Blog

Dit artikel is goedgekeurd door een Carrieree Career Coach


Vaak kunnen banen met een hoog salaris een vierjarige opleiding vereisen. Het kan echter mogelijk zijn om een ​​carrièrepad te vinden dat niet alleen past bij uw salarisbehoeften, maar die u ook een vaste baan kan bieden zonder een vierjarige opleiding. Bovendien kun je misschien aan je carrièrepad beginnen in een functie die je een salaris van ongeveer $ 50.000 per jaar kan bieden. In dit artikel staat een lijst met banen die je gemiddeld $ 50.000 per jaar zullen betalen, allemaal zonder een vierjarige opleiding.

Banen die $ 50K per jaar betalen zonder diploma

De volgende carrièrepaden bieden salarissen die gemiddeld rond de 50.000 per jaar liggen, met veel inkomens die rond dit gemiddelde schommelen, en je kunt meestal zonder diploma naar deze rollen gaan. Bovendien is het belangrijk op te merken dat, hoewel veel van deze loopbaantrajecten mogelijk uur- of weektarieven bieden, de salarisvoordelen meer dan $ 50.000 bedragen, berekend volgens een 40-urige werkweek.

Hoewel de meeste banen op deze lijst mogelijk geen vierjarige diploma's vereisen, vereisen sommige mogelijk specifieke training, evenals specifieke certificering of tot een associate degree. Het kan echter nog steeds de moeite waard zijn om deze carrières verder te onderzoeken, aangezien de gemiddelde salarissen een aanzienlijk inkomen lijken te bieden.

 1. Property manager
 2. Winkelmanager
 3. Wetshandhavingsfunctionaris
 4. Titel examinator
 5. webontwikkelaar
 6. Fitnessmanager
 7. Hotel Manager
 8. Pijplasser
 9. Foodservice manager
 10. Elektricien
 11. Vliegtuig Mechanicus
 12. Verzekeringsspecialist
 13. Commerciële vrachtwagenchauffeur
 14. Schaderegelaar
 15. Verkoop vertegenwoordiger
 16. Röntgentechnoloog
 17. Sanitair toezichthouder
 18. Interne groothandel
 19. Treinconducteur
 20. Brandweerman EMT
 21. Medewerker makelaar
 22. Landmeter
 23. Loodgieter
 24. Commerciële piloot
 25. Mondhygienist

1. Vastgoedbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,903 per jaar
Primaire taken: Een vastgoedbeheerder is verantwoordelijk voor het rechtstreeks omgaan met potentiële huurders, huurders en huurders. Managers kunnen werken voor een appartement of condo-organisatie of voor individuele eigenaren van onroerend goed. Vastgoedbeheerders kunnen doorgaans onderhoud en reparaties plannen en beoordelen, reageren op problemen van huurders, huur innen en mogelijk zelfs samenwerken met eigenaren van onroerend goed tijdens het ontruimingsproces.

In veel staten kan een property manager een certificering nodig hebben, maar u kunt een certificeringsexamen afleggen en behalen om een ​​licentie te verkrijgen. Om deel te nemen aan het examen, moet u een middelbare schooldiploma of GED hebben, en het kan helpen om enige kennis te hebben van de onderwerpen en concepten die op het examen worden behandeld.

2. Winkelmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.437 per jaar
Primaire taken: winkelmanagers zijn verantwoordelijk voor het waarborgen van de efficiëntie en voltooiing van de dagelijkse activiteiten in een winkel. Managers kunnen leiding geven aan personeel en afdelingsteams bij het handhaven van de netheid en organisatie van de winkel, evenals toezicht houden op afdelingsmanagers, vertegenwoordigers van de klantenservice, kassiers en ander personeel bij het uitvoeren van hun taken. Ze treden ook op als klantenservice, zodat klanten tevreden zijn met de producten en service van de winkel.

Om winkelmanager te worden, moet je misschien eerst in een instappositie binnen een winkelketen beginnen. Deze rol is echt op ervaring gebaseerd en het kan helpen om wat ervaring in de detailhandel te hebben als je doorgroeit naar een leidinggevende functie. Naast een jaarsalaris kunnen winkelmanagers ook contante bonussen en commissies verdienen.

