Blog

Als je geïnteresseerd bent in werk met een klein risico, overweeg dan een van de vele gevaarlijke banen die goed betalen. Verschillende industrieën hebben rollen die zwaar tillen, complexe machines, scherp gereedschap, zware fysieke activiteit en het risico op letsel met zich meebrengen, maar vaak vinden professionals het loon en de interessante verantwoordelijkheden de moeite waard. In dit artikel onderzoeken we gevaarlijke of risicovolle banen die beschikbaar zijn om u te helpen het juiste carrièrepad te bepalen voor uw doelen en standvastigheid.

Top 25 gevaarlijke banen die goed betalen

De volgende carrières brengen een zeker risico met zich mee, vereisen verschillende vaardigheden en training en betalen bijna of meer dan $ 45.000 per jaar. Voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree, klikt u op elke salarislink hieronder:

1. Boomklimmer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,57 per uur

Primaire taken: Deze professional, ook bekend als boomsnoeier of boomverzorger, klimt op en neer in bomen en onderhoudt hun uiterlijk en gezondheid door dode takken af ​​te knippen, overtollig vuil te verwijderen en pesticiden te sproeien. Boomklimmers gebruiken een verscheidenheid aan scherpe en complexe gereedschappen om bomen te snoeien, evenals harnassen en beschermende uitrusting om ze veilig te houden tijdens het werk.

2. Dieselmonteur

Nationaal gemiddeld salaris: $23,05 per uur

Hoofdtaken: Deze automotive monteur is gespecialiseerd in het inspecteren, repareren en onderhouden van dieselmotoren in vrachtwagens, bussen en andere machines. De aanwezigheid van dampen, zware machines en gevaarlijk gereedschap kan risico's opleveren voor dieselmonteurs, maar beschermende uitrusting en effectieve training bereiden deze professionals voor op elke taak.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een dieselmonteur

3. Duiker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.133 per jaar

Hoofdtaken: Een duiker, ook wel beroepsduiker genoemd, inspecteert, onderhoudt en repareert onderwatermachines, zoals booreilanden, bruggen en pijpleidingen. Ze gebruiken duikuitrusting, waterbestendige gereedschappen en best practices voor duiken om deze constructies efficiënt en veilig te onderhouden.

4. Voorman timmerman

Nationaal gemiddeld salaris: $24,35 per uur

Hoofdtaken: Een voorman timmerman is een timmerman met jarenlange ervaring die teams leidt en nieuwe timmerlieden opleidt. Ze zijn verantwoordelijk voor timmerwerkzaamheden zoals het bouwen van steigers en constructies en het installeren van voorzieningen in huizen en gebouwen. Bovendien moeten ze coördineren met leveranciers, toezicht houden op het werk van timmerlieden, ervoor zorgen dat het werk van hoge kwaliteit is en de bouwtijdlijn bewaken.

Deze bouwprofessionals gebruiken potentieel gevaarlijke gereedschappen zoals zagen en boren en kunnen hoogten beklimmen, maar beschermende uitrusting, het volgen van strikte veiligheidsprotocollen en jarenlange ervaring helpen de voormannen van timmerlieden om zichzelf en hun teams veilig te houden.

Gerelateerd: Leer meer over timmerman zijn

5. Boerderijmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,437 per jaar

Primaire taken: Een boerderijmanager leidt een team van boerenknechten bij het planten, zaaien en oogsten van gewassen. Deze professionals hebben doorgaans meer administratieve taken, zoals het bewaken van het budget, het toezicht houden op de voorraad, het bestellen van benodigdheden, het coördineren met leveranciers, het inhuren van boerderijmedewerkers, het opleiden van nieuwe medewerkers en ervoor zorgen dat iedereen strikte veiligheidsprotocollen en beste landbouwpraktijken volgt. Deze professionals kunnen in de buurt zijn of zware machines bedienen, zoals tractoren, en lange dagen maken.

6. Telecommunicatietechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $24,78 per uur

Primaire taken: Een telecommunicatietechnicus inspecteert en onderhoudt telefoonlijnen, torens en andere telecomserviceapparatuur. In sommige gevallen installeren en inspecteren ze apparatuur in of rond de huizen van consumenten, waarbij ze vaak op daken klimmen om dit te doen. In andere situaties kunnen ze ook op telefoonpalen en telecomtorens klimmen om die structuren te onderhouden. Met ervaring en training en de juiste veiligheidsuitrusting, zoals harnassen, kunnen deze professionals zichzelf en anderen veilig houden.

7. Pijpfitter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25,37 per uur

Hoofdtaken: Een pijpfitter vervaardigt, installeert en onderhoudt mechanische leidingsystemen, zoals voor industriële machines, HVAC of chemicaliën. Deze professionals lassen deze hogedruksystemen aan elkaar om ervoor te zorgen dat chemicaliën, stoom, water of andere materialen niet uit de leidingen kunnen ontsnappen en de machine of het gebied effectief is. Omdat pijpfitters lasgereedschap en slijpmachines gebruiken, met staal en ijzer werken en mogelijk op gevaarlijke locaties werken, volgen ze een strenge training en leertijd en krijgen ze een licentie om ervoor te zorgen dat zij en de leidingsystemen die ze maken veilig blijven.

8. Boswachter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,972 per jaar

Primaire taken: Een boswachter plant en voert milieuprojecten uit, zoals het planten van bomen, het behoud van leefgebieden voor dieren in het wild, het monitoren van de houtoogst en het vinden van manieren om huidige en toekomstige bosbranden te verminderen. Ze leiden ook teams van conserveringstechnici bij het naleven van lokale, provinciale en nationale voorschriften voor conservering. Deze rol vereist mogelijk reizen naar moeilijk bereikbare buitenlocaties, werken in barre weersomstandigheden en in de buurt van zware machines en gevaarlijke situaties, zoals bosbranden, hoewel sommige rollen zich meer richten op de administratieve kant van natuurbehoud.

9. Politieagent

**Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.698 per jaar

Primaire taken: Een politieagent bedient en beschermt een lokaal gebied door straten te patrouilleren, potentiële misdaden te onderzoeken, daders te arresteren, verkeersstops te maken en gevaarlijke situaties te bewaken. Deze wetshandhavers houden wapens en verdedigingsitems in de kast, grijpen in in gevaarlijke of gewelddadige scenario's en riskeren hun leven door gebieden veilig te houden. Met beschermende uitrusting zoals Kevlar, training met wapens en het arresteren van criminelen en veilige rijpraktijken, kunnen politieagenten zichzelf en anderen beter beschermen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een politieagent

10. Brandweerman/paramedicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.466 per jaar

Primaire taken: Een brandweerman / paramedicus is een medische noodhulpverlener die reageert op oproepen van branden, voertuigongevallen en vele andere gevaarlijke situaties. Ze blussen branden, redden mensen, verlenen eerste hulp, gebruiken veilig water onder hoge druk en verwijderen mensen uit gevaarlijke gebieden. Brandweerlieden volgen een strenge veiligheids- en brandtraining en hebben van top tot teen beschermende kleding om effectief en veilig op oproepen te reageren.

Gerelateerd: geleerd over brandweerman zijn

11. Mijnwerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.351 per jaar

Primaire taken: Een mijnwerker werkt ondergronds om steenkool, erts en andere materialen te winnen en naar de oppervlakte te brengen. Ze zijn verantwoordelijk voor het bouwen van ingangen en uitgangen, het installeren van transportapparatuur onder de grond en het bedienen van machines en het gebruik van handmatige gereedschappen om materialen te extraheren. Mijnwerkers hebben mogelijk een beperkte zuurstoftoevoer, worden blootgesteld aan luchtvervuiling, gebruiken explosieven of gevaarlijk gereedschap en lopen het risico in te storten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een mijnwerker

