Blog

Thuiswerken als transcriptionist is een geweldige manier om een ​​vast inkomen te verdienen met flexibele uren. Als je een ervaren typist bent met sterke grammaticale vaardigheden, kan dit een lonende carrière voor je zijn.

In dit artikel leggen we de basis van online transcriptietaken uit, inclusief de vaardigheden en apparatuur die je nodig hebt om aan de slag te gaan. We delen ook een lijst met 24 bedrijven die transcriptionists inhuren om op afstand te werken aan audioprojecten in verschillende sectoren.

Wat is een transcriptionist?

Een transcriptionist is iemand die naar een audio- of video-opname luistert en vervolgens alles wat er gezegd wordt nauwkeurig typt en een schoon document levert dat vrij is van spel-, grammatica- en interpunctiefouten. Sommige transcriptiebedrijven vereisen een nauwkeurigheidsniveau tot op elke "uh" en "um", dus het is belangrijk om uitstekende aandacht voor detail te hebben in deze baan. Sommige van de dingen die u mogelijk moet transcriberen, zijn podcasts, interviews, zakelijke bijeenkomsten en klassikale lezingen.

Gerelateerd: Een complete gids voor het schrijven van interviewtranscripten

Hoe word je een transcriptionist?

U kunt aan de slag als een transcriptionist op afstand met relatief geen training, zolang u over een specifieke vaardigheden en de basisuitrusting beschikt die nodig zijn om de taak uit te voeren. Als je eenmaal ervaring hebt opgedaan, kun je beterbetaalde banen aannemen door te investeren in certificeringen die je kwalificeren voor gespecialiseerde functies, zoals medische en juridische transcriptionists.

Dit is wat een beginner moet weten om aan de slag te gaan in een online transcriptiecarrière:

Vereiste vaardigheden en capaciteiten

Om als algemeen online transcriptionist aan de slag te gaan, is het belangrijk om over de volgende vaardigheden te beschikken:

 • Snel kunnen typen
 • Nauwkeurig kunnen typen
 • Goede grammatica, spelling en interpunctie
 • Computervaardigheid
 • Goed gehoor
 • Sterke concentratie vaardigheden
 • Sterke tijdmanagementvaardigheden

Apparatuur/software

Voor online transcriptietaken is geen dure apparatuur nodig, maar u moet wel een computer hebben met snel internet en tekstverwerkingssoftware, zoals Microsoft Word. De meeste bedrijven zullen u adviseren om transcriptiesoftware aan te schaffen waarmee u de audio kunt vertragen, zodat u elk woord gemakkelijker kunt opvangen. Transcriptiesoftware bevat meestal een headset om de geluidskwaliteit te verbeteren en een voetpedaal zodat u de audio kunt afspelen, vooruit- en terugspoelen zonder uw handen van uw toetsenbord te halen.

Sommige transcriptiebedrijven kunnen u vragen bepaalde apps te downloaden zodat u toegang hebt tot audiobestanden. Een zo'n account is het Amazon MTurk-account. Zorg ervoor dat u begrijpt hoe u toegang krijgt tot bestanden en uw voltooide documenten aflevert voordat u een opdracht accepteert.

Beleven

Veel transcriptiebedrijven zijn bereid freelance transcribenten in te huren zonder eerdere ervaring, zolang u over de nodige vaardigheden beschikt. Als je een beginner bent, kan je worden gevraagd om een ​​voorbeeldtranscriptie in te dienen of een test te doen. Algemene transcriptietrainingsprogramma's worden ook online aangeboden, wat u kan helpen die eerste baan te vinden.

Optionele certificeringen

Hoewel u zonder enige formele opleiding of ervaring voor een transcriptiebaan kunt worden aangenomen, vereisen bepaalde hogerbetaalde functies, zoals medische of juridische transcriptie, certificering.

 • Medische certificering
  Transcriptiewerk op medisch gebied vereist een eenjarig certificeringsprogramma of een associate degree in medische transcriptie. De cursussen omvatten training in medische documentatie, medische taal en anatomie.

 • Juridische certificering
  Om als juridisch transcriptionist te werken, moet u deelnemen aan een trainingsprogramma dat juridische systemen en terminologie, documentatie en onderzoek leert. In plaats van een certificaatprogramma te volgen, kunt u ook een associate degree behalen als juridisch administratief medewerker.

 • Certified Healthcare Documentation Specialist (CHDS)
  Deze certificering zal u helpen concurrerender te worden op de online arbeidsmarkt voor transcriptie. Transcribe Anywhere is een bedrijf dat online cursussen en certificering aanbiedt.

