Blog

Of u nu net begint aan het arbeidsproces of op zoek bent naar een verandering van tempo, er is een verscheidenheid aan vacatures die mensen de vrijheid geven om creatief te zijn, te reizen, te sporten of samen te werken met anderen op het werk. Deze unieke banen kunnen professionals helpen een manier te vinden om hun passie te sturen. Door de tijd te nemen om vacatures binnen uw vakgebied of hobby's te onderzoeken, kunt u een baan vinden die bij u past, en vooral uniek is. In dit artikel definiëren we unieke banen en bespreken we 30 voorbeelden die u kunt overwegen.

Gerelateerd: 12 van de leukste banen ter wereld

Wat zijn unieke banen?

Unieke banen zijn typisch banen die speciale vaardigheden vereisen, vreemde of ongebruikelijke verantwoordelijkheden bevatten of een andere werkomgeving hebben in vergelijking met de gemiddelde kantoorbaan. Unieke banen zijn te vinden in verschillende branches en bieden een alternatief voor professionals die willen afwijken van de norm.

Gerelateerd: Succesvol zijn: de ultieme gids

30 unieke banen

Hier zijn 30 voorbeelden van unieke banen die zich uitstrekken over verschillende sectoren, evenals hun salarisverwachtingen en typische functieverantwoordelijkheden:

1. Modeshowmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,62 per jaar

Primaire taken: Een modeshowmanager werkt samen met modellen, modeontwerpers en personeel van evenementenlocaties om modeshows voor het publiek te plannen en op te zetten. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn om ervoor te zorgen dat alles goed gaat tijdens de show, zoals muziekwachtrijen, zitplaatsen en drankjes.

2. Skileraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,62 per uur

Primaire taken: Een skileraar werkt meestal in een skiresort en helpt gasten ofwel basiskennis over skiën op te doen of de vaardigheden die ze al hebben te verbeteren. Skileraren moeten een passie voor de sport hebben, liefde voor lesgeven en geduld hebben om hun leerlingen aan te moedigen.

3. Bloemenontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,96 per uur

Primaire taken: Floral designers kunnen werken voor bloemisten of in samenwerking met event- en weddingplanners om prachtige kleurenschema's en texturen te creëren met behulp van snijbloemen. Bloemenontwerpers moeten een creatieve voorsprong, goede klantenservicevaardigheden en een basiskennis van de tuinbouw hebben om de bloemen te selecteren die gedurende lange tijd bewaard blijven.

4. Technicus viskwekerij

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,27 per uur

Primaire taken: Technici van viskwekerijen zijn verantwoordelijk voor het toezicht op het kweekproces voor een of meer vissoorten. Ze doen dit in faciliteiten die viskwekerijen worden genoemd. In sommige situaties houden technici van viskwekerijen toezicht op het voeder- en reproductieproces van vis om te verkopen aan grote vismarkten of restaurants. Ze kunnen echter ook werken in een faciliteit waar de gekweekte vissen worden vrijgelaten zodra ze volwassen zijn. Dit is handig wanneer de populatie van een soort aanzienlijk daalt.

5. Dierenverzorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,32 per uur

Primaire taken: Een dierenverzorger werkt in dierentuinen of natuurreservaten. Zij houden toezicht op de verzorging van een grote verscheidenheid aan diersoorten. Ze delegeren doorgaans taken aan hun werknemers, zoals het voeren van de dieren en het verzorgen van verwondingen of ziektes. Ze kunnen ook betrokken zijn bij de promotie van de dierentuin en gasteducatieprogramma's.

Gerelateerd: Meer informatie over hoe je een dierenverzorger bent

6. Hondentrainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,39 per jaar

Primaire taken: Hondentrainers kunnen werken als onderdeel van een gespecialiseerd bedrijf / service of alleen. Ze zijn verantwoordelijk voor het gebruik van hun kennis van honden en trainingspraktijken om eigenaren te helpen het vermogen van hun huisdier te verbeteren om te luisteren en basisinstructies op te volgen, zoals zitten, blijven, blaffen of stil zijn. Hun algemene doel is om de eigenaren te helpen een gevoel van controle en vertrouwen te krijgen over honden of puppy's.

