Blog

Het hebben van een vaste baan kan mensen helpen om van hun werk te genieten en een bloeiend persoonlijk leven te leiden dankzij het toegenomen comfort en vertrouwen in hun loopbaan. Er is een grotere kans dat er naar bepaalde carrières veel vraag blijft, wat leidt tot een grotere mate van werkzekerheid voor mensen in die vakgebieden. Als u op zoek bent naar een nieuw carrièrepad, kan het nuttig zijn om de veiligheid van potentiële nieuwe banen te beoordelen. In dit artikel definiëren we veilige banen en geven we een lijst met 27 verschillende carrières om te overwegen.

Wat zijn veilige banen?

Zekere banen zijn carrières met een hoge groei en een lage werkloosheid. Meestal is er veel vraag naar deze banen, wat betekent dat er een constante behoefte is aan mensen om in deze functies te werken. Veel veilige banen omvatten werk in de medische sector, terwijl andere betrekking hebben op infrastructuur, zoals ingenieurs.

Top 27 beveiligde banen

Wanneer een baan een laag werkloosheidspercentage heeft of naar verwachting zal blijven groeien, wordt deze door het Bureau of Labor Statistics als "veilig" beschouwd. Hier is een lijst van 27 verschillende banen die baanzekerheid bieden, gerangschikt van het laagste tot het hoogste salaris:

1. Echograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 26.543 per jaar

Primaire taken: Een echoscopiste bereidt patiënten voor op een echografisch onderzoek. Ze praten ook met de patiënt tijdens het onderzoek om uit te leggen wat de resultaten betekenen voor hun gezondheid. Na het onderzoek nemen echografen het beeld op in het dossier van de patiënt en doen aanbevelingen aan andere medische professionals op basis van de resultaten van het onderzoek.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een sonograaf

2. Boer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29.782 per jaar

Primaire taken: Boeren zijn verantwoordelijk voor het verzorgen van het land om landbouwproducten te verbouwen. Ze werken aan het planten en oogsten van gewassen voor commercieel gebruik door verschillende landbouwmachines te bedienen. Boeren bewerken strategisch het land en werken samen met organisaties om het voedsel dat ze verbouwen te verkopen en te distribueren.

3. Adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $29.801 per jaar

Primaire taken: Een counselor werkt met cliënten om mentale en emotionele ondersteuning of begeleiding te bieden. Ze ontmoeten een klant consequent om hun behoeften te beoordelen en hoe deze zich in de loop van de tijd ontwikkelen. Counselors bieden gespecialiseerde ondersteuning op basis van de behoeften van elke cliënt, wat toewijding vereist en het vermogen om de mentale en emotionele toestanden van de cliënt nauwkeurig en consistent te beoordelen.

4. Flebotomist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.570 per jaar

Primaire taken: Een flebotomist neemt bloedmonsters van patiënten en bewaart deze. Ze werken meestal samen met een team van andere medische professionals om bij te dragen aan de diagnose en het onderhoud van een patiënt. Nadat ze het bloed van een patiënt hebben afgenomen, labelen en bewaren ze het monster nauwkeurig om ervoor te zorgen dat het bruikbaar blijft.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een flebotomist

5. Journalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.592 per jaar

Primaire taken: Een journalist verzamelt informatie om nieuwsartikelen te schrijven die het publiek op de hoogte houden van sociaal, politiek, sport- en ander nieuws. Een journalist kan evenementen bijwonen en interviews afnemen als onderzoek voordat hij zijn artikel schrijft. Journalisten werken meestal voor een specifiek nieuwscentrum, hoewel sommigen ervoor kiezen om als freelancer te werken.

