Blog

Door een baan te vinden die bij uw hobby's, passies en interesses past, kunt u elke dag met plezier naar uw werk gaan. Als je in je vrije tijd graag boeken leest, is een carrière met tekst of literatuur wellicht iets voor jou. Liefhebbers van boeken kunnen vaardigheden zoals nauwkeurig lezen en kritische analyse overdragen om een ​​baan te vinden die zowel aan hun passies als aan hun financiële behoeften voldoet. In dit artikel schetsen we 29 van de beste banen voor boekenliefhebbers, inclusief hun gemiddelde salarissen en primaire taken.

29 banen voor boekenliefhebbers

Er zijn lonende banen voor boekenliefhebbers in verschillende sectoren, waaronder uitgeverijen, onderwijs en kunstadministratie. Of je nu ervan droomt om boeken te schrijven, ze te bewerken of je passie met anderen te delen, er is een carrière voor jou op deze lijst. Hier zijn 29 van de beste banen voor boekenliefhebbers:

1. Bibliotheekpagina

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,38 per uur

Primaire taken: Bibliotheekpagina's sorteren boeken, controleren op achterstallige boeken, zoeken naar items voor klanten en bereiden de bibliotheekfaciliteiten voor op evenementen. Ze brengen hun dagen door met het verwerken van boeken en het onderhouden van organisatiesystemen die worden gebruikt om media op te slaan.

2. Boekhandelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,37 per uur

Primaire taken: Boekverkopers werken in boekwinkels van elke omvang, helpen klanten met bestellingen en aankopen en beantwoorden al hun vragen. Boekverkopers moeten op de hoogte blijven van de nieuwste literatuurtrends, aangezien zij vaak verantwoordelijk zijn voor het kopen en op voorraad houden van nieuwe uitgaven in hun winkels.

3. Leraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,76 per uur

Primaire taken: Docenten bereiden lessen voor en leiden studenten van alle niveaus op. Ze wijzen huiswerk toe, maken een curriculum, beoordelen opdrachten en analyseren de voortgang van studenten. Veel docenten, waaronder docenten Engels en geschiedenis, gebruiken boeken of literatuurfragmenten als informatiebron in hun lessen.

Lees meer: ​​Leer meer over leraar zijn

4. Blogger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,08 per uur

Primaire taken: Bloggers schrijven en publiceren berichten over verschillende onderwerpen, variërend van fitness tot eten en meer. Ze genereren ideeën, doen onderzoek, schrijven concepten, bewerken tekst, publiceren berichten en promoten hun inhoud. Bloggers treden soms op als pleitbezorgers of opvoeders over bepaalde onderwerpen.

5. Freelance schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,37 per uur

Primaire taken: Freelance schrijvers produceren teksten voor verschillende publicaties, zoals tijdschriften, kranten, nieuwsuitzendingen, tijdschriften en boeken. Ze kunnen schakelen tussen projecten op verschillende gebieden en ze kunnen recensies, opiniestukken, korte verhalen en meer schrijven.

6. Interventionistisch lezen

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,74 per uur

Primaire taken: Interventiemedewerkers bij het lezen werken op scholen om de prestaties van leerlingen op het gebied van lezen en taalkunsten te ondersteunen. Ze helpen studenten hun leesvaardigheid en begripsstrategieën te ontwikkelen, die de algehele academische groei kunnen bevorderen. Boekliefhebbers met een flair om anderen in hun kracht te zetten, kunnen in deze rol hun passie voor lezen helpen verspreiden.

7. Illustrator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.862 per jaar

Primaire taken: Illustratoren maken de visuele grafische kunst die in boeken en publicaties te vinden is. Ze werken samen met redacteuren, auteurs en andere ontwerpers om ideeën te genereren en definitieve illustraties te maken. Illustratoren gebruiken handteken-, schilder- en digitale ontwerptechnieken om hun werk te voltooien.

8. Inhoudsschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.450 per jaar

Primaire taken: Contentschrijvers werken op verschillende gebieden en maken relevante inhoud voor digitale media-publicaties zoals websites, blogs en sociale media. Ze doen onderzoek naar branchegerelateerde onderwerpen en schrijven duidelijke teksten om producten en diensten te promoten of informatie te verstrekken aan specifieke doelgroepen.

9. Producent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.496 per jaar

Primaire taken: Producenten zijn verantwoordelijk voor het identificeren en lanceren van projecten op verschillende gebieden, zoals nieuwsuitzendingen, film, uitgeverijen en podcasts. Ze scouten schrijvers, regisseurs en creatieve teamleden om verschillende activiteiten binnen een project te coördineren. Producenten houden toezicht op alle productiefasen, van het genereren van ideeën tot het uitbrengen.

