Blog

een baan zoeken

31 Van De Gelukkigste Banen: Met Taken En Salarisinformatie

Een overweging die u moet maken bij het onderzoeken van loopbanen, is het geluksniveau dat andere werknemers erin vinden. Sommige banen bieden misschien een gelukkiger omgeving, afhankelijk van of ze je vaardigheden gebruiken en je een gevoel van betekenis geven. Als u begrijpt wat het potentieel voor geluk in een carrière kan creëren, kunt u een plezierige baan vinden. In dit artikel bespreken we wat sommige banen gelukkiger maakt dan andere en noemen we 31 van de gelukkigste banen die je kunt doen.

Gerelateerd: Introductie van de Carrieree Work Happiness Score

Wat zijn de gelukkigste banen?

De gelukkigste banen zijn die waarin werknemers zich voldaan en tevreden voelen met hun werk. Deze banen hebben een hoge mate van tevredenheid vanwege verschillende factoren, zoals creativiteit en buiten werken. Omdat elk individu zijn eigen vaardigheden en interesses heeft, verschillen gelukkige banen van persoon tot persoon, maar enkele factoren die leiden tot een hogere werkgelukscore zijn onder meer:

  • Zingeving in het werk
  • Persoonlijkheidspasvorm
  • Uitstekend salaris
  • Vaardigheden gebruiken
  • Werkomgeving
  • Een goede relatie met leidinggevenden en collega's

Gerelateerd: Hoe de Werkgeluk-score op Carrieree-bedrijfspagina's te gebruiken

31 van de gelukkigste banen

Hier is een lijst met 31 van de gelukkigste banen die je kunt overwegen:

1. Onderwijsassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 26.243 per jaar

Primaire taken: een onderwijsassistent of assistent ondersteunt een leraar met het toezicht op activiteiten in de klas en andere educatieve verantwoordelijkheden om studenten te helpen slagen, zowel academisch als persoonlijk. Ze zullen vaak helpen bij het opstellen van lesplannen en het bewaken van de voortgang van studenten.

2. Echografie

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33,393 per jaar

Primaire taken: Een ultrasonograaf, of ultrasone technicus, gebruikt geluidsgolftechnologie om visuele informatie weer te geven die artsen kunnen gebruiken bij het diagnosticeren of behandelen van patiënten. Ze bereiden de apparatuur voor op de procedure en leggen de procedure uit aan patiënten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een echografie-technicus

3. Geluidstechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.401 per jaar

Primaire taken: Een geluidstechnicus neemt audio op of mixt deze tijdens een live-evenement of in een studio. Ze installeren en bedienen audio-, broadcast-, video- en lichtapparatuur.

4. Leraar voor kleuteronderwijs

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.953 per jaar

Primaire taken: Een leraar voor vroegschoolse educatie is gespecialiseerd in de ontwikkelingsbehoeften van jonge kinderen om hen te helpen leren. Hun taakverantwoordelijkheden omvatten het maken van lesplannen, het leiden van dagelijkse activiteiten, het omgaan met studenten en het bewaken van de voortgang in ontwikkeling.

5. Schoonheidsspecialiste

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.707 per jaar

Primaire taken: Een schoonheidsspecialiste helpt klanten hun gezicht en huid schoon te maken en te verfraaien om hun gezondheid en vitaliteit te behouden. Ze gaan in op huidverzorgingsproblemen en geven suggesties voor behandelingen. Ze werken vaak samen met andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg voor langdurige behandelingen en verwijzen cliënten door naar artsen voor geavanceerde behandelingen.

6. Evenementenplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.666 per jaar

Primaire taken: Een evenementenplanner organiseert evenementen, inclusief alle details zoals de locatie, entertainment en leveranciers. Ze werken samen met klanten om te voldoen aan specifieke behoeften en wensen voor een speciaal evenement, maken planningen en onderhandelen over contracten en beoordelen rekeningen en facturen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een evenementenplanner

7. Aannemer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.957 per jaar

Primaire taken: Een aannemer beheert een bouwplaats en zorgt ervoor dat hij over de juiste arbeidskrachten en apparatuur beschikt om een ​​project te voltooien. Aannemers zorgen ervoor dat hun sites veilig zijn en adviseren klanten over hun projecten. Ze begeleiden vaak alle fasen van de bouw, inclusief planning, ontwerp en bouw, en coördineren het werk met andere vakmensen zoals loodgieters en timmerlieden.

