Blog

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe baan terwijl je je opleiding voortzet of op zoek bent naar werkterreinen, je hebt waarschijnlijk een idee van wat je graag doet en hebt nagedacht over je toekomst. Als u weet welke carrièremogelijkheden u als 20-jarige ter beschikking staan, kunt u een carrière kiezen die goed betaalt en arbeidsvreugde biedt. In dit artikel delen we 30 beroepen die beschikbaar zijn voor 20-jarigen van alle ervarings- en opleidingsniveaus.

Beste banen voor 20-jarigen

Of je nu hoger onderwijs of een beroepsopleiding hebt gevolgd of direct na de middelbare school bent gaan werken, er zijn veel mogelijkheden die je een veelbelovende start op een carrièrepad kunnen geven. Hier zijn enkele van de beste banen voor 20-jarigen:

Banen op instapniveau waarvoor geen diploma vereist is

Hier zijn 10 banen waarvoor geen diploma vereist is.

1. Onderwijsassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.939 per jaar

Primaire taken: Onderwijsassistenten helpen bij het voorbereiden van lesmateriaal, het maken van lesplannen en het bewaken van het klasgedrag van studenten. Assistenten kunnen ook klaswerk beoordelen en groepsprojecten en -opdrachten leiden. Voor de meeste functies is een GED- of middelbare schooldiploma vereist.

Gerelateerd: Hoe word je een onderwijsassistent

2. Kinderopvang

Nationaal gemiddeld salaris: $ 27.496 per jaar

Primaire taken: Een kinderopvangaanbieder bereidt maaltijden, kalmeert kinderen, speelt spelletjes en zorgt voor een veilige omgeving voor degenen die onder hun hoede zijn. De meeste kinderdagverblijven hebben een EHBO-/reanimatietraining of een certificering voor veiligheid in de kinderopvang nodig.

3. Verzorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29.298 per jaar

Primaire taken: verzorgers bereiden voedsel voor, helpen bij het schoonmaken van het huis, helpen bij het aankleden en groeperen van hun volwassen patiënten en helpen hen met andere basisbehoeften, waaronder vervoer. Sommige werkgevers hebben mogelijk een EHBO / CPR-certificering nodig.

4. Dierenartsassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.357 per jaar

Primaire taken: Veterinair assistenten voeren een breed scala aan taken uit, waaronder het schoonmaken van het gebit, het in- en uitchecken van dieren, het bereiden van medicijnen en het assisteren van dierenartsen bij onderzoeken en operaties. Afhankelijk van de werkgever en de reikwijdte van de verantwoordelijkheid, is er geen formele training vereist, hoewel velen de voorkeur geven aan enige ervaring of certificering in veterinaire assistentie of technische programma's.

Gerelateerd: Hoe word je dierenartsassistent

5. Bandentechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.388 per jaar

Primaire taken: Bandentechnici installeren en roteren banden, informeren klanten over de banden die ze nodig hebben en het belang van goed onderhoud en het bijvullen van vloeistoffen.

6. Teller

Nationaal gemiddeld salaris: $32.272 per jaar

Primaire taken: Bankmedewerkers bieden klantenservice, verwerken transacties en bankoverschrijvingen, helpen met kluisjes en maken nieuwe rekeningen aan. Sommige bedrijven hebben mogelijk een GED- of middelbare schooldiploma nodig.

7. Huishoudster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34,138 per jaar

Primaire taken: Huishoudsters voeren typische schoonmaaktaken uit, zoals stofzuigen, vegen, afstoffen en dweilen. Huishoudsters kunnen zelfstandig werken of in hotels, appartementsgebouwen en kantoren.

8. Barman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.101 per jaar

Primaire taken: Barmannen mixen drankjes en serveren items aan de bar. Sommige werkgevers hebben barmannen nodig om hapjes te bereiden en te serveren. Sommige staten vereisen dat werknemers 21 jaar oud zijn en naar een bartendingschool gaan.

Gerelateerd: Hoe word je een barman

9. Stewardess

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.057 per jaar

Primaire taken: Stewardessen maken hutten schoon en bereiden ze voor op vluchten, stockeren drank- en snackkarren, voeren veiligheidscontroles uit en helpen passagiers met hun behoeften. Voor deze functie is een bekwaamheidsbewijs van de Federal Aviation Association vereist.