Gerelateerd: Leer meer over journalist zijn

6. Anesthesist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.821 per jaar

Primaire taken: Een anesthesist dient anesthesie toe aan patiënten die chirurgische ingrepen ondergaan. Ze werken samen met de chirurg om de hoeveelheid anesthesie te bepalen die elke patiënt moet krijgen, afhankelijk van de omvang van de operatie. Anesthesiologen houden de patiënt ook tijdens de operatie in de gaten om ervoor te zorgen dat ze gezond en veilig blijven.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een anesthesist

7. Postvervoerders

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.407 per jaar

Primaire taken: Een postbode is verantwoordelijk voor het vervoeren van post en het afleveren van pakketten op het juiste adres. Ze werken meestal binnen een bepaald netnummer om ervoor te zorgen dat elk huis of gebouw alle post ontvangt die daarheen is verzonden. Postvervoerders hebben een grote verantwoordelijkheid om pakketten, rekeningen en andere post op tijd bij de mensen te bezorgen.

8. Patrouille officier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.944 per jaar

Primaire taken: Een patrouilleofficier bewaakt gebieden om de veiligheid en beveiliging te waarborgen. Ze kunnen bijvoorbeeld in de lobby van een gebouw werken om de inloggegevens van mensen die binnenkomen te controleren. Deze professionals zorgen voor een veilige omgeving voor iedereen in het gebied door langs de perimeter te lopen, beveiligingscamera's te controleren en potentiële bedreigingen te verwijderen.

9. Laboratoriumtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.663 per jaar

Primaire taken: Een laborant leidt en assisteert wetenschappers bij verschillende projecten. Ze werken in een laboratoriumomgeving om experimenten of studies uit te voeren door gegevens te verzamelen, met behulp van de wetenschappelijke methode en laboratoriumtools. Laboratoriumtechnici dragen bij aan het werk van wetenschappers en andere technische professionals om producten te ontwikkelen of medisch materiaal goed te keuren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een laboratoriumtechnicus

10. Huwelijks- en gezinstherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $61.200 per jaar

Primaire taken: Een huwelijks- en gezinstherapeut werkt met cliënten die bestaan ​​uit echtparen en gezinnen. Deze therapeuten helpen gezinsgerelateerde problemen aan te pakken door praktische en bruikbare oplossingen voor te stellen om de interpersoonlijke relaties binnen het gezin te verbeteren. Huwelijks- en gezinstherapeuten kunnen met meerdere mensen in het leven van hun cliënt werken, zoals kinderen, partners of andere familieleden.

Gerelateerd: Hoe word je een huwelijks- en gezinstherapeut ?

11. Cartograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $67,982 per jaar

Hoofdtaken: Een cartograaf tekent en ontwerpt kaarten. Ze kunnen zich specialiseren in een bepaalde regio of staat om zeer gedetailleerde kaarten te maken die mensen kunnen raadplegen. Cartografen kunnen samenwerken met technologiebedrijven om digitale versies van kaarten te maken waartoe mensen toegang hebben vanaf hun mobiele apparaat of computer.

12. Chiropractor

Nationaal gemiddeld salaris: $71,315 per jaar

Primaire taken: Chiropractoren bieden holistische medische zorg met betrekking tot het ruggenmergstelsel. Ze werken met patiënten om hun wervelkolom opnieuw uit te lijnen en andere gewrichten aan te passen op basis van de behoeften van de patiënt of medische geschiedenis. Deze medische professionals beoordelen patiënten door hun houding en gewrichten te onderzoeken om nuttige aanpassingen te bieden. Chiropractoren kunnen samenwerken met andere medische professionals voor patiënten die een complexere behandeling nodig hebben, waaronder orthopedische artsen en chirurgen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een chiropractor

13. Fysiotherapie-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $71.840 per jaar

Hoofdtaken: Een fysiotherapeut-assistent voert oefeningen en rekoefeningen uit met een door de fysiotherapeut toegewezen patiënt. Ze werken met patiënten die een blessure hebben opgelopen, pijn willen beheersen of hun mobiliteit willen verbeteren. Deze medische professionals kunnen op verschillende locaties werken, zoals een kliniek of ziekenhuisomgeving.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een fysiotherapeut-assistent

