Blog

Er zijn tegenwoordig veel niet-bureaufuncties die unieke werkomgevingen en verantwoordelijkheden bieden om aan ieders interesses te voldoen. Als u over enkele hiervan leert, kunt u bepalen of deze carrières geschikt voor u zijn. In dit artikel bespreken we 27 verschillende soorten non-desk jobs voor mensen die een dynamische werkomgeving willen, samen met hun nationale gemiddelde salarissen en primaire verantwoordelijkheden.

Gerelateerd: 11 coole banen die je kunt nastreven

Soorten niet-bureautaken

Als het idee van een steeds veranderende dag in een unieke werkomgeving weg van een bureau je aanspreekt, overweeg dan een van deze 27 beroepen:

1. Flebotomist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.126 per jaar

Primaire taken: Een flebotomist is verantwoordelijk voor het afnemen van bloed bij patiënten. Hun primaire verantwoordelijkheden omvatten het praten met patiënten en donoren, het verzamelen en labelen van specimens en het beantwoorden van vragen van patiënten over de verzameltechnieken die ze gebruiken. Ze zijn ook verplicht om een ​​schone en georganiseerde werkruimte te behouden en de apparatuur op de juiste manier te steriliseren.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een flebotomist

2. Leraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.379 per jaar

Primaire taken: Een leraar is een educatieve professional die klassikaal onderwijs geeft om studenten te helpen leren. Hun primaire taken zijn het voorbereiden van lessen, het beoordelen van studentenwerk, het geven van feedback en het samenwerken met ouders, studenten en ander personeel om het onderwijs van studenten te vergemakkelijken.

3. Dansinstructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $44.533 per jaar

Primaire taken: Een dansinstructeur is iemand die verantwoordelijk is voor het trainen van studenten in danstechniek. Hun primaire taken omvatten het ontwikkelen van leerplannen en het voorbereiden van lesplannen, het betrekken en aanmoedigen van studenten en het onderwijzen van verschillende dansstijlen aan studenten van alle niveaus en capaciteiten.

4. Timmerman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.907 per jaar

Primaire taken: Een timmerman is een bekwame vakman die in de bouwsector werkt. Hun primaire taken omvatten het bouwen, installeren en repareren van constructies gemaakt van hout en andere materialen. Timmerlieden volgen blauwdrukken, meten, snijden en vormen hout en bouwen raamwerken voor gebouwen, inclusief muren en vloeren.

5. Luchtverkeersleider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.299 per jaar

Primaire taken: Een luchtverkeersleider is verantwoordelijk voor het bewaken van de luchtstroom van en naar een luchthaven. Enkele van hun primaire taken zijn het regelen van het grondverkeer op taxibanen en start- en landingsbanen, het geven van landings- en startinstructies aan de piloten en hen op de hoogte houden van baanafsluitingen, het weer en andere belangrijke informatie.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een luchtverkeersleider

6. Chef-kok

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.627 per jaar

Primaire taken: Een chef-kok is een ervaren kok die toezicht houdt op de keuken in een restaurant. Enkele van hun primaire verantwoordelijkheden zijn het leiden van het voedselbereidingsproces, het goedkeuren van gerechten voordat ze aan de klant worden geserveerd en het toezicht houden op het werk van het hele keukenpersoneel. Chef-koks zijn ook verantwoordelijk voor het samenstellen van het restaurantmenu en het bestellen van apparatuur en ingrediënten indien nodig.

Gerelateerd: Leer meer over chef-kok zijn

7. Brandweerman

Nationaal gemiddeld salaris: $45.146 per jaar

Primaire taken: Een brandweerman is een bekwame professional die verantwoordelijk is voor het bestrijden van branden. Enkele van hun primaire taken zijn het vinden en redden van slachtoffers in noodsituaties, het besturen van brandweerwagens, het blussen van branden met waterslangen en pompen en het behandelen van zieke en gewonde mensen.

8. Elektricien

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.974 per jaar

Primaire taken: Een elektricien is een technicus die elektrische systemen voor woningen en bedrijven installeert en onderhoudt. Hun primaire taken omvatten het installeren en onderhouden van bedradings-, controle- en verlichtingssystemen, het inspecteren van elektrische componenten en het identificeren van elektrische problemen.

9. Detective

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.797 per jaar

Primaire taken: Een detective is verantwoordelijk voor het onderzoeken van misdaden en het verzamelen van bewijsmateriaal op plaats delict. Hun voornaamste taken omvatten het horen van getuigen, het observeren van de activiteiten van verdachten, het uitvoeren van arrestatiebevelen en het arresteren van verdachten. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het schrijven van gedetailleerde rapporten en het voorbereiden van hun zaken om voor de rechtbank te getuigen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een detective

10. Politieagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.228 per jaar

Primaire taken: Een politieagent is een professional op het gebied van wetshandhaving die verantwoordelijk is voor het handhaven van de orde en het beschermen van mensen. Enkele van hun primaire taken zijn onder meer patrouilleren in buurten, reageren op oproepen, arrestaties verrichten en citaten uitbrengen.

