Blog

Dit artikel is goedgekeurd door een Carrieree Career Coach


Banen die 150k per jaar of meer betalen, bieden financiële zekerheid en geweldige voordelen, en velen vervullen ook persoonlijk interessante taken. Als u financieel gemotiveerd bent, kan het overwegen van een verscheidenheid aan banen die zes cijfers opleveren, u helpen uw carrièrepad te verfijnen. Aangezien deze banen meestal uitgebreide opleidingsvereisten hebben, is het het beste om je carrièrepad vroeg te kiezen. In dit artikel vermelden we 25 banen die $ 150.000 per jaar of meer betalen en beschrijven we enkele van de taken die aan die functies zijn verbonden.

Banen die $ 150.000 of meer betalen

Er zijn verschillende banen die meer dan $ 150.000 per jaar betalen, en ze bevinden zich in verschillende gebieden en industrieën met unieke taken. Sommige gebieden zoals recht, zaken, financiën, techniek en informatietechnologie kunnen $ 150.000 of meer verdienen. Meestal vereisen deze banen een hoge mate van opleiding en training, en het kan zijn dat u niet begint met het verdienen van meer dan $ 150.000 per jaar. In deze en vele andere functies en bedrijfstakken is de kans groter dat u een hoger salaris verdient naarmate u verder komt in uw carrière en in sommige gevallen zelfs meer dan $ 200.000 per jaar kunt verdienen.

De volgende banen betalen $ 150.000 per jaar of meer:

1. Verloskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $99.101 per jaar

Primaire taken: Een verloskundige is een gespecialiseerde zorgverlener die moeders bijstaat tijdens het hele proces van de geboorte van een kind voor, tijdens en na de bevalling om een ​​veilige, ondersteunende omgeving te creëren. Ze geven emotionele steun en geven advies over prenatale zorg, inclusief supplementen, voeding en lichaamsbeweging. Nadat het kind is geboren, helpen ze nieuwe ouders om goed voor hun baby te zorgen tot ongeveer 28 dagen.

Sommige verloskundigen kunnen meer dan $ 200.000 per jaar verdienen, afhankelijk van jarenlange ervaring, professionele specialiteit, werkgever, aantal patiënten en geografische locatie. De volgende steden betalen verloskundigen gemiddeld het hoogste:

 • Grand Forks, ND: $ 235.000 per jaar
 • Crookston, MN: $ 235.000 per jaar
 • New York, NY: $ 202.068 per jaar
 • Los Angeles, CA: $ 202.068 per jaar

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verloskundige

2. Chief executive officer (CEO)

Nationaal gemiddeld salaris: $ 110.137 per jaar

Primaire taken: Een CEO is verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat een bedrijf zijn doelen bereikt. Enkele van hun primaire taken kunnen zijn: toezicht houden op de activiteiten van een bedrijf, een budget ontwikkelen, samenwerken met managers en leidinggevenden om bedrijfsstrategieën te creëren en doelstellingen en strategieën rapporteren aan een raad van bestuur. Naast een basissalaris kunnen ze gemiddeld ongeveer $ 25.000 per jaar verdienen met winstdeling. Ook betalen sommige bedrijven en sectoren CEO's minstens $ 150.000 per jaar, zoals winstgevende bedrijven in de financiële of technologische sector. In sommige steden verdienen CEO's ook $ 150,00 of meer, waaronder:

 • New York, NY: $ 165.921 per jaar
 • Los Angeles, CA: $ 138.600 per jaar
 • Atlanta, GA: $ 125,006 per jaar

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een CEO (Chief Executive Officer)

3. Bedrijfscontroller

Nationaal gemiddeld salaris: $ 115.476 per jaar

Primaire taken: Een corporate controller is verantwoordelijk voor alle financiële en boekhoudkundige activiteiten van een organisatie. Hun primaire taken kunnen facturering, budgettering en toezicht op investeringen en vermogensbeheer omvatten. Ze creëren en analyseren financiële en boekhoudkundige procedures zoals loonverwerking, financiële rapporten, budgetten en financiële prognoses. Hoewel het nationale gemiddelde minder dan $ 150.000 is, zijn er enkele steden waar dit loon gemiddeld is, waaronder Dallas, TX, waar ze $ 176.575 per jaar kunnen verdienen.

4. Podoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 117.270 per jaar

Primaire taken: Een podotherapeut diagnosticeert en behandelt verwondingen en aandoeningen die de voeten en enkels aantasten. Enkele van hun taken zijn het ontmoeten van patiënten, het uitvoeren van fysieke onderzoeken, het beoordelen van röntgenfoto's en bewegingstests, het geven van aanbevelingen voor chirurgie en fysiotherapie en het voorschrijven van medicijnen. Sommige bedrijven betalen meer dan andere waar podotherapeuten meer dan $ 200.000 per jaar kunnen verdienen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een podotherapeut

5. Bedrijfsadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 123.688 per jaar

Primaire taken: Bedrijfsadviseurs zijn advocaten die voor één bedrijf of bedrijf werken en juridische bescherming en ondernemingsrecht verlenen. Met hun juridische expertise kunnen ze juridisch advies geven, onderzoek doen of hun werkgevers vertegenwoordigen voor de rechtbank als dat nodig is. Bedrijfsadviseurs verdienen mogelijk meer dan $ 150.000 per jaar, afhankelijk van het bedrijf, en sommigen kunnen meer dan $ 200.000 per jaar verdienen in sommige winstgevende sectoren. Ook verdien je in sommige steden, zoals New York, NY, gemiddeld $ 167.964 per jaar.

6. Optometrist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 123.787 per jaar

Primaire taken: Optometristen zijn verantwoordelijk voor het beoordelen van de ooggerelateerde gezondheid van hun patiënten, het voorschrijven van een bril of contactlenzen, het uitvoeren van oogonderzoeken en het diagnosticeren en behandelen van problemen met het gezichtsvermogen. Het salaris van optometristen verschilt per geografische regio. De volgende zijn gemiddeld de best betalende steden voor optometristen:

 1. Minneapolis, MN: $ 729.202 per jaar
 2. Chicago, IL: $ 594.475 per jaar
 3. Philadelphia, PA: $ 530.610 per jaar
 4. Memphis, TN: $ 228.472 per jaar

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een optometrist

7. Gegevenswetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 123.853 per jaar

Primaire taken: Datawetenschappers analyseren en interpreteren ruwe data om conclusies te trekken en voorspellingen te doen. Ze gebruiken hun vaardigheden op het gebied van programmeren, machine learning en statistiek vaak om oplossingen te bedenken voor problemen in het bedrijfsleven en de politiek. Ze werken nauw samen met topmanagers en moeten leren om de bevindingen van hun gegevens duidelijk met anderen te communiceren en de belangrijkste bevindingen die van invloed zijn op zakelijke beslissingen te benadrukken.

Datawetenschappers op instapniveau zullen waarschijnlijk niet beginnen met het verdienen van $ 150.000 per jaar, maar met drie of meer jaar ervaring kunnen datawetenschappers hun salaris verhogen. Bovendien kunnen deze professionals gemiddeld $ 162.145 per jaar verdienen in steden als San Francisco, CA.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een datawetenschapper

8. Datawarehouse-architect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 139.370 per jaar

Primaire taken: Deze professional ontwerpt datawarehouse- en opslagoplossingen voor organisaties. Hun typische taken kunnen zijn: samenwerken met systeemontwerpers, onderzoek doen, de beste manieren bepalen om gegevens te beheren en gegevens te modelleren. Naast een basissalaris verdienen datawarehouse-architecten gemiddeld een bonus van $ 10.000 per jaar. Ze kunnen zelfs gemiddeld $ 161.172 per jaar verdienen in steden als New York, NY,