14. Arts-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 71.843 per jaar

Primaire taken: Een arts-assistent verleent zorg aan patiënten door het diagnosticeren van symptomen en het toedienen van behandelingen. Ze kunnen tests bestellen om een ​​diagnose te bevestigen of medicijnen voorschrijven om bepaalde symptomen te behandelen. Arts-assistenten werken doorgaans in dokterspraktijken en ziekenhuizen om een ​​breed scala aan zorg aan patiënten te bieden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een arts-assistent

15. Verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $81,007 per jaar

Hoofdtaken: Een verpleegkundig specialist verleent de basiszorg aan patiënten. Meestal hebben deze verpleegkundigen een specialiteit, zoals pediatrische zorg. Verpleegkundigen kunnen ervoor kiezen om zelfstandig te werken of met een dokterspraktijk of ziekenhuis. Ze helpen bij het controleren van de vitale functies van een patiënt, het beoordelen van symptomen en het toedienen van medicatie.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een verpleegkundig specialist

16. Fysiotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $81,602 per jaar

Primaire taken: Een fysiotherapeut biedt rehabilitatie- en flexibiliteitsdiensten aan patiënten die hulp nodig hebben. Ze kunnen een patiënt beoordelen die een blessure heeft opgelopen om hen te helpen hun kracht in het geblesseerde gebied te herstellen. Daarnaast maken fysiotherapeuten behandelplannen voor fysiotherapeuten om samen met de patiënten uit te voeren.

Verwant: Leer meer over het zijn van een fysiotherapeut

17. Ergotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.308 per jaar

Primaire taken: Ergotherapeuten behandelen patiënten door de praktijk van dagelijkse activiteiten aan te moedigen. Ze helpen patiënten te herstellen van een blessure of ziekte om motorische vaardigheden die ze in het dagelijks leven gebruiken, te rehabiliteren. Ergotherapeuten evalueren de behoeften van een patiënt en maken een behandelplan met tastbare bewegings- en gedragsdoelen die de patiënt tijdens elke sessie kan bereiken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een ergotherapeut

18. Spraakpatholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $85.283 per jaar

Primaire taken: Een logopedist werkt met patiënten om hun spraakvermogen te ontwikkelen. Ze kunnen zich concentreren op uitspraak of met een patiënt werken om een ​​uitdaging met hun spraak te overwinnen. Spraakpathologen maken behandelplannen die gericht zijn op het specifieke probleem van elke patiënt door middel van consistente therapeutische methoden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een logopedist

19. IT-manager

Nationaal gemiddeld salaris: & $85.830 per jaar

Primaire taken: Een IT-manager bewaakt gegevens en computersystemen om ervoor te zorgen dat ze veilig blijven. Ze helpen vertrouwelijke informatie te beschermen en bieden hulp bij datalekken. IT-managers werken aan het oplossen van problemen die ze kunnen tegenkomen in de technologische systemen van een bedrijf.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een IT-manager

20. Mechanisch ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 86.518 per jaar

Hoofdtaken: Een werktuigbouwkundig ingenieur ontwikkelt, analyseert en implementeert wijzigingen aan mechanische apparaten. Ze helpen bij het creëren van nieuwe producten door prototypes te maken en te testen. Mechanische ingenieurs lossen ook problemen op met bestaande mechanische apparaten om ervoor te zorgen dat ze efficiënt werken. Deze professionals ondergaan een uitgebreide opleiding en training om experts te worden in hun vakgebied.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een werktuigbouwkundig ingenieur

21. Rechercheur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 93.096 per jaar

Primaire taken: rechercheurs vinden belangrijke details en informatie over een misdrijf of verdachte om een ​​zaak op te lossen. Onderzoekers kunnen werken in de publieke of private sector van het strafrecht. Ze werken meestal undercover om te voorkomen dat verdachten ze herkennen. Hun werk draagt ​​bij aan het oplossen van misdrijven door verdachten te interviewen, belangrijke details te zoeken en nieuwe informatie te ontdekken.

