Blog

een baan zoeken

3 Redenen Om Na Een Sollicitatiegesprek Naar De Sollicitatiestatus Te Vragen

Het is gebruikelijk om kort na het sollicitatiegesprek te willen weten of je een baan hebt die je interesseert. Werkgevers vragen naar de status van uw sollicitatie na een sollicitatiegesprek kan een belangrijke stap zijn om bepaalde posities veilig te stellen of om meer te weten te komen over de volgende fasen van het sollicitatiegesprek van de werkgever. Als u begrijpt waarom u werkgevers zou kunnen informeren over uw sollicitatiestatus, kunt u beslissen of dit de juiste keuze is voor uw situatie. In dit artikel bespreken we waarom je na een sollicitatiegesprek naar de status van je sollicitatie moet vragen, tips voor het stellen van vragen en voorbeelden van hoe je telefonisch of per e-mail kunt vragen.

Waarom moet ik na een sollicitatiegesprek naar de status van mijn sollicitatie vragen?

Er zijn een paar veelvoorkomende redenen om na een sollicitatiegesprek naar uw sollicitatie te vragen, waaronder:

Om waardering te tonen

Het wervingsproces kan tijdrovend zijn voor zowel werkgevers als kandidaten. Contact opnemen met een werkgever om te vragen naar de status van een sollicitatie is een geweldige kans om uw waardering te uiten voor de tijd die de werkgever heeft besteed aan het lezen van sollicitaties, het voeren van interviews en het leren kennen van u als kandidaat. Deze erkenning van waardering kan helpen om uw empathie, aandacht en professionaliteit te tonen.

Gerelateerd: Interviewtechnieken om uw volgende interview te verbeteren

Interesse tonen

Werkgevers zijn zich misschien bewust van de neiging van kandidaten om op veel functies tegelijk te solliciteren. Als u na een sollicitatiegesprek een werkgever belt of e-mailt om te vragen naar uw sollicitatiestatus, kunt u werkgevers laten zien dat u nog steeds geïnteresseerd bent in het uitoefenen van de functie en enthousiast bent over de mogelijkheid. Veel werkgevers willen kandidaten aannemen die consistente interesse tonen in de functies waarop ze solliciteren, omdat deze interesse een indicator kan zijn van potentiële arbeidstevredenheid op de lange termijn.

Om werkgevers eraan te herinneren

Het bezitten of beheren van een bedrijf omvat vaak het uitvoeren van meerdere verantwoordelijkheden tegelijk, wat er soms toe kan leiden dat werkgevers activiteiten uitstellen of vergeten. Communiceren met een werkgever waarmee u onlangs een gesprek hebt gehad, kan hen helpen herinneren aan uw gesprek, waardoor ze sneller tot een beslissing kunnen komen.

Gerelateerd: Top telefonische sollicitatievragen om uw interviewer te stellen

Wanneer vraag ik na een sollicitatiegesprek naar de status van mijn sollicitatie?

Aan het einde van een sollicitatiegesprek is het gebruikelijk om te vragen naar mogelijke volgende fasen in het wervingsproces en wanneer u een beslissing kunt verwachten. Hiermee laat je zien dat je na het sollicitatiegesprek nog steeds geïnteresseerd bent in de functie en bereid bent om initiatief te nemen om aan de baan te beginnen. Als de werkgever deze vraag beantwoordt door een datum op te geven waarop hij van plan is u op de hoogte te houden, en u hoort niets van de werkgever op de datum die hij heeft opgegeven, kan het nuttig zijn om de volgende dag naar uw sollicitatiestatus te vragen.

Als u de werkgever tijdens het sollicitatiegesprek niet naar hun beslissingstijdlijn hebt gevraagd en zij geen datum hebben aangeboden waarop zij van plan waren om contact met u op te nemen, overweeg dan een tot twee weken na uw sollicitatiegesprek te wachten voordat u contact opneemt. Dit geeft de werkgever de tijd om uw sollicitaties en de andere kandidaten te overwegen.

Tips om naar de status van je sollicitatie te vragen

Hier zijn enkele tips die u kunnen helpen bij het vragen naar de status van uw sollicitatie:

  • Wees hoffelijk en efficiënt: Werkgevers kunnen vaak slechts een bepaalde hoeveelheid tijd besteden aan het praten met potentiële werknemers tijdens wervingsprocessen. Wanneer u met potentiële werkgevers omgaat, wees dan beknopt en beleefd hun tijd.

  • Wees direct met uw verzoek: Of u nu mondeling of schriftelijk communiceert, wees duidelijk over waarom u contact opneemt en welke informatie u zoekt. Zo kunt u uw verzoek kort houden en tegelijkertijd uw communicatieve vaardigheden demonstreren.

  • Omarm vertrouwen en positiviteit: het kan helpen om uw interesse kenbaar te maken, terwijl u tegelijkertijd volhoudt dat u uw waardevolle vaardigheden, capaciteiten en ervaring aan een organisatie aanbiedt. Als u een baan bij een organisatie accepteert, is dat een wederzijds voordelige uitwisseling van waarde.

