Blog

Als je een extra inkomen wilt verdienen, overweeg dan om een ​​tweede baan te zoeken. Niet alleen helpen tweede banen je om extra geld te verdienen, maar ze laten je ook je andere passies en interesses ontdekken. Als u weet welke functies u als tweede baan kunt uitoefenen, kunt u uw zoektocht naar een baan verfijnen. In dit artikel leggen we de voordelen van een tweede baan uit, noemen we 25 tweede banen die je kunt overwegen en geven we je verschillende tips voor het vinden van een tweede baan.

Gerelateerd: 10 tips om u te helpen een tweede baan te krijgen

Waarom zou je een tweede baan zoeken?

Het krijgen van een tweede baan brengt verschillende voordelen met zich mee, ongeacht de functie die u besluit na te streven. Als u de voordelen begrijpt, kunt u beslissen of u nog een baan aan uw planning wilt toevoegen. Dit zijn de voordelen van een tweede baan:

  • Extra inkomen: Door een tweede baan te krijgen, heb je een andere bron van inkomsten. U kunt dit extra salaris gebruiken om uw schuld sneller af te lossen, of het gebruiken om uw kwaliteit van leven te verhogen. Het zorgt in wezen voor minder financiële stress.
  • Verkenning van andere passies: Door een tweede baan te krijgen, kun je je andere passies buiten je fulltime baan verkennen. Als u bijvoorbeeld een fulltime marketingbaan heeft, heeft u misschien niet zoveel tijd om uw hobby's na te streven. Als je een tweede baan krijgt op basis van een van je hobby's of interesses, verdien je niet alleen extra geld, maar kun je ook tijd besteden aan iets dat je leuk vindt.
  • Inkomensdiversificatie: Als u uw voltijdbaan verliest, geeft een tweede baan u meer financiële zekerheid dan wanneer u helemaal geen tweede baan zou hebben. Hoewel het waarschijnlijk niet goed is voor het inkomen dat u verdiende met uw fulltime baan, kan het u extra gemoedsrust geven.

Gerelateerd: 20 bijbanen om extra inkomsten te genereren

25 seconden banen

Je kunt in verschillende sectoren een tweede baan vinden. Of u nu op zoek bent naar iets in uw huidige branche of naar iets heel anders, u zult zeker een functie vinden die het beste past bij uw interesses en vaardigheden. Hier zijn 25 seconden banen om te overwegen na te streven:

1. Kassier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.892 per jaar

Primaire taken: Kassiers helpen klanten op te slaan met hun geldtransacties. Ze bedienen kassa's door items te scannen en de totale aankoop van een klant te tellen. Kassiers beantwoorden ook vragen van klanten, pakken hun aankopen in en verwerken retouren.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een kassier

2. Badmeester

Nationaal gemiddeld salaris: $27.723 per jaar

Primaire taken: Badmeesters redden zwemmers en verlenen eerste hulp indien nodig. Ze houden toezicht op zwemactiviteiten, of het nu in een zwembad of ander water is. Badmeesters waarschuwen zwemmers ook voor gevaren en handhaven veiligheidsbeleid en -voorschriften.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een badmeester

3. Gids

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.869 per jaar

Primaire taken: Gidsen leiden een groep mensen op een geplande rondleiding door een faciliteit of onbekende locatie. Ze plannen een route, begroeten alle gasten, geven presentaties, bieden leerzame weetjes en advies en beantwoorden vragen van gasten.

4. Verzorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29.383 per jaar

Primaire taken: Mantelzorgers bieden zorg en hulp aan een verscheidenheid aan mensen, waaronder kinderen, ouderen of iemand met een handicap. Ze helpen hen met hun basisbehoeften, zoals het huishouden, hun medicijnen controleren, hun maaltijden bereiden en ze naar hun afspraken brengen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verzorger

5. Dierenverzorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.747 per jaar

Primaire taken: Dierentrimmers bieden hygiënische zorg en reiniging aan honden van alle rassen. Ze verbeteren of behouden het fysieke uiterlijk van een hond door ze te wassen, schoon te maken, hun nagels te knippen, hun vacht te knippen en hun tanden te poetsen.

6. Dierenoppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.442 per jaar

Primaire taken: Dierenoppassers passen op het huisdier van een persoon terwijl hun baasje weg is. Ze mogen het huisdier uitlaten, voeren, entertainen, medicatie toedienen en indien nodig wassen.