Gerelateerd: Hoe word je een manager

3. Wetshandhavingsfunctionaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.567 per jaar
Primaire taken: Politieagenten werken om de wet voor alle leden van de gemeenschap te beschermen en te handhaven. Zij zijn de belangrijkste werkers die actief de wet handhaven door te patrouilleren in de gemeenschap waar ze binnen hun rechtsgebied zijn toegewezen. Ze reageren vaak op oproepen, geven verkeers- en misdrijfcitaten uit, doen arrestaties en kunnen soms worden opgeroepen om te getuigen in rechtszaken.

Hoewel je misschien geen bachelordiploma nodig hebt om wetshandhavingsfunctionaris te worden, wordt van kandidaten op dit carrièrepad verwacht dat ze een trainingsprogramma voor de politieacademie volgen. Afhankelijk van de staat, provincie of jurisdictie, kunnen deze programma's zes weken tot zes maanden of langer duren.

4. Titel examinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.578 per jaar
Primaire taken: Een titelonderzoeker biedt juridische ondersteuning bij eigendomstitels en vragen. Deze professionals doen vaak onderzoek naar verzekerings- en onroerendgoeddocumenten, hoewel ze soms hulp kunnen bieden bij auto's en andere transportambachten als dat gerechtvaardigd is. De focus van hun werk is het bepalen van de juridische eigendom van bezittingen en eigendommen.

Om als examinator voor eigendomstitels te werken, hoef je alleen maar je middelbare schooldiploma te halen. Om hogere salarissen als titelexaminator te verdienen, moet u mogelijk een on-the-job training volgen en uw jarenlange ervaring in het veld opbouwen.

5. Webontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.981 per jaar
Primaire taken: webontwikkelaars werken in wezen met online applicaties om websites te maken en te ontwerpen. Ze kunnen zowel online platforms als computercodering gebruiken om de lay-out van een website te creëren, applicaties en afbeeldingen te integreren en andere componenten van een website in te bouwen. Doorgaans kunnen webontwikkelaars een community college-programma volgen om hun associate degree in webdesign of front-end webdesign te behalen. Er zijn echter certificeringsprogramma's beschikbaar die in slechts twaalf weken kunnen worden voltooid.

6. Fitnessmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.764 per jaar
Primaire taken: Fitnessmanagers zijn verantwoordelijk voor het beheer van de sportscholen en fitnesscentra waarin ze werken door oefenplannen en -programma's te maken voor leden en andere klanten. Fitnessmanagers kunnen ook toezicht houden op fitnesslessen en de dagelijkse bedrijfsvoering van een fitnesscentrum beheren.

Vaak kunnen fitnessmanagers aan hun carrièrepad beginnen door ervaring op te doen als medewerker in een fitnesscentrum en door te groeien in hun ervaringsniveau. Door vaardigheden te verwerven en professionaliteit en het vermogen om leiding te geven, kunnen veel fitnessmedewerkers doorgroeien als fitnessmanagers.

Lees meer: ​​Hoe u uw vaardigheden kunt ontwikkelen om uw carrière vooruit te helpen

7. Hotelmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.961 per jaar
Primaire taken: hotelmanagers houden toezicht op werknemers, plannen en verkopen de diensten van het hotel. Ze kunnen ook hoteldiensten coördineren en beheren, zoals het plannen en onderhouden van accommodatie, het plannen van evenementen en het bijhouden van de dagelijkse activiteiten van het hotel. Hotelmanagers beginnen over het algemeen in het carrièreveld door ervaring op te doen in een hotel- of andere horecaomgeving. Hotelmanagers hebben doorgaans uitgebreide werkervaring in hun vakgebied.

8. Pijplasser

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.211 per jaar
Primaire taken: Pijplassers repareren en bouwen leidingsystemen met elektronische of gasgevoede lasapparatuur. Ze meten, snijden en lassen metalen materialen voor het repareren van leidingsystemen en het starten van nieuwe projecten. Doorgaans moeten pijplassers een certificering van een beroepsopleiding hebben, en vaak kunnen deze handelsprogramma's in slechts twaalf weken worden voltooid.

9. Foodservicemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.767 per jaar
Primaire taken: Foodservicemanagers zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse activiteiten van de horecagelegenheid waarvoor ze werken. Managers kunnen in restaurants, hotels of andere foodserviceproviders werken en zijn verantwoordelijk voor het aansturen van personeel, het voldoen aan verzoeken van klanten en in het algemeen om ervoor te zorgen dat het bedrijf populair en winstgevend blijft. Doorgaans kunnen restaurantmanagers beginnen op instapniveau en vervolgens doorgroeien naar de rol van manager nadat ze praktijkervaring hebben opgedaan.

