Blog

Een rol als administratief medewerker bereidt je voor op verschillende andere carrières in verschillende industrieën over het hele personeelsbestand. Als u uw carrièremogelijkheden in dit opzicht kent, kunt u een meer strategische beslissing voor uw toekomst nemen. In dit artikel definiëren we de rol van een administratief medewerker, noemen we 30 banen die je moet nastreven na het verwerven van vaardigheden als administratief medewerker en geven we je een lijst met tips om je te helpen bij je loopbaanontwikkeling.

Wat is een administratief medewerker?

Een administratief medewerker is een persoon die administratieve ondersteuning biedt aan het managementteam van een bedrijf en zorgt voor een efficiënte werking van een bedrijf. Ze voeren een verscheidenheid aan administratieve en administratieve taken uit die helpen hun overdraagbare vaardigheden te ontwikkelen. Enkele van hun taken zijn het beantwoorden van telefoongesprekken, het plannen van vergaderingen en afspraken, het begroeten van gasten en het verzenden en ontvangen van correspondentie.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een administratief medewerker

Loopbaantrajecten voor administratief medewerkers

Een functie van administratief medewerker biedt veel toekomstige kansen waarmee u uw overdraagbare vaardigheden kunt gebruiken. Van personeelszaken tot boekhouding, je vindt zeker een carrièrepad dat bij je past. Hier zijn 12 carrières om na te streven na het verwerven van vaardigheden als administratief medewerker:

1. Assistent-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 27.662 per jaar

Primaire taken: Assistent-managers zorgen ervoor dat een bedrijf of winkel soepel draait. Ze houden toezicht op werknemers, helpen de winst te optimaliseren door kosten te minimaliseren, leiden en motiveren medewerkers en helpen de manager bij de planning en implementatie van een bepaalde strategie.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een assistent-manager

2. Kantoorbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.692 per jaar

Primaire taken: Kantoorbeheerders houden toezicht op het administratief personeel van een kantoor. Ze zorgen voor naleving van het bedrijfsbeleid, coördineren kantooractiviteiten en houden de voorraad van een kantoor bij.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een kantoorbeheerder

3. Personeelscoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.955 per jaar

Primaire taken: Personeelscoördinatoren helpen de personeelsafdeling van een bedrijf met verschillende taken. Ze beantwoorden vragen van medewerkers, werken personeelsdossiers bij en helpen bij de wervings- en sollicitatieprocessen.

4. Uitvoerend secretaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.620 per jaar

Primaire taken: Executive secretaresses bieden administratieve en administratieve ondersteuning aan de hoge leidinggevenden van een bedrijf. Ze beheren hun reizen en planning, waarschuwen hen voor nieuwe vergaderingen en bereiden correspondentie voor.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een uitvoerend secretaris

5. Boekhoudkundig klerk

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.298 per jaar

Primaire taken: Boekhoudkundigen verzamelen en sorteren zowel facturen als cheques. Ze stellen rapporten op, stemmen bankafschriften op elkaar af en gebruiken boekhoudsoftwareprogramma's om een ​​verscheidenheid aan zakelijke transacties te verwerken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een boekhoudkundige klerk

6. Marketingcoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.878 per jaar

Primaire taken: Marketingcoördinatoren blijven op de hoogte van trends in de branche, de markt en de concurrenten van een bedrijf. Ze voeren ook marketing- en reclamecampagnes uit, volgen verkoopgegevens op en stellen rapporten op.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een marketingcoördinator

7. Verkoopmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.415 per jaar

Primaire taken: Werken in een winkel, een verkoopmedewerker begroet klanten bij aankomst, bedient een kassa en leidt potentiële klanten naar koopwaar. Ze beantwoorden ook vragen van klanten, helpen de verkoopdoelstellingen van de afdeling te bereiken en bieden een superieure verkoopservice.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopmedewerker

8. Operationeel coördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46,176 per jaar

Primaire taken: Operations coördinatoren zorgen voor een vlotte werking van een bedrijf. Ze helpen bij de toewijzing van personeel, helpen bij de opleiding van werknemers, beheren budgetten en organiseren bedrijfsevenementen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een operationele coördinator

9. Medewerker klantenservice

Nationaal gemiddeld salaris: $46.984 per jaar

Primaire taken: Klantenservicemedewerkers beantwoorden telefoontjes van klanten en beantwoorden hun vragen over de producten of diensten van een bedrijf. Ze lossen klachten van klanten op, annuleren of upgraden accounts en helpen hen met terugbetalingen, ruilen en retourneren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een klantenservicemedewerker

10. Paralegal

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.567 per jaar

Primaire taken: Paralegals helpen advocaten bij het aanbieden van hun juridische diensten. Ze voeren klantinterviews, helpen advocaten bij de voorbereiding van hoorzittingen, processen en verklaringen en helpen bij pleidooien en moties.