  • Communiceer alternatieve communicatiemethoden: werkgevers kunnen verschillende manieren hebben om met kandidaten te communiceren. Door uw telefoonnummer in e-mails en uw e-mailadres in voicemails op te nemen, kunnen werkgevers hun voorkeursmethode kiezen en zorgen ze ervoor dat ze altijd een manier hebben om gemakkelijk contact met u op te nemen over updates.

  • Beperk het aantal check-ins: Het is misschien het beste om het aantal keren dat u werkgevers na een sollicitatiegesprek vraagt ​​naar de status van uw sollicitatie te beperken, omdat dit blijk geeft van respect voor de tijd en expertise van de personeelsmanager. Vaak is één e-mail of telefoontje al voldoende om uw enthousiasme voor de functie te herhalen.

Gerelateerd: 32 vragen om uw interviewer te stellen in een lerareninterview

Voorbeelden van vragen naar de status van uw sollicitatie

Hier zijn drie voorbeelden van vragen naar de status van uw sollicitatie na een gesprek via de telefoon en per e-mail:

Voorbeeld van een telefoongesprek

Hier is een voorbeeld van hoe u een telefoongesprek kunt beginnen om na een sollicitatiegesprek naar de status van uw sollicitatie te vragen:

*Interviewer: "Hallo? Jason aan het woord."*

*Kandidaat: "Hallo, Jason. Dit is Tom Kirkson. Ik kwam onlangs voor een interview voor de functie van machinebediener."*

*Interviewer: "Ja, natuurlijk. Hoe gaat het, Tom?"*

*Kandidaat: "Ik ben geweldig. Hoe gaat je dag tot nu toe?"*

*Interviewer: "Het gaat goed. Waar kan ik je vandaag mee helpen?"*

*Kandidaat: "Ik belde je nogmaals om je te bedanken dat je vorige week de tijd hebt genomen om met me te praten en om te informeren naar de status van mijn sollicitatie. Ik ben nog steeds erg enthousiast over de rol. Weet je wanneer je verwacht een finale te halen aanwervingsbeslissing?"*

Gerelateerd: Gids voor video-interviews: tips voor een succesvol sollicitatiegesprek

Voorbeeld van een voicemail

Als de werkgever uw telefoontje niet beantwoordt, kunt u besluiten de voicemail in te spreken. Hier is een voorbeeld van wat je kunt zeggen:

Hallo Jason, dit is Tom Kirkson. Woensdag kwam ik binnen voor een sollicitatiegesprek voor de functie van machinebediener. Ik heb genoten van ons gesprek en ik ben zeker nog steeds enthousiast over deze kans om mijn productiekennis te gebruiken bij een snel bedrijf als Impala Metals. Ik vroeg me af of u me kunt laten weten wanneer u verwacht uw definitieve aanwervingsbeslissing te nemen. U kunt mij bereiken op 555-555-5555 of tomkirkson1@email.com. Nogmaals bedankt voor uw tijd en aandacht, en ik hoop snel van u te horen.

Voorbeeld van een e-mail

Hier is een voorbeeld van een e-mail aan een werkgever om de status van een sollicitatie te controleren:

Beste Jason,

Nogmaals bedankt dat je de tijd hebt genomen om eerder deze week met mij te praten over de functie van machineoperator bij Impala Metals. Ik schrijf om in te checken over de status van mijn sollicitatie, omdat ik erg genoten heb van ons gesprek en ik denk dat deze functie goed past bij mijn doelen en capaciteiten. Zoals we hebben besproken, heb ik meerdere jaren ervaring met het werken met vergelijkbare machines, samen met een heftruckcertificaat, en ik zou erg enthousiast zijn om mijn machinebedieningsvaardigheden door middel van deze functie te blijven ontwikkelen.

Kunt u mij laten weten wanneer u verwacht een definitief besluit over de aanstelling te nemen? Indien nodig geef ik graag aanvullende informatie over mijn kandidatuur.

Nogmaals bedankt voor uw tijd en aandacht. Ik kijk ernaar uit om snel van je te horen.

Eerlijk,

Tom Kirkson

555-555-5555


About author

Martien Tijes

Het is gebruikelijk om kort na het sollicitatiegesprek te willen weten of je een baan hebt die je interesseert. Werkgevers vragen naar de status van uw sollicitatie na een sollicitatiegesprek kan een belangrijke stap zijn om bepaalde posities veilig te stellen of om meer te weten te komen over de volgende fasen van het sollicitatiegesprek van de werkgever. Als u begrijpt waarom u werkgevers zou kunnen informeren over uw sollicitatiestatus, kunt u beslissen of dit de juiste keuze is voor uw situatie. In dit artikel bespreken we waarom je na een sollicitatiegesprek naar de status van je sollicitatie moet vragen, tips voor het stellen van vragen en voorbeelden van hoe je telefonisch of per e-mail kunt vragen.


Scroll to Top