Blog

Loopbanen in de gezondheidszorg blijven een ongekende groei laten zien. Het Bureau of Labor Statistics voorspelt een toename van 15% van de werkgelegenheid in de gezondheidszorg tegen 2029. Een carrière in de verpleging biedt een competitief loon en bevredigende werkervaringen. In dit artikel geven we een lijst van 25 van de beste verpleegkundige banen die er zijn om te overwegen op basis van salaris en specialiteit.

Wat zijn de voordelen van verpleegkundige banen?

Enkele van de beste verpleegkundige banen bieden unieke voordelen en voordelen, waaronder:

  • De mogelijkheid om overwerk te krijgen
  • Flexibiliteit om verschillende werklocaties te kiezen
  • Stel ploegen in die meer vrije dagen mogelijk maken
  • Grote verscheidenheid voor specialisaties en expertisegebieden

25 van de beste verpleegkundige banen

Hier zijn de 25 beste banen voor verpleegkundigen die goed betalen in verschillende specialisaties:

1. Kinderverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 22,19 per uur

Primaire taken: Kinderverpleegkundigen werken met kinderen in een klinische setting of intensive care-afdeling en bieden gespecialiseerde zorg aan kinderen en jonge patiënten. Ze beoordelen de toestand van patiënten, werken medische dossiers bij, dienen medicijnen toe en voeren diagnostische tests uit onder begeleiding van een primaire arts.

2. Schoolverpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50,452 per jaar

Primaire taken: Schoolverpleegkundigen verlenen eerste hulp aan zieke of gewonde leerlingen. Ze verzamelen ook gezondheidsgegevens, voeren gezondheidsonderzoeken uit en volgen studenten met chronische ziekten op. Schoolverpleegkundigen communiceren ook met ouders en verzorgers, helpen bij het beheersen van ziekte-uitbraken op de school en ontwikkelen plannen voor letselpreventie voor de school.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een schoolverpleegster

3. Verloskundige in de verkoeverkamer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.431 per jaar

Hoofdtaken: Verloskundigen zorgen voor patiënten na een operatie. Ze beoordelen alle aspecten van postoperatieve patiënten, bewaken vitale functies en zorgen ervoor dat hun herstel verloopt zoals verwacht. Herstelverpleegkundigen maken wonden schoon, dienen medicatie toe en bewaken de toestand van een patiënt om ervoor te zorgen dat ze goed genezen.

4. Verpleegkundige opladen

Nationaal gemiddeld salaris: $26,79 per uur

Primaire taken: Verpleegkundigen houden toezicht op andere personeelsleden, inclusief andere verpleegkundigen en administratieve functies. Ze zorgen ervoor dat patiënten kwaliteitszorg krijgen en dat het personeel alle richtlijnen voor medische zorg volgt. Chargeverpleegkundigen coördineren ook de dagelijkse administratieve taken, wijzen patiënten toe en houden toezicht op opnames, overdrachten en ontslag van patiënten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een Charge Nurse

5. Triage-verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $27,48 per uur

Primaire taken: Triage-verpleegkundigen, ook wel telefonische triage-verpleegkundigen genoemd, zijn verantwoordelijk voor het beantwoorden van telefoons en het helpen van patiënten met gezondheidsvragen om te bepalen of ze al dan niet medische hulp nodig hebben. Triageverpleegkundigen kunnen patiënten die wachten op de eerste hulp opnieuw beoordelen en indien nodig een behandeling starten.

6. Hartverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.427 per jaar

Hoofdtaken: Hartverpleegkundigen zijn gespecialiseerde geregistreerde verpleegkundigen die zorg verlenen aan hart- en longaandoeningen. Ze helpen bij diagnostische procedures, informeren patiënten over preventie, beheren hun toestand en volgen de voortgang van patiënten. Hartverpleegkundigen bieden ook emotionele steun en voorlichting aan patiënten en families tijdens postoperatief herstel.

7. Verpleegkundige op de spoedeisende hulp

Nationaal gemiddeld salaris: $37,87 per uur

Primaire taken: EHBO-verpleegkundigen of SEH-verpleegkundigen beoordelen patiënten die kritieke zorg nodig hebben. Ze werken op de eerste hulp en stabiliseren patiënten, behandelen het probleem en ontslaan patiënten zo snel mogelijk. SEH-verpleegkundigen werken snel ter been. Ze handhaven de zorgstandaarden op de spoedeisende hulp, voeren kleine medische handelingen uit en behandelen kritieke verwondingen.

8. Oncologieverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $62,907 per jaar

Hoofdtaken: Oncologieverpleegkundigen zorgen voor patiënten die in behandeling zijn voor kanker. Ze zijn gespecialiseerd in het toedienen van chemotherapie, het bewaken van de voortgang en het identificeren van symptomen van terugval. Oncologieverpleegkundigen ontwikkelen protocollen voor symptoombeheer, dienen medicatie toe en maken zorgplannen om ervoor te zorgen dat patiënten zich tijdens de behandeling op hun gemak voelen.

9. Neonatale intensive care verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $1.154 per week

Primaire taken: Neonatale verpleegkundigen zorgen voor baby's die risico lopen op complicaties of die intensieve zorg nodig hebben. Ze zorgen voor baby's met hart- of andere aangeboren handicaps, genetische aandoeningen of drugsverslaving totdat ze voorbij de pasgeboren fase zijn.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een neonatale verpleegster

10. Lactatiekundige verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.469 per jaar

Primaire taken: Lactatiekundig verpleegkundigen helpen nieuwe ouders met borstvoedingsproblemen. Ze documenteren educatieve sessies, voedingsstatistieken en problemen van patiënten. Verpleegkundigen van lactatiekundigen kunnen ook tests aanbevelen en interpreteren om de zorgen van de patiënt aan te pakken.

11. Bedrijfsgeneeskundige verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $66.600 per jaar

Primaire taken: Bedrijfsgezondheidsverpleegkundigen ontwikkelen ziektepreventieprogramma's, documenteren verwondingen van werknemers op een werkplek en observeren werkomgevingen om mogelijke gevaren en gevaren te identificeren. Ze kunnen werken in ziekenhuizen en klinieken of als adviseur voor verschillende bedrijven.

12. Volksgezondheidsverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $67.845 per jaar

Primaire taken: Volksgezondheidsverpleegkundigen geven voorlichting aan gemeenschappen over gezondheids- en veiligheidskwesties. Ze richten zich op preventie, het helpen van gemeenschappen en bedrijven bij het identificeren van gezondheidshoeken, het prioriteren van veiligheidskwesties en het implementeren van veiligheidsplannen. Volksgezondheidsverpleegkundigen zijn voorstanders van positieve veranderingen in de volksgezondheid en kunnen deelnemen aan politieke lobby.

13. Dialyseverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.542 per jaar

Hoofdtaken: Dialyseverpleegkundigen, ook wel nefrologieverpleegkundigen genoemd, zijn gespecialiseerde geregistreerde verpleegkundigen die patiënten met nierproblemen bijstaan. Ze helpen en ondersteunen patiënten tijdens dialysebehandelingen en beoordelen hun voortgang om ervoor te zorgen dat hun zorgteam de behandeldoelen haalt.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een dialysetechnicus

14. Verpleegkundige recruiter

Nationaal gemiddeld salaris: $74.926 per jaar

Primaire taken: Recruiters van verpleegkundigen helpen verpleegkundigen bij het vinden van een baan en ze helpen ziekenhuizen bij het werven van nieuwe medewerkers. Ze voeren antecedentenonderzoeken uit, voeren interviews en presenteren ziekenhuizen lijsten met potentiële kandidaten voor vacatures. Verpleegkundige recruiters verifiëren ook de licentiestatus en educatieve achtergronden van verpleegkundigen.

15. Verpleegkundige informaticus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.016 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundige informatici zijn specialisten op het gebied van informatietechnologie die de gegevensintegratie tussen zorgverleners beheren om de efficiëntie van een organisatie te vergroten en de patiëntenzorg te verbeteren. Verpleegkundige informatica gebruiken hun computerwetenschappelijke kennis om programma's, systemen en verschillende patiëntenzorginitiatieven te monitoren om verbeteringen aan te bieden en veranderingen door te voeren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verpleegkundige-informaticus

16. Klinisch onderzoeksverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.205 per jaar

Primaire taken: Klinisch onderzoeksverpleegkundigen, of verpleegkundig onderzoekers, analyseren onderzoek en gegevens met betrekking tot het verpleegkundig veld om medische en gezondheidszorgdiensten te verbeteren. Ze verzamelen bloedmonsters, dienen vaccins toe en beoordelen nadelige behandelingseffecten om verslag uit te brengen over de evolutie van proeven of nieuwe initiatieven voor patiëntenzorg.