7. Server

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.557 per jaar

Primaire taken: Servers nemen klanten aan in een eetgelegenheid, nemen hun bestellingen op en verkopen het eten en drinken van een restaurant. Ze zorgen ervoor dat het keukenpersoneel de juiste klantbestelling krijgt en serveren klanten hun bestelling wanneer deze klaar is. Wanneer ze klaar zijn met eten, accepteren servers hun betaalmethode en maken ze hun tafel en zithoek schoon zodra ze vertrekken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een server

8. Barman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.368 per jaar

Primaire taken: Barmannen mixen en serveren zowel alcoholische dranken als frisdranken. Ze houden de inventaris van het etablissement bij, accepteren de betaalmethode van een klant en zorgen ervoor dat klanten hun bestelling tijdig ontvangen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een barman

9. Hondenuitlater

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.037 per jaar

Primaire taken: Hondenuitlaters nemen de hond van een persoon mee voor een wandeling. Ze halen ze meestal op bij het huis van hun eigenaar, nemen ze mee voor een wandeling in hun buurt en brengen ze aan het einde van de wandeling weer thuis. Hondenuitlaters mogen de honden ook van voer en water voorzien en hun afval afvoeren.

10. Persoonlijke trainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.518 per jaar

Primaire taken: Personal trainers helpen mensen hun levensstijl te behouden of te verbeteren. Ze maken een plan om hun klanten te helpen hun fitness- en welzijnsdoelen te bereiken. Personal trainers demonstreren oefeningen aan hun klanten, passen deze oefeningen aan aan de behoeften van hun klanten en volgen de voortgang van hun klanten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een personal trainer

11. Verkoopmedewerker detailhandel

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.993 per jaar

Primaire taken: Verkoopmedewerkers in de detailhandel begroeten winkelklanten, beantwoorden hun vragen over winkelproducten, helpen hen te vinden wat ze zoeken en bieden productsuggesties. Verkoopmedewerkers in de detailhandel voeren hun taken uit met als doel de verkoop van het bedrijf te stimuleren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopmedewerker in de detailhandel

12. Persoonlijke shopper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.285 per jaar

Primaire taken: Personal shoppers winkelen voor hun klanten. Ze nemen online of telefonisch bestellingen op, communiceren met hun klanten om te bepalen waarnaar ze op zoek zijn, doen productaanbevelingen en beantwoorden vragen van klanten. Personal shoppers helpen hun klanten ook bij het retourneren en ruilen.

13. Oppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.912 per jaar

Primaire taken: Babysitters zorgen voor een kind wanneer hun ouders weg zijn. Ze kleden ze aan, wassen ze, bereiden hun maaltijden, observeren ze terwijl ze spelen, vermaken ze en zorgen ervoor dat ze op een redelijk uur naar bed gaan.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een oppas

14. Fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.044 per jaar

Voornaamste taken: Fotografen leggen beelden vast met een camera. Ze gebruiken verlichting en camera-apparatuur om de juiste foto te maken. Fotografen gebruiken ook fotoverbeterende software om hun afbeeldingen te verbeteren en hun diensten op de markt te brengen om meer klanten te werven.

15. Freelance schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $44,451 per jaar

Primaire taken: Freelance schrijvers maken op niet-contractuele basis schriftelijke teksten voor hun klanten of een bedrijf. Ze doen tijdens het schrijven onderzoek, proeflezen hun werk en leggen het ter goedkeuring voor.

16. Grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.236 per jaar

Hoofdtaken: Grafisch ontwerpers maken logo's en ontwikkelen concepten voor hun klanten. Ze ontmoeten hun klanten om te begrijpen wat ze zoeken, maken schetsen en gebruiken ontwerpsoftware om hun creaties te digitaliseren. Grafisch ontwerpers mogen websites, logo's, brochures, menukaarten en advertenties ontwerpen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een grafisch ontwerper

17. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.590 per jaar

Primaire taken: Klantenservicemedewerkers beantwoorden telefoontjes van klanten, luisteren naar hun klachten en zorgen en helpen hen bij het plaatsen van een bestelling of het verwerken van een retour of omruiling. Ze kunnen ook het account van een klant upgraden of annuleren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een klantenservicemedewerker

18. Vertaler

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.634 per jaar

Primaire taken: Vertalers werken om een ​​gesprek mogelijk te maken tussen twee partijen die niet in dezelfde taal spreken of lezen en schrijven. Ze lezen of luisteren naar materiaal en zetten het om in een andere taal. Vertalers zorgen ervoor dat de vertaalde boodschap zijn oorspronkelijke betekenis behoudt.