7. HIV-testadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,76 per uur

Primaire taken: Een hiv-testadviseur werkt samen met een zorginstelling om patiënten die positief op hiv hebben getest te helpen de eerste schok het hoofd te bieden en een plan voor herstel te ontwikkelen. Ze zijn er ook verantwoordelijk voor om ervoor te zorgen dat de patiënt zich gesteund en optimistisch voelt over zijn leefgewoonten in de toekomst.

8. Graanlift operator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,83 per uur

Primaire taken: graanliftoperators werken in graanliftfaciliteiten, dit zijn grote silostructuren om graan op te slaan. Ze kopen graan van boeren voordat ze het gewicht en de kwaliteit van het graan beoordelen. Hieruit bepalen ze een marktprijs en verkopen ze pakketjes aan supermarkten, voedselproducenten en restaurants.

9. Stewardess

Nationaal gemiddeld salaris: $ 2.609 per maand

Primaire taken: Stewardessen werken voor luchtvaartmaatschappijen. Ze serveren eten en drinken tijdens vluchten en zorgen ervoor dat de passagiers zich comfortabel voelen. Deze baan biedt unieke reismogelijkheden zowel nationaal als internationaal.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een stewardess

10. Tuincentrummanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,23 per uur

Primaire taken: Een tuincentrummanager is verantwoordelijk voor het toezicht houden op het personeel van het tuincentrum, het controleren van de plantenvoorraad en het volgen van markttrends om planten en tuinapparatuur te bestellen die klanten zullen kopen. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het starten van zaden en het verzorgen van transplantaties.

11. Animator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,21 per uur

Primaire taken: een animator gebruikt zijn kennis van creatieve softwareprogramma's om visuele afbeeldingen te ontwerpen die doorgaans worden gebruikt in animatiefilms of videogames. Ze moeten mogelijk ook hun ontwerpen op papier kunnen schetsen voordat ze deze naar een digitaal formaat kunnen overbrengen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een animator

12. Geuradviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31,773 per jaar

Primaire taken: Geurconsulenten helpen makers van parfums en eau de cologne bij het bepalen van de beste geurnoten als aanvulling op hun testgeuren. Ze kunnen ook helpen bij het selecteren van een etiket en flesontwerp dat het merk van een bedrijf weerspiegelt.

13. Karakterartiest

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,84 per uur

Primaire taken: Een personage-artiest werkt voor bedrijven die feesten organiseren, evenementenlocaties en pretparken en speelt bekende personages uit kinderfilms en tv-shows. Karakterartiesten moeten uitzonderlijke verbeterde vaardigheden hebben en in staat zijn om hun karakter te behouden.

14. Plaats delict technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,69 per uur

Primaire taken: Technici op de plaats van de misdaad werken samen met onderzoekers om bewijsmateriaal te verzamelen, foto's te maken en aantekeningen te maken over de huidige omgeving. Hun bevindingen worden gebruikt om misdaden op te lossen en voor de rechter te brengen.

15. Ambachtsman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,75 per uur

Primaire taken: Ambachtslieden kunnen vele vormen aannemen, zoals ijzersmeden, timmerlieden, ambachtslieden, sieradenmakers, aardewerkmakers, textielambachtslieden en nog veel meer. Ambachtslieden verlenen doorgaans diensten in hun omgeving, maar ze kunnen ook deelnemen aan reizende festivals en beurzen of hun creaties online verkopen.

16. 3D architecturale visualizer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,82 per uur

Primaire taken: Een 3D-architecturale visualizer werkt als onderdeel van een architectonisch of constructieteam om blauwdrukken om te zetten in 3D-afbeeldingen van een voltooide structuur. Ze kunnen dit doen door middel van computersoftwareprogramma's en computergegenereerde beelden.

17. Kapitein

Nationaal gemiddeld salaris: $ 20,46 per uur

Primaire taken: Een bootkapitein kan voor verschillende vestigingen werken en verschillende boten besturen, zolang ze de training hebben. Voorbeelden zijn vrachtschepen, partyboten, cruiseschepen, privéjachten en veerboten. Zij houden toezicht op het personeel en regelen de snelheid/richting van de boot in overeenstemming met de weersomstandigheden en andere factoren.

