Blog

een baan zoeken

22 Spannende Probleemoplossende Taken Voor Kritische Denkers

Probleemoplossende banen zijn ideaal voor kritische denkers die graag informatie analyseren en uitdagingen aangaan. Veel industrieën bieden banen aan die betrekking hebben op het oplossen van problemen, zoals onderwijs, wetenschap en gezondheidszorg. Als u op zoek bent naar een carrière waarin u situaties kunt analyseren en strategieën kunt ontwikkelen om problemen op te lossen of te voorkomen, vindt u wellicht voldoening in een probleemoplossende baan. In dit artikel noemen we 22 probleemoplossende banen, hun salarissen en hun primaire taken.

Gerelateerd: 10 sollicitatievragen over kritisch denken (met voorbeeldantwoorden)

22 probleemoplossende banen voor kritische denkers

Hier zijn 22 opwindende probleemoplossende banen voor mensen die kritisch denken:

1. Luchtverkeersleider

Nationaal gemiddeld salaris: $47.752 per jaar

Primaire taken: Luchtverkeersleiders observeren vliegtuigen zoals vliegtuigen en volgen hun routes om botsingen te voorkomen. Ze spreken ook met piloten over weersomstandigheden, routewijzigingen en andere belangrijke zorgen. Luchtverkeersleiders helpen in noodsituaties door de communicatie met piloten en luchthavenfunctionarissen te onderhouden om veiligheidsprocedures te implementeren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een luchtverkeersleider

2. Computerprogrammeur

Nationaal gemiddeld salaris: $47.763 per jaar

Primaire taken: Computerprogrammeurs gebruiken gespecialiseerde codeertalen, zoals Python en C++, om de code te schrijven die softwareprogramma's vertelt hoe ze moeten werken. Ze werken nauw samen met andere professionals in softwareontwikkelingsteams om programmaconcepten in code te vertalen volgens specifieke plannen. Computerprogrammeurs testen hun code ook om te controleren op bugs en om problemen op te lossen die zijn gevonden door collega's en klanten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een computerprogrammeur

3. Autotechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.443 per jaar

Primaire taken: Automotive technici diagnosticeren en repareren problemen in alle soorten voertuigen. Ze werken meestal in autodealers en autocentra, hoewel sommigen hun eigen autobedrijf hebben. Autotechnici gebruiken gespecialiseerde tools om voertuigdefecten op te lossen en ze veilig te maken voor hun eigenaren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een autotechnicus

4. Politieagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54,184 per jaar

Primaire taken: Politieagenten dienen hun gemeenschap door te reageren op noodsituaties met mogelijke criminele activiteiten en bezorgdheid over de openbare veiligheid. Ze spreken met getuigen en verdachten, onderzoeken misdrijven en doen arrestaties. Soms getuigen politieagenten ook voor de rechtbank.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een politieagent

5. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.451 per jaar

Primaire taken: Accountants evalueren en controleren de financiële activiteiten van organisaties om ervoor te zorgen dat ze efficiënt werken en zich houden aan relevante wet- en regelgeving. Ze voeren regelmatig analyses uit en werken samen met hun organisaties om problemen op te lossen en te voorkomen. Accountants helpen bedrijven ook hun financiële processen te verbeteren door softwareprogramma's te gebruiken of procedures voor financieel beheer te volgen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een accountant

6. Maatschappelijk werker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.226 per jaar

Primaire taken: Maatschappelijk werkers helpen mensen met verschillende behoeften door hen ondersteuning en middelen te bieden, zoals counseling, overheidssteun en rehabilitatie. Ze werken met mensen van alle leeftijden en achtergronden, zoals kinderen in pleeggezinnen, ouderen en mensen die van een verslaving afkomen. Sommige maatschappelijk werkers diagnosticeren en behandelen ook psychische aandoeningen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een maatschappelijk werker

7. Geoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $66.470 per jaar

Primaire taken: Een geoloog is een wetenschapper die de aarde en haar hulpbronnen bestudeert. Ze lokaliseren en onderzoeken locaties die natuurlijke hulpbronnen bevatten, zoals rotsen en grond, en bestuderen deze in een laboratorium met behulp van gespecialiseerde hulpmiddelen. Geologen doen onderzoek om de geschiktheid van hun monsters te bepalen voor gebruik in productie- en andere industrieën. Ze kunnen projecten plannen, zoals het bepalen van een locatie voor oliewinning. Daarnaast kunnen ze geologiegerelateerde vakken doceren aan een universiteit.

8. Chemicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.599 per jaar

Primaire taken: Een chemicus is een wetenschapper die de chemische componenten van materie bestudeert en hoe deze de wereld beïnvloeden. Ze voeren vaak onderzoeken uit om een ​​beter begrip te krijgen van organische en anorganische materialen. Chemici gebruiken hun onderzoek soms om te helpen bij het maken van farmaceutische medicijnen, geavanceerde wetenschappelijke apparatuur en medische hulpmiddelen.

9. Detective

Nationaal gemiddeld salaris: $81.318 per jaar

Primaire taken: Detectives zijn onderzoekers die bewijsmateriaal verzamelen op plaats delict om zaken op te lossen. Ze kunnen ook wetshandhavers helpen arrestaties te verrichten en belangstellenden te ondervragen. In de meeste gevallen werken rechercheurs eerst als politieagenten, wat hen de wetshandhavingsvaardigheden en kennis geeft die ze nodig hebben om noodsituaties met potentiële criminele activiteiten aan te pakken.

Lees meer: ​​Leer hoe u een detective bent

10. Marketingdirecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.965 per jaar

Primaire taken: Marketingdirecteuren creëren merk- en marketingstrategieën. Ze plannen, implementeren en monitoren ook campagnes om de verkoop te verhogen. Directeuren ontmoeten klanten om hun doelen te bepalen en gebruiken die doelen vervolgens om marketingplannen en materialen te ontwikkelen, zoals webcontent, blogs en posts op sociale media. Marketingdirecteuren leiden hun teams bij het helpen van klanten bij het verkrijgen van nieuwe klanten en het behouden van zaken binnen een doelmarkt.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een marketingdirecteur

11. Opdrachtgever

Nationaal gemiddeld salaris: $ 85.706 per jaar

Primaire taken: Een directeur beheert de dagelijkse activiteiten van een basisschool, middelbare of middelbare school. Ze huren leraren en andere werknemers in, maken schoolbeleid en bepalen disciplinaire strategieën. Directeuren communiceren ook met ouders en de gemeenschap om ervoor te zorgen dat de school over de middelen beschikt om aan de behoeften van studenten te voldoen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een directeur

12. Rechter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 86.467 per jaar

Primaire taken: Een rechter is een magistraat, dat wil zeggen een professional die gerechtelijke procedures voert en de wet beheert. Ze stellen de procedures voor hun rechtszaal vast, luisteren naar de getuigenissen van getuigen en handhaven de orde tijdens processen. Rechters bepalen soms de schuld of onschuld van een verdachte. In andere gevallen instrueren ze de jury over de stappen die ze moeten nemen om tot een oordeel te komen.

13. Mechanisch ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 89.904 per jaar

Primaire taken: werktuigbouwkundigen ontwerpen en bouwen mechanische apparatuur, zoals auto-onderdelen en turbines. Ze testen ook mechanische apparatuur op defecten en lossen problemen met apparatuur op. Werktuigbouwkundigen werken in verschillende omgevingen, waaronder particuliere bedrijven en overheidsinstanties.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een werktuigbouwkundig ingenieur

14. Psycholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $94,683 per jaar

Primaire taken: Psychologen diagnosticeren, behandelen en bewaken de geestelijke gezondheid van hun patiënten. Ze ontwikkelen behandelplannen en gebruiken methoden zoals cognitieve gedragstherapie en psychodynamische therapie om patiënten te helpen specifieke behandeldoelen te bereiken. Sommige psychologen werken in laboratoria of als instructeurs aan universiteiten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een psycholoog

15. Advocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $94,709 per jaar

Hoofdtaken: Advocaten staan ​​cliënten bij in civiele en strafzaken. Ze verzamelen belangrijke informatie van elke cliënt, ontwikkelen een verdedigingsstrategie en leggen een zaak voor aan een rechter of jury. Advocaten bieden ook juridische ondersteuning en advies aan hun individuele of zakelijke klanten gedurende het hele proces.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een advocaat