Gerelateerd: Meer informatie over paralegal zijn

11. Kantoormanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.230 per jaar

Primaire taken: Officemanagers organiseren de administratieve activiteiten van een kantoor en zorgen ervoor dat een kantoor soepel verloopt. Officemanagers bestellen kantoorartikelen, organiseren vergaderingen, organiseren bedrijfsevenementen en begeleiden de werkzaamheden van het administratief personeel.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Office Manager

12. Projectmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.149 per jaar

Primaire taken: Projectmanagers leiden een project en de planningssessies. Ze beheren de voortgang van een project, zorgen ervoor dat een project zijn deadlines haalt, ondertekenen contracten en coördineren het personeel.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een projectmanager

Meer loopbaantrajecten voor administratief medewerkers

Hier zijn meer banen die u kunt gebruiken om uw carrière vooruit te helpen vanuit een functie als administratief medewerker:

 • Factureringsspecialist
 • Manager administratieve diensten
 • Medische assistent
 • Beheerder
 • Medische factureringscoder
 • Verkoop vertegenwoordiger
 • Operationeel manager
 • Projectleider
 • Assistent Accountant
 • Marketing en verkoop assistent
 • Personeelsmanager
 • Administratief supervisor
 • Persoonlijke assistent
 • Uitvoerend assistent
 • Boekhouder
 • Administratief specialist
 • Onderzoeksassistent
 • Assistent officemanager

Tips

Gebruik bij het overwegen van uw volgende carrièrestap de volgende tips om u te helpen bij uw loopbaanontwikkeling als administratief medewerker:

Ken je volgende stap

Werken als administratief medewerker stelt je bloot aan veel verschillende gebieden van het bedrijfsleven. Maak kennis met de taken die u het leukst vindt en de relevante vaardigheden die u moet ontwikkelen. Als je bijvoorbeeld het klantcontact leuk vindt dat je hebt ervaren in een functie als administratief medewerker, kun je overwegen om een ​​klantenservice- of verkoopfunctie te vervullen. Aan de andere kant, als je het leuk vindt om met cijfers te werken, geniet je misschien van een accountantsberoep.

Ontwikkel je vaardigheden

Als je eenmaal weet wat je volgende carrièrestap is, werk dan aan het verbeteren van je vaardigheden. Onderzoek functiebeschrijvingen voor de functies die u interessant vindt en concentreer u op het ontwikkelen van de vereiste vaardigheden. Overweeg om je vaardigheden op deze gebieden te ontwikkelen door middel van lessen of online tutorials. U kunt ook uw huidige manager vragen om meer verantwoordelijkheid op deze gebieden.

Benadruk je overdraagbare vaardigheden

Wanneer je een cv of sollicitatiebrief schrijft voor je volgende functie, benadruk dan al je overdraagbare vaardigheden op een manier die je vermogen om de baan waarvoor je solliciteert te benadrukken. Als u bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in een rol als klantondersteuning, hebt u zowel probleemoplossende vaardigheden als empathie nodig. Bepaal wat je hebt gedaan in je huidige rol als administratief medewerker waar je deze vaardigheden hebt aangetoond. Beschrijf vervolgens alle ervaringen waarbij u deze vaardigheden met succes in uw huidige of eerdere functies hebt gebruikt. Als u dit doet, kunnen wervingsmanagers u helpen te zien als een sterke kandidaat voor de functie waarvoor ze zoeken.

Gerelateerd: 8 onmisbare vaardigheden voor administratieve assistenten

Praat met een professionele recruiter

Overweeg om samen te werken met een professionele recruiter om je vooruit te helpen in je carrière. Zelfs als u de carrière kent die u wilt nastreven nadat u administratief medewerker bent geweest, kunnen zij u nuttige begeleiding bieden, uw vaardigheden beoordelen en bepalen hoe u hiaten in uw kwalificaties voor bepaalde functies kunt opvullen. Professionele recruiters kunnen u ook in contact brengen met functies die voldoen aan uw carrièredoelen en kwalificaties.


About author

Adje Stenferink

Een rol als administratief medewerker bereidt je voor op verschillende andere carrières in verschillende industrieën over het hele personeelsbestand. Als u uw carrièremogelijkheden in dit opzicht kent, kunt u een meer strategische beslissing voor uw toekomst nemen. In dit artikel definiëren we de rol van een administratief medewerker, noemen we 30 banen die je moet nastreven na het verwerven van vaardigheden als administratief medewerker en geven we je een lijst met tips om je te helpen bij je loopbaanontwikkeling.


Scroll to Top