22. Statisticus

Nationaal gemiddeld salaris: $96,792 per jaar

Hoofdtaken: Een statisticus analyseert, berekent en interpreteert datasets. Ze kunnen samenwerken met een specifieke branche om relevante gegevens te berekenen, groeipercentages te bepalen of de waarschijnlijkheid van risico's in een bepaalde zakelijke onderneming te bepalen. Deze professionals communiceren de betekenis van gegevens aan belanghebbenden om suggesties te doen over bedrijfsdoelen of projectprognoses.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een statisticus

23. Software-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 101.655 per jaar

Primaire taken: Een software-engineer maakt, ontwerpt en implementeert computerprogramma's. Ze gebruiken computervaardigheden zoals codering of webontwikkeling om programma's te bouwen die gebruikers aanspreken. Software-ingenieurs helpen bij het oplossen van problemen en het vinden van creatieve oplossingen voor problemen binnen software en computerprogramma's.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een software-ingenieur

24. Lucht- en ruimtevaartingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 103.635 per jaar

Primaire taken: Lucht- en ruimtevaartingenieurs ontwerpen en bouwen verschillende vliegende objecten, zoals vliegtuigen, ruimtevaartuigen of satellieten. Het zijn hoogopgeleide en getrainde professionals die zich richten op de details van een ontwerp om de veiligheid en precisie te garanderen. Lucht- en ruimtevaartingenieurs kunnen nieuwe producten ontwerpen of bestaande producten verbeteren door problemen te onderzoeken en creatieve, praktische oplossingen te ontwikkelen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een lucht- en ruimtevaartingenieur

25. Tandarts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 236.152 per jaar

Primaire taken: Een tandarts reinigt en repareert de tanden van patiënten. Ze analyseren röntgenfoto's en doen prescriptieve suggesties voor tandheelkundige ingrepen, zoals het vullen van gaatjes of het verwijderen van verstandskiezen. Deze professionals werken met een team van tandartsassistenten om het gebit van de patiënt te onderhouden en te opereren.

Gerelateerd: Leer meer over tandarts zijn

26. Arts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 241.049 per jaar

Primaire taken: Een arts verleent zorg door middel van het diagnosticeren en behandelen van hun patiënten. Ze nemen meestal de uiteindelijke beslissing over de beste behandeling voor elke patiënt door hun uitgebreide en gespecialiseerde kennis van gezondheid en geneeskunde te implementeren. Ze kunnen ervoor kiezen om zich te specialiseren in een bepaalde praktijk, zoals huisartsgeneeskunde.

Verwant: Leer meer over het zijn van een arts

27. Chirurg

Nationaal gemiddeld salaris: $ 298.697 per jaar

Primaire taken: Een chirurg bereidt operaties voor en voert deze uit aan patiënten. Chirurgen beoordelen het operatiegebied vóór de operatie, informeren de patiënt over de procedure en werken samen met chirurgisch personeel om de operatiekamer voor te bereiden. Meestal kiezen chirurgen een specialiteit om experts te worden in hun specifieke werkgebied.


About author

Jacoliene Wolthaar

Het hebben van een vaste baan kan mensen helpen om van hun werk te genieten en een bloeiend persoonlijk leven te leiden dankzij het toegenomen comfort en vertrouwen in hun loopbaan. Er is een grotere kans dat er naar bepaalde carrières veel vraag blijft, wat leidt tot een grotere mate van werkzekerheid voor mensen in die vakgebieden. Als u op zoek bent naar een nieuw carrièrepad, kan het nuttig zijn om de veiligheid van potentiële nieuwe banen te beoordelen. In dit artikel definiëren we veilige banen en geven we een lijst met 27 verschillende carrières om te overwegen.


Scroll to Top