16. UX-ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 96.407 per jaar

Primaire taken: UX-ontwerpers, ook wel gebruikerservaringontwerpers genoemd, werken samen met softwareontwikkelingsteams om functies en interfaces te creëren die gemakkelijk en plezierig zijn voor klanten om te gebruiken. UX-ontwerpers analyseren de gebruikers in hun doelmarkt. Vervolgens creëren ze een strategie om de behoeften en voorkeuren van potentiële klanten in hun producten te implementeren. UX-ontwikkelaars testen, lossen problemen op en veranderen hun ontwerpen indien nodig om beter bij hun klanten te passen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een UX-ontwerper

17. Statisticus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 97.063 per jaar

Primaire taken: Statistici analyseren gegevens om informatie te verzamelen en trends te identificeren. Ze gebruiken wiskundige formules om gegevens te evalueren en feedback te geven aan bedrijven over beslissingen die ze kunnen nemen op basis van wat de gegevens onthullen. Statistici bestuderen vele soorten gegevens, waaronder fysieke documenten en digitale bestanden, en werken meestal in onderzoeksorganisaties, overheidsinstanties en zorgbedrijven.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een statisticus

18. Verloskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 97.368 per jaar

Primaire taken: Een verloskundige helpt zwangere patiënten voor, tijdens en na de bevalling. Ze bieden hun patiënten prenatale zorg en maken gepersonaliseerde plannen voor het geboorteproces. Verloskundigen overleggen met artsen, verpleegkundigen en andere medische professionals tijdens de zwangerschap van hun patiënt. Ze werken mogelijk in ziekenhuizen of geboortecentra, en sommige verloskundigen helpen ook bij thuisbevallingen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verloskundige

19. Actuaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 114.547 per jaar

Hoofdtaken: Actuarissen voeren risicoanalyses uit voor verzekeraars. Ze maken berekende schattingen van de waarschijnlijkheid van gebeurtenissen waarvoor het bedrijf dekking zou moeten bieden. Dit helpt verzekeringsmaatschappijen bij het vaststellen van polispremies en dekkingslimieten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over actuaris zijn

20. Apotheker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 116.741 per jaar

Primaire taken: Apothekers houden toezicht op de apotheekactiviteiten en verstrekken medicijnen op recept aan patiënten. Ze werken samen met artsen om de juiste dosering voor elke patiënt te bepalen en geven patiënten instructies over het gebruik van de medicatie. Apothekers kunnen ook vaccins toedienen en patiënten advies geven over veelvoorkomende aandoeningen.

Lees meer: ​​Leer meer over apotheker zijn

21. Tandarts

Nationaal gemiddeld salaris: $235.523 per jaar

Primaire taken: Tandartsen zijn artsen die voor de tanden en het tandvlees van hun patiënt zorgen. Ze vinden en corrigeren problemen zoals gaatjes, tandvleesaandoeningen en abcessen. Ze informeren hun patiënten ook over methoden voor mondverzorging. Sommige tandartsen voeren operaties uit en schrijven medicijnen voor zoals pijnstillers voor pijnverlichting en antibiotica om infecties te voorkomen of te behandelen.

Lees meer: ​​Leer meer over tandarts zijn

22. Arts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 246.875 per jaar

Primaire taken: Artsen zijn artsen die de gezondheid van hun patiënten diagnosticeren, behandelen en controleren. Ze maken een behandelplan voor hun patiënten, schrijven medicijnen voor en beoordelen laboratoriumtests. Artsen werken in ziekenhuizen, klinieken en andere medische voorzieningen. Zij zijn gespecialiseerd in verschillende medische disciplines, zoals interne geneeskunde, verloskunde en cardiologie.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een arts


About author

Marnix Westerhuis

Probleemoplossende banen zijn ideaal voor kritische denkers die graag informatie analyseren en uitdagingen aangaan. Veel industrieën bieden banen aan die betrekking hebben op het oplossen van problemen, zoals onderwijs, wetenschap en gezondheidszorg. Als u op zoek bent naar een carrière waarin u situaties kunt analyseren en strategieën kunt ontwikkelen om problemen op te lossen of te voorkomen, vindt u wellicht voldoening in een probleemoplossende baan. In dit artikel noemen we 22 probleemoplossende banen, hun salarissen en hun primaire taken.


Scroll to Top