10. Elektricien

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.775 per jaar
Primaire taken: een elektricien is een ander type geschoolde vakarbeider die werkt aan het inspecteren, repareren en installeren van elektrische bedrading, verlichting, paneelcircuits en andere elektrische componenten. Doorgaans kan van elektriciens worden verlangd dat ze in het bezit zijn van hun middelbare schooldiploma of gelijkwaardig en een certificering of licentie in het vak.

Gerelateerd: 12 goedbetaalde handelsbanen

11. Vliegtuigmonteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.680 per jaar
Primaire taken: vliegtuigmechanica repareren en uitvoeren van routine- en gepland onderhoud aan vliegtuigen en helikopters. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van vliegtuiginspecties om ervoor te zorgen dat onderdelen en componenten voldoen aan de federale luchtvaartnormen. Over het algemeen kunnen kandidaten op dit carrièrepad een certificerings- en trainingsprogramma volgen via de FAA, en er zijn tal van mogelijkheden voor vooruitgang in deze carrière, inclusief permanente training en ontwikkeling door het behalen van een associate degree of hoger op het gebied van luchtvaartonderhoudstechnologie.

12. Verzekeringsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.293 per jaar
Primaire taken: Verzekeringsspecialisten werken over het algemeen in de verzekeringssector en kunnen in dienst zijn van een verzekeringsmaatschappij of werken als onafhankelijke contractant. Ze verwerken verzekeringsclaims en onderhouden klantdossiers binnen zorginstellingen. Dit kunnen specialisten op het gebied van verzekeringsfacturering, medische codeurs of claimonderzoekers zijn. Normaal gesproken is alles wat je nodig hebt om deze rol te vervullen je middelbare schooldiploma, professionele vaardigheden en werkervaring.

13. Commerciële vrachtwagenchauffeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 61.639 per jaar
Primaire taken: Commerciële vrachtwagenchauffeurs kunnen doorgaans trekker-opleggers en andere voertuigen voor zware ladingen gebruiken om vracht te vervoeren, hetzij lokaal in hun staat of regio, of nationaal, over landroutes. Vrachtwagenchauffeurs moeten in het bezit zijn van hun klasse-A commerciële rijbewijs, en er zijn verschillende opties om dit te verkrijgen, zowel door te leren via rijscholen of door recruiters voor bedrijven die studenten vergoeden voor training en licentiestatus.

14. Schade-expert

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.002 per jaar
Primaire taken: Claims-experts voeren inspecties uit op claims voor persoonlijk letsel en op claims voor schade aan eigendommen om het bedrag van de betaling te bepalen dat verzekeringsmaatschappijen klanten voor het verlies moeten vergoeden. In het algemeen inspecteren schade-experts huizen, bedrijven, schade aan voertuigen en verwondingen opgelopen in toevallige omstandigheden. Om aan de slag te gaan in dit carrièreveld, moet u een certificeringsexamen afleggen en behalen en de juiste licentie verkrijgen in uw staat of regio. Het kan helpen om een ​​of twee cursussen bij te wonen om meer te weten te komen over het vakgebied.

15. Verkoopvertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.069 per jaar
Primaire taken: een verkoopvertegenwoordiger verkoopt producten en diensten aan een algemene markt van klanten. Vaak werken verkoopvertegenwoordigers samen met klanten om producten en diensten te onderzoeken die aan hun behoeften voldoen, oplossingen te vinden voor verkoopproblemen en ervoor te zorgen dat het verkoopproces soepel en efficiënt verloopt. Gewoonlijk werken verkopers om nieuwe leads binnen te halen via verwijzingen en advertentiecampagnes.

Verkoopvertegenwoordigers beginnen meestal op instapniveau en maken vorderingen in hun loopbaan door middel van bonusincentives, verwijzingsprogramma's en verkopen met hoge commissies.

16. Röntgentechnoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58,738 per jaar
Primaire taken: röntgentechnici of radiologische technologen gebruiken beeldvormingsapparatuur om delen van het lichaam te scannen. Ze kunnen werken met röntgenapparaten, magnetische resonantiebeeldvorming (MRI) -apparatuur of CT-scanmachines om delen van het lichaam van een patiënt te visualiseren die mogelijk problemen opleveren. Hoewel het voor kandidaten kan worden vereist om een ​​associate degree in het veld te behalen, voltooien veel röntgentechnologen een kort certificeringsprogramma dat hen voorbereidt op het afleggen en behalen van het nationale certificeringsexamen om hun licentie in röntgentechnologie te verkrijgen.

17. Sanitair toezichthouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.673 per jaar
Primaire taken: Sanitaire toezichthouders houden toezicht op alle sanitaire werkers en implementeren staats- en federaal beleid met betrekking tot schone werkomgevingen. Over het algemeen kunnen supervisors regelmatig inspecties uitvoeren en de budgetten en inventaris voor personeelsleden bijhouden. Sanitaire toezichthouders kunnen in dienst zijn van particuliere bedrijven of via een door de staat of de overheid gerunde faciliteit.

Sanitaire toezichthouders moeten mogelijk een bachelordiploma in volksgezondheid of een vergelijkbaar vakgebied hebben, hoewel het mogelijk is dat starten in een beginnende rol en drie tot vijf jaar in het veld werken ook een optie kan zijn om door te stromen naar deze rol .

Gerelateerd: Wat zijn de verantwoordelijkheden van een supervisor?

18. Interne groothandel

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.373 per jaar
Primaire taken: Interne groothandels zijn verantwoordelijk voor het ontvangen en communiceren van informatie over onderlinge fondsen, lijfrentecontracten en andere soorten beveiligingsfondsen. Interne groothandelaars beoordelen gegevens met betrekking tot nieuwe en bestaande effecten en implementeren manieren om deze gegevens op de markt te brengen aan het externe verkooppersoneel dat het publiek opleidt en ermee omgaat.

Over het algemeen is er geen diploma vereist om in deze carrière aan de slag te gaan, maar groothandels beginnen meestal als medewerkers of administratief medewerker bij deze verzekerings- of financiële bedrijven. Dan kunnen groothandelaars zich omhoog werken en kunnen ze worden verplicht een certificeringsexamen af ​​te leggen om de juiste licentiestatus te verkrijgen.

19. Treinconducteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.398 per jaar
Primaire taken: treinconducteurs of spoorwegconducteurs werken aan boord van passagierstreinen en vrachtmotoren om treinpersoneel te coördineren en te leiden bij de bediening van de locomotief. Geleiders hoeven doorgaans geen vergunning te hebben en deze functie kan worden gestart met het opdoen van ervaring binnen een treinbedrijf. Hoewel er opleidingsprogramma's beschikbaar zijn, is treinconducteur worden mogelijk door ervaring en on-the-job training.

20. Brandweerman EMT

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.383 per jaar
Primaire taken: EMT's voor brandweerlieden zijn de eerste hulpverleners bij medische en brandnoodgevallen, zoals huisbranden en voertuigongevallen. De meeste brandweerlieden zijn in het bezit van een certificering voor medische noodhulptechnici en kandidaten die een carrière op dit gebied beginnen, volgen over het algemeen een training- en certificeringsprogramma dat specifiek is voor dit servicevak. Er zijn geen extra diploma's vereist.

21. Makelaar-medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.281 per jaar
Primaire taken: medewerkers van makelaars begeleiden verkopers en kopers door onderhandelingen en contractuele processen voor het kopen en verkopen van commercieel en residentieel vastgoed. Doorgaans kunnen medewerkers van makelaars hun loopbaan beginnen door te werken als assistent van een makelaar, hetzij via een particulier bedrijf of aannemer, en door ervaring kunnen ze hun licentie verkrijgen door middel van on-the-job training en het afleggen van een makelaarsexamen.

Lees meer: ​​Waarom u tijdens een sollicitatiegesprek naar doorgroeimogelijkheden moet vragen

22. Landmeter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.577 per jaar
Primaire taken: Landmeters werken met geavanceerde veldapparatuur zoals hoogwaardige GPS, lucht- en terrestrische scanners en theodolieten om de grenslijnen van eigendommen te identificeren en te documenteren. Ze kunnen ook auto-CAD-software gebruiken om metingen in kaart te brengen, te plannen en op te stellen. Je kunt dit carrièrepad meestal beginnen door een rol op instapniveau of een stage te krijgen, en je kunt zelfs werken met een bedrijf dat je staatscertificeringsexamen voor licenties kan ondersteunen.