12. Vliegtuigmonteur

Nationaal gemiddeld salaris: $27,92 per uur

Hoofdtaken: Een vliegtuigmonteur is een monteur die gespecialiseerd is in het inspecteren, onderhouden en repareren van vliegtuigen en helikopters. Ze kunnen mechanische gereedschappen, handmatige gereedschappen en lasmachines gebruiken om aan verschillende vliegtuigen te werken, maar ze volgen gespecialiseerde opleiding en training, volgen de voorschriften van de Federal Aviation Administration en dragen adequate beschermende kleding om veilig te blijven tijdens het werk.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een monteur

13. Journeyman elektricien

Nationaal gemiddeld salaris: $27,96 per uur

Primaire taken: Deze ervaren elektriciens leiden leerling-elektriciens op en voeren ook elektrische taken uit, zoals het inspecteren van apparatuur en systemen en het installeren en repareren van systemen. Werken met elektriciteit kan gevaarlijk zijn, maar jarenlange training, ervaring en correct gebruik van gereedschap zorgen ervoor dat elektriciens en hun klanten veilig blijven tijdens en na het onderhoud.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een elektricien

14. Sheriff

Nationaal gemiddeld salaris: $ 60.000 per jaar

Primaire taken: Een sheriff is de leidende wetshandhavingsfunctionaris in een provincie en is verantwoordelijk voor het leiden van een afdeling van sheriff-afgevaardigden, het toezicht houden op en het opleiden van nieuwe afgevaardigden, patrouilleren in gebieden, het handhaven van provinciale wetten, het onderzoeken van misdaden en het indienen van rapporten. Ze worden meestal gekozen door inwoners van de provincie of benoemd door provinciale functionarissen. Het risico voor deze rol omvat het gebruik van wapens en veiligheidsuitrusting en het ingrijpen in gevaarlijke of gewelddadige situaties.

15. Visser

Nationaal gemiddeld salaris: $60,383 per jaar

Primaire taken: Vissers werken aan waterlichamen, zoals meren of oceanen, en verzamelen vissen en andere waterdieren om als voedsel te verwerken. Sommige verantwoordelijkheden omvatten het besturen van een boot en visuitrusting, het plaatsen van vallen en netten, het opslaan van vangsten, het schoonmaken van dieren, het onderhouden van uitrusting en het afleveren van vangsten aan markten of verwerkingsbedrijven. Op het water zijn, zwaar materieel bedienen, omgaan met gevaarlijke weersomstandigheden en lange werkdagen vormen een risico voor deze professionals.

16. Vrachtpiloot

Nationaal gemiddeld salaris: $61,050 per jaar

Primaire taken: een vrachtpiloot vliegt met vliegtuigen die alleen vracht vervoeren, zoals consumptiegoederen en pakketten. Ze zijn verantwoordelijk voor het uitzetten van een koers van en naar de afleverbestemmingen, het coördineren met de luchtverkeersleiding om de tijd te laten landen, taxiën en opstijgen, het bewaken van brandstofniveaus en apparatuurkalibraties en het besturen van vliegtuigen in gevaarlijke weersomstandigheden.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een luchtvaartpiloot

17. Dierentuindierenarts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 61.395 per jaar

Primaire taken: Een dierentuindierenarts inspecteert, diagnosticeert en behandelt dieren die in een dierentuin zijn gehuisvest, inclusief grote dieren in het wild zoals olifanten, tijgers en beren. Ze zijn verantwoordelijk voor het identificeren van verwondingen en ziekten, het voorschrijven van medicijnen, het bedienen van diagnosemachines en het uitvoeren van operaties. Omdat dierentuindierenartsen met een verscheidenheid aan dieren kunnen werken, lopen ze het risico gewond te raken door grote of gevaarlijke dieren. Met een bekwaam team van technici en assistenten en adequate en veilige sedatiemethoden kunnen deze professionals echter dieren in nood veilig helpen.

