Blog

een baan zoeken

25 Carrièremogelijkheden Voor Voormalige Militaire Leden

Of je nu van het leger overstapt naar het burgerleven of een ervaren voormalig militair lid bent die op zoek is naar een carrièreswitch, er zijn tal van uitstekende werkgelegenheidskansen beschikbaar voor voormalig militair personeel.

Mensen met militaire ervaring beschikken vaak over een goed ontwikkelde, unieke reeks vaardigheden, waaronder organisatorische en tijdmanagementvaardigheden, strategisch denken, teamsamenwerking, leiderschapsvaardigheden en zelfdiscipline - die u allemaal kunnen helpen slagen in bijna elke branche of elk beroep. Maar om een ​​carrière te vinden die je leuk vindt, moet je ook rekening houden met je interesses, persoonlijkheidskenmerken en eventuele opleiding of speciale training die je tijdens of voor je militaire carrière hebt genoten.

Om u op weg te helpen bij het zoeken naar een baan, hebben we een lijst met 25 banen in verschillende beroepen en bedrijfstakken voor u samengesteld, afhankelijk van uw interesses en specialisaties. Veel van deze behoren tot de topfuncties waar werkgevers tegenwoordig voormalige militaire leden aanwerven. Bekijk voor meer informatie onze lijst met best beoordeelde, militairvriendelijke werkplekken op basis van gebruikersbeoordelingen en recensies.

Banen voor voormalige militairen

Voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree, klikt u op de link voor het nationale gemiddelde salaris voor elke functie hieronder.

1 automonteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.470 per jaar

Primaire taken: Automotive technici, of monteurs, zijn verantwoordelijk voor het goed werken van voertuigen. Ze voeren routine-inspecties uit om ervoor te zorgen dat alle onderdelen van een auto naar behoren werken en voldoen aan de staats- en federale codes. Ze werken ook aan het lokaliseren, aanpakken en oplossen van specifieke problemen met betrekking tot voertuigactiviteiten.

Bedrijven met deze functie: Walmart, MIDAS, CarMax

2. Persoonlijke trainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,17 per uur

Primaire taken: Een personal trainer helpt klanten en sportschoolleden met hun fitnessdoelen door aangepaste fitnessplannen op te stellen, oefeningen te demonstreren, trainingen te volgen en plannen aan te passen als de behoeften van de klant veranderen. Ze kunnen werken in opdracht van een sportschool of als zelfstandige werken. Personal trainers werken meestal een-op-een of in kleine groepen met klanten.

Bedrijven met deze functie: Anytime Fitness, Gold's Gym, YMCA

3. Elektricien

Nationaal gemiddeld salaris: $24,60 per uur

Primaire taken: Een elektricien is verantwoordelijk voor het installeren, onderhouden en repareren van elektrische systemen. Ze inspecteren en diagnosticeren ook elektrische problemen en repareren en vervangen bedrading, elektrische armaturen, stroomonderbrekers, transformatoren, hoogspanningsleidingen en andere apparatuur om een ​​optimaal en veilig stroomverbruik te garanderen.

Bedrijven met deze functie: Tradesmen International, Rogers Electric, Tesla

4. Landschapsontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,326 per jaar

Primaire taken: Landschapsontwerpers zijn tuinbouwprofessionals die buitenruimtes ontwerpen voor commerciële, residentiële en openbare eigendommen. Ze stellen concepten op, schatten de kosten en ontwikkelen landschapsontwerpen om aan de behoeften van de klant te voldoen. Ze selecteren planten zoals bloemen, bomen en struiken en andere elementen, zoals waterfonteinen en wandelpaden om de uitstraling van buitenruimtes te verbeteren.

Bedrijven met deze functie: Brightview, Pleasant Landscapes, Realty Landscaping

5. Politieagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,065 per jaar

Primaire taken: Politieagenten beschermen burgers door wetten te handhaven om misdaden te stoppen en te voorkomen. Ze reageren op oproepen en klachten, documenteren acties en observaties door middel van rapporten, voeren huiszoekingen uit, bemiddelen bij geschillen, redden en reanimeren slachtoffers en arresteren en ondervragen verdachten. Ze krijgen vaak patrouillespecifieke gebieden toegewezen, maar kunnen ook worden opgeroepen om te helpen bij oproepen in andere gebieden wanneer andere officieren versterking nodig hebben.

