Blog

STEM-carrières bieden veel opwindende vooruitzichten en stabiele werkgelegenheidscijfers. Door een carrière op het gebied van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde na te streven, kunnen mensen op verschillende punten van hun carrière in verschillende functies werken. De diverse aard van deze carrières helpt werknemers gemotiveerd en betrokken te blijven, ongeacht hun functie. In dit artikel bespreken we enkele bestbetaalde STEM-carrières en verkennen we hun basisrollen.

Gerelateerd: Wat zijn STEM-banen?

22 goedbetaalde STEM-carrièrelijst

STEM-carrières hebben verschillende ingangen. Sommige van deze banen zijn bereikbaar met een associate degree, terwijl voor andere een Ph.D. Ongeacht waar een STEM-carrière begint, er zijn goedbetaalde vacatures beschikbaar. Hier is een STEM-carrièrelijst met 22 van de meest lucratieve carrièremogelijkheden:

1. Forensisch-wetenschappelijke technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.050 per jaar

Primaire taken: Forensisch-wetenschappelijke technici analyseren plaats delict gegevens en bewijsmateriaal. In deze rol werken zij nauw samen met rechercheurs. Naast het werken met rechercheurs, brengen forensisch-wetenschappelijke technici het grootste deel van hun tijd door in laboratoria die verschillende gegevenssets analyseren en verklaringen geven die onderzoekers uiteindelijk helpen.

2. Microbioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.533 per jaar

Hoofdtaken: Een microbioloog bestudeert virussen, parasieten en schimmels in laboratoria. Hun rollen draaien meestal rond het onderzoeken van deze elementen en het verstrekken van gegevens over hun bevindingen. Een STEM-carrière als microbioloog begint met een bachelor in microbiologie of een ander nauw verwant vakgebied. Microbiologen die meer geavanceerd onderzoek willen doen, hebben een Ph.D.

3. Cytotechnoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28,82 per uur

Primaire taken: Cytotechnologen zijn medische professionals die verantwoordelijk zijn voor het analyseren van cellulaire gegevens en lichaamsvloeistoffen. Het doel hiervan is om eventuele anomalieën in de monsters die ze analyseren te markeren en te documenteren. Cytotechnologen ondersteunen vaak andere medische professionals en hun werk helpt bij het adequaat diagnosticeren van patiënten die risico lopen op kanker en andere cellulaire anomalieën.

4. Stralingstherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $71.964 per jaar

Primaire taken: Radiotherapeuten werken voornamelijk met kankerpatiënten die hun bestralingsbehandelingen toedienen. Zij bedienen de machines om de behandeling in het getroffen gebied te sturen. Naast het vereiste van een associate degree of een bachelor's degree, hebben de meeste radiotherapeuten een vergunning nodig om in hun respectievelijke staten te werken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een stralingstherapeut

5. Chemicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.820 per jaar

Primaire taken: Chemici doen onderzoek naar verschillende chemische en moleculaire stoffen, in de hoop nieuwe manieren te leren om deze stoffen te gebruiken en toe te passen. Met een bachelor scheikunde kunnen mensen aan de slag als onderzoeksassistent. Er zijn echter verdere kwalificaties nodig om een ​​onderzoeksteam te leiden en onafhankelijk onderzoek uit te voeren.

6. Audioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $78.121 per jaar

Primaire taken: Een audioloog behandelt problemen die te maken hebben met gehoorproblemen. Ze communiceren voornamelijk met patiënten om eventuele gehooraandoeningen te helpen identificeren. Veelvoorkomende voorbeelden van problemen waarbij een audioloog nodig is, zijn gehoorverlies, tinnitus en duizeligheid. Audiologen bestuderen het oor van een patiënt en voeren tests uit om erachter te komen wat de beste manieren zijn om hun problemen te behandelen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een audioloog

7. Geotechnisch ingenieur:

Nationaal gemiddeld salaris: $81.611 per jaar

Primaire taken: Geotechnische ingenieurs bestuderen en onderzoeken aardmaterialen. Hun onderzoek wordt gebruikt om te bepalen wat de best mogelijke manier is om duurzame infrastructuur te bouwen. In wezen zorgen ze ervoor dat elk soort bouwproject een solide basis heeft om aan te werken.

8. Systeembeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 84.619 per jaar

Primaire taken: Een systeembeheerder houdt computernetwerken draaiende. Grote bedrijven huren ze in om grootschalige computernetwerken te beheren die verantwoordelijk zijn voor het beheer van hun activiteiten. De systeembeheerder houdt toezicht op het netwerkonderhoud en lost eventuele netwerkproblemen op. Systeembeheerders die werken voor bedrijven die kleinere netwerken gebruiken, bieden meer diepgaande diensten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een systeembeheerder

9. Webontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $86.908 per jaar

Primaire taken: Webontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor de lay-out van websites. Ze coderen, ontwerpen en structureren websites op een manier die de service of het product dat het bedrijf levert of adverteert, stroomlijnt. Ontwikkelaars gebruiken hun achtergrond in codering en grafisch ontwerp om esthetisch aangename en functionele pagina's te maken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een webontwikkelaar

10. Epidemioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 87.219 per jaar

Primaire taken: Epidemiologen bestuderen ziekten, bepalen de oorzaak en beslissen hoe ze moeten worden behandeld. Ze nemen monsters en onderzoeken deze door middel van testen en observatie. Om epidemioloog te worden is meestal een masterdiploma vereist, en geavanceerd epidemiologisch onderzoek vereist een hogere opleiding.

11. Burgerlijk ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 88.149 per jaar

Hoofdtaken: Civiel ingenieurs bouwen en beheren infrastructuur. Ze werken samen met andere professionals, zoals geotechnische ingenieurs, om ervoor te zorgen dat gebouwen, bruggen, wegen en andere soorten infrastructuur in overeenstemming zijn met omgevingsfactoren en veiligheidsvoorschriften. Civiel-ingenieurs hebben meestal een bachelordiploma in civiele techniek, maar het kan zijn dat ze een masterdiploma moeten behalen om civieltechnische specialiteiten of hogere functies na te streven.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een civiel ingenieur

12. Automatiseringsingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $91.258 per jaar

Primaire taken: Een automatiseringsingenieur onderzoekt standaard productieprocessen en ontwikkelt manieren om deze te stroomlijnen met automatiseringstechnologieën. Automatiseringsingenieurs analyseren ook bestaande productiemodellen om te bepalen welke gebieden baat kunnen hebben bij automatisering. Om in aanmerking te komen voor een functie in de automobieltechniek, hebben kandidaten doorgaans een bachelordiploma in informatica of computertechnologie nodig en verdere professionele ervaring met het betreden van automatiseringsfuncties op middelhoog niveau.

13. Mechanisch ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $94,922 per jaar

Primaire taken: werktuigbouwkundigen ontwerpen en bouwen elektrische apparatuur, huishoudelijke apparaten en productiegereedschappen. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het opstellen van onderhoudsrichtlijnen en het oplossen van mechanische problemen. Werktuigbouwkundigen hebben meestal een bachelordiploma in werktuigbouwkunde en moeten een staatslicentie behalen voordat ze aan het werk gaan.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een werktuigbouwkundig ingenieur

14. Waterbouwkundig ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $97,623 per jaar

Primaire taken: Waterbouwkundig ingenieurs zijn gespecialiseerde civiel ingenieurs die zich richten op het ontwerp en onderhoud van hydraulische systemen en infrastructuur zoals kanalen, dammen, rioleringen of bruggen. Ze bestuderen de stroming van water en hoe deze te manipuleren met behulp van verschillende hydraulische processen. Om in aanmerking te komen voor een functie in de waterbouwkunde dienen kandidaten in het bezit te zijn van een bachelordiploma civiele techniek of werktuigbouwkunde. Ze kunnen dit ook vervangen door nauw verwante graden in natuurkunde of oceanografie.

15. Databasebeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 97.685 per jaar

Primaire taken: Databasebeheerders richten zich uitsluitend op databasebeheer en probleemoplossing. Bedrijven huren databasemanagers in om toezicht te houden op hun datahubs en om databasebeheerprocessen te stroomlijnen. Databasebeheerders hebben doorgaans een bachelordiploma in informatica of beheer van computersystemen. Voor hogere functies is mogelijk een masterdiploma vereist.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een databasebeheerder

16. Luchtvaartingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 101.963 per jaar

Primaire taken: Een luchtvaartingenieur is een werktuigbouwkundig ingenieur die gespecialiseerd is in het ontwerpen en testen van vliegtuigen, satellieten of raketten. Ze werken nauw samen met andere professionals om vluchtcontrolemechanismen te ontwikkelen en ontwerpen te vergelijken met omgevingsfactoren. Luchtvaartingenieurs moeten een bachelordiploma in werktuigbouwkunde of ruimtevaarttechniek behalen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een luchtvaartingenieur

17. Statisticus

Nationaal gemiddeld salaris: $102.292 per jaar

Primaire taken: Statistici analyseren gegevens om trends in consumentengewoonten, brancheontwikkelingen en andere factoren die van invloed zijn op bedrijven te identificeren. Ze passen wiskundige en statistische theorieën toe en maken enquêtes of opiniepeilingen om gegevenspunten te verzamelen. Statistici op instapniveau hebben meestal alleen een bachelordiploma in statistiek nodig, maar de meeste statistici hebben een masterdiploma voor hogere functies.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een statisticus

18. Psycholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 104.674 per jaar

Primaire taken: Een psycholoog diagnosticeert en behandelt verschillende psychische problemen en gedragsstoornissen. Psychologen ontmoeten hun patiënten om aandoeningen te diagnosticeren en plannen voor verbetering te ontwikkelen. Om een ​​gekwalificeerde psycholoog te worden, moeten kandidaten een doctoraat in de psychologie behalen en een licentie verkrijgen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een psycholoog

19. Actuaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 115.809 per jaar

Primaire taken: Actuarissen helpen bedrijven door gegevens te beoordelen om de potentiële risico's en voordelen van financiële transacties te bepalen. Ze ontwikkelen ook oplossingen om ervoor te zorgen dat hun klanten voordelige financiële deals sluiten met het laagste risico. Actuarissen behalen meestal een bachelordiploma in statistiek, actuariswetenschappen of wiskunde.

Gerelateerd: Leer meer over actuaris zijn

20. Verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 116.665 per jaar

Hoofdtaken: Verpleegkundigen assisteren artsen en zorgspecialisten bij het verlenen van medische zorg aan patiënten. Ze beoordelen symptomen, stellen diagnoses en informeren hun patiënten over gezonde leefgewoonten. Sommige verpleegsters kunnen ook medicijnen en behandelingen voorschrijven, meestal onder toezicht van artsen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een verpleegkundig specialist

21. Informatiebeveiligingsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 131.489 per jaar

Primaire taken: Informatiebeveiligingsanalisten beoordelen computernetwerken voor bedrijven en ontwikkelen beveiligingsprocedures ter bescherming tegen cyberaanvallen. Ze voeren ook beveiligingsaudits uit om de kracht van cyberbeveiligingsmaatregelen te bepalen. Informatiebeveiligingsanalisten hebben een bachelordiploma in computersysteembeheer of informatica en hebben doorgaans een paar jaar ervaring in een cyberbeveiligingsrol.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een informatiebeveiligingsanalist

22. Netwerkarchitect

Nationaal gemiddeld salaris: $133.679 per jaar

Hoofdtaken: Een netwerkarchitect ontwerpt netwerksystemen voor bedrijven. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de behoeften van een bedrijf. Netwerkarchitecten installeren en beheren ook de hardware die nodig is om een ​​netwerk te bouwen. Om netwerkarchitect te worden, moeten individuen een bachelordiploma behalen in informatiesysteembeheer of informatica.


About author

Giel Verenjans

STEM-carrières bieden veel opwindende vooruitzichten en stabiele werkgelegenheidscijfers. Door een carrière op het gebied van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde na te streven, kunnen mensen op verschillende punten van hun carrière in verschillende functies werken. De diverse aard van deze carrières helpt werknemers gemotiveerd en betrokken te blijven, ongeacht hun functie. In dit artikel bespreken we enkele bestbetaalde STEM-carrières en verkennen we hun basisrollen.


Scroll to Top