Blog

Als je sterk bent in multitasking en van administratief werk houdt, overweeg dan om een ​​administratieve functie te vervullen. Als het gaat om goedbetaalde administratieve banen, kun je kansen vinden in verschillende industrieën. In dit artikel leggen we de vaardigheden uit die je nodig hebt voor een administratieve baan, noemen we 23 goedbetaalde administratieve banen en geven we je tips voor het verdienen van werk in een administratieve rol.

Gerelateerd: Stap voor stap een administratief assistent-baan krijgen en de beste tips

Welke vaardigheden heb je nodig in een administratieve baan?

Sollicitanten voor administratieve functies hebben een verscheidenheid aan zachte en harde vaardigheden nodig om werk te vinden. Als u weet welke specifieke vaardigheden u nodig heeft voor dit soort beroep, kunt u zich beter voorbereiden op uw toekomstige carrière. Hier zijn enkele vaardigheden die je nodig hebt voor een administratieve baan:

  • Communicatie: Administratieve medewerkers gebruiken hun communicatieve vaardigheden om dagelijks te communiceren met het personeel, klanten en werkgevers van hun bedrijf. Als u duidelijk spreekt, is het voor anderen gemakkelijker om te begrijpen wat u zegt. Afgezien van mondelinge communicatie, hebt u ook sterke schriftelijke communicatievaardigheden nodig om documenten en e-mailberichten op te stellen.
  • Technologie: wanneer u in de administratie werkt, moet u weten hoe u verschillende technologische hulpmiddelen moet bedienen. Of het nu gaat om kantoorapparatuur, computers of een online planningsprogramma, weten hoe technologie werkt, maakt uw werk veel gemakkelijker.
  • Organisatie: met sterke organisatorische vaardigheden kunt u een grote werklast beheren. In een administratieve functie gebruik je deze vaardigheden om effectief agenda's te beheren, vergaderingen te plannen en de efficiëntie van je werkplek te waarborgen.
  • Planning: In een administratieve functie moet u zaken van tevoren effectief plannen en plannen. Planningsvaardigheden kunnen helpen wanneer u iemands afspraken beheert of een plan maakt voor wanneer iemand ziek is. Planningsvaardigheden kunnen u ook helpen mogelijke problemen op kantoor te voorkomen.
  • Probleemoplossend en kritisch denken: Ongeacht uw administratieve functie, het is belangrijk om over sterke probleemoplossende vaardigheden te beschikken. Omdat veel mensen met vragen of problemen naar beheerders gaan, zorgt het hebben van een sterk probleemoplossend vermogen ervoor dat je de juiste hulp kunt bieden.

Gerelateerd: Administratieve vaardigheden: definitie en voorbeelden voor uw carrière

Goedbetaalde administratieve banen

Als u geïnteresseerd bent in het nastreven van een administratieve functie, overweeg dan de branche waarin u wilt werken en uw unieke vaardigheden. Als u vooral op zoek bent naar een goedbetaalde administratieve baan, vindt u zeker iets dat aan uw behoeften voldoet. Hier zijn 23 administratieve banen met lucratieve salarissen:

1. Teller

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32,088 per jaar

Primaire taken: Een teller handelt rekeningtransacties bij een bank af. Ze ontvangen klantendeposito's, contante cheques, geven rekeningopnames uit en registreren stortingen. Tellers verkopen ook cheques en beantwoorden vragen van klanten.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een bankbediende

2. Receptioniste

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.067 per jaar

Primaire taken: Receptionisten begroeten bezoekers, beantwoorden telefoontjes en houden kantoorboeken bij. Ze helpen ook de rest van het administratief personeel met taken zoals gegevensinvoer en onderzoek.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een receptioniste

3. Juridisch medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.718 per jaar

Primaire taken: Juridisch assistenten helpen advocaten met een verscheidenheid aan taken. Hoewel ze klanten geen juridisch advies kunnen geven, beantwoorden ze veel van hun vragen. Juridisch assistenten stellen ook documenten op, doen juridisch onderzoek en ordenen dossiers.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een juridisch assistent

4. Boekhoudkundig klerk

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.053 per jaar

Primaire taken: Boekhoudkundigen helpen bij de financiële activiteiten van een bedrijf. Ze werken financiële gegevens bij, verwerken zakelijke transacties, stellen rapporten op en stemmen bankafschriften op elkaar af.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een boekhoudkundige klerk