Bedrijven met deze functie: NYPD, Chicago Police Department, State of Colorado

6. Bouwtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.480 per jaar

Hoofdtaken: Bouwtechnici zijn deels civiel ingenieur en deels bouwmanager. Ze werken in verschillende bouwomgevingen. Taken kunnen kostenraming, projectbeheer, projectplanning en inspectie omvatten.

Bedrijven met deze functie: Tradesmen International, NPL Construction, State of Arizona

7. Luchtvaarttechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $60.270 per jaar

Primaire taken: Luchtvaarttechnici zijn verantwoordelijk voor het lokaliseren, aanpakken en oplossen van problemen met betrekking tot vliegtuigmechanica. Ze voeren routinematige veiligheidscontroles uit, diagnosticeren vliegtuigmotoren en -assemblages en zorgen ervoor dat vliegtuigen voldoen aan de staats- en federale code.

Bedrijven met deze functie: Delta, American Airlines, Air Methods Corp.

8. Accountmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.053 per jaar

Primaire taken: Een accountmanager werkt aan het onderhouden van positieve relaties met bestaande klanten door ervoor te zorgen dat de organisatie aan hun behoeften voldoet. Ze plannen regelmatige telefoongesprekken en vergaderingen ter plaatse, stellen nieuwe producten en diensten voor en demonstreren ze, bereiden strategieën en offertes voor nieuwe aankopen voor, delen prestatierapporten en beantwoorden vragen of zorgen van klanten.

Bedrijven met deze functie: Coca-Cola Refreshments(https://www.Carrieree.com/cmp/Coca-Cola-Refreshments/jobs, Discover Financial Services, UnitedHealth Group

9. Operationeel manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 64.028 per jaar

Primaire taken: Een operations manager is verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de activiteiten van een bedrijf zo effectief en efficiënt mogelijk zijn. Ze kunnen strategieën en actieplannen ontwikkelen om de procedures voor beheer, ontwikkeling, productie, kwaliteitscontrole en klantenservice te verbeteren. Ze kunnen ook optreden als bedrijfsvertegenwoordiger op het gebied van regelgeving, en het personeel voorbereiden en opleiden over het beleid en de regelgeving van het bedrijf.

Bedrijven met deze functie: FedEx, The Home Depot, CVS Health

10. Verkoopvertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $64.526 per jaar

Primaire taken: Verkoopvertegenwoordigers gebruiken overtuigings- en onderhandelingsvaardigheden om producten en diensten te verkopen aan potentiële en bestaande klanten. Ze kunnen nieuwe leads bereiken door middel van cold calling, productdemo's uitvoeren, offertes opstellen, relaties aangaan met nieuwe accounts en de communicatie onderhouden met bestaande accounts om herhalingsaankopen te stimuleren.

Bedrijven met deze functie: AT&T, Cintas, ADT

11. Technisch schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32,79 per uur

Primaire taken: Technische schrijvers stellen procedurele documenten, instructiehandleidingen, handleidingen en ander informatief materiaal op. Zij zijn verantwoordelijk voor het vertalen van complexe informatie naar gebruiksvriendelijke content. Over het algemeen zijn technische schrijvers ook belast met het onderzoeken van informatie en het bewerken en controleren van al het werk voordat ze worden gepubliceerd.

Bedrijven met deze functie: Leidos, BAE Systems, Lockheed Martin

12. Financieel analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.329 per jaar

Primaire taken: Financiële analisten verzamelen gegevens, maken modellen en bewaken economische prognoses om de financiële beslissingen van een bedrijf te helpen informeren en ondersteunen. Ze identificeren markttrends, helpen bij maandelijkse, jaarlijkse of driemaandelijkse strategische planning en bieden advies aan senior executives.

Bedrijven met deze functie: CBRE, Wells-Fargo, Bank of America

13. Rechercheur

Nationaal gemiddeld salaris: $67.816 per jaar

Primaire taken: Een rechercheur is iemand die bewijs verzamelt en getuigen interviewt om verdachten te identificeren en misdaden op te lossen. Ze kunnen verantwoordelijk zijn voor het bezoeken van plaatsen delict, het verkrijgen van huiszoekingsbevelen, het verzamelen van forensisch bewijs, het analyseren van laboratoriumbevindingen, het opstellen van rapporten, het delen van informatie met andere wetshandhavingsafdelingen en het getuigen voor de rechtbank.

