Blog

Ook na uw pensionering zijn er tal van mogelijkheden om deeltijds te gaan werken. Het vinden van succes in deze rollen hangt af van uw eerdere ervaring en vaardigheidsniveau. Als u de beschikbare opties begrijpt, kunt u een meer strategische beslissing nemen voor uw loopbaanvoortzetting. In dit artikel leggen we de voordelen uit van het krijgen van een deeltijdbaan als gepensioneerde en noemen we verschillende banen om te overwegen, hun nationale gemiddelde salarissen en hun primaire taken.

Gerelateerd: 12 geweldige deeltijdbanen voor na pensionering

Waarom zou je als gepensioneerde een deeltijdbaan nemen?

Als u overweegt om als gepensioneerde een deeltijdbaan te nemen, zijn er veel voordelen waarmee u rekening moet houden. Als u begrijpt hoe dit soort werk uw leven ten goede kan komen, bent u beter toegerust om een ​​carrièrebeslissing te nemen. Hier zijn enkele redenen om later in het leven een deeltijdbaan te overwegen:

  • Extra inkomen: Ook als u met pensioen gaat, kan het handig zijn om een ​​extra bron van inkomsten te hebben. Met een deeltijdbaan kunt u van uw pensioen genieten terwijl u extra geld verdient voor uw rekeningen of verschillende persoonlijke uitgaven.
  • Verbeterde lichamelijke gezondheid: deeltijdbanen kunnen uw gevoel van doelgerichtheid vergroten en u helpen langer gezond te blijven. Als je het grootste deel van je tijd thuis hebt doorgebracht met ontspannen nadat je je fulltime baan hebt verlaten, kan een parttime optreden de extra fysieke activiteit bieden die je nodig hebt om in vorm te blijven.
  • Sociale interactie: Na je pensionering heb je misschien minder vaak contact met je voormalige collega's. Als je een parttime baan krijgt, heb je de mogelijkheid om dagelijks met anderen in contact te komen.
  • Andere passies: Met een parttime baan heb je de mogelijkheid om andere talenten en passies te ontdekken die je misschien niet had in je vorige baan. Je parttime baan kan je helpen voldoening te vinden in een ander carrièregebied dat je nog niet eerder hebt nagestreefd.

Gerelateerd: 9 populaire banen voor senioren

Parttime banen voor gepensioneerden

Nu u de voordelen kent van het vinden van een baan als gepensioneerde, is het tijd om uw zoektocht naar een baan te starten. Kijk naar je passies, vaardigheden en ervaring en bepaal welke baan het beste bij je achtergrond past. Hier zijn enkele deeltijdbanen beschikbaar voor gepensioneerden, afhankelijk van uw ervaring en vaardigheidsniveau:

1. Vervangende leraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 9,22 per uur

Primaire taken: Vervangende docenten nemen de plaats in van fulltime docenten die een dag of langer afwezig zijn. Ze zijn aanwezig, geven les en helpen leerlingen met huiswerk.

2. Verkoopmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,29 per uur

Primaire taken: Verkoopmedewerkers werken in winkels en hebben verschillende taken, zoals klanten begroeten, aan de kassa werken en vragen van klanten beantwoorden. Ze streven er ook naar om verkoopquota te halen en een goede klantenservice te garanderen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopmedewerker

3. Huishoudster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,47 per uur

Primaire taken: Huishoudsters voeren verschillende schoonmaaktaken uit in een huis. Dit omvat het afstoffen en polijsten van meubels, het vegen van de vloeren en het onderhouden van de algehele netheid.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een huishoudster

4. Kassier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,54 per uur

Primaire taken: Kassiers bedienen de kassa bij verschillende winkels en vestigingen. Ze gebruiken hun wiskundige vaardigheden om met geld om te gaan en de juiste hoeveelheid wisselgeld te verdelen. Kassiers maken ook verkooprapporten voor credit- en debettransacties.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een kassier

5. Server

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,71 per uur

Primaire taken: Servers wachten op klanten in restaurants en andere etablissementen. Ze geven informatie over het eten en drinken van het restaurant en nemen hun bestellingen op.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een server

6. Leraar assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,88 per uur

Primaire taken** :** Ook bekend als onderwijsassistent, assisteert een leraarsassistent een leraar bij hun verschillende educatieve taken. Lerarenassistenten helpen vaak met taken zoals proctoringtests en het voorbereiden van de klas op instructie.

7. Thuiszorghulp

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,08 per uur

Primaire taken: Thuiszorgmedewerkers helpen hun patiënten met dagelijkse taken en persoonlijke verzorging. Dit omvat het doen van de was, het serveren van maaltijden en het helpen bij het baden of aankleden voor de dag.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een thuisgezondheidshulp

8. Secretaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 26,060 per jaar

Primaire taken: Secretaresses voeren verschillende administratieve taken uit op kantoor, zoals het beantwoorden van telefoons, het invullen van formulieren en het regelen van reizen. Ze houden ook agenda's bij en wonen vergaderingen bij.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een secretaresse

9. Dierenoppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,95 per uur

Primaire taken: Dierenoppassers zorgen voor huisdieren terwijl hun baasjes weg zijn. Ze voorzien de dieren van voedsel en water, spelen met ze en wassen ze. Ze kunnen ook de huisdieren meenemen voor een wandeling.

10. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,57 per uur

Primaire taken: Klantenservicemedewerkers spreken met klanten via de telefoon, beantwoorden hun vragen en luisteren naar hun klachten. Ze communiceren ook met klanten via e-mail, post en sociale media. Vertegenwoordigers van de klantenservice proberen eventuele problemen van klanten op te lossen en eventuele retourzendingen of uitwisselingen af ​​te handelen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een klantenservicemedewerker

11. Receptioniste

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,58 per uur

Primaire taken: Receptionisten werken in het voorste gedeelte van een kantoor. Ze begroeten bezoekers, verwijzen ze naar de juiste persoon en beantwoorden al hun vragen. Ze maken de hele dag goed gebruik van hun communicatieve vaardigheden, organisatorische vaardigheden en interpersoonlijke vaardigheden.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een receptioniste

12. Blogger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,75 per uur

Primaire taken: Bloggers genereren ideeën voor blogberichten en schrijven inhoud voor websites. Ze bewerken deze inhoud voor spelling, grammatica en leesbaarheid. Ze publiceren ook hun stukken en promoten de inhoud bij anderen.

13. Administratief medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,60 per uur

Primaire taken: Administratieve assistenten bieden ondersteuning aan de leidinggevende functies van een bedrijf. Ze beantwoorden telefoontjes, nemen memo's op, verzenden en ontvangen correspondentie en begroeten klanten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een administratief medewerker

14. Hondenuitlater

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,76 per uur

Primaire taken: Iemand in dit beroep laat de hond van een huisdiereigenaar uit. Hondenuitlaters kunnen indien nodig ook voedsel en water verstrekken. Ze halen de hond op en mogen aan het einde van de wandeling hun poten schoonmaken.

15. Buschauffeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,05 per uur

Primaire taken: Buschauffeurs vervoeren mensen van en naar bushaltes en verschillende locaties. Ze houden zich aan de rijwetten en zorgen ervoor dat de bus in goede staat verkeert.

16. Medische factuur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,38 per uur

Primaire taken: Medische rekeninghouders evalueren de kosten van een medische dienst of procedure. Ze maken betalingsplannen, innen betalingen en werken patiëntgegevens bij. Medische rekeninghouders gebruiken hun organisatorische vaardigheden en wiskundige vaardigheden dagelijks.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een medische rekeninghouder

17. Belastingvoorbereider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,47 per uur

Primaire taken: Belastingvoorbereiders ontmoeten klanten en helpen hen bij het belastingvoorbereidingsproces. Ze bereiden belastingaangiften voor, controleren belastingformulieren en helpen hun klanten met toekomstplanning.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een belastingvoorbereider

18. Virtuele assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,56 per uur

Primaire taken: Virtuele assistenten voeren verschillende administratieve en administratieve taken uit via e-mail. Hun taken kunnen zijn het regelen van reizen, het plannen van vergaderingen en het beantwoorden van vragen via e-mail.

19. Oppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,72 per uur

Primaire taken: Babysitters zorgen voor kinderen wanneer hun ouders of verzorgers weg zijn. Ze maken eten klaar, zorgen voor entertainment en zorgen dat ze op tijd naar bed gaan. Ze kunnen ook de kinderen in bad doen en luiers verschonen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een oppas

20. Tandartsassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,68 per uur

Primaire taken: Tandartsassistenten werken in het kantoor van een tandarts en voeren verschillende kantoor- en laboratoriumtaken uit. Sommige van hun verantwoordelijkheden omvatten het voorbereiden van een patiënt op de behandeling en het verkrijgen van hun gebitsgegevens.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een tandartsassistent

21. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,07 per uur

Primaire taken: Boekhouders registreren de financiële transacties voor een bedrijf of klant. Dit doen ze door aankopen, bonnen en verkopen te controleren. Boekhouders organiseren financiële rapportages, voeren bankafstemmingen uit en stellen kasstroomoverzichten op.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een boekhouder

22. Docent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,75 per uur

Primaire taken: Docenten helpen studenten met hun huiswerk op verschillende vakken. Ze moedigen studenten aan, helpen hen zich voor te bereiden op komende examens en beantwoorden hun vragen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een bijlesdocent

23. Freelance schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,81 per uur

Primaire taken: Freelance schrijvers creëren op niet-contractuele basis inhoud voor een website of gedrukte publicatie. Zij schrijven de inhoud en bewerken deze voor grammatica, spelling en leesbaarheid. Ze zorgen er ook voor dat het zich houdt aan de juiste stijlgidsen.

24. Paralegal

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50,671 per jaar

Primaire taken: Paralegals ontmoeten klanten, voeren juridisch onderzoek uit en voeren zo nodig onderzoeken uit. Ze stellen ook juridische documenten en correspondentie op binnen een advocatenkantoor.

Gerelateerd: Meer informatie over paralegal zijn

25. Verkoopadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.796 per jaar

Primaire taken: Verkoopadviseurs helpen een bedrijf zijn verkoop te verhogen door hen suggesties voor groei te geven. Ze werken vaak in een adviesbureau, maar kunnen ook voor zichzelf of op contractbasis bij een klant werken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopadviseur

26. Mondhygiënist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37,94 per uur

Primaire taken: Mondhygiënisten assisteren een tandarts in een tandartspraktijk. Ze voeren verschillende taken uit, zoals het beoordelen van de mondgezondheid van een patiënt, het poetsen van hun tanden en het geven van instructies voor de beste mondverzorgingspraktijken.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een mondhygiënist


About author

Mirte Alberts

Ook na uw pensionering zijn er tal van mogelijkheden om deeltijds te gaan werken. Het vinden van succes in deze rollen hangt af van uw eerdere ervaring en vaardigheidsniveau. Als u de beschikbare opties begrijpt, kunt u een meer strategische beslissing nemen voor uw loopbaanvoortzetting. In dit artikel leggen we de voordelen uit van het krijgen van een deeltijdbaan als gepensioneerde en noemen we verschillende banen om te overwegen, hun nationale gemiddelde salarissen en hun primaire taken.


Scroll to Top