Gerelateerd: Hoe word je stewardess

10. Administratief medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.205 per jaar

Primaire taken: Administratief medewerkers verwerken papierwerk, beantwoorden telefoontjes, bieden kantoorassistentie, begroeten klanten, maken afspraken, regelen vergaderingen en bedienen computers. Veel werkgevers geven de voorkeur aan een GED- of middelbare schooldiploma en enige computer- en kantoorervaring.

Banen waarvoor een associate degree vereist is

Hier zijn 10 banen waarvoor een associate degree vereist is.

1. Crediteurenadministratie

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.849 per jaar

Primaire taken: Crediteurenadministratie beheert de uitgaven van een bedrijf, zoals salarisadministratie, leverancierskosten, algemene vergoedingen en operationele kosten. Ze kunnen ook enkele debiteuren afhandelen, algemene boekhoudtaken uitvoeren en rapporten en kostenanalyses uitvoeren.

2. Peuterleraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.893 per jaar

Primaire taken: Voorschoolse leerkrachten leiden jonge kinderen op over verkenning, zintuiglijke activiteiten, vorm- en geluidsherkenning en helpen hen cijfers en het alfabet te leren. Ze kunnen ook maaltijden bereiden, tijd voorzien voor dutjes en kunst- en muzieksessies geven.

Gerelateerd: Hoe word je een kleuterjuf

3. Juridisch medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.470 per jaar

Primaire taken: Juridische assistenten bereiden gerechtelijke documenten voor, volgen en ordenen dossiers, verstrekken notulen, beheren de agenda van een advocaat, communiceren met klanten en verspreiden bewijsstukken. Ze kunnen ook brieven aan rechters typen, opgenomen notities en correspondentie transcriberen en de facturering afhandelen.

Gerelateerd: Hoe word je een juridisch medewerker

4. Personeelsassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.510 per jaar

Primaire taken: Human resources-assistenten helpen bij sollicitatiegesprekken, indienen van vacatures, werving, bijwerken en onderhouden van een werknemersdatabase en bestandsbeheer.

5. IT-ondersteuningsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.084 per jaar

Primaire taken: IT-ondersteuningstechnici bieden computer- en netwerkreparatie en probleemoplossing, trainen nieuwe gebruikers, upgraden en installeren software en stellen nieuwe apparaten in. Naast het diploma vereisen de meeste werkgevers certificering van netwerk- of andere IT-professionele programma's.

6. Marketingassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $46.144 per jaar

Primaire taken: Marketingassistenten produceren advertenties, promoten producten en diensten op sociale media en maken flyers of andere marketingdisplays. Sommige assistenten kunnen presentaties geven, marketingplannen maken en algemene kantoortaken uitvoeren.

7. Elektrisch technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.176 per jaar

Primaire taken: Elektrotechnici bouwen en repareren elektrische componenten in apparaten, machines, satellieten, beveiligingssystemen, radio's en computers. Technici zijn vaak verantwoordelijk voor het uitvoeren van installaties en het uitvoeren van diagnostiek.

8. Politieagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.090 per jaar

Primaire taken: Politieagenten patrouilleren en voeren verkeersstops uit, ondervragen verdachten, arresteren overtreders, bemiddelen bij situaties, helpen bij het oplossen van problemen en reageren op noodsituaties. Officieren zijn ook verplicht om getuigen te interviewen en gedetailleerde rapporten te schrijven, en kunnen optreden als getuigen in rechtszaken.

Lees meer: ​​Hoe word je een politieagent ?

9. Radiologische technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 61.113 per jaar

Primaire taken: Een radiologisch technicus gebruikt apparatuur zoals CT-scans, MRI's en röntgenapparaten om botten en andere interne delen van het lichaam te fotograferen en rapporteert vervolgens hun bevindingen aan een arts voor een diagnose. Technici bereiden patiënten ook voor op de scans, voeren onderhoud uit aan de apparatuur en informeren de patiënt over het proces. Studenten op dit gebied moeten ook slagen voor het examen American Registry of Radiologic Technologists (ARRT).

Gerelateerd: Hoe word je een radioloogtechnicus ?

10. Mondhygiënist

Nationaal gemiddeld salaris: $78.156 per jaar

Primaire taken: Mondhygiënisten reinigen en behandelen de tanden van patiënten, informeren patiënten over de juiste zorg en goede schoonmaakgewoonten, waarschuwen tandartsen voor eventuele problemen en maken röntgenfoto's. Hygiënisten assisteren ook bij het vullen van gaatjes, wortelkanalen en andere procedures of kaakoperaties. Een staatsvergunning van de tandheelkundige raad is vereist.