19. Reisbureau

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.751 per jaar

Primaire taken: Reisagenten maken de reisplannen van hun klanten. Ze boeken hun hotelaccommodaties, coördineren hun vervoer en plannen hun tours en activiteiten op hun bestemming. Reisbureaus innen ook de betalingen van hun klanten en adviseren hen over wat ze moeten doen en zien zodra ze op hun bestemming zijn aangekomen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een reisagent

20. Docent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.233 per jaar

Primaire taken: Docenten helpen studenten van alle leeftijden hun begrip van het leerplan van hun school onder de knie te krijgen. Ze helpen hen met huiswerk en projecten, helpen hen bij het studeren voor hun aankomende examens en moedigen hen aan waar nodig.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een bijlesdocent

21. Proeflezer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.570 per jaar

Primaire taken: Proeflezers controleren geschreven teksten op spel- en grammaticafouten. Ze brengen zo nodig correcties aan en werken vaak samen met schrijvers om hen te helpen hun werk te verbeteren.

22. Virtuele assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.466 per jaar

Primaire taken: Virtuele assistenten voeren administratieve taken uit voor hun klant of werkgever. Ze beantwoorden telefoontjes, beantwoorden e-mails, beheren de agenda van hun klant en plannen hun vergaderingen.

23. Bezorger

Nationaal gemiddeld salaris: $60.236 per jaar

Primaire taken: bezorgers vervoeren voedsel en andere items van de ene locatie naar de andere. Ze zorgen ervoor dat klanten de juiste bestelling krijgen en leveren hun bestelling op tijd af. Bezorgers laden en lossen ook de bestelling van een klant uit hun voertuig en gebruiken een navigatiesysteem om de juiste bestemming te vinden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een bezorger

24. Yoga-instructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.421 per jaar

Hoofdtaken: Yogadocenten geven groepsyogalessen. Ze leren hun studenten de juiste yogatechnieken en laten ze zien hoe ze meditatie kunnen beoefenen om zowel ontspanning als mindfulness te bevorderen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een yogaleraar

25. Videograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $78,486 per jaar

Primaire taken: Videografen maken videofilms voor hun klanten. Ze filmen video's op verschillende locaties, onderhouden hun videoapparatuur en plannen de video-opname met hun team en met hun klant. Na de shoot bewerken ze de beelden en stellen ze samen om een ​​kwaliteitsvideo voor hun klant te maken.

Tips voor het vinden van een tweede baan

Als je hulp nodig hebt bij het vinden van een tweede baan, overweeg dan de volgende tips:

  • Denk aan de tijdsbesteding. Overweeg de flexibiliteit van uw huidige schema. Zorg er dan voor dat je tweede baan in dit tijdsbestek past. Als dat niet het geval is, bepaal dan of u bereid bent wijzigingen aan te brengen om aan de behoeften van uw tweede baan te voldoen, of dat u helemaal naar een andere tweede baan moet zoeken.
  • Weet waarom je op zoek bent naar een tweede baan. Vraag jezelf af waarom je een tweede baan wilt. Misschien wil je bijvoorbeeld een extra salaris of wil je je vaardigheden uitbreiden. Als u uw reden begrijpt, kunt u een baan vinden die het beste bij uw loopbaanbeslissing past.
  • Denk aan de locatie. Naast een flexibel schema is het belangrijk om een ​​flexibele locatie te hebben. Overweeg om een ​​thuiswerkbaan te zoeken of een baan te vinden die dicht bij huis of uw huidige baan is, zodat u gemakkelijk kunt pendelen.
  • Bepaal of u aanvullende training nodig heeft. Overweeg voordat u een tweede baan nastreeft of u zich moet verbeteren of nieuwe vaardigheden moet opdoen. Werk dan aan deze vaardigheden of zoek een andere baan. Houd er rekening mee dat als je van plan bent van loopbaan te veranderen, je misschien toch nieuwe vaardigheden moet leren.
  • Pas op voor oplichting. Aangezien u veel tweede banen online kunt vinden, moet u oppassen voor kansen die te mooi lijken om waar te zijn. Wees op uw hoede voor vacatures waarin u om geld wordt gevraagd of waarin u wordt gevraagd om uw persoonlijke gegevens te sturen. Onderzoek eerst het bedrijf, kijk op de website en lees online reviews om de geloofwaardigheid ervan te bewijzen.
  • Zoek iets dat bij je interesses past. Wanneer je op zoek gaat naar een tweede baan, zorg er dan voor dat het iets is dat je jezelf kunt zien doen. Bedenk welke van je passies je zou willen onderzoeken. Houd er rekening mee dat u niet in uw huidige branche hoeft te blijven.

About author

Martje Tuiters

Als je een extra inkomen wilt verdienen, overweeg dan om een tweede baan te zoeken. Niet alleen helpen tweede banen je om extra geld te verdienen, maar ze laten je ook je andere passies en interesses ontdekken. Als u weet welke functies u als tweede baan kunt uitoefenen, kunt u uw zoektocht naar een baan verfijnen. In dit artikel leggen we de voordelen van een tweede baan uit, noemen we 25 tweede banen die je kunt overwegen en geven we je verschillende tips voor het vinden van een tweede baan.


Scroll to Top