10. Beheer van sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $44,774 per jaar

Primaire taken: Managers van sociale media plannen en implementeren effectieve digitale marketingstrategieën op kanalen zoals Twitter, Instagram en Facebook. Ze maken boeiende verhalen die ze delen om de betrokkenheid van het publiek te vergroten. Managers van sociale media werken om producten, diensten en ideeën te promoten in sectoren zoals het bedrijfsleven, het onderwijs en de non-profitsector.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over hoe je een socialemediamanager bent

11. Vertaler

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.607 per jaar

Primaire taken: Vertalers lezen of luisteren naar materiaal in de ene taal en zetten de tekst om naar een andere taal. Ze werken in veel sectoren, waaronder online media, video, televisie, onderwijs en literatuur. Vertalers brengen doorgaans hun dagen door met het interpreteren van de betekenis van woorden en het analyseren ervan om de best mogelijke vertaling te vinden.

12. Proeflezer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.394 per jaar

Primaire taken: Proeflezers controleren tekst en ander materiaal op fouten in spelling, grammatica, interpunctie, syntaxis, gebruik, consistentie en stem. Ze beoordelen geschreven werk en markeren eventuele fouten voor bewerkingsdoeleinden. Proeflezers werken op verschillende gebieden, waaronder marketing, uitgeverij en onderwijs.

13. Evenementenplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $47.847 per jaar

Primaire taken: Evenementplanners structureren evenementen door te coördineren met klanten en alle details te organiseren voor een succesvolle uitvoering. Ze plannen evenementen zoals vergaderingen, feesten, grote openingen, lanceringen, festivals en meer. Evenementplanners zijn verantwoordelijk voor het onderzoeken van lokale leveranciers, het scouten van locaties, het inhuren van cateraars, het beveiligen van entertainment en ervoor zorgen dat evenementen soepel verlopen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een evenementenplanner

14. Professor

Nationaal gemiddeld salaris: $64,409 per jaar

Primaire taken: Hoogleraren werken in het hoger onderwijs in alle academische disciplines en zijn verantwoordelijk voor het doen van onderzoek, het onderwijzen van studenten en het dienen in verschillende institutionele commissies. Ze publiceren hun werk ook in tijdschriften, schrijven boeken, wonen conferenties bij en schrijven voorstellen om subsidies binnen te halen. De meeste hoogleraren hebben één expertisegebied, maar sommigen werken in meerdere disciplines.

15. Publicist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.206 per jaar

Primaire taken: Publicisten werken aan de succesvolle promotie van verschillende bedrijven, publieke figuren, films, boeken, films en meer. Ze genereren ideeën over de beste manier om berichten naar het publiek te communiceren en plannen evenementen en strategieën. Publicisten schrijven vaak persberichten, toespraken, mediawaarschuwingen, sociale media-inhoud en website-inhoud.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een publicist

16. Onderwijsconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.674 per jaar

Primaire taken: Onderwijsconsulenten werken samen met scholen en andere leerinstellingen om deskundige oplossingen te bieden met betrekking tot curriculum, instructie en bronnen zoals studieboeken. Ze adviseren belangrijke besluitvormers en stippelen samen met de faculteit strategieën uit om de onderwijsprocessen te helpen verbeteren.

17. Redacteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.094 per jaar

Primaire taken: Redacteuren gebruiken hun kennis van grammatica en schrijfstijlen binnen verschillende industrieën om tekst te proeflezen en foutloze kopieën te maken. Ze bewerken boeken, kranten, marketingmateriaal, academische teksten en meer, afhankelijk van branchespecifieke normen.

18. Alfabetiseringscoach

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.203 per jaar

Primaire taken: Geletterdheidscoaches werken op scholen om problemen en oplossingen met betrekking tot studenten, leerprocessen en curriculum te helpen identificeren. Ze werken samen met docenten om effectieve lesplannen en materialen te ontwikkelen om lees-, schrijf- en begripsvaardigheden te bevorderen.

19. Hoofdredacteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.416 per jaar

Primaire taken: Hoofdredacteuren werken voor kranten, tijdschriften, boekuitgevers en andere publicaties om redactionele activiteiten te overzien en te coördineren. Ze huren en werken samen met redactieleden om publicatiedeadlines te creëren en te handhaven. Vaak houden hoofdredacteuren toezicht op het budget, de kalenders en de bijdragers van een publicatie.

20. Uitgever

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.051 per jaar

Primaire taken: Uitgevers werken voor uitgeverijen om boeken, tijdschriften, kranten en ander geschreven materiaal te produceren. Ze werken vaak in een leidinggevende hoedanigheid, implementeren beleid, keuren projecten en acquisities goed en bewaken de uitgaven. Uitgevers werken samen met creatieve teams om de voltooiing van projecten te garanderen.

