Blog

Als je een passie hebt voor schrijven, ben je misschien geïnteresseerd in het vinden van een carrière als schrijver of in een baan waarvoor je veel moet schrijven. Je kunt schrijfopdrachten vinden op verschillende gebieden, zoals marketing, communicatie en gezondheidszorg. U kunt ook een schriftelijke carrière beginnen op basis van uw eigen interesses en hobby's. In dit artikel delen we een lijst met 30 goedbetaalde banen waarbij schrijven nodig is om je te helpen bij je zoektocht naar een baan.

30 schriftelijke carrières die goed betalen

Schrijfopdrachten kunnen variëren van freelance tot fulltime en bestrijken een breed spectrum aan schrijftypes, dus er is waarschijnlijk een goede carrière bij het schrijven beschikbaar voor jou. Het is ook mogelijk om een ​​financieel succesvolle carrière te hebben waarbij schrijven betrokken is. Hier zijn enkele goedbetaalde schriftelijke banen om u te helpen de juiste baan voor u te vinden:

1. Persoonlijke assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,32 per uur

Primaire taken: persoonlijke assistenten helpen professionals door taken voor hen te beheren. Hun werk omvat soms het ontwikkelen van schriftelijke communicatie namens hun werkgever, zoals e-mails, presentaties en persberichten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een persoonlijke assistent

2. Transcriptionist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,32 per uur

Primaire taken: transcriptionisten produceren getypte documenten die verbale spraak nauwkeurig weergeven. Ze zijn meestal gespecialiseerd in bepaalde gebieden, zoals medische transcriptionists of televisietranscripties, en ze werken soms op freelancebasis.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een medische transcribent

3. Journalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.483 per jaar

Hoofdtaken: Journalisten onderzoeken en rapporteren nieuwsberichten voor print, televisie en online nieuwsbronnen. Ze kunnen werken voor een nieuwsorganisatie, zoals een krant of tv-station, of werken op freelancebasis.

Gerelateerd: Leer meer over journalist zijn

4. Kopieer editor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.878 per jaar

Primaire taken: Kopieerredacteuren beoordelen geschreven materiaal, zoals websiteteksten en nieuwsverhalen, om hun technische en inhoudelijke nauwkeurigheid vóór publicatie te waarborgen. Ze kunnen werken in de staf van een publicatie of zelfstandig als freelancer.

5. Leraar Engels

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,14 per uur

Primaire taken: Engelse docenten plannen instructie, geven Engelse lessen en reageren op het werk van studenten. Ze werken meestal op het niveau van de middelbare of middelbare school op openbare of particuliere scholen. Sommige leraren Engels kiezen ervoor om ook in andere landen les te geven.

Gerelateerd: Leer meer over leraar zijn

6. Grant-schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.109 per jaar

Primaire taken: Subsidieschrijvers ontwikkelen voorstellen, aanvraagmaterialen en vervolgdocumenten voor zakelijke en organisatiesubsidies. Ze werken vaak voor non-profitorganisaties.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Grant-schrijver

7. Auteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.475 per jaar

Voornaamste taken: Auteurs schrijven teksten zoals romans, non-fictieboeken en essays. Ze doen onderzoek, interviewen experts, dienen schetsen in voor beoordeling en maken herzieningen op basis van de opmerkingen van de uitgever of redacteur.

8. Nieuwsproducent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.320 per jaar

Primaire taken: Nieuwsproducenten organiseren en beheren de verschillende elementen van een tv-journaal. Ze delegeren vaak taken aan nieuwsverslaggevers en ankers om elke nieuwsshow te creëren.

9. Beheer van sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.724 per jaar

Primaire taken: Social media managers behandelen de social media accounts en interacties voor een bedrijf of organisatie. Ze ontwikkelen sociale-mediastrategieën, gaan in contact met consumenten op relevante platforms en analyseren sociale-mediabetrokkenheidsgegevens om hun strategische beslissingen te sturen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Social Media Manager

10. Marketingassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.210 per jaar

Primaire taken: Een marketingassistent helpt bij het schrijven en voorbereiden van marketingmateriaal, zoals website en gedrukte tekst, evenals visueel marketingmateriaal. Ze werken vaak voor individuele bedrijven en marketingbureaus die met verschillende klanten werken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een marketingassistent

11. Freelance schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.825 per jaar

Primaire taken: Freelance schrijvers ontwikkelen, pitchen en schrijven materialen voor publicaties zoals websites, tijdschriften en kranten. Het zijn meestal onafhankelijke contractanten die naar behoefte werken.

12. Proeflezer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 22,64 per uur

Primaire taken: Proeflezers beoordelen het geschreven materiaal zorgvuldig om fouten in grammatica, gebruik en mechanica te identificeren. Ze repareren soms zelf fouten en ze sturen ook materiaal terug naar de oorspronkelijke schrijver voor bewerking.

13. Paralegal

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.444 per jaar

Primaire taken: Paralegals ondersteunen de activiteiten van een advocatenkantoor door onderzoek te doen en juridische instructies te schrijven. Ze organiseren en beheren vaak ook grote hoeveelheden juridische informatie.

Gerelateerd: Meer informatie over paralegal zijn

14. Webcontentspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52.867 per jaar

Primaire taken: Webcontentspecialisten ontwikkelen geschreven materiaal voor de websites van organisaties. Ze richten zich vaak op marketinggerelateerde inhoud.