9. Software-engineeringmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 144.662 per jaar

Primaire taken: Een software-engineeringmanager houdt toezicht op het hele proces van softwareontwikkeling, inclusief de fasen van planning, opstelling, creatie, kwaliteitsborging, lancering en update. Ze coördineren de dagelijkse activiteiten van het engineeringteam om ervoor te zorgen dat de processen efficiënt zijn en de producten voldoen aan de zakelijke behoeften. Door effectief werk toe te wijzen aan hun teamleden, zorgen ze voor een efficiënte voltooiing van projecten. Sommige bedrijven betalen deze professionals met jarenlange ervaring in softwareontwikkeling meer dan $ 180.000 per jaar. Sommige steden betalen gemiddeld meer dan $ 150.000 per jaar, waaronder:

 • San Francisco, CA: $ 184.980 per jaar
 • Seattle, WA: $ 168.412 per jaar
 • Austin, TX: $ 161.547 per jaar
 • Boston, MA: $ 158.730 per jaar

10. Ondernemingsarchitect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 145.338 per jaar

Primaire taken: Een enterprise architect is verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van IT-systemen om de doelen van een bedrijf of organisatie te bereiken. Enkele van hun taken zijn het optimaliseren van IT-systemen, het ontwikkelen van IT-beleid en -standaarden en het beoordelen van huidige IT-systemen om kwetsbaarheden te vinden die moeten worden verholpen voor veiligheid en efficiëntie. Sommige bedrijven, vooral die in sectoren waar digitale beveiliging steeds belangrijker wordt, zoals de financiële sector, betalen mogelijk meer dan $ 150.000 per jaar. Sommige steden die $ 150.000 per jaar of meer betalen, zijn onder meer:

 • San Francisco, CA: $ 198.351 per jaar
 • Washington, DC: $ 151.792 per jaar
 • Chicago, IL: $ 150.036 per jaar

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een Enterprise Architect

11. Technisch programmamanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 148.948 per jaar

Primaire taken: Een technisch programmamanager houdt toezicht op verschillende processen die verband houden met technische projecten voor een bedrijf. De technische taken verschillen tussen loopbaangebieden, maar ze kunnen het toewijzen van fondsen voor verschillende projecten, het ontwerpen van standaardprocedures voor programma's en het bewaken van projecten omvatten om ervoor te zorgen dat projectmanagers doelen binnen de toegewezen tijd voltooien. Sommige van deze professionals kunnen een contante bonus van maximaal $ 11.000 per jaar verdienen. Ook zien de volgende steden salarissen voor deze rol gemiddeld boven de $ 150.000 per jaar:

 • Menlo Park, CA: $ 200.761 per jaar
 • Pasadena, CA: $ 181.821 per jaar
 • Philadelphia, PA: $ 165.590 per jaar

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een programmamanager

12. Arts verloskunde en gynaecologie

Nationaal gemiddeld salaris: $ 151.156 per jaar

Primaire taken: Ook wel een OB-GYN genoemd, deze arts heeft een specialiteit in vrouwelijke reproductieve gezondheid en welzijn. Gynaecologen ontmoeten patiënten om routinecontroles uit te voeren, tests uit te voeren en de vruchtbaarheid en zwangerschap te controleren. Ze kunnen ook vrouwelijke voortplantingsstoornissen diagnosticeren en individuen en gezinnen informeren over gezinsplanning, vruchtbaarheid en preventie van seksueel overdraagbare aandoeningen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een gynaecoloog

13. Vice-president operaties

Nationaal gemiddeld salaris: $ 159.085 per jaar

Primaire taken: een vice-president operations is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en coördineren van alle activiteiten binnen een organisatie. Ze proberen efficiënte en kosteneffectieve strategieën te implementeren die de doelen van een bedrijf bevorderen. Deze professionals kunnen teams op het gebied van administratie, financiën en boekhouding en personeelszaken leiden om een ​​verscheidenheid aan programma's te ontwikkelen die de algehele financiële en operationele gezondheid van de organisatie en de bedrijfscultuur verbeteren.

