Blog

Werken in parken, recreatie en toerisme is een geweldige manier om werk te vinden waarmee je buiten kunt zijn en anderen kunt helpen. Aangezien de meeste banen in parken, recreatie en toerismebeheer gepaard gaan met het werken met anderen, kunnen deze carrières sterke gastvrijheid en interpersoonlijke vaardigheden vereisen die kandidaten kunnen helpen een toeristische site, zoals een nationaal park, effectief te runnen. Heb je ervaring in de horeca of bedrijfskunde, dan is een baan in parken, recreatie en toeristisch management wellicht iets voor jou. In dit artikel onderzoeken we 25 banen in parken, recreatie en toerismebeheer.

Gerelateerd: 21 banen voor gastvrijheid en toerismebeheer

Wat is een baan in parken, recreatie en toerisme?

Banen in parken, recreatie en toerismebeheer omvatten doorgaans het toezicht houden op programma's en activiteiten waaraan toeristen en gasten deelnemen wanneer ze een nieuwe plaats bezoeken. Deze banen kunnen bestaan ​​in plaatsen zoals nationale parken, gemeenschapscentra en lokale parken waar gemeenschapsevenementen en toeristische attracties plaatsvinden. Hier zijn een paar belangrijke gebieden waarop een carrière in parken, recreatie en toerismebeheer zich zou kunnen richten:

 • Reizen
 • Toerisme
 • Event- en facility management
 • Buitenrecreatie
 • Milieueducatie
 • Golf

Gerelateerd: 50 van de beste buitenbanen

15 parken, recreatie en toerisme management banen

Hier zijn 15 banen in parken, recreatie en toerismebeheer die u kunt nastreven:

1. Avontuurlijke gids

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.360 per jaar

Primaire taken: Een avonturengids is een gespecialiseerde gids die toeristen door spannende activiteiten leidt. Avontuurlijke gidsen kunnen trainingssessies aanbieden waarin wordt geleerd hoe u veilig kunt blijven tijdens een activiteit, wandel- en busreizen naar verschillende locaties leiden en toeristen begeleiden bij excursies zoals wandelen, kamperen en kajakken. Een avonturengids kan in verschillende soorten omgevingen werken, zoals reisorganisaties, resorts en zomerkampen.

2. Zwembadmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34,192 per jaar

Primaire taken: Een zwembadmanager houdt toezicht op de activiteiten van een zwembad, inclusief alle activiteiten of evenementen die daar kunnen plaatsvinden. Zwembadbeheerders kunnen dagelijks het zwembadwater testen om er zeker van te zijn dat het de juiste chemicaliën bevat, werkschema's voor het personeel organiseren en onderhoud uitvoeren aan de zwembadfaciliteit, zoals het afromen van het oppervlak van het zwembad en het schoonmaken van de badkamers. Een zwembadmanager kan ook reageren op noodsituaties en eerste hulp verlenen aan gasten die mogelijk hulp nodig hebben.

3. Parkwachter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.332 per jaar

Primaire taken: Een parkwachter patrouilleert en houdt toezicht op de activiteiten in staats- en nationale parken. Hun werk kan inhouden dat ze toezicht houden op bezoekers om ervoor te zorgen dat ze veilig blijven en alle geldende voorschriften volgen, informatie verstrekken over waar paden zich bevinden aan wandelaars en kampeerders en de dieren en planten in een park beschermen tegen beïnvloeding door gasten. Een parkwachter kan ook helpen bij het onderhoud van alle delen van een park door afval op te ruimen, ervoor te zorgen dat paden vrij zijn en rangers te stationeren in gebieden die bescherming of doorlopend toezicht nodig hebben.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een parkwachter

4. Waterbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.017 per jaar

Primaire taken: Een watersportmanager houdt toezicht op alle activiteiten die plaatsvinden in de waterfaciliteiten van een organisatie, waaronder zwembaden, waterparken en havens. Waterbeheerders kunnen helpen bij het ontwikkelen van programma's voor gasten die hun faciliteiten bezoeken, ervoor zorgen dat alle gasten tijdens hun verblijf in een waterfaciliteit veilig blijven en activiteiten zoals zwemmen en watersporten leiden. Een watersportmanager kan ook waterapparatuur zoals pompen, motoren en zwembadfilters onderhouden.

5. Evenementenplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.096 per jaar

Primaire taken: Een evenementenplanner is een professional die speciale evenementen organiseert, zoals feesten, activiteiten en fondsenwervers. In parken, recreatie en toerismebeheer kan een evenementenplanner ideeën ontwikkelen voor grootschalige evenementen in parken of andere openbare ruimtes, verschillende locaties bezoeken om de ideale plek te vinden om hun evenement te organiseren en elk aspect van het evenement in de planningsfase in overweging nemen, inclusief kosten, personeel en tijd. Evenementplanners kunnen ook toezicht houden op de evenementen die ze plannen om ervoor te zorgen dat ze succesvol zijn.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een evenementenplanner

6. Kampdirecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.304 per jaar

Primaire taken: een kampdirecteur is de leider van een kampfaciliteit, vaak een dagkamp of een residentieel recreatieprogramma. Kampdirecteuren kunnen programma's ontwikkelen met geplande activiteiten waar kampeerders van kunnen genieten, budgetten organiseren om ervoor te zorgen dat alle delen van een kamp financiering ontvangen en dagelijkse administratieve taken uitvoeren, zoals het beantwoorden van telefoontjes en e-mails. Een kampdirecteur kan ook nieuwe stafleden aannemen en opleiden, zoals kampbegeleiders en strandwachten.

7. Resortmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.219 per jaar

Primaire taken: Een resortmanager houdt toezicht op alle activiteiten die binnen een resort plaatsvinden, inclusief eten en drinken, huishouden, gastenservice en meer. Resortmanagers kunnen dagelijkse inspecties uitvoeren van alle gebieden in een resort om ervoor te zorgen dat ze schoon en voorbereid zijn voor de gasten, informatie verstrekken aan gasten over diensten en programma's die het resort biedt en reageren op eventuele vragen of zorgen die gasten onder hun aandacht kunnen brengen. Een resortmanager kan ook medewerkers leiden door personeelsdossiers bij te houden en nieuwe teamleden op te leiden.

8. Atletiekmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.820 per jaar

Primaire taken: Een atletiekmanager houdt toezicht op de atletische activiteiten en programma's binnen een organisatie of faciliteit. Atletiekmanagers kunnen nieuwe coaches en atletische stafleden inhuren en opleiden, helpen bij het ontwikkelen van het atletiekprogramma voor een organisatie en budgetten opstellen om uitrusting, uniformen en reizen te betalen. Een atletiekmanager kan ook samenwerken met de coaches die ze inhuren om plannen te maken voor trainingen, wedstrijden en programma's waaraan ze kunnen deelnemen.

9. Onderzoeksspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.437 per jaar

Primaire taken: Een onderzoeksspecialist is een professional die informatie verzamelt en analyseert over een bepaald onderwerp waarin hij geavanceerde expertise heeft. In parken, recreatie en toerismebeheer kan een onderzoeksspecialist onderzoek doen naar hoe de operaties in parken en andere toeristische attracties kunnen worden verbeterd , laboratoriumtests bestellen om de milieu-impact van toerisme te bepalen en doelstellingen en doelen voor nieuwe toerismeprogramma's te ontwikkelen. Onderzoeksspecialisten kunnen hun bevindingen ook delen met andere professionals en het publiek door gedetailleerde rapporten op te stellen.

10. Algemeen directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.504 per jaar

Primaire taken: een algemeen directeur houdt toezicht op de activiteiten van een organisatie, zowel dagelijks als op lange termijn. General managers in parken, recreatie en toerisme management kunnen toezicht houden op de operaties van een nationaal park of een ander type toeristische attractie, nieuwe medewerkers aannemen en opleiden en het budget voor programma's, activiteiten en algemene operaties organiseren. Een algemeen directeur kan klanten ook helpen door te reageren op eventuele zorgen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een algemeen directeur

11. Boswachter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54,159 per jaar

Hoofdtaken: Een boswachter zorgt voor nieuw aangeplante bomen en bossen. Boswachters kunnen bomen planten in bossen of gebieden die meer bomen nodig hebben, gegevens verzamelen over de bossen die ze verzorgen om hun gezondheid en onderhoud te controleren en bomen inspecteren om te bepalen of ze klaar zijn om te worden geoogst. Een boswachter kan ook toezicht houden op gecontroleerde verbranding van bosgebieden om de veiligheid te handhaven en ervoor te zorgen dat eventuele vlammen worden beperkt.

12. Programmadirecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.669 per jaar

Primaire taken: Een programmadirecteur ontwikkelt en implementeert programma's voor organisaties die vaak een specifiek doel of doel hebben. In parken, recreatie en toerismebeheer kan een programmadirecteur programma's ontwikkelen zoals dagkampen voor kinderen, excursies voor bezoekers naar parken of natuurgebieden of groepen die rondleidingen langs toeristische attracties aanbieden. De baan van een programmadirecteur kan ook het organiseren van budgetten inhouden voor de programma's die ze maken, het interviewen van medewerkers om te controleren of ze over de nodige referenties beschikken en ervoor te zorgen dat alle programma's voldoen aan wet- en regelgeving.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een programmadirecteur

13. Facilitair manager

Nationaal gemiddeld salaris: $62,795 per jaar

Primaire taken: Een facilitair manager houdt toezicht op het onderhoud van een bepaalde faciliteit om te controleren of ze voldoen aan de wettelijke vereisten en dat alle delen van de faciliteit schoon en gebruiksklaar worden gehouden. Facilitair managers kunnen toezicht houden op de activiteiten in een ruimte om ervoor te zorgen dat ze interne of externe richtlijnen volgen, onderhoud uitvoeren aan gebouwen en constructies in een faciliteit en contracten sluiten met klanten en organisaties die een faciliteit mogelijk gebruiken. In parken, recreatie en toerismebeheer kan een faciliteitenmanager werken in een resort, kamp of park waar recreatieve evenementen worden gehouden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Facility Manager

14. Directeur parken en recreatie

Nationaal gemiddeld salaris: $68.809 per jaar

Primaire taken: een directeur van parken en recreatie is een leidinggevende op het hoogste niveau die toezicht houdt op de activiteiten van de parken- en recreatieafdeling van een gemeenschap. Directeuren van parken en recreatie kunnen presentaties geven aan hun gemeenteraad en adviesraad om updates te delen over de parken en programma's die ze beheren, samenwerken met andere afdelingshoofden in de gemeenschap om budgetten te organiseren en financiering veilig te stellen en advies te geven over marketing- en publiciteitsinitiatieven om te promoten hun programmering aan leden van de gemeenschap en bezoekers. Ze kunnen ook helpen bij de aanleg van nieuwe parken en recreatiegebieden in hun gemeenschap door voorstellen in te dienen bij de lokale overheid.

15. Directeur operaties

Nationaal gemiddeld salaris: $90,742 per jaar

Primaire taken: een operationeel directeur houdt toezicht op de activiteiten van een organisatie om ervoor te zorgen dat deze winstgevend blijft. Op het gebied van parken, recreatie en toerismebeheer kan een operationeel directeur budgetten ontwikkelen voor lokale en staatsparkprogramma's, de procedures van een organisatie evalueren om te bepalen hoe ze haar activiteiten kunnen verbeteren en richtlijnen opstellen voor het aannemen van nieuwe medewerkers. Directeuren van operations kunnen ook elke afdeling in een organisatie helpen door specifieke aanbevelingen te doen over hoe ze hun productiviteit kunnen verhogen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Director of Operations

Nog 10 banen in parken, recreatie en toerismebeheer

Hier zijn nog 10 banen waarop u kunt solliciteren in parken, recreatie en toerismebeheer:

 • Directeur van resortactiviteiten
 • Reisplanner
 • directeur gemeente recreatie
 • Arena-manager
 • Intramurale sportdirecteur
 • Toezichthouder recreatieprogramma's
 • directeur parkontwikkeling
 • Directeur van golftoernooi
 • Specialist in apparatuurwinkel
 • Onderzoeks- en planningsbegeleider

About author

Luuk IJsak

Werken in parken, recreatie en toerisme is een geweldige manier om werk te vinden waarmee je buiten kunt zijn en anderen kunt helpen. Aangezien de meeste banen in parken, recreatie en toerismebeheer gepaard gaan met het werken met anderen, kunnen deze carrières sterke gastvrijheid en interpersoonlijke vaardigheden vereisen die kandidaten kunnen helpen een toeristische site, zoals een nationaal park, effectief te runnen. Heb je ervaring in de horeca of bedrijfskunde, dan is een baan in parken, recreatie en toeristisch management wellicht iets voor jou. In dit artikel onderzoeken we 25 banen in parken, recreatie en toerismebeheer.


Scroll to Top