Blog

Het behalen van een master in kinesiologie biedt je de kans om te werken in meer geavanceerde carrières in sport- en fitnessgerelateerde banen. Omdat kinesiologie zo'n divers studiegebied is, met drie grote concentratiegebieden, kun je met deze graad uit veel soorten banen kiezen. Als u begrijpt welke soorten banen beschikbaar zijn en welke verantwoordelijkheden ze hebben, kunt u er een kiezen die bij uw interesses past. In dit artikel onderzoeken we de carrièremogelijkheden voor mensen met een master in kinesiologie en geven we de primaire taken en salarissen voor sommige functies.

Wat is een Master of Science in de kinesiologie?

Een Master of Science in Kinesiology is een geavanceerde opleiding die lichaamsbeweging en fysieke activiteit bestudeert. Dit programma behandelt geavanceerde onderwerpen, zoals hoe beweging en beweging leiden tot ziektepreventie en gezondheidsbevordering. Een Kinesiologie-master kan cursussen omvatten over motorische ontwikkeling, atletische training, onderwijsmethoden en gerelateerde juridische kwesties. Er kan ook een afstudeerproject zijn om te voltooien. Een master in kinesiologie duurt één tot twee jaar om te voltooien.

Er zijn drie concentratiegebieden van kinesiologie, waaronder:

 • Atletische training concentratie
 • Concentratie lichamelijke opvoeding
 • Sport administratie concentratie

Atletische training concentratie

De atletische trainingsconcentratie leert studenten over therapeutische oefeningen, training en revalidatie. Degenen die dit pad volgen, richten zich op hersenletsel en evidence-based medicine (EBM). Afgestudeerden werken meestal met mensen die fysiek fit willen worden of herstellen van een sportblessure en werken voor middelbare scholen of hogescholen.

Sommige kinesiologische loopbanen met een atletische trainingsconcentratie zijn onder meer:

 • Atletiek trainer
 • Oefenwetenschapsmanager
 • Prestatiespecialist
 • Gezondheids- en welzijnsmanager
 • Kracht- en conditiecoach

Gerelateerd: 12 van de best betaalde kinesiologiecarrières

Concentratie lichamelijke opvoeding

De concentratie lichamelijke opvoeding bereidt afgestudeerden voor om fitness en sport te onderwijzen aan basis-, middelbare en middelbare scholieren. Deze concentratie biedt cursussen over de huidige oefeningstechnologie en onderwijspraktijken en kan een sluitstukproject bevatten om te voltooien.

Loopbanen in de lichamelijke opvoeding zijn onder meer:

 • Gymleraar basisschool
 • Gymleraar
 • Voetbalcoach
 • Dansleraar
 • Gymleraar middelbare school

Sport administratie concentratie

De sportadministratie, of sportmanagement, concentratie leert studenten leiderschaps-, verkoop-, marketing- en sponsorvaardigheden. Studenten in dit programma werken vaak in de sportadministratie voordat ze dit diploma behalen, maar het is geen vereiste. Degenen die een concentratie van sportadministratie voltooien, vinden een loopbaan in gerelateerde sportvelden, zoals sportmedia en sportproductie. Anderen werken mogelijk in de detailhandel, de wet of communicatie.

Sommige carrières in de concentratie van sportadministraties zijn onder meer:

 • sport media
 • Sportbeheerder
 • sportmakelaar
 • Sportieve goede verkoper
 • Manager sportevenementen

Banen in de kinesiologie

Als je geïnteresseerd bent in sport of fysieke activiteit, overweeg dan een van de volgende banen:

1. Revalidatietechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30,761 per jaar

Primaire taken: Een revalidatietechnicus assisteert een fysiotherapeut en helpt bij het voorbereiden van therapiesessies. Ze registreren de vitale functies van een patiënt, houden toezicht op fysiotherapiesessies en reinigen apparatuur. Revalidatietechnici werken ook patiëntendossiers bij om eventuele voortgang en veranderingen in de therapie van de patiënt op te nemen.

2. Welzijnscoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.952 per jaar

Primaire taken: Een welzijnscoördinator bevordert een gezonde werkomgeving en verbetert het leven van anderen door middel van voeding. Ze ontwikkelen dieet- en gezondheidsplannen voor klanten om een ​​gezonde levensstijl te bevorderen. Wellnesscoördinatoren faciliteren ook fitnessactiviteiten en -programma's voor werknemers en kunnen helpen bij het plannen van wellnessretraites.

3. Inspanningsfysioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.960 per jaar

Primaire taken: een inspanningsfysioloog helpt individuen hun algehele gezondheid te verbeteren door de beste trainingsroutines voor patiënten te bepalen. Ze meten het stressniveau, de bloeddruk en het hartritme van een patiënt om erachter te komen wat de gezondheidstoestand van de patiënt is. Inspanningsfysiologen leiden patiënten ook op over hartrevalidatie en fitnesspraktijken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een inspanningsfysioloog

4. Persoonlijke trainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.268 per jaar

Primaire taken: Een personal trainer helpt klanten bij het bereiken van hun fitnessdoelen door middel van aangepaste trainings- en voedingsplannen. Ze motiveren cliënten en demonstreren hoe ze een bepaalde oefening moeten doen. Een personal trainer houdt ook de voortgang van hun cliënt in de gaten en geeft hen voorlichting over hoe ze gezond kunnen zijn.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een personal trainer

5. Recreatiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.547 per jaar

Primaire taken: Een recreatiespecialist plant activiteiten voor groepen in openbare of particuliere recreatievoorzieningen. Door de interesses van groepsleden te identificeren en feedback te krijgen van eerdere activiteiten, vinden ze activiteiten om de logistiek voort te zetten en te organiseren. Recreatiespecialisten verzorgen ook de vergoedingen en boekingen voor evenementen.

6. Voedingsdeskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.892 per jaar

Primaire taken: Een voedingsdeskundige leidt anderen op over de effecten van voedsel op hun gezondheid en leert hen gezonde eetgewoonten. Nadat ze de voedingsbehoeften van een klant hebben geïdentificeerd, helpen ze klanten bij het ontwikkelen van een voedzaam maaltijdplan. Voedingsdeskundigen helpen klanten ook bij het stellen van doelen en geven advies over het nemen van beslissingen over voedingsdeskundigen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een voedingsdeskundige

7. Atletische directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $62,789 per jaar

Primaire taken: Een atletische directeur houdt toezicht op coaches bij een club, school of universiteit. Ze coördineren sportschema's en wijzen de besteding van hun budget toe. Sportdirecteuren bewaken en volgen ook de voortgang van een team en vinden verbeterpunten.

8. Chiropractor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.428 per jaar

Primaire taken: Een chiropractor voert spinale aanpassingen en andere holistische benaderingen uit voor patiënten met problemen in hun zenuwstelsel. Door tests uit te voeren, zoals röntgenfoto's, leren ze over de toestand van hun patiënt en ontwikkelen ze een behandelplan. Chiropractoren volgen de voortgang van hun patiënten en geven hen tips om hun toestand te verbeteren.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een chiropractor

9. Fysiotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.491 per jaar

Primaire taken: Een fysiotherapeut helpt patiënten bij het verbeteren van hun beweging en het beheersen van hun pijn na een blessure of ziekte. Ze evalueren patiënten om behandelplannen te maken om te helpen met de huidige toestand van de patiënt. Fysiotherapeuten informeren de patiënt ook over oefeningen en behandelingsopties thuis.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een fysiotherapeut

10. Ergotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.720 per jaar

Primaire taken: Een ergotherapeut behandelt patiënten met een handicap, ziekte of verwondingen, met behulp van speciale apparatuur en oefeningen. Nadat ze een plan hebben gemaakt, leren ze patiënten hoe ze adaptieve apparatuur kunnen gebruiken om dagelijkse activiteiten uit te voeren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een ergotherapeut

11. Arts-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.025 per jaar

Primaire taken: Een arts-assistent helpt een chirurg bij het onderzoeken, diagnosticeren, behandelen en uitvoeren van operaties voor patiënten. Ze bevelen medicijnen en veranderingen in levensstijl aan om patiënten te helpen. Arts-assistenten beoordelen ook medische dossiers en verstrekken documentatie voor verzekeringsmaatschappijen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een Physician Assistant


About author

Coen Altenaar

Het behalen van een master in kinesiologie biedt je de kans om te werken in meer geavanceerde carrières in sport- en fitnessgerelateerde banen. Omdat kinesiologie zo'n divers studiegebied is, met drie grote concentratiegebieden, kun je met deze graad uit veel soorten banen kiezen. Als u begrijpt welke soorten banen beschikbaar zijn en welke verantwoordelijkheden ze hebben, kunt u er een kiezen die bij uw interesses past. In dit artikel onderzoeken we de carrièremogelijkheden voor mensen met een master in kinesiologie en geven we de primaire taken en salarissen voor sommige functies.


Scroll to Top