Blog

Veel banen die u tijdens uw zoektocht naar een baan zult vinden, zullen waarschijnlijk in een of andere vorm met een computer te maken hebben. Als u meer te weten komt over de verschillende soorten banen die gebruikmaken van computers die beschikbaar zijn in uw interessesector, kunt u uw zoektocht naar een baan verfijnen. Het kan u ook helpen erachter te komen welke computervaardigheden u moet ontwikkelen om de baan te krijgen.

In dit artikel bespreken we enkele sectoren die computers gebruiken en delen we enkele van de meest voorkomende rollen binnen elk veld. Voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree, klikt u op elke salarislink.

Gerelateerd: Computervaardigheden: definities en voorbeelden

Boekhoudtaken waarbij computers worden gebruikt

Hier zijn enkele veelvoorkomende boekhoudtaken waarbij computers worden gebruikt:

Accountant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.226 per jaar

Primaire taken: een accountant heeft toegang tot financiële gegevens en analyseert gegevens, financiële rapporten, budgetten, belastingaangiften en boekhoudkundige gegevens om ervoor te zorgen dat bedrijven en organisaties efficiënt werken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een accountant

Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,89 per uur

Primaire taken: Een boekhouder is verantwoordelijk voor het bewaken van de financiële gegevens van een bedrijf. Ze registreren financiële transacties, houden financiële gegevens bij, werken financiële overzichten bij en controleren financiële gegevens. Ze zorgen ervoor dat de rekeningen actueel en correct zijn.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een boekhouder

lening ambtenaar

Nationaal gemiddeld salaris: $81,252 per jaar

Primaire taken: een leningfunctionaris helpt mensen en bedrijven om financiering te krijgen voor zaken als huizen, auto's en zakelijke uitgaven. Zij bepalen hoeveel geld hun klant krijgt en leggen de voorwaarden van de lening uit.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een leningfunctionaris

Artistieke en creatieve banen waarbij computers worden gebruikt

De volgende zijn banen die computers gebruiken om te helpen bij kunst en creativiteit:

Grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,82 per uur

Primaire taken: Een grafisch ontwerper gebruikt computersoftware om producten te maken zoals logo's, brochures, flyers, advertenties, tijdschriftlay-outs en website-ontwerpen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een grafisch ontwerper

Productie artiest

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,90 per uur

Primaire taken: Een productiekunstenaar werkt samen met een team van creatievelingen om een ​​definitief project of product te produceren. Ze zijn verantwoordelijk voor het retoucheren van afbeeldingen, het beoordelen van afbeeldingen, het doornemen van de eisen van de klant en het finaliseren van ontwerpen.

Art director

Nationaal gemiddeld salaris: $ 74.431 per jaar

Primaire taken: Een art director bepaalt de artistieke richting van een project. Ze werken om de visuele aspecten van een campagne te creëren. Ze leiden een team van creatievelingen, waaronder meestal ontwerpers. Ze werken vaak in reclame- of mediabedrijven.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een artdirector

Zakelijke banen waarbij computers worden gebruikt

Veel zakelijke banen zijn sterk afhankelijk van het gebruik van computers, waaronder:

Manager bedrijfsvoering

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.072 per jaar

Primaire taken: Een business operations manager houdt toezicht op alle activiteiten van een bedrijf. Dit kunnen financiën, strategieën, beleid en procedures zijn. Ze brainstormen over manieren waarop het bedrijf efficiënter kan werken.

Management adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $91,159 per jaar

Primaire taken: Een managementconsultant wordt doorgaans ingehuurd door bedrijven om openstaande problemen te bekijken, problemen op te lossen, managementveranderingen voor te stellen en het bedrijf te helpen beter te functioneren.

Business intelligence analist

Nationaal gemiddeld salaris: $92,466 per jaar

Primaire taken: een business intelligence-analist kijkt naar de gegevens van zijn bedrijf en vergelijkt deze met markt- en concurrenttrends. Ze bedenken manieren waarop het bedrijf de kosten kan verbeteren en verlagen.

Financiële banen waarbij computers worden gebruikt

Financiële banen gebruiken vaak computers om cijfers en fondsen te analyseren. Hier zijn enkele van de rollen:

Financieel adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $66,626 per jaar

Primaire taken: Een financieel adviseur helpt mensen hun financiën te beheren. Ze kunnen hen helpen bij het kiezen van beleggingen of om in overeenstemming te blijven met de belastingwetgeving. Ze helpen klanten bij het plannen van grote uitgaven en pensioen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een financieel adviseur

Budget analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 74.393 per jaar

Primaire taken: Een budgetanalist helpt bedrijven bij het bepalen van hun budget en het organiseren van hun financiën. Zij zorgen ervoor dat begrotingsvoorstellen correct zijn en voldoen aan wet- en regelgeving. Ze bewaken ook de uitgaven en zorgen ervoor dat deze binnen het budget blijven.

Actuaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 106.693 per jaar

Primaire taken: Een actuaris gebruikt statistische informatie en berekeningen om de kans en de kosten van risico's te voorspellen. Ze worden ingehuurd om de bedrijfskosten te minimaliseren door het risico van uitgaven te verminderen. Op basis van hun bevindingen helpen ze bij het implementeren van beleid.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over actuaris zijn

Zorgtaken waarbij computers worden gebruikt

De gezondheidszorg heeft veel banen die computers gebruiken om patiëntinformatie te verzamelen en te volgen, waaronder:

medische rekening

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,09 per uur

Primaire taken: een medische facturering berekent en int medische betalingen voor medische procedures van patiënten. Ze houden de gegevens van patiënten up-to-date, maken facturen op en helpen bij betalingsplannen. Ze zorgen ervoor dat alle rekeningen correct zijn en snel worden betaald.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een medische rekeninghouder

röntgentechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $29,83 per uur

Primaire taken: Een röntgentechnicus gebruikt geavanceerde beeldtechnologieën om röntgenfoto's van patiënten te maken. Ze voeren ook het basisonderhoud uit van de machines die ze gebruiken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een röntgentechnicus

bestralingstherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 1.766 per week

Primaire taken: Een stralingstherapeut dient stralingsdoses toe aan kankerpatiënten in behandeling. Ze gebruiken computerprogramma's om hen te helpen de juiste dosis te geven en volgen strikte protocollen voor de veiligheid van elke patiënt.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een stralingstherapeut

Marketingtaken waarbij computers worden gebruikt

Hier zijn enkele banen in marketing die computers gebruiken:

Marketing specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.506 per jaar

Primaire taken: de verantwoordelijkheden van een marketingspecialist variëren vaak nogal op basis van de werkplek. Ze zijn verantwoordelijk voor het maken van marketingstrategieën. Ze ontwikkelen en implementeren e-mailcampagnes, sociale media en andere marketingprogramma's. Ze kunnen ook marktonderzoek doen en geschreven materiaal maken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een marketingspecialist

SEO-specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52.812 per jaar

Hoofdtaken: Een SEO-specialist zorgt ervoor dat de website van een klant goed vindbaar is in zoekmachines. Ze optimaliseren websites om hun positie in de zoekmachines te verhogen. Ze kunnen verschillende website-inhoud en lay-out testen om de beste resultaten te bereiken.

tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.742 per jaar

Primaire taken: Een copywriter maakt geschreven materiaal voor een klant. Meestal is de kopie die ze schrijven voor een reclame- of marketingcampagne. Sommige materialen die ze schrijven zijn website-inhoud, slogans, advertenties en scripts.

Lees meer: ​​Leer meer over het zijn van een copywriter

Mediataken waarbij computers worden gebruikt

Verschillende rollen in de media gebruiken computers om inhoud te creëren, waaronder:

Social media specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,83 per uur

Primaire taken: Een social media specialist beheert de social media accounts van een bedrijf. Ze kunnen berichten en advertenties op sociale media maken en strategieën plannen en implementeren om bedrijven te helpen contact te leggen met meer klanten op sociale media. Ze kunnen ook namens het bedrijf reageren op opmerkingen en berichten.

Journalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33,46 per uur

Primaire taken: Een journalist doet onderzoek om op een eerlijke, niet-bevooroordeelde manier verslag te doen van nieuws of onderwerpen. Het is hun taak om het publiek op de hoogte te houden van de actualiteit. Ze doen vaak onderzoekswerk om nauwkeurige artikelen te produceren.

Lees meer: ​​Leer meer over journalist zijn

webontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.810 per jaar

Primaire taken: een webontwikkelaar gebruikt zijn codeer- en ontwerpvaardigheden om websites te maken. Zij zijn verantwoordelijk voor de lay-out, functionaliteit en gebruikersinterface van de website.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een webontwikkelaar

Technologie banen die computers gebruiken

Zoals de naam van de branche al aangeeft, zijn banen in de technologie gebaseerd op de kennis en het gebruik van computers. Hier zijn enkele veelvoorkomende rollen op het gebied van technologie:

Systeem analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.144 per jaar

Primaire taken: een systeemanalist helpt een bedrijf te beslissen welke systemen het moet gebruiken. Ze kunnen kijken naar de huidige systemen die het bedrijf gebruikt of naar systemen die effectiever zijn, en vervolgens helpen bij het implementeren en monitoren van nieuwe systemen.

Database Administrator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 92.986 per jaar

Primaire taken: Een databasebeheerder gebruikt computersoftware om veilige databases te onderhouden en te implementeren. Ze helpen met zaken als het organiseren en opslaan van gegevens, probleemoplossing, gegevensbeveiliging en database-ontwerp.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een databasebeheerder

Software ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.694 per jaar

Primaire taken: Een software-engineer gebruikt zijn codeer- en programmeervaardigheden om software te schrijven, te onderhouden en te repareren. Ze werken met een team om applicaties te maken op basis van de eisen van de klant.


About author

Iwan Wieske

Veel banen die u tijdens uw zoektocht naar een baan zult vinden, zullen waarschijnlijk in een of andere vorm met een computer te maken hebben. Als u meer te weten komt over de verschillende soorten banen die gebruikmaken van computers die beschikbaar zijn in uw interessesector, kunt u uw zoektocht naar een baan verfijnen. Het kan u ook helpen erachter te komen welke computervaardigheden u moet ontwikkelen om de baan te krijgen.


Scroll to Top