Voordelen van een online transcriptionist zijn

Flexibele uren en de mogelijkheid om in je eigen tempo te werken zijn enkele van de belangrijkste voordelen van een online transcriptiebaan. Tenzij een bedrijf bepaalde werktijden specificeert, kunnen transcriptionists hun eigen uren bepalen. Sommige bedrijven vragen transcribenten echter om een ​​bepaald dagelijks aantal woorden te voltooien, en voor sommige opdrachten moet u mogelijk een bepaalde deadline halen. Zorg ervoor dat u eventuele verwachte uren of werkvolume met uw toekomstige werkgever bespreekt voordat u aan een opdracht begint.

Gerelateerd: Veelgestelde vragen over banen als transcriptionist

Manieren om legitieme online transcriptiemogelijkheden te vinden

Er zijn tal van legitieme transcriptieservices die externe transcriptionisten in dienst hebben om aan hun behoeften te voldoen. Veel bedrijven gebruiken een online platform zoals Carrieree om projecten in te huren en toe te wijzen aan freelance transcribenten.

Een bedrijf dat inhuurt voor online transcriptietaken, moet het volgende verstrekken:

Gratis sollicitatieproces

Legitieme online transcriptiebedrijven verdienen geld van klanten en mogen u geen geld in rekening brengen om aan de slag te gaan. Mogelijk moet u een kleine vergoeding betalen voor een antecedentenonderzoek als u ervoor kiest om te solliciteren bij een bedrijf dat met gevoelige informatie werkt.

Duidelijke instructies om aan de slag te gaan

Bedrijven die thuiswerkende transcriptionisten inhuren, moeten op hun website informatie verstrekken die duidelijk de stappen beschrijft om voor een freelancefunctie te solliciteren. Sommige transcriptiebedrijven bieden alleen een e-mailcontact of een formulier voor diegenen die geïnteresseerd zijn om met het bedrijf samen te werken. Als u onervaren bent, is het misschien niet de moeite waard om navraag te doen.

Betaalplan

Transcriptiebedrijven moeten duidelijk zijn over wanneer en hoe ze contractanten betalen. De meeste betalen u na een bepaalde periode uit op basis van de projecten die u hebt voltooid.

Gerelateerd: Hoe u medische transcriptietaken kunt vinden vanuit huis

Hoe te slagen als online transcriptionist

Er zijn bepaalde manieren waarop u op dit gebied een geweldige eerste indruk kunt maken. Als je wilt uitblinken in deze baan en je verdienpotentieel wilt vergroten, houd dan het volgende in gedachten:

 • Wees accuraat. Zorg ervoor dat je transcripties schoon zijn en dat je elk gesproken woord in je audiobestand hebt opgevangen. Als je een beginner bent, is nauwkeurigheid belangrijker dan snelheid.

 • Haal je deadlines. Wanneer je begint als online transcribent, kan het langer duren voordat je een opdracht af hebt dan je verwacht. Gun uzelf voldoende tijd om uw deadlines te halen.

 • Adverteer online. Als je eenmaal wat ervaring hebt, kun je online een website maken om jezelf als transcribent een boost te geven. U kunt op sociale media berichten plaatsen met links naar uw website.

Gerelateerd: 11 spraak-naar-tekst-apps voor uw transcriptiebehoeften

24 online transcriptiebedrijven

De volgende bedrijven bieden transcriptie op afstand voor beginnende en ervaren transcribenten met verschillende betalingsstructuren op basis van transcriptie per woord of audio/video minuten en uren. Houd er rekening mee dat geen van de bedrijven die in dit artikel worden genoemd, is aangesloten bij Carrieree. Voor de meest actuele informatie kunt u op onderstaande links klikken.

1. Transcribeer Mij!

 • Tarief: $15-$22 per audio-uur
 • Betalingstype: PayPal
 • Vereisten: slagen voor een Engels examen en training; gebruik Google Chrome als uw browser

TranscribeerMij! stelt beginners in staat om te beginnen zonder enige ervaring of speciale apparatuur zodra u hun trainingsprogramma voor transcribenten hebt voltooid. Ze gebruiken WorkHub, waar transcriptionisten audiobestanden kunnen kiezen om volgens hun eigen schema te voltooien.

2. Spraakblok

 • Tarief: $ 0,25-$ 2,50 per audio-uur
 • Betalingstype: PayPal
 • Vereisten: slagen voor een type- en grammaticatest

Zodra u voor hun tests bent geslaagd, kunt u beoordelingen verdienen die helpen bepalen welke audiotranscripties voor u beschikbaar zijn. Je bent vrij om je eigen projecten te kiezen en komt mogelijk in aanmerking voor beter betaald werk.