5. Administratief medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.341 per jaar

Primaire taken: Administratief medewerkers ondersteunen hun managers, collega's en bezoekers. Ze beantwoorden telefoontjes, plannen afspraken en vergaderingen, nemen notulen van vergaderingen, bestellen kantoorbenodigdheden en gebruiken verschillende kantoorbeheersystemen om hun taken uit te voeren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een administratief medewerker

6. Verzamelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.085 per jaar

Primaire taken: Verzamelaars nemen contact op met mensen die een bedrijf een bepaald bedrag schuldig zijn. Ze innen deze achterstallige betalingen, vinden debiteuren via telefoon of mail en helpen bij het maken van afbetalingsplannen. Verzamelaars moedigen deze mensen ook aan om indien nodig naar andere betaaloplossingen te zoeken.

7. Koerier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.326 per jaar

Hoofdtaken: Koeriers versturen documenten en pakketten voor verschillende instellingen en particulieren. Ze halen pakketten en documenten op van één locatie en bezorgen ze op hun bestemming in de buurt.

9. Klantenservicemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.289 per jaar

Primaire taken: Klantenservicemanagers houden toezicht op de dagelijkse activiteiten van een klantenservice. Ze ontwikkelen klantenserviceprocedures en -beleid, verbeteren klantrelaties, coördineren personeelsvergaderingen en beheren training en ontwikkeling.

Gerelateerd: Meer informatie over hoe u een klantenservicemanager bent

10. Juridisch secretaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.083 per jaar

Hoofdtaken: Juridisch secretaresses assisteren advocaten bij verschillende administratieve taken. Ze transcriberen en schrijven juridische documenten, archiveren belangrijke documenten, doen onderzoek en beantwoorden telefoontjes en e-mails.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een juridisch secretaresse

11. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.625 per jaar

Primaire taken: vertegenwoordigers van de klantenservice bieden hulp aan de klanten van een bedrijf via de telefoon, via e-mail of via een online chat. Ze beantwoorden vragen van klanten, voorzien hen van productinformatie, verwerken hun bestellingen en retouren en annuleren klantaccounts.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een klantenservicemedewerker

12. Tandartsreceptionist

Nationaal gemiddeld salaris: $47.776 per jaar

Primaire taken: Tandartsreceptionisten begroeten patiënten in een tandartspraktijk. Ze plannen of annuleren ook hun afspraken, beantwoorden telefoontjes, voeren tandheelkundige grafieken uit en dienen verzekeringsformulieren in.

13. Kantoorbediende

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52.460 per jaar

Primaire taken: Kantoorbedienden hebben veel administratieve taken, waaronder het beantwoorden van telefoontjes, het bezorgen van berichten, het doen van boodschappen en het archiveren van records. Ze verzamelen ook financiële gegevens en organiseren eventuele kantooractiviteiten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een kantoorbediende

14. Verzender

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.081 per jaar

Primaire taken: Dispatchers ontvangen oproepen en coördineren de beweging van ander personeel om assistentie te verlenen tijdens niet-spoedeisende en noodsituaties. Ze nemen elk gesprek op, beoordelen de situatie, pakken het probleem aan en bieden de beller een oplossing.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verzender

15. Callcentermanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.469 per jaar

Hoofdtaken: Callcentermanagers geven leiding aan een team van callcentermedewerkers. Ze stellen doelen op, nemen callcentermedewerkers in dienst en leiden ze op, en handelen situaties af die callcentermedewerkers niet kunnen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een callcentermanager

16. Uitvoerend assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.320 per jaar

Primaire taken: Uitvoerend assistenten helpen een senior kantoormedewerker met verschillende taken. Ze bieden administratieve ondersteuning, organiseren vergaderingen, maken reisarrangementen en behandelen de correspondentie van een manager.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een uitvoerend assistent

17. Bedrijfsbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 60.523 per jaar

Primaire taken: Bedrijfsadministrateurs voeren de dagelijkse leiding van een organisatie. Ze houden toezicht op de financiën van een bedrijf, keuren uitgaven goed en werken om de productiviteit en groei van de organisatie te bevorderen.

18. Vrachtagent:

Nationaal gemiddeld salaris: $61,075 per jaar

Primaire taken: Vrachtagenten hebben verschillende taken met betrekking tot verkoop, klantenservice en logistiek. Ze verbinden verladers met vervoerders en routeren vracht, accepteren klantorders, coördineren het ophalen of afleveren van vracht en bepalen de verzendkosten.

