Blog

een baan zoeken

3 Gewoonten Die Uw Kansen Op Het Krijgen Van De Baan Kunnen Vergroten

Vaak is het een uitdaging om precies te begrijpen hoe je een baan kunt krijgen. Tijdens het zoeken naar een baan heb je vaak het gevoel dat je sollicitaties in een zwart gat vallen. Het is begrijpelijk dat het vaak frustrerend is om niets van werkgevers te horen.

De waarheid is echter dat er aan de andere kant echte mensen zijn. Ze doorzoeken elke dag talloze sollicitaties, in de hoop de kandidaten te vinden die het beste aan hun behoeften voldoen. Als je eenmaal banen hebt gevonden waar je op wilt solliciteren, is een van je belangrijkste doelen als werkzoekende om die potentiële werkgevers glashelder te maken waarom je goed bij de functie past.

Het is moeilijk om precies te weten waarmee u opvalt en uw kansen op een baan vergroot. Daarom hebben we nauwkeurig bekeken hoe de meest succesvolle werkzoekenden Carrieree gebruiken. Uit dit onderzoek hebben we geleerd dat er verschillende dingen zijn die mensen doen tijdens het solliciteren naar banen die, in sommige gevallen, hun kansen op een positieve reactie van werkgevers drastisch vergroten.

Zo vind je een baan die bij je past

Volg deze stappen om de juiste baan voor jou te vinden:

Wees selectief in de banen waarop u solliciteert

Verreweg het belangrijkste dat u kunt doen bij het zoeken naar een baan, is om elke baan waarop u solliciteert zorgvuldig te evalueren. Als je een vacature vindt die je leuk vindt, vraag jezelf dan af of het een baan is waarvoor je gekwalificeerd bent en die je ook echt wilt doen. (Lees ook onze richtlijnen voor veilig zoeken naar werk en meld altijd verdachte vacatures.)

Wanneer je midden in een zoektocht naar een baan zit, kan het lijken alsof je je kansen op een baan vergroot als je op zoveel mogelijk banen solliciteert. We raden u aan niet voor elke baan te solliciteren, omdat u minder snel positieve reacties van alle werkgevers zult ontvangen. Solliciteren op banen die bij uw professionele ervaring passen, krijgt mogelijk betere responspercentages dan banen die dat niet doen.

Hier is de afhaalmaaltijd: het juiste aantal banen om op te solliciteren zal voor elke persoon anders zijn. In plaats van je te concentreren op de hoeveelheid sollicitaties die je indient, kun je je energie steken in het zorgvuldig screenen van elke vacature, zodat je sollicitaties van hoge kwaliteit kunt maken. Dit zijn enkele acties die u mogelijk wilt overwegen voordat u zich aanmeldt:

  • Lees de functieomschrijving van begin tot eind
  • Bepaal wat deze vacature voor jou aantrekkelijk maakt
  • Beslis of u dit werk redelijkerwijs zou kunnen doen door voorbeelden uit uw achtergrond te bekijken die de vereiste vaardigheden en kwalificaties aantonen
  • Let op eventuele instructies voor het aanvragen
  • Nadat u de applicatie hebt gestart, leest en beantwoordt u alle vragen zorgvuldig
  • Controleer uw antwoorden nogmaals voordat u deze indient

Hoewel deze benadering de hoeveelheid tijd die u vooraf doorbrengt, kan vergroten, heeft het de potentie om uw zoektocht naar een baan in het algemeen te verkorten, omdat u geweldige sollicitaties indient waar werkgevers eerder op zullen reageren.

Houd je zoektocht naar werk georganiseerd

De meest succesvolle werkzoekenden benaderen hun zoektocht naar een nieuwe kans met discipline. Deze aanpak is vergelijkbaar met hoe u zich kunt voorbereiden op een examen of een zware werkopdracht kunt aanpakken - u moet voldoende tijd vrijmaken en het stap voor stap aanpakken.