3. Quicktate

 • Tarief: $ 0,0025- $ 0,005 per woord
 • Betalingstype: PayPal
 • Vereisten: Ga voor een antecedentenonderzoek en lever 3 referenties; betaal $ 20 voor een antecedentenonderzoek

Quicktate en haar zusterbedrijf iDictate huren transcribenten in om aan korte of lange audiobestanden te werken. Met één applicatie kunt u voor beide bedrijven werken.

4. Rev

 • Tarief: $ 0,40- $ 0,75 per audiominuut
 • Betalingstype: PayPal
 • Vereisten: slagen voor hun test

Rev biedt audio- en videotranscriptie voor beginners die de eerste aanvraagprocedure hebben doorstaan. Transcriptiemedewerkers kunnen al het beschikbare werk claimen.

5. Crowdsurfen

 • Tarief: niet bekendgemaakt
 • Betalingstype: PayPal of directe storting
 • Vereisten: slagen voor hun beoordeling; Amazon MT-account

Transcriptionisten die voor Crowdsurf schrijven, moeten het Mechanical Turk-platform van Amazon gebruiken om taken te vinden en uit te voeren. Werkuren en projecten zijn flexibel.

Gerelateerd: Een complete gids voor het schrijven van interviewtranscripten

6. CastingWoorden

 • Tarief: $ 0,085- $ 1,00 of meer per audiominuut
 • Betalingstype: PayPal
 • Vereisten: slagen voor een test; werken in een bepaalde staat; gebruik Amazon Mechanical Turk (MT)

CastingWords gebruikt voor sommige taken het MT-platform, dus als je bekend bent met deze software, kun je verschillende audioprojecten oppikken. Zodra u bent goedgekeurd als transcriptionist voor CastingWords, kiest u uit beschikbare audiobestanden en voltooit u deze volgens een flexibel schema. Deze service huurt alleen freelance-aannemers in uit specifieke staten.

7. Dagelijkse transcriptie

 • Tarief: $ 0,75- $ 0,85 per audiominuut
 • Betalingswijze: Cheque
 • Vereisten: Typ 50 woorden per minuut; slagen voor een vaardigheidsbeoordeling en transcriptietest

Transcribenten die voor Daily Transcription werken, melden zich voor een bepaalde tijd aan en krijgen in die periode werk toegewezen. Werkbedragen zijn niet gegarandeerd, maar ze werken wel met een breed scala aan klanten, waaronder entertainment en academici.

8. Tijgervis

 • Tarief: $ 0,03- $ 0,04 per getranscribeerde regel
 • Betalingstype: PayPal
 • Vereisten: Express Scribe-software; toepassing met transcriptietests

Tigerfish is een gerenommeerd transcriptieservicebedrijf met een verscheidenheid aan audiowerk, waaronder politieonderzoeken en interviews. Tigerfish heeft open perioden waarin ze nieuwe transcriptionists inhuren, maar niet altijd actief werven.

9. Ga naar transcriptie

 • Tarief: $ 0,60 per audiominuut
 • Betalingstype: PayPal
 • Vereisten: slagen voor hun test

Go Transcript biedt transcriptieposities voor beginners zonder verwachting van het aantal woorden.

10. GMR-transcriptie

 • Tarief: niet bekendgemaakt
 • Betalingstype: PayPal
 • Vereisten: slagen voor een eerste test

GMR biedt algemeen, vertaal- en medisch transcriptiewerk. Medische transcriptionists moeten dagelijks 60 minuten aan audiowerk doen.

11. Babbeltype

 • Tarief: niet bekendgemaakt
 • Betalingstype: PayPal
 • Vereisten: slagen voor hun test- en aanvraagproces

Babble type huurt Engelse moedertaalsprekers in voor transcriptie, bewerking en vertaling. Ze bieden flexibele uren en laten transcribenten hun eigen taken kiezen.

12. Schrijver

 • Tarief: $5-$25 per audio-uur
 • Betalingstype: PayPal
 • Vereisten: slagen voor hun test

Scribie huurt ervaren en beginnende transcriptionists in. Er is echter een wachtlijst om als freelancer aan de slag te gaan. Ze betalen wel een bonus voor degenen die elke betaalperiode drie uur aan audiotranscriptie voltooien.

13. Ubiquis

 • Tarief: niet bekendgemaakt
 • Betalingstype: niet bekendgemaakt
 • Vereisten: slagen voor hun sollicitatieproces

Ubiquis huurt transcriptionisten in met alle ervaringsniveaus, maar iedereen begint in hetzelfde tempo. Transcribenten die projecten dezelfde of de volgende dag kunnen inleveren, krijgen waarschijnlijk meer werk.

14. Verbale inkt

 • Tarief: niet bekendgemaakt
 • Betalingstype: niet bekendgemaakt
 • Vereisten: Dien een cv in; een toets halen

Verbal Ink, een divisie van het bedrijf Ubiquis, neemt ook beginnende transcriptionisten in dienst.

