Blog

Een innovator is iemand die nieuwe ideeën, producten of strategieën creëert. Innovators kunnen in veel sectoren werken, waaronder mode, technologie, marketing en financiën. Bij het zoeken naar een nieuwe baan kunnen innovators geïnteresseerd zijn in het verkennen van rollen die creativiteit of probleemoplossing stimuleren. In dit artikel zetten we 25 vacatures voor innovators op een rij, en geven we informatie over de dagelijkse verantwoordelijkheden en het salaris voor elke functie.

Lees meer: ​​Wat zijn innovatieve denkvaardigheden?

25 banen voor innovators

Hier zijn 25 banen voor innovatieve professionals die op zoek zijn naar creatieve kansen:

1. Leraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 23.311 per jaar

Primaire taken: een leraar ontwerpt lesplannen en geeft instructies om studenten te helpen nieuwe educatieve inhoud te leren. Ze gebruiken creativiteit om klasactiviteiten, academisch materiaal en beoordelingen te genereren. Hun dagelijkse verantwoordelijkheden kunnen bestaan ​​uit het lesgeven aan grote en kleine groepen, het beoordelen van papers, het inspireren van studenten en het geven van feedback.

Gerelateerd: Leer meer over leraar zijn

2. Choreograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.347 per jaar

Primaire taken: Een choreograaf is een dansprofessional die nieuwe routines componeert. Ze kunnen ook andere dansers instrueren hoe ze de routine of bewegingen moeten uitvoeren. Hun dagelijkse taken kunnen bestaan ​​uit het uitleggen van nieuwe stappen aan dansers, het selecteren van muziek om een ​​routine te begeleiden en het bestuderen van trends in de branche om innovatieve uitvoeringen te creëren.

3. Grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.562 per jaar

Primaire taken: Grafisch ontwerpers zijn kunstenaars die visuele inhoud creëren in verschillende digitale formaten. Ze maken nieuwe ontwerpen met behulp van illustratietechnieken, lay-outsoftware of fotobewerkingsprogramma's. Ze kunnen samenwerken met een ontwerpteam, een art director of klant om advertenties, logo's en afbeeldingen te produceren. Hun taken kunnen ook bestaan ​​uit het pitchen van nieuwe ontwerpen en het selecteren van creatieve elementen, zoals kleur en lettertype.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een grafisch ontwerper

4. Modeontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.992 per jaar

Primaire taken: Een modeontwerper ontwikkelt nieuwe kledingontwerpen. Dit kunnen kleding, schoenen, accessoires of hele modellijnen zijn. Ze kunnen de eerste ontwerpen tekenen, kledingmaterialen selecteren en toezicht houden op de productie. Ze kunnen hun modellijnen ook op de markt brengen met advertenties, winkels en modeshows.

5. Interieurontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.867 per jaar

Primaire taken: Interieurontwerpers creëren ontwerpstrategieën voor huizen en commerciële gebouwen. Ze kunnen samenwerken met een ontwerpteam of klanten om effectieve ontwerpplannen te maken. Hun dagbladen kunnen onder meer het tekenen van lay-outs, het presenteren van ontwerpen aan klanten en het kiezen van producten binnen het budget van een klant omvatten. Ze kunnen verschillende ontwerpelementen selecteren, waaronder verfkleur, meubels, verlichting en hardware-armaturen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een interieurontwerper

6. Schilder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.645 per jaar

Primaire taken: Een schilder kan huizen, gebouwen, auto's en andere materialen schilderen. Ze kunnen oppervlakken voorbereiden, kleuren mengen en samenwerken met een ontwerpteam. Ze kunnen verfkleuren, afwerkingen en ontwerpen kiezen om bepaalde effecten of verschijningen te creëren.

Gerelateerd: Leer meer over schilder zijn

7. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $60.228 per jaar

Primaire taken: Een copywriter genereert overtuigende content voor een bedrijf of klant. Dit kan content opleveren voor tijdschriften, blogs, sociale media, technische tijdschriften, marketingcampagnes en advertenties. Hun dagelijkse verantwoordelijkheden kunnen bestaan ​​uit het opstellen van materiaal, het beoordelen van stijlgidsen, het onderzoeken van ideeën en het redigeren van geschreven inhoud.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een copywriter

8. Advertentiemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $60,782 per jaar

Primaire taken: Een advertentiemanager leidt een team van marketingprofessionals om een ​​advertentiecampagne te ontwerpen. Ze kunnen budgetten opstellen en uitvoeren, creatieve medewerkers inhuren en toezicht houden op productietaken. Ze geven vaak creatief advies en stellen reclamestrategieën voor.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een advertentiemanager

9. Geografisch informatiesysteem (GIS) analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 64.617 per jaar

Hoofdtaken: GIS-analisten analyseren data en maken digitale kaarten. Ze kunnen in verschillende industrieën werken om records, databases en kaarten te produceren. Hun dagelijkse taken kunnen het volgen van patronen in kaartsoftware omvatten, het produceren van kaarten om distributies weer te geven en het genereren van rapporten met gedetailleerde geografische veranderingen. Ze kunnen bijvoorbeeld een kaart maken met ziekenhuislocaties en verkeerspatronen in een gebied gedurende een bepaalde periode.

10. Merkmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.060 per jaar

Primaire taken: Merkmanagers zijn marketingprofessionals die zakelijke trends observeren en bedrijven helpen om effectieve merkstrategieën te ontwikkelen. Ze werken samen met een bedrijf of klant om een ​​merkboodschap en bedrijfspersoonlijkheid te ontwerpen. Ze kunnen nieuwe marketingcampagnes ontwerpen, marktstatistieken analyseren, samenwerken met reclamebureaus en winkeldisplays ontwerpen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een merkmanager

11. Marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.505 per jaar

Primaire taken: Een marketingmanager ontwikkelt marketingstrategieën voor een organisatie. Ze kunnen gegevens analyseren, marketingkosten inschatten en de effectiviteit van een marketingcampagne evalueren. Ze werken met een team aan het ontwerpen en verfijnen van marketingplannen. Ze kunnen samenwerken met leidinggevenden en reclameprofessionals om marketingbudgetten en -strategieën te coördineren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een marketingmanager

12. Instructieontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $67.540 per jaar

Primaire taken: Onderwijsontwerpers zijn onderwijsprofessionals die academische systemen creëren en verfijnen. Ze kunnen nieuwe lessen, cursusinhoud en curriculum produceren. Ze kunnen ook samenwerken met bedrijven of scholen om trainingsprogramma's en materialen zoals handleidingen en gidsen te ontwerpen.

13. Landschapsarchitect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.927 per jaar

Primaire taken: Een landschapsarchitect ontwerpt een buitenruimte voor een woonhuis, commercieel vastgoed of gemeenschapsgebied. Ze plannen waar gebouwen, planten en paden voor een locatie worden geplaatst. Hun dagelijkse verantwoordelijkheden kunnen bestaan ​​uit het ontmoeten van klanten, het tekenen van ontwerpplannen en het samenwerken met ingenieurs en landmeters om landschapsprojecten te creëren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een landschapsarchitect

14. Bedrijfsontwikkelingsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $71.976 per jaar

Primaire taken: Managers voor bedrijfsontwikkeling helpen bedrijven groeien door markttrends te onderzoeken, investeerders te ontmoeten en nieuwe kansen te vinden. Ze kunnen potentiële investeringsrekeningen onderzoeken, zakelijke leads volgen, netwerken met klanten en onderhandelen over deals.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Business Development Manager

15. Ontwerper van videogames

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.211 per jaar

Primaire taken: een ontwerper van videogames helpt bij het maken van nieuwe videogames. Ze kunnen nieuwe gameconcepten ontwikkelen, de plot en personages schrijven, een storyboard genereren en samenwerken met ontwikkelaars om nieuwe games te produceren. Ze kunnen de games ook testen en verfijnen tijdens de ontwikkeling om er zeker van te zijn dat ze correct werken.

16. Make-up artiest

Nationaal gemiddeld salaris: $ 74.253 per jaar

Primaire taken: Make-upartiesten gebruiken cosmetische producten om iemands uiterlijk te veranderen of te verbeteren. Ze kunnen zelfstandig werken of in salons, warenhuizen of theatergezelschappen. Ze kunnen zich specialiseren in een bepaald type make-up, zoals make-up voor evenementen, kostuummake-up of performance-make-up. Hun dagelijkse taken kunnen bestaan ​​uit het ontmoeten van klanten, het aanbrengen van cosmetische producten en het creëren van nieuwe make-upontwerpen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een make-upartiest

17. Artdirector

Nationaal gemiddeld salaris: $74.308 per jaar

Primaire taken: Een art director is verantwoordelijk voor de visuele elementen in een film, show, productontwerp of publicatie. Ze kunnen toezicht houden op visuele elementen zoals lay-out, fotografie, decorontwerp en videobeelden. Hun taken kunnen zijn het ontwerpen van een stijlgids voor een productie, het kiezen van afbeeldingen en het selecteren van definitieve afbeeldingen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een art director

18. Curator

Nationaal gemiddeld salaris: $79.637 per jaar

Hoofdtaken: Curatoren begeleiden en beheren collecties binnen een organisatie. Ze kunnen werken voor musea, historische locaties, dierentuinen of aquaria. Ze ontwerpen en regelen tentoonstellingen en lay-outs binnen een organisatie. Hun verantwoordelijkheden kunnen ook het onderzoeken van kunstwerken of stukken omvatten, het beantwoorden van vragen en het maken van informatieve gidsen voor museumbezoekers.

19. Wiskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $94,111 per jaar

Primaire taken: Een wiskundige gebruikt wiskundige theorieën om complexe problemen en vergelijkingen op te lossen. Ze kunnen algoritmen ontwerpen, nieuwe formules en rekenmethoden creëren en nieuwe wiskundige principes ontdekken. Ze kunnen modellen genereren voor een verscheidenheid aan industrieën, waaronder het bedrijfsleven, de wetenschap en de techniek.

20. Verandermanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 95.525 per jaar

Primaire taken: Een verandermanager is een professional die veranderingen voor een bedrijf ontwikkelt. Ze analyseren de structuur van een organisatie, stellen aanpassingen voor, plannen nieuwe strategieën en helpen bij het creëren van veranderingen. Hun dagelijkse taken kunnen bestaan ​​uit het maken van veranderplannen, het documenteren van bedrijfsstrategieën, het communiceren met werknemers en het maken van trainingshandleidingen voor verandering binnen een bedrijf.

21. User experience (UX) ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 100.919 per jaar

Primaire taken: UX-ontwerpers zijn technologieprofessionals die websites en computerprogramma's verbeteren. Ze kunnen beoordelen hoe producten werken, verbeterpunten vinden en ontwerpen verfijnen om programma's gebruiksvriendelijker te maken. Ze kunnen ook ontwerpen testen, samenwerken met ontwikkelingsteams en ervoor zorgen dat ontwerpen voldoen aan de behoeften van een klant.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een UX-ontwerper

22. Innovatieadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 101.710 per jaar

Primaire taken: Een innovatieadviseur werkt samen met zakelijke klanten om begeleiding en advies te geven over nieuwe strategieën. Ze kunnen huidige activiteiten analyseren, groeiplannen bepalen en nieuwe zakelijke kansen ontdekken. In sommige sectoren kunnen ze ook prototypes maken om klanten nieuwe productontwerpen te laten zien.

23. Lucht- en ruimtevaartingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 103.445 per jaar

Primaire taken: Lucht- en ruimtevaartingenieurs maken ontwerpen voor vliegtuigsystemen. Ze kunnen helpen bij het bouwen van vliegtuigen, helikopters, ruimtevaartuigen, raketten, satellieten en raketten. Hun dagelijkse verantwoordelijkheden kunnen bestaan ​​uit het onderzoeken van nieuwe technologieën, het tekenen van plannen, het maken van modellen, het testen van producten en het toezicht houden op de fabricage van vliegtuigen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een lucht- en ruimtevaartingenieur

24. Software-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 111.421 per jaar

Primaire taken: Software-ingenieurs ontwerpen nieuwe computeroplossingen en -producten, waaronder desktopsystemen, websites, programma's en mobiele applicaties. Hun dagelijkse verantwoordelijkheden kunnen bestaan ​​uit het bespreken van softwarebehoeften met klanten, het genereren van nieuwe systemen, het testen van ontwerpen, het maken van modellen en het helpen van ontwikkelaars bij het plannen van codes en computerstrategieën.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een software-ingenieur

25. Chief Innovation Officer (CINO)

Nationaal gemiddeld salaris: $ 144.914 per jaar

Primaire taken: Een CINO is een executive professional die verantwoordelijk is voor het leiden van innovatieplannen binnen een bedrijf. Ze kunnen nieuwe ideeën genereren, originele strategieën vinden en een groeiplan maken. Ze zijn vaak gespecialiseerd in technologie en werken met een IT-team om bestaande systemen te updaten en nieuwe ontwerpen te lanceren.


About author

Jan-Dirk van Calcar

Een innovator is iemand die nieuwe ideeën, producten of strategieën creëert. Innovators kunnen in veel sectoren werken, waaronder mode, technologie, marketing en financiën. Bij het zoeken naar een nieuwe baan kunnen innovators geïnteresseerd zijn in het verkennen van rollen die creativiteit of probleemoplossing stimuleren. In dit artikel zetten we 25 vacatures voor innovators op een rij, en geven we informatie over de dagelijkse verantwoordelijkheden en het salaris voor elke functie.


Scroll to Top