14. Senior raadsman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 160.186 per jaar

Primaire taken: Senior adviseurs verdienen hun titel meestal door een decennium of meer werkervaring als advocaat, wat leidt tot een hoger verdienpotentieel. Vaak hebben deze juristen gespecialiseerde ervaring en diepgaande kennis van een bepaald rechtsgebied, branche of juridische kwestie. Hun primaire taken zijn het behandelen van juridische zaken voor een advocatenkantoor, bedrijf of andere organisatie, het creëren van juridische strategieën voor klanten en het verstrekken van juridisch advies.

15. Senior engagementmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 170.677 per jaar

Primaire taken: Senior engagementmanagers zijn verantwoordelijk voor het onderhouden van relaties met klanten nadat ze een contract met een bedrijf hebben ondertekend. Ze kunnen bijvoorbeeld facturering en verwerking voor klanten uitvoeren, regelingen treffen om bedrijfsmiddelen aan klanten te geven of ervoor zorgen dat tijdens het hele proces aan de verwachtingen van een klant wordt voldaan. Deze professionals hebben waarschijnlijk jarenlange relevante ervaring in klantrelaties of een specifieke branche, dus ze kunnen vaak $ 150.000 of meer verdienen met hun expertise en achtergrond.

16. Gecertificeerd geregistreerd anesthesiemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 180.482 per jaar

Primaire taken: Een gecertificeerde geregistreerde anesthesiemedewerker (CRNA) is gespecialiseerd in het helpen van anesthesiologen, tandartsen en chirurgen bij het veilig toedienen van anesthesie bij patiënten tijdens verschillende procedures. CRNA's zijn verantwoordelijk voor het stabiliseren van een patiënt gedurende het hele medische proces en helpen hen daarna te herstellen van de anesthesie. Ze moeten patiëntendossiers raadplegen om te bepalen wat de beste manier van handelen is en patiënten informeren over wat ze kunnen verwachten. Vanwege het belang van hun rol en het opleidingsniveau dat ze moeten verdienen, zien deze professionals een hoger verdienpotentieel van gemiddeld meer dan $ 150.000 per jaar.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een anesthesiemedewerker

17. Kinderarts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 181.151 per jaar

Hoofdtaken: Een kinderarts is een arts die gespecialiseerd is in de behandeling van kinderen vanaf de geboorte tot de leeftijd van achttien jaar. De primaire taken van kinderartsen zijn het waarborgen van de fysieke, sociale en emotionele gezondheid van kinderen in alle groeifasen. Ze diagnosticeren en behandelen veelvoorkomende ziekten, geven voorlichting aan ouders en volgen de algemene groei en ontwikkeling van kinderen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over kinderarts zijn

18. Eigenaar exploitant bestuurder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 187.151 per jaar

Primaire taken: een bestuurder van een eigenaar-operator is een transportprofessional die eigenaar is van een vrachtwagen- of vrachtwagenbedrijf. Doorgaans zijn ze verantwoordelijk voor het toezicht op de leasing van diensten of vrachtwagens aan bedrijven, organisaties of individuen. Om dit carrièrepad na te streven, moeten werknemers doorgaans een registratienummer van het Department of Transportation and Motor Carrier verkrijgen.

19. Senior hypotheekmakelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 195.449 per jaar

Primaire taken: Een hypotheekmakelaar werkt als intermediair tussen financiële instructies en potentiële huiseigenaren. Zij zijn verantwoordelijk voor het presenteren van een klant met opties voor leningen van vele financiële instellingen. Ze controleren ook de financiële en arbeidsachtergrond van hun klanten om de beste kansen voor hun doelen en beperkingen te selecteren. Ze vragen ook hypotheken aan namens de kredietnemer om goedgekeurd te worden en een huis te kopen. Senior hypotheekbemiddelaars dienen jarenlange ervaring in de rol en diepgaande kennis van wetten en best practices te hebben, waardoor zij gemiddeld een hoger salaris verdienen dan andere hypotheekbemiddelaars.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een hypotheekmakelaar

