Blog

Bijbaantjes die u vanuit huis kunt doen, stellen u vaak in staat om extra inkomen te verdienen, externe interesses na te streven en uw werk en privéleven efficiënter te balanceren. Hier leggen we de voordelen uit van bijbanen vanuit huis en bieden we je 30 bijbanen om uit te proberen.

Gerelateerd: Extra inkomen verdienen: 20 bijbanen die u kunt doen terwijl u fulltime werkt

Voordelen van een bijbaantje vanuit huis

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om ernaast te gaan werken. Dit zijn de drie meest voorkomende redenen:

Ervaring toegevoegd

Het hebben van een bijbaantje vanuit huis kan je vaardigheden verrijken en waarde toevoegen aan je cv. Als u bijvoorbeeld grafisch ontwerper bent, kunt u een bijbaan als illustrator krijgen om uw artistieke vaardigheden te versterken.

Flexibiliteit

Het hebben van een bijbaan vanuit huis vereist extra verantwoordelijkheid, maar het voegt ook flexibiliteit toe aan je planning. Bijbaantjes stellen je vaak in staat om je eigen uren te maken, zodat je rond je primaire baan, familie en andere persoonlijke verplichtingen kunt werken.

aanvullend inkomen

Bijbanen van thuis bieden een aanvullend inkomen dat u kunt gebruiken om creditcards af te betalen, voor school te betalen, te sparen voor vakanties of andere uitgaven. Er is geen einde aan de lijst hoe u extra inkomsten goed kunt besteden.

Gerelateerd: 20 bijbanen om extra inkomsten te genereren

Hoe kies je een bijbaan

Nu je hebt besloten een bijbaantje vanuit huis aan te nemen, is het tijd om degene te kiezen die bij je past. Hier zijn een paar dingen om te overwegen:

 • Wat vind je leuk om te doen? Een bijbaan moet iets zijn dat je graag doet, vooral nadat je een hele dag in je primaire baan hebt gestoken. U kunt misschien een hobby, een speciale vaardigheid of werkgerelateerd talent laten renderen om uw inkomen aan te vullen. Als u bijvoorbeeld van naaien houdt, kunt u aanpassingen doen voor anderen. Als je van kunst en handwerk houdt, overweeg dan om je producten op een rommelmarkt te verkopen.

 • Waar ben je goed in? Je verwacht dat een bijbaan extra inkomsten oplevert, dus het moet iets zijn waar je goed in bent. Overweeg uw ervaringsgebieden en combineer die met dingen die u leuk vindt. Als je bijvoorbeeld een muzikant bent, overweeg dan om anderen te leren een instrument te bespelen. Als u goed thuis bent in sociale media, kunt u sociale platforms voor een klein bedrijf beheren.

 • Hoeveel tijd kunt u besteden? Aangezien een bijbaan niet je primaire baan is, wil je niet dat het al je vrije tijd in beslag neemt. Bedenk hoeveel uur je aan een bijbaan kunt besteden. Misschien heb je maar een paar uur per week of kun je maar één weekend per maand opnemen. Plan je tijd zorgvuldig, zodat je jezelf niet overbelast.

30 bijbaantjes die je vanuit huis kunt doen

Nu je weet wat de voordelen zijn van bijbanen, is het tijd om te beginnen met zoeken naar een baan. Overweeg de verschillende bijbanen die je zou willen hebben en gebruik deze lijst met bijbanen vanuit huis om een ​​functie te vinden waarin je geïnteresseerd bent. Voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree, klik je op de link voor het nationale gemiddelde salaris voor elke functietitel hieronder.

Gerelateerd: Effectief vanuit huis werken

1. Verzorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.875 per jaar

Primaire taken: Mantelzorgers helpen anderen met hun persoonlijke zorgbehoeften. Hun verantwoordelijkheden kunnen bestaan ​​uit assisteren bij het bereiden van voedsel, wassen en schoonmaken, baden en het helpen van patiënten bij lichaamsbeweging of andere activiteiten. In sommige gevallen kunnen zorgverleners ook boodschappen doen en boodschappen doen. Als mantelzorger wordt u mogelijk geroepen om 's nachts, in het weekend of op feestdagen bij uw cliënt thuis te werken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verzorger

2. Medewerker gegevensinvoer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 26.880 per jaar

Primaire taken: Gegevensinvoermedewerkers voegen informatie toe en werken deze bij in een database. Gegevensinvoermedewerkers sorteren en compileren ook relevante gegevens en controleren deze op nauwkeurigheid, maken spreadsheets om verschillende informatie en gegevens bij te houden en verzamelen indien nodig documenten. Nacht- en weekendwerk kan een optie zijn voor een bijbaan vanuit huis.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een gegevensinvoerklerk

3. Blogger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 27.456 per jaar

Primaire taken: Bloggers schrijven content voor verschillende websites. Ze bedenken blogideeën, onderzoeken specifieke onderwerpen en schrijven blogposts die de onderwerpen en hun eigen mening of die van hun werkgever weerspiegelen. Bloggers bewerken ook hun blogberichten en gebruiken sociale media om hun berichten te promoten om een ​​breder publiek te bereiken. Dit kan een zeer flexibele functie zijn voor iemand die een bijbaan zoekt.

4. Oppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36,130 per jaar

Primaire taken: Babysitters zorgen voor kinderen - van "baby" -leeftijd tot tiener - terwijl hun ouders weg zijn. Gemeenschappelijke verantwoordelijkheden van babysitters zijn onder meer voedsel bereiden, luiers verschonen, entertainen en de kinderen naar bed brengen. Vaak tegen een hoger tarief, zullen babysitters helpen met andere huishoudelijke taken, zoals afwassen, de was doen of de vuilnis buitenzetten. Dit kan een geweldig optreden zijn als je avond-, ochtend- of middaguren over hebt. Afhankelijk van de cliënt zorg je voor kinderen bij jou thuis of bij hen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een oppas

5. Virtuele assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.710 per jaar

Primaire taken: Virtuele assistenten werken vanaf een externe locatie en voeren verschillende administratieve taken uit voor hun klanten. Ze beantwoorden telefoontjes, beheren e-mailaccounts, regelen reizen en plannen vergaderingen. Virtuele assistenten gebruiken ook de telefoon, e-mail en online berichten om in contact te blijven met hun klanten. Als je dit als bijbaan van thuis wilt doen, verwacht dan elke dag een blok tijd te besteden aan de behoefte van je klant. De meeste werken niet in de avonduren.

6. Freelance schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.035 per jaar

Hoofdtaken: Freelance schrijvers onderzoeken, schrijven en redigeren voor diverse websites en publicaties. De meeste bedrijven hebben schrijvers en redacteuren nodig om inhoud van hoge kwaliteit te leveren, vrij van grammaticale fouten voor hun interne en externe communicatie, en zullen freelanceschrijvers inhuren om hen te helpen. . . Dit is een geweldige thuisbaan, omdat je je schrijftijd kunt kiezen zolang je de deadline van de klant haalt.

7. Evenementenplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.152 per jaar

Primaire taken: Een evenementenplanner werkt samen met zijn klanten om alle aspecten van een evenement, conferentie of vergadering te coördineren. Ze helpen bij het kiezen van de locatie en het menu van het evenement, regelen het vervoer en zorgen ervoor dat het evenement soepel verloopt. Evenementenplanners beheren ook leveranciersrelaties en het budget van de klant. Dit kan overdag nodig zijn wanneer de meeste bedrijven open zijn. Als planner mag ook van u worden verwacht dat u aanwezig bent op het evenement.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een evenementenplanner

8. Docent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.648 per jaar

Primaire taken: Docenten helpen studenten specifieke vakgebieden te begrijpen, zich voor te bereiden op examens en huiswerk of opdrachten te maken. Docenten bieden ook aanmoediging en zoeken naar manieren om de studiegewoonten van een student te verbeteren. Het kan zijn dat je gevraagd wordt om bijles te geven bij de leerling thuis.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een bijlesdocent

9. Marketingadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.682 per jaar

Primaire taken: Marketingadviseurs werken als externe adviseurs voor een bedrijf of organisatie. Ze ontwikkelen en implementeren effectieve marketingstrategieën. Marketingconsulenten helpen ook bij het definiëren van de marketingboodschap van het bedrijf en bepalen hoe verschillende marketingstrategieën kunnen worden gebruikt die zijn gericht op de doelgroep of markt van het bedrijf. Werken met een bedrijf kan vereisen dat u uw daguren aan het project besteedt.

Gerelateerd: Leer hoe u een adviseur bent

10. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.837 per jaar

Primaire taken: Accountants behandelen de boekhouding van een bedrijf en stellen verschillende financiële documenten op, zoals balansen of winst-en-verliesrekeningen. Ze controleren ook boeken, bereiden belastingrapportage voor en beoordelen financiële bedrijfsinformatie. Met behulp van hun wiskundige kennis registreren ze zakelijke transacties en informeren ze het managementteam over de financiële prestaties van het bedrijf. Hiervoor kan extra software voor uw thuiscomputer nodig zijn.

Andere klussen die u vanuit huis kunt doen

Hier zijn nog 20 ideeën voor bijbanen vanuit huis. Sommigen hebben misschien training of ervaring nodig. Anderen kunnen eisen dat u het werk op hun locatie of op andere locaties doet.

 • Kunsten en ambachten ontwerper/producent
 • Audio- of videotranscriber
 • Bezorger
 • schoonmaakster
 • huisoppas
 • Taal leraar
 • Muziek leraar
 • Mystery shopper
 • Notaris
 • Online cursus docent
 • Online klantenservice medewerker
 • Persoonlijke chef-kok
 • Persoonlijke shopper
 • Dierenoppas of rollator
 • Fotograaf
 • Proeflezer/editor
 • Meerijdende chauffeur
 • Social media manager
 • Vertaler
 • Website- of applicatietester

About author

Iwan Sonnenberg

Bijbaantjes die u vanuit huis kunt doen, stellen u vaak in staat om extra inkomen te verdienen, externe interesses na te streven en uw werk en privéleven efficiënter te balanceren. Hier leggen we de voordelen uit van bijbanen vanuit huis en bieden we je 30 bijbanen om uit te proberen.


Scroll to Top