Bedrijven met deze functie: FBI, staat Louisiana, staat Arizona

14. Kwaliteitsborgingsingenieur:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.656 per jaar

Primaire taken: Een ingenieur voor kwaliteitsborging (ook wel een QA-ingenieur genoemd) werkt om de productkwaliteit te waarborgen door de ontwikkeling van begin tot eind te volgen en te overzien. Ze voeren regelmatig tests uit en geven feedback in elke fase van het ontwikkelingsproces om fouten in het eindproduct te voorkomen. Ingenieurs voor kwaliteitsborging kunnen werken in technologie, productie, consumptiegoederen en meer.

Bedrijven met deze functie: GE Corporate, Siemens AG, Apple

15. Geregistreerde verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $34,10 per uur

Primaire taken: Een geregistreerde verpleegkundige is verantwoordelijk voor het behandelen van patiënten, het bieden van emotionele steun aan patiënten en families, het opleiden van patiënten over zorgplannen en het uitleggen van medische aandoeningen. Ze voeren diagnostische tests uit, dienen medicatie en IV's toe en documenteren alle behandelingen. Verpleegkundigen kunnen werken in ziekenhuizen, klinieken, privépraktijken of thuiszorg verlenen.

Bedrijven met deze functie: CoreMedical Group, Dignity Health, Kaiser Permanente

16. Vrachtwagenchauffeur

Nationaal gemiddeld salaris: $71.414 per jaar

Primaire taken: Een vrachtwagenchauffeur (ook wel CDL-chauffeur genoemd) is verantwoordelijk voor het vervoer van goederen van de ene locatie naar de andere, zoals van een distributiecentrum naar een winkel. Ze moeten vrachtwageninspecties uitvoeren voor en na reizen om veilig transport te garanderen, vracht van de trailer of vrachtwagenvloer te laden en te lossen, logboeken bij te houden en te communiceren met verzendingscentra voor, tijdens en na de vrachtlevering.

Bedrijven met deze functie: Walmart, PepsiCo, ProDrivers

17. Verkoopmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 71.904 per jaar

Primaire taken: Verkoopmanagers ontwikkelen en implementeren verkoopstrategieën om hun bedrijf te helpen de omzetdoelen te halen. Ze zijn verantwoordelijk voor het stellen van doelstellingen, het bewaken van de voortgang van het team en het communiceren van de prestaties aan senior executives. Ze coachen en begeleiden verkooppersoneel en kunnen ook helpen bij het aannemen en opleiden van nieuwe verkoopmedewerkers.

Bedrijven met deze functie: Oracle, AutoNation, Vivint Solar

18. Personeelsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $77.700 per jaar

Primaire taken: Een human resources manager (ook wel HR-manager genoemd) is verantwoordelijk voor werving, personeelsbezetting, ontwikkeling en training van het bedrijfsbeleid, begeleiding van medewerkers en onboarding van nieuwe medewerkers. Ze kunnen personeelsevenementen plannen, werknemers inschrijven voor verzekerings- en secundaire arbeidsvoorwaardenprogramma's en een team van junior HR-professionals aansturen, zoals HR-specialisten en recruiters.

Bedrijven met deze functie: Walmart, Lowe's, Cintas

19. Toeleveringsketenmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $81.769 per jaar

Primaire taken: Een supply chain manager is iemand die toezicht houdt op de supply chain, logistiek en operaties van een bedrijf om efficiëntie te garanderen. Ze beoordelen supply chain-strategieën om verbeterpunten te identificeren en plannen voor te bereiden om de productiviteit te verbeteren. Toeleveringsketenmanagers kunnen ook verantwoordelijk zijn voor de communicatie met leveranciers en distributeurs om positieve zakelijke relaties te onderhouden.

Bedrijven met deze functie: Amazon.com, Deloitte, Accenture

20. Mechanisch ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $81,952 per jaar

Hoofdtaken: Werktuigbouwkundigen zijn verantwoordelijk voor het plannen en ontwerpen van complexe machines zoals elektrische generatoren, gas- en stoomturbines, verbrandingsmotoren en airconditioningsystemen. Mechanische ingenieurs beheren ook de installatie, het onderhoud, de reparatie en de vervanging van machines.