Gerelateerd: Meer informatie over hoe je een dierenverzorger bent

18. Geregistreerde verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $29,83 per uur

Primaire taken: Een geregistreerde verpleegkundige zorgt voor patiënten door medicatie en behandeling te verstrekken, vitale functies te bewaken, wonden te verzorgen en patiënten en hun families voor te lichten over de juiste behandeling en welzijn. Deze beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg lopen mogelijk het risico om ziekten op te lopen, met vluchtige patiënten om te gaan en lange werkdagen te maken.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een geregistreerde verpleegster (RN)

19. Vrachtwagenchauffeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.175 per jaar

Primaire taken: een vrachtwagenchauffeur bestuurt grote vrachtwagens om consumptiegoederen, pakketten of andere artikelen door het hele land te leveren. Het besturen van een grote vrachtwagen vereist gespecialiseerde training en licentiestatus die deze professionals helpen veilig op de weg te blijven. Ze zijn ook opgeleid om hun voertuigen te inspecteren en het brandstofniveau te bewaken om ervoor te zorgen dat de truck veilig kan worden gebruikt. Bovendien kunnen ze helpen bij het laden en lossen van vracht en ook lange dagen maken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een vrachtwagenchauffeur

20. Operationeel ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $36,06 per uur

Primaire taken: Deze bouwprofessional bedient zware machines, reinigt en onderhoudt apparatuur en werkt samen met teamleden om materialen te verplaatsen, gaten te graven en meer met tractoren, liften en andere machines. Gespecialiseerde training over zware machines, certificering en licentiestatus en kennis van veiligheidsprotocollen stellen deze professionals in staat om iedereen veilig op een site te houden.

21. Ruwe olie vervoerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.932 per jaar

Primaire taken: Een vervoerder van ruwe olie bedient grote vrachtwagens die olie, benzine of andere chemicaliën naar benzinestations of andere locaties vervoeren. Naast het kunnen besturen van een oplegger of trekker-oplegger, moeten deze professionals veilig materiaal laden en lossen, veilige rijpraktijken volgen en de werking van de vrachtwagen nauwlettend volgen om hun bestemming veilig te bereiken.

22. Professionele atleet

Nationaal gemiddeld salaris: $81.107 per jaar

Primaire taken: Een professionele atleet speelt een sport zoals voetbal, basketbal, honkbal, voetbal of hockey op het hoogste niveau. Deze professionals lopen risico op verschillende blessures als gevolg van het spelen tegen even bekwame atleten, lange werkdagen en overmatige training. Met adequate beschermende kleding en sportartsen die hun welzijn bewaken, kunnen professionele atleten veilig presteren.

23. Bouwmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 85.610 per jaar

Primaire taken: Een bouwmanager leidt een heel team van bouwvakkers en bewaakt een project, inclusief benodigdheden, leveranciers, machines, training en budgettering. In de buurt zijn van zware machines, grote materialen, gevaarlijk gereedschap en luchtvervuiling kan een risico vormen, maar beschermende uitrusting en het volgen van protocollen houden iedereen veilig op het werkterrein.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een bouwmanager

24. Mijningenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $92,448 per jaar

Primaire taken: een mijningenieur inspecteert mijngebieden en ontwerpt ondergrondse systemen van ingangen, uitgangen en tunnels om mijnwerkers veilig in staat te stellen materialen te extraheren en naar de oppervlakte te brengen. Ze bevinden zich vaak in de buurt van zware machines, luchtvervuiling door winning en explosieven en lopen ook het risico in te storten.

25. Installatiemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 102.400 per jaar

Primaire taken: Een rig-manager houdt toezicht op een team van rig-operators en technici door het boren te coördineren, toezicht te houden op de werking van de machine, nieuwe technici op te leiden, veiligheidsmaatregelen af ​​te dwingen en leveringen en leveringen te coördineren. Een booreiland kan een vluchtige locatie zijn met een risico op explosie of vervuiling.


About author

Suus Boddeman

Als je geïnteresseerd bent in werk met een klein risico, overweeg dan een van de vele gevaarlijke banen die goed betalen. Verschillende industrieën hebben rollen die zwaar tillen, complexe machines, scherp gereedschap, zware fysieke activiteit en het risico op letsel met zich meebrengen, maar vaak vinden professionals het loon en de interessante verantwoordelijkheden de moeite waard. In dit artikel onderzoeken we gevaarlijke of risicovolle banen die beschikbaar zijn om u te helpen het juiste carrièrepad te bepalen voor uw doelen en standvastigheid.


Scroll to Top