17. Hospice-verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 84.698 per jaar

Primaire taken: Hospice-verpleegkundigen, ook wel palliatieve verpleegkundigen genoemd, zorgen voor terminaal zieke patiënten om ervoor te zorgen dat ze een waardige dood tegemoet gaan. Ze bieden pijnbestrijding en extra zorg voor patiënten om ervoor te zorgen dat ze zich op hun gemak voelen. Hospice-verpleegkundigen bieden ook geestelijke gezondheid en emotionele ondersteuning bij het levenseinde aan zowel patiënten als hun families.

18. Operatiekamerverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $40,75 per uur

Primaire taken: Operatiekamerverpleegkundigen, ook wel OK-verpleegkundigen genoemd, beoordelen patiënten vóór de operatie en beantwoorden eventuele zorgen of vragen die ze hebben. Ze bevoorraden operatiekamers, ontwikkelen zorgplannen en assisteren chirurgen tijdens chirurgische ingrepen.

19. Verloskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 90.829 per jaar

Primaire taken: Verloskundigen bevallen van baby's en verlenen medische hulp voor, tijdens en na de bevalling aan zowel moeder als kind. Ze kunnen helpen bij gezinsplanning, gynaecologische onderzoeken doen en prenatale en postnatale zorg bieden.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verloskundige

20. Juridisch verpleegkundig adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $91.457 per jaar

Hoofdtaken: Juridisch verpleegkundigen adviseren over medische rechtszaken en geven inzicht in het zorgstelsel. Ze kunnen deskundige informatie geven over de zorgstandaarden, medische dossiers bekijken en rapporten opstellen over verwondingen of ziekten. Ze werken vaak voor verzekeringsmaatschappijen of staan ​​professionals bij in medisch gerelateerde zaken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een juridische verpleegkundig adviseur

21. Directeur verpleging

Nationaal gemiddeld salaris: $ 92.231 per jaar

Primaire taken: een verpleegkundig directeur is vaak het hoofd van het verpleegprogramma en houdt toezicht op alles over het programma. Ze implementeren nieuw beleid en procedures, beheren het verplegend personeel en ontwikkelen bedrijfsplannen en budgetten om ervoor te zorgen dat de verpleegafdeling efficiënt werkt.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een directeur van verpleegkunde

22. Telemetrie verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,84 per uur

Hoofdtaken: Telemetrieverpleegkundigen bewaken patiënten met behulp van elektronische signalen. Ze observeren en reageren op hartritmeveranderingen, met name patiënten met reeds bestaande hartaandoeningen, oudere patiënten en elke patiënt op de telemetrie-intensive care (ICU).

23. Reisverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.025 per jaar

Primaire taken: Reisverpleegkundigen zijn geregistreerde verpleegkundigen die patiënten helpen en administratieve taken uitvoeren. Ze werken vaak op tijdelijke opdrachten en reizen van locatie naar locatie. Reisverpleegkundigen kunnen medicijnen toedienen, maaltijden bereiden en de vitale functies van patiënten bewaken.

24. Arbeids- en bevallingsverpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 112.596 per jaar

Primaire taken: Arbeids- en bevallingsverpleegkundigen, ook wel perinatale verpleegkundigen genoemd, zorgen voor patiënten voor, tijdens en na de bevalling. Ze werken om te voldoen aan de medische en emotionele behoeften van patiënten tijdens het geboorteproces. Ze werken samen met een team van artsen, verloskundigen en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg om ervoor te zorgen dat patiënten een veilige en comfortabele bevalling hebben.

25. Hoofdverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 138.133 per jaar

Primaire taken: een hoofdverpleegkundige adviseert het senior management over de beste verpleegpraktijken. Ze creëren retentieprogramma's, implementeren lonen en beheren het budget van de verpleegafdeling. Hoofdverpleegkundigen kunnen ook helpen bij het ontwikkelen van nieuwe patiëntendiensten, verpleegkundigen vertegenwoordigen op bestuursvergaderingen en prestatiebeoordelingen van de verpleegafdeling uitvoeren.


About author

Laurens Enzerink

Loopbanen in de gezondheidszorg blijven een ongekende groei laten zien. Het Bureau of Labor Statistics voorspelt een toename van 15% van de werkgelegenheid in de gezondheidszorg tegen 2029. Een carrière in de verpleging biedt een competitief loon en bevredigende werkervaringen. In dit artikel geven we een lijst van 25 van de beste verpleegkundige banen die er zijn om te overwegen op basis van salaris en specialiteit.


Scroll to Top