Blog

Als je een passie voor motorfietsen hebt, heb je veel carrièremogelijkheden tot je beschikking. Of je nu geïnteresseerd bent in het werken in een mechanische of verkoopfunctie, je zult zeker een motorbaan vinden die je interesseert. Als u de specifieke motorbanen begrijpt die u kunt nastreven, krijgt u een beter idee van waar u moet beginnen met zoeken naar een baan. In dit artikel leggen we de vaardigheden uit die je nodig hebt voor een motorbaan en zetten we 23 banen met motoren op een rij.

Gerelateerd: 15 carrières in de auto-industrie om te verkennen

Welke vaardigheden heb je nodig voor een motorbaan?

De vaardigheden die je nodig hebt voor een motorbaan zijn sterk afhankelijk van de baan zelf en hoe een motorfiets een rol speelt in je takenpakket. Hoewel sommige banen dezelfde zachte vaardigheden vereisen, vereisen andere meer diepgaande vaardigheden die van toepassing zijn op de specifieke branche.

Voor een baan waarbij u bijvoorbeeld een motorfiets bedient, moet u in staat zijn om dit type voertuig te besturen. Dit betekent dat u weet hoe u uw snelheid aanhoudt, invoegt op het verkeer, verkeersborden herkent en in het algemeen een motorfiets bedient. Voor klussen waarbij motorfietsen worden gerepareerd, hebt u veel aandacht voor detail en algemene onderhoudskennis nodig. Als u van plan bent om als motorverkoper te werken, kunnen communicatie- en onderhandelingsvaardigheden u helpen uw taken efficiënter uit te voeren.

Gerelateerd: 12 topvaardigheden voor elke branche: overdraagbare vaardigheden die u nodig hebt

Motor banen

Of je nu een blauwe of witteboordenbaan wilt, het personeel biedt veel vacatures waarbij motoren betrokken zijn. Als u begrijpt wat elke baan inhoudt en wat deze in het algemeen oplevert, kunt u een strategische carrièrebeslissing nemen. Hier zijn 12 banen met motorbanen:

1. Motorgids

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.371 per jaar

Hoofdtaken: Motorgidsen leiden motorrijders rond in een toeristisch gebied. Ze leiden veilig motorgroepen, werken samen met elk tourlid, onderzoeken de tourroute en de verschillende attracties van tevoren en bieden hulp bij mechanische motorproblemen die zich voordoen.

2. Motorfietsdetailer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32.294 per jaar

Primaire taken: Motordetailers wassen en detailleren motorfietsen in een motorwinkel of motordealer. Ze onderhouden de serviceafdeling en voeren kleine lakreparaties uit aan motorfietsen met kleine oneffenheden.

3. Motorjournalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.533 per jaar

Hoofdtaken: Motorjournalisten schrijven nieuwsartikelen over motorfietsen voor diverse publicaties zoals kranten, boeken of tijdschriften. Ze krijgen vaak schrijfopdrachten van hun begeleider. Motorjournalisten interviewen ook onderwerpen voor hun stukken en schrijven recensies.

Gerelateerd: Leer meer over journalist zijn

4. Ambassadeur motormerk

Nationaal gemiddeld salaris: $39.109 per jaar

Primaire taken: Ambassadeurs van motorfietsmerken plannen evenementen en congressen voor een motorfietsbedrijf of -merk. Ze houden toezicht op de weergave van de evenementen, vertegenwoordigen het motormerk en communiceren met klanten en potentiële klanten om hen voor te lichten over het motorbedrijf of merk. Ambassadeurs van motormerken mogen ook reizen voor hun werk.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een merkambassadeur

5. Verkoopmedewerker motorfietsen

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.684 per jaar

Primaire taken: Verkoopmedewerkers van motorfietsen verkopen motorfietsen aan verschillende klanten die dit type voertuig willen kopen of er meer over willen weten. Ze werken met een specifiek motormerk en gebruiken hun kennis van de line-up van dat merk om potentiële klanten te informeren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopmedewerker

6. Motorkoerier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.794 per jaar

Hoofdtaken: Motorkoeriers rijden elke dag een aangegeven route en halen en brengen verschillende pakketten en post achterop een motorfiets. Naast het ophalen en afleveren, organiseren ze ook de materialen die ze ophalen, accepteren ze betalingen en melden ze veiligheidsincidenten.

7. Motortechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.333 per jaar

Primaire taken: Motortechnici lossen motorfietsproblemen op door middel van verschillende onderhoudsprocedures. Naast routineonderhoud voeren ze ook kleine reparaties uit aan de carrosserie van de motorfiets en repareren ze motorfietscomponenten zoals de motor of transmissie.

8. Motormonteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.027 per jaar

Primaire taken: Motormonteurs zorgen voor reparaties en onderhoud aan motorfietsen. Ze werken ook aan andere recreatieve voertuigen zoals crossmotoren en terreinvoertuigen. Motormonteurs kunnen motorfietsmotoren, remmen of carrosserieschade repareren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een monteur

9. Motorpolitieagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.214 per jaar

Primaire taken: Motorpolitieagenten beschermen levens en eigendommen door zowel wetten als verordeningen te handhaven. Hoewel ze dezelfde taken hebben als een gewone politieagent, rijden ze motorfietsen in plaats van andere voertuigen. Motorpolitieagenten patrouilleren in hun toegewezen gebieden per motorfiets, reageren op oproepen voor politie-assistentie en regelen het verkeer indien nodig.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een politieagent

10. Winkelvoorman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54,571 per jaar

Primaire taken: Een winkelvoorman helpt bij het onderhoud en de reparatie van voertuigen. Terwijl ze dienen als werkplaatsmanager in een motorwinkel, voeren ze ook technische taken uit. De winkelvoorman kan kwaliteitscontrole bieden en toezicht houden op de werknemers van de winkel om ervoor te zorgen dat ze hun taken correct uitvoeren.

11. Motortaxateur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.675 per jaar

Primaire taken: Motortaxateurs gebruiken hun kennis van auto's en motorfietsen en de waarde van deze voertuigen om de reparatiekosten te bepalen. Ze bepalen ook wanneer ze deze voertuigen als opgeteld moeten beschouwen.

12. Industrieel ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.423 per jaar

Primaire taken: Werken bij een motorfietsbedrijf, industrieel ingenieurs helpen bij het ontwerpen van verschillende machines waaruit een motorfiets en motorfietsonderdelen bestaan. Deze industriële ingenieurs helpen ook met de fabrieksprocessen en onderzoeken manieren om de kwaliteit en productiviteit te verbeteren. Daarnaast zoeken ze naar manieren om verspilling tegen te gaan en het gebruik van verschillende middelen en de medewerkers van het bedrijf te helpen optimaliseren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een industrieel ingenieur

Andere motor banen

Hier zijn meer motorbanen om te overwegen na te streven:

 1. Coach motorrijder
 2. Automobiel ingenieur
 3. Monteur
 4. Motorrestauratie winkel
 5. Instructeur technisch onderwijzer
 6. Motorblogger
 7. Instructeur motorveiligheid
 8. Gids voor motorexpeditie
 9. Motorstuntrijder
 10. Professionele competitieve motorcoureur
 11. Eigenaar motorrestauratie winkel

About author

Stijn Kiefman

Als je een passie voor motorfietsen hebt, heb je veel carrièremogelijkheden tot je beschikking. Of je nu geïnteresseerd bent in het werken in een mechanische of verkoopfunctie, je zult zeker een motorbaan vinden die je interesseert. Als u de specifieke motorbanen begrijpt die u kunt nastreven, krijgt u een beter idee van waar u moet beginnen met zoeken naar een baan. In dit artikel leggen we de vaardigheden uit die je nodig hebt voor een motorbaan en zetten we 23 banen met motoren op een rij.


Scroll to Top