pasvorm voor uw juridische carrière te vinden.


Scroll to Top