21. PR-specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.273 per jaar

Primaire taken: PR-specialisten zijn verantwoordelijk voor het creëren en onderhouden van gunstige publieke afbeeldingen. Ze vertegenwoordigen vaak verschillende organisaties en individuen, zoals non-profitorganisaties, bedrijven, auteurs en andere opmerkelijke figuren. Ze gebruiken communicatie- en marketingvaardigheden om effectieve persberichten, grafisch materiaal en andere media te ontwikkelen.

22. Bibliothecaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.357 per jaar

Primaire taken: Bibliothecarissen helpen klanten informatie te vinden in bibliotheken of op internet. Ze werken op scholen, hogescholen, universiteiten en onderzoeksinstellingen om bronnen zoals boeken voor educatieve en recreatieve doeleinden te promoten. Bibliothecarissen zijn vaak ook verantwoordelijk voor de aanschaf van nieuwe materialen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een bibliothecaris

23. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $61,789 per jaar

Primaire taken: Copywriters zijn, net als redacteuren, werkzaam op verschillende gebieden en maken originele, brancherelevante kopieën. Ze coördineren met klanten en redacteuren om boeiende tekst te schrijven, vaak om producten of diensten te promoten.

Lees meer: ​​Leer meer over het zijn van een copywriter

24. Mediamanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.218 per jaar

Primaire taken: Mediamanagers werken op communicatiegebied om ideeën te genereren, inhoud te ontwikkelen en gerichte doelen voor mediaplatforms te implementeren. Ze doen onderzoek, schrijven, proeflezen materiaal en zorgen voor een goede redactie. Bovendien houden ze toezicht op andere personeelsleden die werken aan de doelen van een bepaald platform.

25. Archivaris

Nationaal gemiddeld salaris: $65.214 per jaar

Primaire taken: Archivarissen verwerven en bewaren bijzondere of historische materialen, waaronder boeken, foto's, kaarten en andere teksten. Ze werken in archieven, die zich doorgaans in onderzoeks- of onderwijsinstellingen bevinden. Archivarissen helpen medewerkers en onderzoekers die toegang willen krijgen tot bepaalde informatie.

26. Contentmarketeer

Nationaal gemiddeld salaris: $67,447 per jaar

Primaire taken: Contentmarketeers plannen, creëren en delen content om verschillende diensten of goederen te promoten. Ze werken op verschillende gebieden en promoten verschillende soorten inhoud, van blogs tot boeken. Succesvolle contentmarketeers zijn doorgaans meesterlijke verhalenvertellers die begrijpen hoe marketingstrategieën moeten worden geïmplementeerd.

27. Historicus

Nationaal gemiddeld salaris: $83.539 per jaar

Primaire taken: Historici werken in archieven, musea, historische verenigingen en andere instellingen om informatie uit het verleden te bestuderen en te interpreteren. Ze schrijven boeken over uiteenlopende onderwerpen, historische momenten, mensen en locaties. Historici zijn doorgaans gespecialiseerd in de studie van specifieke tijdsperioden, plaatsen en culturen.

28. Onderzoeker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 84.244 per jaar

Primaire taken: Onderzoekers werken in verschillende disciplines om informatie te verzamelen, organiseren en analyseren die wordt gebruikt om problemen op te lossen, problemen te identificeren en patronen te vinden. Ze kunnen werken in de academische wereld, wetenschap, geneeskunde en andere gebieden om essentiële bevindingen te rapporteren. Sommige onderzoekers werken in specifieke markten, zoals financiën of uitgeverijen.

29. Database-ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 90.422 per jaar

Primaire taken: Databaseontwikkelaars verzamelen gegevens, organiseren deze en gebruiken informaticakennis om databases te ontwikkelen om informatie effectief op te slaan. Ze werken samen met klanten om systemen te ontwikkelen en te onderhouden om informatie op verschillende gebieden te beheren, zoals onderwijsonderzoek, publicaties en meer.


About author

Remco Lensen

Door een baan te vinden die bij uw hobby's, passies en interesses past, kunt u elke dag met plezier naar uw werk gaan. Als je in je vrije tijd graag boeken leest, is een carrière met tekst of literatuur wellicht iets voor jou. Liefhebbers van boeken kunnen vaardigheden zoals nauwkeurig lezen en kritische analyse overdragen om een baan te vinden die zowel aan hun passies als aan hun financiële behoeften voldoet. In dit artikel schetsen we 29 van de beste banen voor boekenliefhebbers, inclusief hun gemiddelde salarissen en primaire taken.


Scroll to Top