8. Exploitant van zwaar materieel

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.580 per jaar

Primaire taken: Een machinist van zwaar materieel bestuurt bouwmachines, zoals dumptrucks en bulldozers. Ze onderhouden het juiste onderhoud van hun materieel en helpen bij het lossen en laden op trailers. Exploitanten van zwaar materieel kunnen belastingen berekenen en blauwdrukken en ontwerpen lezen, werken met bestratingsmaterialen en helpen bij het voorbereiden van bouwplaatsen.

9. Recruiter

Nationaal gemiddeld salaris: $48.925 per jaar

Primaire taken: Een recruiter vindt gekwalificeerde kandidaten om vacatures voor een organisatie in te vullen. Ze bereiken potentiële kandidaten via databases, sociale media en andere methoden. Recruiters voeren vaak screenings of korte interviews met kandidaten uit en kunnen helpen bij het onderhandelen over arbeidsvoorwaarden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een recruiter

10. Vastgoedbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,229 per jaar

Primaire taken: Een vastgoedbeheerder exploiteert een eenheid van onroerend goed, het innen van huur en het screenen van huurders. Vastgoedbeheerders trekken nieuwe huurders aan via advertenties en stellen huurovereenkomsten op. Ze tonen ook eigendommen aan huurders, beheren papierwerk, voeren inspecties uit, coördineren reparaties en upgrades en voeren elementaire boekhoudfuncties uit.

11. Loodgieter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.776 per jaar

Primaire taken: Een loodgieter installeert en onderhoudt leidingen voor zakelijke of residentiële constructies. Ze reageren ook op noodsituaties en lossen sanitaire problemen op, lezen en interpreteren blauwdrukken om nieuwe installaties te plannen en ervoor te zorgen dat al het werk voldoet aan de voorschriften en codes.

12. Algemeen directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.383 per jaar

Primaire taken: een algemeen directeur houdt toezicht op de dagelijkse zakelijke activiteiten voor een organisatie, inclusief het beheren van budgetten en het maken van strategische plannen. Ze helpen een organisatie haar bedrijfsdoelen te bereiken door groeistrategieën te ontwikkelen en de prestaties van medewerkers en afdelingen te evalueren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een algemeen directeur

13. Timmerman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.862 per jaar

Hoofdtaken: Een timmerman meet, installeert en repareert constructies van hout of andere materialen voor gebouwen. Ze volgen blauwdrukken om de verzoeken van een klant te volgen, bepalen de benodigde projectmaterialen en schatten de kosten, bedienen handgereedschap en helpen bij het plannen van structureel ontwerp en lay-out.

14. Interieurontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.369 per jaar

Primaire taken: Een interieurontwerper werkt samen met huiseigenaren of bedrijven om esthetisch aangename binnenruimtes te creëren met gevoel voor stijl en functionaliteit. Ze ontmoeten klanten om hun doelstellingen en budget te achterhalen, maken een ontwerpplan met behulp van computersoftwareprogramma's, dienen tekeningen in bij bouwinspecteurs om aan codes te voldoen en huren architecten en andere aannemers in voor structurele werkzaamheden.

15. Marketingadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.493 per jaar

Primaire taken: Een marketingconsulent beoordeelt de huidige marketingstrategieën van een organisatie en doet suggesties voor verbetering. Ze ontwikkelen strategieën om marketingmateriaal te implementeren en voor te bereiden en gebruiken analytische tools om het succes van campagnes te meten. Ze gebruiken vaak SEO-vaardigheden, maken video's en website-kopieën en leiden acquisitieprogramma's.

16. Facilitair manager

Nationaal gemiddeld salaris: $62,769 per jaar

Primaire taken: Een facilitair manager leidt de onderhouds- en onderhoudsinspanningen van het gebouw of eigendom van een organisatie. Ze inspecteren gebouwen op mogelijke problemen, zoals sanitair of elektrische problemen. Facilitair managers bewaken de veiligheid en beveiliging van een locatie, op zoek naar verbeterpunten.

17. Chef-kok

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.435 per jaar

Primaire taken: Een chef-kok beheert de dagelijkse activiteiten van een keuken. Ze plannen de voedselbereiding en leiden nieuwe koks op over een consistente voedselkwaliteit. Chef-koks proeven vaak gerechten voordat ze ze naar klanten sturen en beoordelen de uiteindelijke bordpresentaties.