Gerelateerd: Hoe word je een mondhygiënist

Banen waarvoor een bachelordiploma vereist is

Hier zijn 10 banen waarvoor minimaal een bachelordiploma vereist is.

1. Leraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 23.663 per jaar

Primaire taken: Docenten bieden een veilige omgeving voor studenten, maken lesplannen, beheren lessen en bieden waar nodig assistentie bij opdrachten. Docenten houden ook toezicht op studenten buiten het klaslokaal en bereiden studenten voor op staatstests. Een lesbevoegdheid is vereist.

Gerelateerd: Hoe word je een leraar

2. Journalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.479 per jaar

Hoofdtaken: Journalisten onderzoeken informatie over trending of toegewezen onderwerpen, interviewen getuigen en andere geïnteresseerden en schrijven reportages en nieuwsartikelen. Journalisten moeten zich aan strikte deadlines houden en kunnen werken voor tijdschriften, radiostations, kranten, online nieuwsbronnen of televisie.

Gerelateerd: Hoe word je een journalist

3. Parkwachter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.791 per jaar

Primaire taken: Parkwachters patrouilleren in aangewezen gebieden om de veiligheid en het onderhoud van het terrein te waarborgen, ervoor te zorgen dat parkbezoekers zich aan de regels houden en assistentie verlenen wanneer dat nodig is.

Gerelateerd: Hoe word je een Park Ranger

4. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.801 per jaar

Primaire taken: Accountants beheren financiële documenten, inclusief belastingen, ontvangsten, te betalen en te ontvangen rekeningen en zorgen ervoor dat andere inkomsten en uitgaven nauwkeurig en duidelijk zijn.

5. Maatschappelijk werker

Nationaal gemiddeld salaris: $60.109 per jaar

Primaire taken: Maatschappelijk werkers bieden adviesdiensten, verwijzen cliënten door naar bronnen en dienstverleners en helpen patiënten bij het onderzoeken van resultaten en oplossingen. Maatschappelijk werkers zijn te vinden op scholen, overheidsinstanties, non-profitorganisaties en gemeenschapsdiensten.

6. Landschapsarchitect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.095 per jaar

Hoofdtaken: Landschapsarchitecten ontwerpen lay-outs, adviseren over planten en sierstukken, maken plannen voor wegen en paden en werken samen met andere professionals zoals landmeters, aannemers en anderen.

Gerelateerd: Hoe word je een landschapsarchitect ?

7. Ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $69.851 per jaar

Primaire taken: Ingenieurs gebruiken wetenschappelijke en wiskundige componenten om gebouwen en machines te ontwerpen, producten en apparaten te testen en systemen te maken en te analyseren. Ingenieurs vallen doorgaans in zes verschillende specialiteiten: mechanisch, chemisch, civiel, elektrisch, management en geotechnisch.

8. Junior software-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.817 per jaar

Primaire taken: Junior software engineers werken samen met een team inclusief software engineers om software applicaties te ontwerpen, ontwikkelen, evalueren en onderhouden. Vaardigheid in computerprogrammeertalen is noodzakelijk voor deze functie.

9. IT-beveiligingsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.608 per jaar

Primaire taken: IT-beveiligingsspecialisten ontwerpen systemen en stellen protocollen en regels op om computers voor individuen en bedrijfssystemen te beschermen tegen hackers en datalekken.

Gerelateerd: Hoe word je een cyberbeveiligingsspecialist

10. Leningfunctionaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 156.199 per jaar

Primaire taken: Leningfunctionarissen helpen leners bij het aanvragen en kwalificeren van leningen door financiële gegevens te analyseren, leningdocumenten samen te stellen en leners te adviseren over de beschikbare leningproducten. Ze kunnen gespecialiseerd zijn in commerciële, hypothecaire en persoonlijke leningen. Voor dit beroep is een vergunning vereist.


About author

Rik Smalbrugge

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe baan terwijl je je opleiding voortzet of op zoek bent naar werkterreinen, je hebt waarschijnlijk een idee van wat je graag doet en hebt nagedacht over je toekomst. Als u weet welke carrièremogelijkheden u als 20-jarige ter beschikking staan, kunt u een carrière kiezen die goed betaalt en arbeidsvreugde biedt. In dit artikel delen we 30 beroepen die beschikbaar zijn voor 20-jarigen van alle ervarings- en opleidingsniveaus.


Scroll to Top