Blog

Als je een grote sportfan bent, wil je misschien een carrière in de professionele sport. Met buitengewone atletische capaciteiten is het mogelijk om een ​​carrière als professionele atleet te hebben, maar zelfs zonder dat zijn er nog genoeg banen die je in de industrie kunt houden. De beschikbare werkgelegenheid in de professionele sport varieert van administratief, zoals kaartverkoop, tot gespecialiseerd, zoals teamartsen. In dit artikel leggen we uit wat het betekent om in de professionele sport te werken, inclusief de soorten banen die beschikbaar zijn, en beschrijven we de banen die je mogelijk hebt bij een sportteam.

Wat zijn banen in de professionele sport?

Banen in de professionele sport omvatten die functies waarbij gewerkt wordt voor een professioneel team of een professionele organisatie. Teams en organisaties hebben veel medewerkers nodig om te slagen, van kaartverkopers tot sportartsen bij een blessure van een speler. Je hoeft geen atleet te zijn om in de topsport te werken. In plaats daarvan kunt u uw unieke vaardigheden en interesses gebruiken om een ​​functie te vinden die het beste bij u past. Mogelijk vindt u functies in gebieden zoals:

  • Verkoop en marketing
  • Gemeenschapsrelaties
  • Journalistiek
  • Beheer
  • Andere specialiteiten

    Hieronder staan ​​enkele voorbeeldfuncties, opgesplitst per categorie. Houd er rekening mee dat de salarisinformatie in dit artikel is ingevuld met gegevens van Carrieree Salaries.

Verkoop en marketing banen in de sport

Net als elke andere branche moeten sportteams en organisaties geld verdienen. Dit is een kernverantwoordelijkheid en het doel van veel sales- en marketingfuncties. Hieronder een greep uit mogelijke rollen:

1. Vertegenwoordiger tickets

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.507 per jaar

Primaire taken: Een vertegenwoordiger van de kaartverkoop is verantwoordelijk voor het werven van potentiële kaartkopers om een ​​verkoop veilig te stellen. Ze kunnen telefoontjes beantwoorden, contact opnemen met individuen via telefoon of e-mail en informatie verstrekken die potentiële kopers nodig hebben om akkoord te gaan met het kopen van tickets. Vertegenwoordigers van de kaartverkoop kunnen hun netwerk van prospects opbouwen die ze aan het begin van elk sportseizoen kunnen bellen.

2. Social media community manager

Nationaal gemiddeld salaris: $44.163 per jaar

Primaire taken: Een communitymanager voor sociale media is verantwoordelijk voor het contact met fans via sociale-mediaplatforms. Ze creëren educatieve, leuke en boeiende inhoud, ontwikkelen campagnes, organiseren weggeefacties en voeren gesprekken met fans die op berichten reageren. Communitymanagers van sociale media wonen meestal thuiswedstrijden bij, zodat ze een deel van de play-by-play-actie met hun publiek kunnen delen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over hoe je een socialemediamanager bent

3. Promotie assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.607 per jaar

Primaire taken: Een promotiemedewerker is verantwoordelijk voor het promoten van het team of de organisatie waarvoor ze werken. Dit kan inhouden het verkopen van tickets, het creëren van in-game wedstrijden en het samenwerken met fabrikanten om te bepalen welke producten de organisatie in de cadeauwinkel van de arena zal verkopen. Ze kunnen promoties maken voor fans om hen aan te moedigen teamkleding te kopen.

4. Accountcoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.542 per jaar

Primaire taken: Een accountcoördinator is verantwoordelijk voor het ontdekken van verkoopleads en prospects, het pre-kwalificeren van hen en het delen van hun informatie met een accountmanager die de hoogste van het team is. Ze bieden ook klantenservice aan fans en zorgen ervoor dat ze voldoen aan de behoeften van seizoenkaarthouders.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een accountcoördinator

5. Verkoopvertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $64,213 per jaar

Primaire taken: Een verkoopvertegenwoordiger is verantwoordelijk voor het veiligstellen van de kaartverkoop. Ze hebben misschien een netwerk van eerdere of potentiële kopers waarmee ze contact kunnen opnemen, of verkoopvertegenwoordigers moeten mogelijk nieuwe manieren bedenken om kopers te vinden en ermee in contact te komen. Ze werken soms samen met verschillende bedrijven aan een extraatjesprogramma voor werknemers met korting op tickets voor sportevenementen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verkoopvertegenwoordiger

6. Marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70,842 per jaar

Primaire taken: Een marketingmanager in de sport is verantwoordelijk voor het managen van hoe de fans en andere leden van het publiek het sportteam waarvoor ze werken zien. Ze kunnen werken aan de branding van een team, evenementen organiseren en coördineren, advertenties maken om potentiële kaartkopers aan te spreken en innovatieve manieren bedenken om met fans in contact te komen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een marketingmanager

Posities van gemeenschapsrelaties in de sport

Het is belangrijk om relaties met het publiek en leden van de gemeenschap te onderhouden. Met deze effectieve relaties kunnen atleten en teams sponsoring binnenhalen en positieve pers krijgen die de organisatie helpt slagen. Sommige functies voor gemeenschapsrelaties die u kunt vinden, zijn onder meer:

1. PR-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $61,289 per jaar

Primaire taken: Een public relations-manager is verantwoordelijk voor het werken met teams en individuele atleten om een ​​imago bij het publiek te bevorderen. Ze doen dit om het bewustzijn en de interesse in het team of de atleet die ze vertegenwoordigen te vergroten. Ze kunnen persberichten schrijven, een atleet boeken voor een nieuwsspot en verslaggevers voorzien van informatie en updates over hun klanten.

2. Sponsoringmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 61.525 per jaar

Primaire taken: Een sponsormanager is verantwoordelijk voor het beheer van de relatie met sponsors van het team. Ze kunnen contractverlengingen zoeken, onderhandelen over prijzen, communiceren met sponsors over hun behoeften en een sponsorstrategie ontwikkelen.

3. Directeur gemeenschapsrelaties

Nationaal gemiddeld salaris: $69.154 per jaar

Primaire taken: Een directeur gemeenschapsrelaties is verantwoordelijk voor het veiligstellen van liefdadigheids- en fondsenwervingskansen voor een team of organisatie. Ze kunnen optredens van spelers op verschillende locaties organiseren en open community-evenementen plannen.

Banen in de sportjournalistiek

Als u interesse heeft in rapportage, dan kunt u mogelijk een functie vinden die specifiek over sport rapporteert. Gerelateerde functies voor sportjournalistiek zijn onder meer:

1. Sportschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.367 per jaar

Primaire taken: Een sportjournalist is verantwoordelijk voor het schrijven van nieuws over de sportindustrie. Ze kunnen artikelen schrijven voor een krant, online publicatie, blog of tijdschrift. Het is gebruikelijk dat sportschrijvers die voor specifieke sportteams werken met het team reizen voor uitwedstrijden en doorgaan met het schrijven van informatieve en vermakelijke inhoud over het spel en individuele atleten. Het is ook gebruikelijk dat sportschrijvers op freelancebasis werken, hun werk indienen bij verschillende nieuwszenders of voor een nieuwszender werken.

2. Sportanker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.318 per jaar

Hoofdtaken: Een sportanker is verantwoordelijk voor de berichtgeving over sportnieuws. Ze kunnen zich specialiseren in een bepaalde sport of alle professionele sporten bestrijken. Sportankers kunnen tijdens een wedstrijd play-by-play-acties dekken, berichtgeving na de wedstrijd of algemeen sportnieuws rapporteren.

3. Sportredacteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34,485 per jaar

Primaire taken: Een sportredacteur is verantwoordelijk voor het toewijzen van sportnieuwsverhalen aan schrijvers. Ze kopiëren ook het werk van sportschrijvers. Net als schrijvers kunnen redacteuren zich specialiseren in een bepaalde sport of werken in algemene sporten die alle soorten sporten en atleten omvatten.

4. Fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.429 per jaar

Primaire taken: Een fotograaf in de sport is verantwoordelijk voor het vastleggen van afbeeldingen van atleten tijdens het spel. Ze kunnen foto's maken voor het team of een nieuwspublicatie. Naast actiefoto's maken fotografen ook foto's van fans en het enthousiasme in de arena.

Sportmanagementfuncties

De aansturing van sportteams is belangrijk voor een vlotte bedrijfsvoering. Hier zijn enkele sportmanagementfuncties waarin u mogelijk geïnteresseerd bent:

1. Atletische verkenner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.335 per jaar

Primaire taken: Een atletische scout is verantwoordelijk voor het werven van hoogwaardige atleten voor professionele teams. Ze verzamelen doorgaans informatie over de speler, observeren deze tijdens het spelen, beoordelen hun vaardigheden en capaciteiten en bepalen of ze geschikt zijn voor een bepaald team.

2. Algemeen directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.364 per jaar

Primaire taken: Een algemeen directeur is verantwoordelijk voor het bouwen van een team en de hele organisatie. Ze scouten en rekruteren spelers, onderhandelen over contracten met atleten en beheren een volledige staf, waaronder coaches, administratieve medewerkers, trainers en andere teamleden die ondersteuning bieden aan managers en leidinggevenden. Een algemeen directeur kan ook het beleid van een organisatie schrijven, verkoopdoelen vaststellen en bedrijfsstrategieën ontwikkelen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over algemeen directeur zijn

3. Atletische directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.409 per jaar

Primaire taken: Een atletische directeur is verantwoordelijk voor het toezicht op een volledig atletisch programma, waaronder het inhuren en begeleiden van coaches en andere personeelsleden, het bevorderen van naleving, het beheren van een faciliteit en het werken binnen een budget.