23. Loodgieter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50,862 per jaar
Primaire taken: Loodgieters zijn geschoolde vakmensen die een vergunning hebben om leidingen te installeren en te repareren die water en aardgas leveren. Loodgieters helpen klanten ook vaak bij de installatie en reparatie van waterarmaturen en apparaten zoals toiletten, gootstenen en kranen, wasmachines, boilers en vaatwassers. Loodgieters moeten de middelbare school hebben voltooid, een opleidings- en leerwerkprogramma en een staatsvergunning hebben gevolgd.

24. Commerciële piloot

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.482 per jaar
Primaire taken: Commerciële piloten kunnen over het algemeen met vliegtuigen vliegen en navigeren, hoewel sommige piloten met helikopters vliegen. Commerciële piloten kunnen doorgaans in dienst zijn van luchtvaartmaatschappijen, hoewel sommige piloten hun brood kunnen verdienen door voor bedrijven in de particuliere en publieke sector te werken. Sommige rollen waarin commerciële piloten kunnen werken, zijn onder meer het vliegen van chartervluchten, reddingsoperaties, het afstoffen van gewassen en luchtfotografie. Piloten moeten een vliegbrevet halen via de Federal Aviation Administration en moeten minimaal 250 vlieguren hebben om in de functie te werken.

25. Mondhygiënist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 78.148 per jaar
Primaire taken: mondhygiënisten werken onder toezicht van een algemene tandarts of hun assistent om de mondgezondheid van een patiënt te onderzoeken en te beoordelen. Ze kunnen vaak routinematige procedures uitvoeren, zoals reinigingen, routinecontroles en fluoridebehandelingen. Gewoonlijk moeten mondhygiënisten een associate-programma of een gespecialiseerd trainingsprogramma voor mondhygiëne volgen en hun certificering behalen.

Tips voor het vinden van een baan die $ 50.000 per jaar betaalt zonder diploma

Hoewel je voor deze functies misschien geen vierjarige opleiding hoeft te hebben, kan aanvullende opleiding en training vereist zijn. Hier zijn enkele tips voor het vinden van een baan die $ 50.000 per jaar betaalt zonder een vierjarige opleiding:

Een certificering behalen. Door een certificering te behalen, kunt u aanvullende vaardigheden op een bepaald gebied opdoen en kunt u deze op uw cv opnemen als een demonstratie van uw kwalificaties. Sommige certificeringscursussen hebben een projectcomponent die ook op uw cv kan worden opgenomen in een projectensectie als een verdere demonstratie van de vaardigheden die u hebt opgedaan. Gebruik Carrieree-certificeringen om certificeringen en hostingorganisaties te vinden die u kunnen helpen in uw carrière.


Leer een vak. Vakscholen kunnen je voorbereiden op een nieuwe carrière zonder dat je een hbo-opleiding hoeft te behalen. De tijd die nodig is om een ​​vak te leren, kan variëren van één tot vijf jaar. Veel voorkomende beroepen zijn lassen, elektriciteit, loodgieterij, cosmetologie, HVAC en loodsen.


Zoek naar promotiemogelijkheden.Het vinden van een baan die $ 50.000 per jaar betaalt, vereist niet altijd dat je van bedrijfstak verandert. Als je ervaring hebt opgedaan bij je huidige bedrijf, overweeg dan om een ​​professioneel ontwikkelingsgesprek te voeren met je manager en vraag om een ​​promotie. Focus in dit gesprek op het communiceren van je wens om uitgedaagd te worden, het krijgen van extra verantwoordelijkheden en het toepassen van je ervaring op een geavanceerde rol in plaats van een salarisverhoging als je belangrijkste motivator.


Pas je cv aan op de functie. Zorg ervoor dat je cv geschikt is voor de functie die je zoekt. Dit kan het toevoegen van een professionele samenvatting, het opnemen van trefwoorden in de vorm van vereiste en gewenste vaardigheden en het toevoegen van een sectie certificeringen en persoonlijke projecten zijn.


About author

Roelof Wubbeling

Dit artikel is goedgekeurd door een Indeed Career Coach


Scroll to Top