11. Yoga-instructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.478 per jaar

Primaire taken: Een yoga-instructeur is een fitnessprofessional die groepsyogalessen leidt. Hun primaire taken omvatten het creëren van een curriculum en het leiden van groepen op verschillende niveaus en in verschillende soorten yogapraktijken.

12. Geregistreerde verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.536 per jaar

Primaire taken: Een geregistreerde verpleegkundige is een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg die behandeling en zorg biedt aan patiënten met verschillende medische aandoeningen. Enkele van hun primaire taken zijn het uitvoeren van fysieke onderzoeken en diagnostische tests, het opleiden van patiënten over behandelplannen, het toedienen van medicijnen en het adviseren van patiënten en hun families.

13. Piloot

Nationaal gemiddeld salaris: $79.333 per jaar

Primaire taken: Een piloot is verantwoordelijk voor het vliegen met vliegtuigen, helikopters en andere soorten vliegtuigen. Hun uiteindelijke verantwoordelijkheid is het waarborgen van de veiligheid en het comfort van hun passagiers en bemanning. Enkele van hun primaire taken zijn het uitvoeren van een inspectie voor en na de vlucht van het vliegtuig, inclusief brandstof, motoren, hydrauliek en elektronica.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een luchtvaartpiloot

14. Mondhygiënist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.184 per jaar

Hoofdtaken: Een mondhygiënist is verantwoordelijk voor zowel de patiëntenzorg als de nazorg in de tandartspraktijk. Hun primaire taken omvatten het beoordelen van de mondgezondheidsgeschiedenis van een patiënt, het screenen van patiënten en het reinigen van de tanden van de patiënt door tandplak te verwijderen en tanden te polijsten. Aan het einde van het bezoek adviseren ze patiënten doorgaans over mondgezondheid en preventieve zorg. Mondhygiënisten zijn ook verantwoordelijk voor het maken van röntgenfoto's of tandheelkundige afdrukken van de tanden van een patiënt en kunnen met de tandarts samenwerken om het meest geschikte behandelplan te selecteren.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een mondhygiënist

15. Milieu-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.192 per jaar

Primaire taken: Een milieu-ingenieur is verantwoordelijk voor het gebruik van de principes van techniek, biologie en scheikunde om oplossingen voor milieuproblemen te ontwikkelen. Enkele van hun primaire taken zijn het verzamelen en analyseren van milieugegevens, het ontwerpen van technologie voor afvalbeheer en verontreinigingsbeheersing en het bestuderen van menselijke invloeden op het milieu.

16. Bouwmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $81.894 per jaar

Primaire taken: Een bouwmanager is verantwoordelijk voor het toezicht houden op en het aansturen van aannemers en arbeiders op bouwplaatsen. Enkele van hun primaire taken zijn het toezicht houden op het bouwproces om de naleving van veiligheids- en bouwvoorschriften te controleren, vooruit te plannen om problemen te voorkomen en het project te beoordelen om ervoor te zorgen dat de bouw op schema en onder het budget blijft.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een bouwmanager

17. Ergotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 85.399 per jaar

Primaire taken: Een ergotherapeut is verantwoordelijk voor de behandeling van patiënten die ziek, gewond of gehandicapt zijn, en helpt hen bij het ontwikkelen of verbeteren van de vaardigheden die ze nodig hebben voor het dagelijks leven. Enkele van hun primaire verantwoordelijkheden zijn het evalueren van de medische geschiedenis van een patiënt, het ontwikkelen van een behandelplan, het identificeren van specifieke activiteiten die de patiënt zullen helpen hun doelen te bereiken en hen te leren hoe ze specifieke taken moeten uitvoeren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een ergotherapeut

18. Verloskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $99.101 per jaar

Primaire taken: Een verloskundige is een medische professional die vrouwen helpt tijdens de bevalling en de bevalling. Hun primaire taken omvatten het onderzoeken en controleren van zwangere vrouwen, het schrijven van zorgplannen, het zoeken naar situaties waarin een arts nodig is en het helpen van de bevalling.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verloskundige

19. Arts-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 106.023 per jaar

Hoofdtaken: Een arts-assistent is een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg die de geneeskunde beoefent in samenwerking met artsen. Enkele van hun primaire taken zijn het bestellen en interpreteren van tests, het uitvoeren van fysieke onderzoeken, het assisteren bij operaties en het schrijven van recepten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een arts-assistent

20. Verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 114.697 per jaar

Primaire taken: Een verpleegkundig specialist is een gediplomeerde verpleegkundige in de praktijk die gekwalificeerd is om onder toezicht van een arts bepaalde medische aandoeningen te behandelen. Hun primaire taken omvatten het diagnosticeren en behandelen van ziekten en aandoeningen, het uitvoeren en bestellen van diagnostische tests, het praten met patiënten over hoe ze hun gezondheid effectief kunnen beheren en het schrijven van recepten.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een verpleegkundig specialist

21. Kinderarts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 180.056 per jaar

Primaire taken: Een kinderarts is een arts die ziekten en verwondingen bij kinderen en baby's diagnosticeert en behandelt. Enkele van hun primaire taken zijn het opnemen van de medische geschiedenis van patiënten, het bestellen van medische tests, het toedienen van vaccinaties, het onderzoeken van patiënten en het maken van behandelplannen.

Gerelateerd: Leer meer over kinderarts zijn

22. Verpleegkundige anesthesist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 180.678 per jaar

Primaire taken: Een anesthesiemedewerker is een geavanceerde praktijkverpleegkundige die anesthesie toedient voor medische procedures zoals operaties. Enkele van hun primaire taken zijn het toedienen van anesthesie, het uitvoeren van ruggenprik en zenuwblokkades, het verlenen van zorg voor, tijdens en na de anesthesie en het bewaken van vitale functies tijdens de medische procedures.

Verwant: Wat u moet weten over een carrière als anesthesieverpleegkundige

23. Huisarts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 188.490 per jaar**

Primaire taken: Een huisarts is een arts die is opgeleid om eerstelijnszorg te verlenen aan patiënten van elke leeftijd of geslacht. Hun primaire taken omvatten het uitvoeren van lichamelijk onderzoek, het uitvoeren van kleine chirurgische ingrepen, het diagnosticeren en behandelen van ziekten en verwondingen en het onderhouden van contacten met andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg.

24. Tandarts

Nationaal gemiddeld salaris: $203.732 per jaar

Primaire taken: Een tandarts is een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg die verantwoordelijk is voor het diagnosticeren en behandelen van problemen met tanden, tandvlees en andere delen van de mond. Hun primaire taken omvatten het diagnosticeren van mondziekten, het maken van behandelplannen om de mondgezondheid van patiënten te behouden of te herstellen, het interpreteren van röntgenfoto's en andere diagnostische tests en het bewaken van de groei en ontwikkeling van tanden.

Gerelateerd: Leer meer over tandarts zijn

25. Chirurg

Nationaal gemiddeld salaris: $ 229.666 per jaar

Primaire taken: Chirurgen voeren chirurgische procedures uit op het lichaam om ziekte, letsel en ziekte te behandelen. De specifieke taken die een chirurg uitvoert, zijn afhankelijk van hun specialiteit. Sommige chirurgen opereren patiënten om verwondingen zoals gebroken botten te behandelen, terwijl anderen zich kunnen specialiseren in ziekten en kankergezwellen kunnen verwijderen. Naast het uitvoeren van chirurgische procedures, omvatten enkele van hun primaire taken het bijwerken van grafieken en patiëntinformatie om huidige behandelingen te tonen, het beoordelen van testresultaten en het aanbevelen en ontwerpen van een behandelplan.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een chirurg

26. Orthodontist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 241.414 per jaar

Primaire taken: Een orthodontist is een tandarts die is opgeleid in de diagnose en behandeling van tand- en gezichtsafwijkingen. Enkele van hun primaire taken zijn het diagnosticeren van tanden en kaakafwijkingen, het identificeren van de beste behandelingen voor correctie, het voorbereiden van monden voor beugels en andere behandelingen en het ontwerpen en aanpassen van geïndividualiseerde apparaten.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een orthodontist

27. Anesthesist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 355.467 per jaar

Primaire taken: Een anesthesist is een arts die voor, tijdens en na de operatie medicatie toedient voor pijnverlichting. Enkele van hun primaire verantwoordelijkheden zijn het bewaken van de vitale functies van patiënten tijdens procedures, het beoordelen van medische dossiers en laboratoriumresultaten en het communiceren aan patiënten van de risico's die gepaard gaan met anesthesie.


About author

Klaas Kracht

Er zijn tegenwoordig veel niet-bureaufuncties die unieke werkomgevingen en verantwoordelijkheden bieden om aan ieders interesses te voldoen. Als u over enkele hiervan leert, kunt u bepalen of deze carrières geschikt voor u zijn. In dit artikel bespreken we 27 verschillende soorten non-desk jobs voor mensen die een dynamische werkomgeving willen, samen met hun nationale gemiddelde salarissen en primaire verantwoordelijkheden.


Scroll to Top