20. Arts

Nationaal gemiddeld salaris: $200.171 per jaar

Primaire taken: Artsen bieden medische zorg en behandeling aan een verscheidenheid aan patiënten. Ze kunnen verantwoordelijk zijn voor het beoordelen van de medische dossiers van een patiënt, het diagnosticeren van ziekten, het bestellen van laboratoriumtests, het vastleggen van behandelplannen en het opleiden van patiënten. Hoewel artsen over het algemeen $ 200.000 per jaar kunnen verdienen, zijn andere soorten artsen gespecialiseerd in bepaalde gebieden en verdienen ze zelfs meer.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een arts

21. Tandarts

Nationaal gemiddeld salaris: $203.708 per jaar

Primaire taken: Een tandarts is gespecialiseerd in mondzorg en is verantwoordelijk voor het behandelen en diagnosticeren van mondaandoeningen, het opleiden van patiënten over een goede mondhygiëne, het repareren of verwijderen van tanden en het lezen en begrijpen van röntgenfoto's. Velen bieden aanbevelingen voor verdere procedures, waaronder het krijgen van een beugel of kunstgebit en het ondergaan van orale reconstructieve chirurgie.

Lees meer: ​​Leer meer over tandarts zijn

22. Psychiater

Nationaal gemiddeld salaris: $219.205 per jaar

Hoofdtaken: Een psychiater is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van psychische stoornissen. Tot hun taken behoren het achterhalen van de oorzaak van de symptomen van een patiënt, het doen van tests voor diagnose, het voorschrijven van behandelplannen of het doorverwijzen van een patiënt naar een andere GGZ-specialist, zoals een therapeut. Vanwege het opleidingsniveau en de opleiding die ze verdienen en het belang van hun baan in de gezondheidszorg, kunnen deze professionals vaak $ 150.000 per jaar verdienen.

Lees meer: ​​Leer meer over het zijn van een psychiater

23. Chirurg

Nationaal gemiddeld salaris: $ 229.666 per jaar

Primaire taken: Chirurgen voeren medische operaties uit bij patiënten, meestal gespecialiseerd in één gebied, zoals neurologische chirurgie, cardiothoracale chirurgie of pediatrische chirurgie. Hun taken kunnen het diagnosticeren van verwondingen en ziekten omvatten, het opleiden en begeleiden van patiënten over hun behandelingsopties en ervoor zorgen dat operatiekamers zich houden aan de normen voor veiligheid en netheid. Deze professionals werken in medische omgevingen onder hoge druk en hebben vaak lange uren, dus verdienen ze vaak een salaris van meer dan $ 150.000 per jaar.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over chirurg zijn

24. Orthodontist

Nationaal gemiddeld salaris: $243.852 per jaar

Primaire taken: Orthodontisten zijn verantwoordelijk voor het diagnosticeren en behandelen van complexere tandheelkundige problemen, waaronder slecht uitgelijnde tanden en kaken. Ze kunnen patiënten behandelen met behulp van verschillende instrumenten, waaronder beugels, houders en hoofddeksels. Sommige van hun taken omvatten het raadplegen van patiënten, het bestellen van röntgenfoto's en het opleiden van patiënten over het beheren van een goede mondhygiëne met gespecialiseerde uitlijninstrumenten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een orthodontist

25. Anesthesist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 355.467 per jaar

Primaire taken: Anesthesiologen zijn opgeleid om patiënten veilig te verdoven of delen van hun lichaam te verdoven voor pijnbestrijding tijdens operaties. Hun belangrijkste taken zijn het bedenken van medische procedures om pijn te beheersen, het bepalen van de veiligste anesthesie voor elke patiënt en het monitoren van patiënten voor, tijdens en na het toedienen van anesthesie. Hun werk staat onder hoge druk en ze moeten vaak onregelmatige of lange uren werken.


About author

Sjef Dingemans

Dit artikel is goedgekeurd door een Indeed Career Coach


Scroll to Top