18. Boomklimmer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,53 per uur

Primaire taken: Een boomklimmer is verantwoordelijk voor het op en neer klimmen in bomen van verschillende hoogtes om onderhoud uit te voeren, zoals trimmen en vormgeven of het toedienen van ongediertebestrijdingsmethoden om de gezondheid van de boom te behouden. Ze kunnen werken voor landschapsarchitecten of tuinteams op openbare gronden of particuliere landgoederen.

19. Reisadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.421 per jaar

Primaire taken: Een reisadviseur werkt samen met klanten om een ​​uniek reisschema te ontwikkelen. Ze kunnen hen helpen bij het vinden van betaalbare vluchten, hotels en activiteiten die binnen hun budget passen.

20. Duiker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.702 per jaar

Primaire taken: Professionele duikers kunnen helpen bij zoek- en reddingsmissies, ecologische omstandigheden onderzoeken of constructies onder water repareren.

21. Persoonlijke shopper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.803 per jaar

Primaire taken: Personal shoppers kunnen werken voor particulieren of als onderdeel van een grote winkel om artikelen te kopen voor drukke professionals of mensen met een handicap.

22. Vertaler

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.940 per jaar

Primaire taken: Vertalers gebruiken hun kennis van een of meer extra talen om diegenen te helpen die de moedertaal van een land niet spreken.

23. Trouwplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.500 per jaar

Primaire taken: Weddingplanners zijn verantwoordelijk voor het ontmoeten van klanten om huwelijksbehoeften zoals decor, budget en aanvullende ideeën zoals catering en entertainment te bespreken. Ze helpen ook het hele proces te overzien, van planning tot opbouw en opruiming.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een weddingplanner

24. Biermanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52.258 per jaar

Primaire taken: Een biermanager werkt bij een distilleerderij. Zij houden toezicht op de verkoop van bier aan restaurants en winkels. Ze zijn ook verantwoordelijk voor de marketing van het bedrijf en het bevorderen van goede zakelijke relaties.

25. Windturbine technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.416 per jaar

Primaire taken: Van technici van windturbines wordt verwacht dat ze op grote hoogte werken, vaak opgehangen aan harnassen om windturbines die voor alternatieve energie worden gebruikt te installeren, onderhouden of repareren.

26. Interieurontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 61.749 per jaar

Primaire taken: een interieurontwerper helpt huizen en bedrijven te versieren om de huiseigenaar / het bedrijf te weerspiegelen. Ze hebben doorgaans oog voor kleur en uitstekende klantenservicevaardigheden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een interieurontwerper

27. Tandkeramist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 64.274 per jaar

Primaire taken: Een tandkeramist is verantwoordelijk voor het maken van prothesevormen en implantaten voor tandartsen en hun patiënten.

28. Natuurbioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 73.040 per jaar

Primaire taken: natuurbiologen werken in laboratoria en in de natuur om diersoorten en ecosystemen te bestuderen.

29. Vlieginstructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35,85 per uur

Primaire taken: Een vlieginstructeur gebruikt zijn eerdere ervaring met het vliegen met vliegtuigen om toekomstige piloten te helpen leren vliegen met verschillende vliegtuigen.

30. Reisverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 1.673 per week

Primaire taken: Reisverpleegkundigen verplaatsen tussen ziekenhuizen, zowel op nationaal als internationaal niveau, en bieden assistentie aan operaties met weinig personeel.


About author

Anneloes Hobbes

Of u nu net begint aan het arbeidsproces of op zoek bent naar een verandering van tempo, er is een verscheidenheid aan vacatures die mensen de vrijheid geven om creatief te zijn, te reizen, te sporten of samen te werken met anderen op het werk. Deze unieke banen kunnen professionals helpen een manier te vinden om hun passie te sturen. Door de tijd te nemen om vacatures binnen uw vakgebied of hobby's te onderzoeken, kunt u een baan vinden die bij u past, en vooral uniek is. In dit artikel definiëren we unieke banen en bespreken we 30 voorbeelden die u kunt overwegen.


Scroll to Top