Een van de gemakkelijkste manieren om georganiseerd en bij de les te blijven, is door uw Carrieree-account te gebruiken als een hub voor al uw zoektochten naar werk. Als u bent aangemeld, kunt u tijdens het zoeken snel vacatures opslaan en later terugkomen om ze grondig te evalueren. U kunt eenvoudig de status van elke baan zien en bijwerken: opgeslagen, gesolliciteerd, gesolliciteerd, aangeboden en aangenomen. U kunt deze informatie bekijken op de pagina Mijn vacatures van uw account.

Vanuit uw accountinbox kunt u alle berichten bekijken die u van werkgevers ontvangt. U kunt uw e-mailabonnementen ook naadloos beheren: vacaturemeldingen verwijderen die mogelijk niet langer relevant zijn, meldingen die u later misschien wilt onderbreken of nieuwe toevoegen.

Win tijd terug bij het invullen van sollicitaties

Omdat u van tevoren tijd besteedt aan het zorgvuldig evalueren van elke vacature, is het fijn om die tijd terug te winnen wanneer u solliciteert. Met een Carrieree CV gaat solliciteren snel en solliciteer je eenvoudig op mobiel. Als u bent aangemeld, is solliciteren met uw Carrieree CV de standaardoptie voor het voltooien van een sollicitatie wanneer u 'Eenvoudig solliciteren' selecteert.

Carrieree CV is een overzichtelijk cv-sjabloon waarmee u uw vaardigheden en ervaring uit het verleden kunt invullen. Hoe meer relevante details u toevoegt, hoe groter de kans dat u een reactie van werkgevers krijgt. Je cv is duidelijk en opgemaakt op een manier die gemakkelijk te lezen is. Als u langere sollicitaties tegenkomt, kunnen sommige vragen vooraf worden ingevuld met informatie uit uw Carrieree CV.

We zien dat mensen enorm profiteren van deze aanpak: werkzoekenden die solliciteren met behulp van een Carrieree CV hebben 24% meer kans om een ​​positieve reactie van werkgevers te krijgen dan degenen die een CV-bestand uploaden.

Onthoud: uw doel is om het potentiële werkgevers gemakkelijk te maken om 'ja' te zeggen tegen uw sollicitatie. Door deze gewoontes in de praktijk te brengen, vergroot u uw kansen om door te gaan naar de volgende stappen.

Blijf leren:

  • De essentiële gids voor het zoeken naar werk
  • 6 universele regels voor het schrijven van cv's
  • Hoe u de beste banen voor u kunt vinden
  • Vraag en antwoord: moet u een begeleidende brief opnemen?

Methodologie

De hier gepresenteerde bevindingen zijn afkomstig uit verschillende eigen gegevensbronnen van Carrieree. We onderzochten een voorbeeldmaand van geaggregeerde, anonieme gegevens van sollicitaties die in de VS zijn ingediend via Carrieree Apply, een service die door duizenden werkgevers wordt gebruikt om eenvoudig sollicitaties vanaf elk apparaat te accepteren.

Een positieve reactie is een door een werkgever aan Carrieree verstrekte reactie waaruit blijkt dat er interesse is in de kandidaat. Om te begrijpen welk gebruikersgedrag gecorreleerd was met het ontvangen van een positieve reactie van werkgevers, hebben we de gebruikersgegevens in twee groepen opgesplitst: of ze een Carrieree CV hebben gebruikt tijdens het solliciteren of niet. Vervolgens vergeleken we het positieve responspercentage tussen de twee groepen en berekenden we het procentuele verschil.


About author

Maartje Klement

Vaak is het een uitdaging om precies te begrijpen hoe je een baan kunt krijgen. Tijdens het zoeken naar een baan heb je vaak het gevoel dat je sollicitaties in een zwart gat vallen. Het is begrijpelijk dat het vaak frustrerend is om niets van werkgevers te horen.


Scroll to Top