Blog

een baan zoeken

23 Verschillende Carrières In Dierenwelzijn Om Te Overwegen

Carrières in dierenwelzijn zorgen voor de veiligheid van dieren en kunnen zeer lonend zijn. Er zijn diverse functies in verschillende branches die kansen bieden op het gebied van dierenwelzijn. Elke rol is belangrijk bij het verbeteren en bevorderen van diergezondheid en -bescherming. In dit artikel bespreken we wat een carrière in dierenwelzijn doorgaans inhoudt en enkele opties om te overwegen bij het zoeken naar een baan.

Gerelateerd: 18 populaire banen waarbij met dieren wordt gewerkt

Wat is dierenwelzijn?

Dierenwelzijn is een gebied dat het welzijn en de bescherming van dieren omvat. Overheidsinstanties, liefdadigheidsinstellingen, humane samenlevingen, particuliere instellingen en natuurprogramma's zijn enkele van de sectoren waar je misschien een carrière in dierenwelzijn vindt. Hoewel er diverse mogelijkheden zijn op verschillende gebieden, hebben velen vergelijkbare of gemeenschappelijke taken, zoals:

  • Gedrag van dieren onderzoeken
  • Ervoor zorgen dat dieren de juiste zorg krijgen
  • Handhaving van regels en voorschriften om dieren te beschermen
  • Anderen informeren over het belang van het beschermen van dieren

Gerelateerd: [ Hoe word je een advocaat voor dieren ? ](https://www.Carrieree.com/career-advice/finding-a-job/how-to-become-lawyer-for-animals)

23 carrières in dierenwelzijn

Hier zijn 23 banen op het gebied van dierenwelzijn:

1. Veterinair verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 22.395 per jaar

Primaire taken: Veterinaire verpleegkundigen houden toezicht op de behandeling van dieren en klinische zorg. Ze bereiden dieren voor op operaties, dienen medicijnen toe, verzamelen monsters en voeren tests uit. Een dierenartsassistent werkt meestal in het kantoor van een dierenarts en kan chirurgen helpen tijdens procedures.

2. Kenneltechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 24.864 per jaar

Primaire taken: Kenneltechnici zorgen voor dieren die in een kennel leven door ze te voeren of water te geven, hun medicijnen toe te dienen, hun kennels schoon te maken of ze uit te laten. Technici zorgen ervoor dat de dieren die onder hun hoede zijn gelukkig en gezond zijn door hun gedrag te monitoren zodat een specialist dit kan analyseren. Kenneltechnici kunnen werken in dierenartsenpraktijken, trimfaciliteiten, schuilplaatsen of pensions.

3. Dierenbeschermingsfunctionaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 24.865 per jaar

Primaire taken: Dierencontrolebeambten handhaven dierregelgeving, onderzoeken gevallen van mishandeling, vangen zwerfdieren en zorgen voor de verzorging van dieren in hun hechtenis. Ze kunnen ook patrouilleren in openbare buitenruimtes om op zoek te gaan naar zwerfdieren of om anderen informatie te geven over de veiligheid van dieren. Deze officieren hebben meestal een diploma of certificering die zich richt op diergedrag en eerste hulp.

4. Kennelassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.659 per jaar

Primaire taken: Kennelassistenten zijn verantwoordelijk voor het plannen van afspraken, het organiseren van pensions, het verkopen van dierbenodigdheden en zelfs het verzorgen of trainen van honden als onderdeel van de pensionservice. Assistenten kunnen ook toezicht houden op de dieren en eventuele wijzigingen melden aan een dierenarts of andere medische professional in de faciliteit. Ze werken vaak met honden en katten, maar kunnen ervaring hebben met het werken met vogels of knaagdieren.

5. Huisdier bader

Nationaal gemiddeld salaris: $ 27.229 per jaar

Primaire taken: Huisdierzwemmers zijn gespecialiseerd in het wassen van huisdieren in dierenwinkels, spa's, boetieks of pensions. Met hun kennis van huisdierenrassen en haarverzorging, reinigen, drogen en borstelen de baders huisdieren, terwijl andere professionals andere verzorgingstaken uitvoeren. Het wassen van huisdieren is normaal gesproken een opleidingspositie op instapniveau voordat je een dierentrimmer wordt.

6. Verzorgingsassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 27.609 per jaar

Primaire taken: Verzorgingsassistenten helpen dieren en werkstations voor te bereiden op het verzorgen. Ze plannen afspraken, helpen eigenaren van gezelschapsdieren en huisdieren, voorraadinventariseren en maken kennels schoon. Assistenten werken vaak in dierenwinkels en onder toezicht van een dierentrimmer.

7. Dierenadoptiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $27.771 per jaar

Primaire taken: Dierenadoptiespecialisten houden toezicht op interacties met huisdieren en potentiële adoptanten, voeren screenings uit op kandidaten en verwerken adoptiepapieren. Ze kunnen adopties promoten en coördineren door te zoeken naar potentiële adoptanten en te helpen bij het redden van dieren. Ze zijn goed geïnformeerd over het gedrag van dieren en leren adoptanten over de behoeften van hun huisdier.

8. Medewerker hondenopvang

Nationaal gemiddeld salaris: $ 27.961 per jaar

Primaire taken: begeleiders van hondenopvang houden honden in de gaten en houden de voedings- en wandelschema's bij. Ze kunnen verschillende verzorgings- en trainingsdiensten bieden, evenals hondenuitlaatservice en -baden. Begeleiders houden doorgaans ook toezicht op honden buiten hun kooien om ervoor te zorgen dat ze te allen tijde veilig zijn.

9. Kennelmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31,793 per jaar

Primaire taken: Kennelmanagers houden toezicht op onderhoud, personeel en dieren. Managers huren, trainen en begeleiden medewerkers om ervoor te zorgen dat ze de juiste zorgnormen handhaven. Ze vertegenwoordigen ook hun kennel en presenteren kennelevenementen en -initiatieven om financiering voor hun instelling te ontvangen.

10. Dierenartsassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32,196 per jaar

Primaire taken: Veterinaire assistenten helpen dierenartsen en veterinaire technici met examens, voorschriften en het bijhouden van gegevens. Ze helpen ook bij het onderhouden van laboratoriumapparatuur, het steriliseren en reinigen van laboratoriuminstrumenten of het bijhouden van de inventaris. Veel veterinaire assistenten werken in dierenziekenhuizen, klinieken en onderzoekslaboratoria.

11. Dierentrainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.559 per jaar

Primaire taken: Dierentrainers gebruiken positieve bekrachtigingstechnieken om dieren bepaald gedrag en trucs aan te leren. Ze kunnen huisdieren, dienstdieren of dieren voor film en televisie trainen. Trainers kunnen zelfstandig werken of voor bureaus die trainingen geven bij dierenwinkels, kennels, asielen, aquaria of productiebedrijven.

12. Dierenverzorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.605 per jaar

Primaire taken: Dierenverzorgers houden toezicht op dierentuindieren en beoordelen hun dieet, fysieke gezondheid en comfort. Terwijl ze dieren in gevangenschap bestuderen, kunnen ze verschillende gezondheidsfactoren en bedreigingen voor deze dieren onderzoeken om instandhoudingsprogramma's te ontwikkelen. Met bedreigde diersoorten kunnen ze fokprogramma's of verplaatsingsinitiatieven opstarten om dieren opnieuw in hun natuurlijke omgeving te introduceren.

Verwant: Wat is een diervoedingsdeskundige?

13. Dierentechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.676 per jaar

Primaire taken: Diertechnici bieden veterinaire assistentie bij onderzoek, onderzoeken en andere laboratoriumprocedures. Ze houden logboeken bij van het gedrag van dieren, medische voorgeschiedenis, voeding, vitale functies en andere gegevens. Technici werken vaak onder toezicht van een dierenarts, maar kunnen autonoom werken en beslissingen nemen.

14. Parkwachter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.555 per jaar

Primaire taken: Parkwachters hebben verschillende administratieve, veld- en openbare veiligheidstaken die draaien om het waarborgen van de veiligheid van het publiek, het milieu en de natuur. Hun taken zijn erop gericht ervoor te zorgen dat bezoekers goed geïnformeerd zijn over parkvoorschriften en veiligheidsprocedures om verstoringen voor inheemse plant- en diersoorten te beperken. Ze voeren regelmatig onderzoek uit in het park om de toestand en het welzijn van de dieren in het wild te beoordelen.

15. Hondenuitlater

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.250 per jaar

Primaire taken: Hondenuitlaters mogen één of meerdere honden tegelijk uitlaten. Ze kunnen zelfstandig werken of voor een bedrijf dat hondenuitlaatservices aanbiedt. Wandelaars halen honden meestal van hun huis op, volgen het gedrag van de hond om mogelijke problemen of zorgen te identificeren, ze veilig te houden tijdens het wandelen en ze te voorzien van lichaamsbeweging en voldoende water en voedsel.

16. Dierenoppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.609 per jaar

Primaire taken: Dierenoppassers houden toezicht op en zorgen voor huisdieren wanneer hun baasjes niet thuis zijn. Ze kunnen gespecialiseerd zijn in het werken met bepaalde soorten, zoals katten, honden, vissen, reptielen of vogels. Veel dierenoppassers werken zelfstandig, maar ze kunnen ook werken voor een dierenoppasbedrijf dat andere diensten aanbiedt, zoals het trimmen van huisdieren of het uitlaten van honden.

17. Dierentrimmer

Nationaal gemiddeld salaris: $36.983 per jaar

Primaire taken: Dierentrimmers kunnen werken in dierenwinkels of boetieks, de nagels van huisdieren knippen, hun haar knippen en schoonmaken. Ze hebben een goed begrip van het gedrag van dieren nodig om ervoor te zorgen dat de huisdieren zich veilig voelen in hun omgeving. Trimmers identificeren ook hondenrassen en haartypes om te weten hoe ze hun haar moeten trimmen of om veelvoorkomende ziekten, zoals allergieën of infecties, te herkennen.

18. Natuurspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.687 per jaar

Primaire taken: Natuurspecialisten houden toezicht op de activiteit van dieren en reageren op gevallen die het publiek of klanten melden om eventuele verstoringen te onderzoeken. Deze specialisten onderzoeken claims van verstoring door dieren en gebruiken strategieën voor het beheersen van schade aan dieren in het wild om ervoor te zorgen dat dieren in hun oorspronkelijke omgeving blijven. Ze kunnen dieren vinden in hun niet-inheemse gebieden en ze verplaatsen.

19. Veterinaire receptioniste

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.017 per jaar

Primaire taken: Veterinaire receptionisten behandelen patiënten en klanten, incasseren en verwerken van betalingen en diverse andere administratieve taken. Ze werken in kennels, veterinaire kantoren of klinieken en ziekenhuizen. Receptionisten kunnen vaak in contact komen met dieren terwijl ze ze wegen, dragen of controleren.

20. Mariene bioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.437 per jaar

Primaire taken: Mariene biologen onderzoeken de oorsprong, ontwikkeling en functies van waterplanten en dieren om de relaties tussen organismen en het milieu te analyseren. Ze kunnen specifieke omgevingsfactoren bestuderen, zoals radioactiviteit of vervuiling, die kunnen bijdragen aan de gezondheid van het zeeleven. Milieu-instanties van de overheid, onderzoeksteams van universiteiten en andere publieke organisaties kunnen mariene biologen in dienst nemen om milieurapporten te onderzoeken en te presenteren.

21. Dierenarts in dierentuinen

Nationaal gemiddeld salaris: $61,758 per jaar

Primaire taken: Dierentuindierenartsen zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van exotische dieren in het wild in de faciliteiten. Ze werken in dierentuinen met dieren zoals giraffen, leeuwen, tijgers, beren en zebra's om hun algehele gezondheid te behouden en waar nodig zorg te verlenen. Deze dierenartsen leiden ook dierentuinpersoneel op in de juiste verzorging van wilde en exotische soorten.

22. Natuurbioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.809 per jaar

Primaire taken: Natuurbiologen doen gedurende hun hele loopbaan uitgebreid onderzoek om de dieren in het wild die ze bestuderen grondig te begrijpen. Ze verzamelen gegevens over dierpopulaties om ervoor te zorgen dat dieren in gevangenschap de optimale zorg en middelen krijgen om in hun omgeving te gedijen. Deze biologen kunnen hun onderzoek ook aan het publiek presenteren om hen voor te lichten over dieren in het wild en het belang van het beschermen van die dieren.

23. Dierenarts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.190 per jaar

Hoofdtaken: Dierenartsen onderzoeken, diagnosticeren en behandelen van dieren. Veel dierenartsen werken met huisdieren, maar ze kunnen voor een grote verscheidenheid aan dieren zorgen, zoals vee of dieren in het wild. Met hun verschillende dier- en veldspecialisaties kunnen ze werken in dierenziekenhuizen, privéklinieken, boerderijen, laboratoria of dierentuinen.

Gerelateerd: 14 stages voor dierenliefhebbers


About author

Marijntje Smeijers

Carrières in dierenwelzijn zorgen voor de veiligheid van dieren en kunnen zeer lonend zijn. Er zijn diverse functies in verschillende branches die kansen bieden op het gebied van dierenwelzijn. Elke rol is belangrijk bij het verbeteren en bevorderen van diergezondheid en -bescherming. In dit artikel bespreken we wat een carrière in dierenwelzijn doorgaans inhoudt en enkele opties om te overwegen bij het zoeken naar een baan.


Scroll to Top