Gespecialiseerde functies in de professionele sport

Deze gespecialiseerde functies in de professionele sport vereisen mogelijk geavanceerde kennis of specifieke graden en ervaring om een ​​positie te krijgen in:

1. Persoonlijke trainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.580 per jaar

Primaire taken: Een personal trainer in de sport is verantwoordelijk voor het werken met atleten aan een bepaald fitnessprogramma dat ze speciaal voor de atleet maken. Ze helpen atleten hun fitnessdoelen te bereiken door specifieke trainingen en routines vast te stellen waar de atleet baat bij zou hebben. Personal trainers werken vaak met sporters die herstellende zijn van een blessure.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een personal trainer

2. Inspanningsfysioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.691 per jaar

Primaire taken: Een inspanningsfysioloog is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van trainingsplannen om atleten te helpen hun maximale prestatievermogen te bereiken. Ze helpen ook geduldige atleten om blessures te herstellen en te voorkomen. Inspanningsfysiologen kunnen zich concentreren op een bepaald gebied van de capaciteiten van een atleet, zoals hun flexibiliteit of cardiovasculaire functie. Sommige inspanningsfysiologen helpen bij het ontwerpen van sportkleding die atleten dragen tijdens het trainen en spelen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een inspanningsfysioloog

3. Scheidsrechter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.454 per jaar

Primaire taken: Een scheidsrechter is verantwoordelijk voor het leiden van een professionele sportwedstrijd. Ze moeten een goed begrip hebben van de spelregels, aandacht besteden aan elke beweging van de atleten en snel beslissingen nemen op basis van de regels van de sport. Scheidsrechters kunnen dingen doen zoals atleten uit het veld sturen vanwege slechte sportiviteit of een penalty geven als een team de regels overtreedt.

4. Atletiekcoach

Nationaal gemiddeld salaris: $45.285 per jaar

Primaire taken: Een atletiekcoach is verantwoordelijk voor het werken met individuele atleten of met een heel team om spelers te helpen hun vaardigheden en capaciteiten in de door hen gekozen sport te vergroten. Ze kunnen concurrenten volgen en strategieën ontwikkelen die een team kunnen helpen winnen in een competitief spel. Sportcoaches werven ook nieuwe spelers en helpen alle spelers in een team om samen te leren spelen.

5. Voedingsdeskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.547 per jaar

Primaire taken: Een voedingsdeskundige is verantwoordelijk voor het ontwerpen van unieke voedingsplannen voor individuele atleten. Ze kunnen de speler vitamines en supplementen aanbevelen of hem adviseren hoe hij zijn gezondheid het beste kan verbeteren, zodat hij optimale prestaties kan leveren op het veld of op het veld.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een voedingsdeskundige

6. Fysiotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.510 per jaar

Primaire taken: Een fysiotherapeut is verantwoordelijk voor het werken met atleten om revalidatieplannen te ontwikkelen om de mobiliteit te vergroten en pijn te verminderen die de atleet kan ervaren in verband met blessures. Fysiotherapeuten die werken voor individuele sporters of een heel professioneel team trainen meestal specifiek in het behandelen van sportgerelateerde blessures. Ze maken ook plannen zodat atleten blessures kunnen voorkomen.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een fysiotherapeut

7. Sportpsycholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 104.797 per jaar

Primaire taken: Een sportpsycholoog is verantwoordelijk voor het werken met atleten om eventuele problemen te ontdekken die ze kunnen hebben die hun spel of vertrouwen in de sport kunnen beïnvloeden. Ze kunnen de omgeving van een atleet beoordelen en observeren en therapieplannen ontwikkelen om zaken als hun teamsamenwerking, prestaties en motivatie te verbeteren.

8. Orthopedist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 163.330 per jaar

Primaire taken: Een orthopedist is verantwoordelijk voor het werken met sporters die last hebben van musculoskeletale verwondingen. Hun werk omvat het beoordelen en behandelen van botten, pezen, ligamenten en bindweefsels zodat de sporter pijnloos of beperkingen kan spelen.

9. Arts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 231.416 per jaar

Hoofdtaken: Een sportarts is verantwoordelijk voor de behandeling van sporters met een sportblessure. Ze moeten mogelijk voortdurend met een atleet werken of reageren op een noodgeval als een speler tijdens een wedstrijd geblesseerd raakt. Sportartsen behandelen verstuikingen, hersenschuddingen, breuken en andere verwondingen aan lichaamsdelen, zoals de schouders, handen en voeten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een arts


About author

Lindert Kesner

Als je een grote sportfan bent, wil je misschien een carrière in de professionele sport. Met buitengewone atletische capaciteiten is het mogelijk om een carrière als professionele atleet te hebben, maar zelfs zonder dat zijn er nog genoeg banen die je in de industrie kunt houden. De beschikbare werkgelegenheid in de professionele sport varieert van administratief, zoals kaartverkoop, tot gespecialiseerd, zoals teamartsen. In dit artikel leggen we uit wat het betekent om in de professionele sport te werken, inclusief de soorten banen die beschikbaar zijn, en beschrijven we de banen die je mogelijk hebt bij een sportteam.


Scroll to Top