19. Facilitair manager

Nationaal gemiddeld salaris: $64.134 per jaar

Primaire taken: Facilitair managers zorgen ervoor dat gebouwen voldoen aan de behoeften van mensen die erin werken. Zij zorgen voor schoonmaak, parkeren, beveiliging en zorgen voor een passende arbeidsomstandigheid voor iedereen. Facilitair managers inspecteren ook gebouwen om te bepalen of ze al dan niet moeten worden gerepareerd en om installaties te plannen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Facility Manager

20. Beheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $66.365 per jaar

Primaire taken: Beheerders runnen een bedrijf of organisatie. Ze hebben verschillende taken, waaronder het begeleiden van bezoekers, het maken van spreadsheets en het zorgen voor efficiëntie op de werkplek.

Gerelateerd: Meer informatie over hoe u een beheerder bent

21. Contractbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $69,402 per jaar

Primaire taken: Contractbeheerders maken en beheren juridische contracten voor een bedrijf. Ze evalueren en onderhandelen over juridische contracten, zorgen ervoor dat elke partij aan de verplichtingen van een contract voldoet en zorgen ervoor dat elk contract voldoet aan zowel lokale als federale wetten.

22. Codeermanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70,792 per jaar

Primaire taken: Codeermanagers houden toezicht op een team van medisch codeerpersoneel. Ze creëren en implementeren ook coderingsbeleid voor hun afdeling en coördineren met artsen en andere managers in een zorginstelling.

23. Senior uitvoerend assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 74.307 per jaar

Primaire taken: Senior executive assistants ondersteunen de executive officers van een bedrijf, zoals de president of chief executive officer. Ze coördineren de agenda van een executive officer, plannen hun afspraken, maken hun reisarrangementen, beheren e-mails en telefoontjes en stellen rapporten op.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een uitvoerend assistent

24. Databasebeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $97.480 per jaar

Primaire taken: Databasebeheerders organiseren gegevens met behulp van een softwaresysteem. Ze zorgen voor de veiligheid van bedrijfsgegevens, extraheren, laden en authenticeren gegevens en houden toezicht op de prestaties van de hardware en software van een bedrijf.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een databasebeheerder

Tips voor het vinden van een administratieve baan

Als je hulp nodig hebt bij het vinden van een baan in een administratieve functie, overweeg dan de volgende tips:

  • Zoek naar banen in populaire sectoren. Hoewel je in bijna elke branche een administratieve baan kunt vinden, kun je je zoektocht naar een baan beginnen door te zoeken naar een baan in een branche die actief mensen zoekt voor dit soort functies. Als u dit doet, krijgt u mogelijk meer keuzes en kansen.
  • Verbeter je zachte vaardigheden. Aangezien alle administratieve functies een sterke set van zachte vaardigheden vereisen, besteedt u tijd aan het verbeteren van uw vaardigheden in dit opzicht. Werk bijvoorbeeld aan je organisatorische vaardigheden, je communicatieve vaardigheden en je timemanagementvaardigheden. Het benadrukken van deze vaardigheden in je cv of sollicitatiebrief kan je kansen op een administratieve baan vergroten.
  • Stem uw vacature af op elke vacature. In plaats van een algemeen cv te maken dat u voor elke sollicitatie kunt gebruiken, kunt u tijd besteden aan het personaliseren van een cv voor elke baan waarin u geïnteresseerd bent. Als een bedrijf bijvoorbeeld wil dat een werknemer onkostendeclaraties verwerkt, zorg er dan voor dat uw begeleidende brief of cv uw vermogen om dit te doen. Verwijs naar de vacature en gebruik trefwoorden die je erin vindt om je cv af te stemmen op wat de werkgever zoekt.

About author

Korneel Nevenzel

Als je sterk bent in multitasking en van administratief werk houdt, overweeg dan om een administratieve functie te vervullen. Als het gaat om goedbetaalde administratieve banen, kun je kansen vinden in verschillende industrieën. In dit artikel leggen we de vaardigheden uit die je nodig hebt voor een administratieve baan, noemen we 23 goedbetaalde administratieve banen en geven we je tips voor het verdienen van werk in een administratieve rol.


Scroll to Top