15. 3Media afspelen

 • Tarief: betalen per project
 • Betalingstype: Cheque of directe storting
 • Vereisten: slagen voor bekwaamheidsbeoordelingen

3Play huurt transcribenten en redacteuren in. Hoewel ze per project betalen, komt 3Play Media overeen met een gemiddelde van $10-$30 per uur. Ze bieden flexibele uren en werkbedragen.

16. Manier met woorden

 • Tarief: $ 0,45- $ 1,73 per audiominuut
 • Betalingstype: PayPal
 • Vereisten: slagen voor hun test

Transcriptionisten die voor dit bedrijf werken, kunnen meer verdienen door projecten op zich te nemen die een snellere doorlooptijd vereisen. Way With Words neemt beginners zonder ervaring in dienst.

17. Transcriptiehub

 • Tarief: $ 0,71 per audiominuut
 • Betalingstype: niet bekendgemaakt
 • Vereisten: slagen voor hun sollicitatieproces

Transcription Hub beoordeelt freelancers op Brons, Zilver en Goud op basis van voltooid transcriptiewerk. Ze bieden flexibele uren en hoeveelheden werk.

18. Dictaat Express

 • Tarief: niet bekendgemaakt
 • Betalingstype: Directe storting
 • Vereisten: slagen voor Engelse grammaticatests en een audiotranscriptietest; audio voetpedaal

Dictate Express neemt transcribenten in dienst met gemiddelde tot gevorderde ervaring. Ze verwachten dat transcriptionisten minimaal 45 audiominuten per dag invullen.

19. Pioneer-transcriptie

 • Tarief: $1 per audiominuut
 • Betalingstype: PayPal
 • Vereisten: slagen voor hun test; audio voetpedaal

Pioneer huurt ervaren transcriptionists in om hun werk in zowel algemene als juridische transcriptie te voltooien.

20. eScribers

 • Tarief: $1 per audiominuut
 • Betalingstype: Directe storting
 • Vereisten: ervaring met transcriptie; computer met up-to-date systemen en snel internet

eScribers werkt voornamelijk in juridische transcriptie en neemt mensen met ervaring in het veld in dienst. Het bedrijf kan ook overwegen om mensen met ervaring op een ander gebied in dienst te nemen.

21. Transcriptie voor iedereen

 • Tarief: niet bekendgemaakt
 • Betalingstype: niet bekendgemaakt
 • Benodigdheden: computer en hoofdtelefoon met ruisonderdrukking; CV en motivatiebrief

Transcription for Everyone is gevestigd in Israël, maar neemt externe transcriptionisten in dienst. Ze zijn op zoek naar uitbreiding van hun team en werken eraan om transcriptietaken te matchen met de talenten van hun transcribenten.

22. VIQ-oplossingen

 • Tarief: niet bekendgemaakt
 • Betalingstype: niet bekendgemaakt
 • Vereisten: slagen voor transcriptiebeoordelingen en voldoen aan praktijkdeadlines; audio voetpedaal; transcriptiesoftware (in sommige gevallen); antecedentenonderzoek

VIQ Solutions, voorheen bekend als Transcription Express, maakt gebruik van transcriptionists om het werk voor bedrijven te voltooien. Ze hebben een grote transcriptie-aanwezigheid in de verzekeringssector. VIQ biedt part- en fulltime werkmogelijkheden.

23. Spreken en schrijven

 • Tarief: $ 0,005- $ 0,006 per woord
 • Betalingstype: Cheque of directe storting
 • Vereisten: Minimaal een jaar transcriptie-ervaring; typ 60 woorden per minuut met een nauwkeurigheid van 90%; een antecedentenonderzoek doorstaan

SpeakWrite werkt met opdrachtgevers in de sector overheid en rechtshandhaving, maar ook met particuliere en juridische opdrachtgevers. Transcriptionisten kiezen ploegendiensten om projecten op zich te nemen en moeten minimaal 15 uur per maand werken.

24. Transcriptie van monumenten

 • Tarief: niet bekendgemaakt
 • Betalingstype: niet bekendgemaakt
 • Vereisten: Voltooi een transcriptietest

Landmark Transcription huurt transcriptionisten op afstand in voor onderzoeksprojecten. Ze bieden flexibele uren en proberen het project af te stemmen op de interesses van de transcribent.


About author

Peter-jan Brughuis

Thuiswerken als transcriptionist is een geweldige manier om een vast inkomen te verdienen met flexibele uren. Als je een ervaren typist bent met sterke grammaticale vaardigheden, kan dit een lonende carrière voor je zijn.


Scroll to Top