Bedrijven met deze functie: Honeywell, Boeing, Wyzant

21. Informatiebeveiligingsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $81,963 per jaar

Primaire taken: Een informatiebeveiligingsanalist beschermt de netwerken, gegevens en computersystemen van een bedrijf tegen aanvallen door cybercriminelen. Deze technologieprofessionals installeren software voor gegevenscodering, werken systemen bij, controleren op inbreuken, bestuderen de nieuwste bedreigingen en informeren andere werknemers over de beste beveiligingspraktijken.

Bedrijven met deze functie: Northrop Grumman, Lockheed Martin, Raytheon

22. Projectmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 87.159 per jaar

Primaire taken: Een projectmanager is verantwoordelijk voor het bepalen van de haalbaarheid van een project, het opstellen van een begroting, het documenteren van een strategie en het leiden van een project tot voltooiing. Ze houden toezicht op de projecttijdlijnen, vergemakkelijken de communicatie tussen teamleden of afdelingen, verstrekken voortgangsrapporten aan senior belanghebbenden en zorgen ervoor dat elk project wordt voltooid volgens de reikwijdte en het schema.

Bedrijven met deze functie: Verizon, HP, Dell

23. Databasebeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $94,864 per jaar

Primaire taken: Een databasebeheerder (ook wel een DBA genoemd) is iemand die de prestaties van de databases van een bedrijf plant, bouwt en overziet. Over het algemeen zijn deze IT-professionals ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van routinematig onderhoud en upgrades om ervoor te zorgen dat databases optimaal functioneren en om ze te beschermen tegen cyberaanvallen en datalekken door het installeren van geschikte software en monitoringactiviteiten.

Bedrijven met deze functie: Robert Half Technology, Diverse Lynx, IBM

24. Software-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.843 per jaar

Primaire taken: Software engineers ontwerpen, bouwen, testen, onderhouden en upgraden van softwaresystemen. Ze voeren analyses uit om de haalbaarheid van projecten te bepalen en bereiden stroomschema's, diagrammen en ander informatiemateriaal voor om het ontwerp- en ontwikkelingsproces te begeleiden. Een software-ingenieur kan werken in computersystemen of applicatie-ontwikkeling.

Bedrijven met deze functie: Amazon.com, IBM, Microsoft

25. Netwerkbeveiligingsingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 108.517

Primaire taken: Een netwerkbeveiligingsingenieur is een IT-professional die de netwerksystemen van een bedrijf beschermt door detectie- en firewallsoftware te installeren, cyberbeveiligingsupgrades uit te voeren en systeemtests uit te voeren om hardware- en softwarekwetsbaarheden te identificeren en te patchen. Als ze een cyberaanval tegenkomen, moeten netwerkbeveiligingstechnici eraan werken om het probleem zo snel mogelijk te vinden en op te lossen om gegevensverlies en materiële schade tot een minimum te beperken.

Bedrijven met deze functie: Northrop Grumman, Cisco, Booz Allen Hamilton

Dit is slechts een greep uit mogelijke banen voor voormalige militairen, maar er zijn veel extra carrièremogelijkheden voor u beschikbaar, afhankelijk van uw persoonlijke sterke punten, interesses en ambities. Omdat al deze banen een wisselende hoeveelheid opleiding en training vereisen, is het belangrijk om te overwegen of je de juiste kwalificaties hebt of dat je aanvullende scholing nodig hebt voordat je aan je nieuwe carrière begint.

Door de tijd te nemen om uw interesses en toekomstige doelen te evalueren voordat u uw carrièrepad kiest, en door de tijd te nemen om werkgevers en hun bedrijfscultuur te onderzoeken, kunt u ervoor zorgen dat uw volgende baan bevredigend en plezierig zal zijn.


About author

Bastijn Ruurknick

Of je nu van het leger overstapt naar het burgerleven of een ervaren voormalig militair lid bent die op zoek is naar een carrièreswitch, er zijn tal van uitstekende werkgelegenheidskansen beschikbaar voor voormalig militair personeel.


Scroll to Top