15. Producent van inhoud

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56,198 per jaar

Primaire taken: Producenten van inhoud ontwikkelen een breed scala aan materialen voor digitale platforms, waaronder geschreven materiaal, video's, audio-opnamen en blogs. Ze werken voor bedrijven, externe bedrijven en zelfstandig als freelancer.

16. Uitvoerend assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.893 per jaar

Primaire taken: een uitvoerend assistent helpt beheerders op hoog niveau met hun dagelijkse taken. Hun werk omvat vaak het schrijven van communicatie op basis van instructies van de leidinggevende die ze assisteren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een uitvoerend assistent

17. Technisch schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.441 per jaar

Primaire taken: Technische schrijvers ontwikkelen materialen zoals pamfletten, brochures en instructiehandleidingen om technische processen op een gemakkelijk te begrijpen manier uit te leggen. Ze werken vaak voor bedrijven of organisaties of als freelancer.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een technisch schrijver

18. Hoofdredacteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.887 per jaar

Hoofdtaken: Hoofdredacteuren leiden de schrijfactiviteiten van publicaties zoals tijdschriften en tijdschriften. Ze overzien de workflow, van brainstormen tot schrijven en publiceren, en sturen vaak een redactieteam aan.

19. Ontwerper van videogames

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.066 per jaar

Primaire taken: Ontwerpers van videogames creëren de ervaring van digitale games die consumenten gebruiken op consoles, computers en mobiele apparaten. Hun taak kan zijn het creëren van de verhaallijn van de games die ze ontwikkelen.

20. Professor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 4.388 per maand

Primaire taken: Professoren plannen instructies, geven lessen, geven feedback aan studenten en voeren andere taken uit, zoals commissiewerk op hogescholen en universiteiten. Ze kunnen werken op tenure track basis of als tijdelijke parttime assistent.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een adjunct-professor

21. Uitgever

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58,602 per jaar

Hoofdtaken: Uitgevers beheren de bedrijfsvoering van geschreven producten, zoals tijdschriften en boeken. Ze leiden vaak teams van medewerkers in verkoop, marketing en redactionele productie.

22. Inhoudsbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $60,848 per jaar

Primaire taken: Contentmanagers houden toezicht op de ontwikkeling van de inhoud van een website. Ze leiden meestal een team van schrijvers, redacteuren en projectleiders om hun productiedoelen te bereiken en te voldoen aan de betrokkenheidscriteria.

23. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $62,092 per jaar

Primaire taken: Copywriters genereren inhoud voor marketingmateriaal zoals websites, catalogi en andere gedrukte en webpublicaties. Ze onderzoeken onderwerpen, beoordelen de toon- en stijlrichtlijnen van het bedrijf en schrijven teksten die overeenkomen met de specificaties.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een copywriter

24. Directeur public relations

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.966 per jaar

Primaire taken: directeuren van public relations beheren de relatie tussen bedrijven en hun klanten. Ze houden toezicht op inkomende en uitgaande communicatie om ervoor te zorgen dat het bedrijf of de organisatie een positieve indruk maakt bij het publiek.

25. Contentmarketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $67.821 per jaar

Primaire taken: Contentmarketingmanagers ontwikkelen een marketingstrategie met behulp van webcontent, zoals blogs en artikelen, en leiden teams van schrijvers en artiesten om die plannen te implementeren. Ze kunnen samenwerken met bedrijven om specifieke verkoop- of marketingdoelen te bereiken, zoals het verhogen van de zoekresultaten.

26. Instructieontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.259 per jaar

Primaire taken: Instructieontwerpers ontwikkelen leersystemen voor studenten. Ze schrijven curriculum, beoordelingen en activiteiten voor scholen en onderwijsorganisaties.

27. Communicatiemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.382 per jaar

Primaire taken: Communicatiemanagers organiseren de communicatiestrategie voor een bedrijf of organisatie en leiden teams van schrijvers, ontwerpers en andere creatievelingen. Ze kunnen zich richten op interne communicatie, externe communicatie of beide.

28. Inhoudsstrateeg

Nationaal gemiddeld salaris: $77.610 per jaar

Primaire taken: Contentstrategen ontwikkelen strategische initiatieven voor de marketingelementen van bedrijven. Ze delegeren vaak aan teams van contentontwikkelaars en analyseren gegevens om de betrokkenheid te meten.

29. Historicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.655 per jaar

Primaire taken: Historici bestuderen en beheren materialen uit het verleden. Verantwoordelijkheden kunnen het lezen en interpreteren van historische teksten omvatten, het beoordelen van artefacten, het interviewen van experts en het maken van artikelen en rapporten van hun bevindingen. Ze werken voor instellingen als universiteiten, musea en bibliotheken.

30. psycholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 104.913 per jaar

Primaire taken: Psychologen bestuderen menselijk gedrag en denkprocessen. Ze gebruiken hun vaardigheden vaak om patiënten te evalueren, therapeutische behandelingen te geven en academisch psychologisch onderzoek uit te voeren.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een psycholoog


About author

Madelien Hankotte

Als je een passie hebt voor schrijven, ben je misschien geïnteresseerd in het vinden van een carrière als schrijver of in een baan waarvoor je veel moet schrijven. Je kunt schrijfopdrachten vinden op verschillende gebieden, zoals marketing, communicatie en gezondheidszorg. U kunt ook een schriftelijke carrière beginnen op basis van uw eigen interesses en hobby's. In dit artikel delen we een lijst met 30 goedbetaalde banen waarbij schrijven nodig is om je te helpen bij je zoektocht naar een baan.


Scroll to Top