18. HR-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.221 per jaar

Primaire taken: een HR- of human resources-manager houdt toezicht op het wervings-, interview- en wervingsproces van nieuwe werknemers. Ze behandelen ook personeelsbeloningen en handhaven het bedrijfsbeleid.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een HR-manager

19. Vliegtuigmonteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.472 per jaar

Primaire taken: Een vliegtuigmonteur onderzoekt onderdelen van een vliegtuig om problemen te diagnosticeren en onderdelen te onderhouden. Ze voeren regelmatig inspecties uit om de veiligheid van de apparatuur te waarborgen, houden toezicht op andere vliegtuigtechnici en begeleiden nieuwe monteurs.

20. Chirurgische technoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.725 per jaar

Primaire taken: Een chirurgisch technoloog bereidt een operatiekamer en apparatuur voor op chirurgie. Chirurgische technologen helpen ervoor te zorgen dat operaties efficiënt en in een steriele omgeving plaatsvinden, bewaken de toestand van een patiënt tijdens operaties, vervoeren patiënten van en naar operaties en assisteren chirurgen tijdens operaties door hen indien nodig de juiste instrumenten te overhandigen.

21. Fysiotherapeut-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.904 per jaar

Primaire taken: Een fysiotherapeut-assistent helpt patiënten die herstellen van ziektes of verwondingen bij het uitvoeren van specifieke activiteiten. Zij volgen de voortgang van een patiënt en rapporteren dit aan de fysiotherapeut. Ze laten patiënten zien hoe ze oefeningen moeten uitvoeren, behandelsessies documenteren, ondersteunende apparaten zoals beugels passen en aanpassen en administratieve taken uitvoeren.

22. IT-consultant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.883 per jaar

Primaire taken: Een IT-consultant, of informatietechnologie-analist, werkt samen met klanten om hen te laten zien hoe ze IT-problemen kunnen oplossen met behulp van hun deskundige kennis. Dit kan het verwijderen van virussen of het installeren van systemen inhouden, of het beoordelen van de cyberbeveiliging, software en gegevens en analyses van een bedrijf, en advies geven over het verbeteren van hun computersystemen.

23. Boekhoudmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 77.979 per jaar

Primaire taken: een boekhoudmanager houdt toezicht op de dagelijkse activiteiten van het boekhoudteam en alle financiële rapportagetaken in een organisatie. Ze analyseren financiële gegevens en handhaven het boekhoudbeleid om ervoor te zorgen dat de afdeling efficiënt is en nauwkeurig werk indient. Ze kunnen samenwerken met andere afdelingen en managers om budgetten te ontwikkelen om hun bedrijf financieel stabiel te houden.

24. Mondhygiënist

Nationaal gemiddeld salaris: $78.974 per jaar

Hoofdtaken: Een mondhygiënist onderzoekt patiënten en verleent preventieve mondzorg door het tandenpoetsen van patiënten. Ze onderzoeken patiënten op tekenen van ziekten of andere problemen, geven voorlichting aan patiënten over het behoud van de mondgezondheid, nemen afdrukken van de tanden van een patiënt met behulp van een tandheelkundige mal, voeren screenings van patiënten uit en nemen beoordelingen van de mondgezondheid.

25. Makelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 90.687 per jaar

Primaire taken: Een makelaar organiseert de aan- en verkoop van een woning of onroerend goed. Makelaars maken ook het papierwerk voor de verkoop van onroerend goed en voeren marktanalyses uit en houden open huizen en bepalen prijzen voor onroerend goed.

26. .NET-ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 95.312 per jaar

Primaire taken: Een .NET-ontwikkelaar maakt online software en applicaties met behulp van het .NET-framework en de taal. Ze updaten bestaande software en bieden waar nodig technische ondersteuning. Hun primaire doel is om applicaties te maken om problemen op te lossen of de klantervaring te verbeteren door code te schrijven of bugs op te lossen.

27. Financieel manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 97.916 per jaar

Primaire taken: een financieel manager houdt toezicht op de financiële gezondheid van een organisatie door strategieën te implementeren om langetermijndoelen te bereiken en financiële rapporten op te stellen. Ze identificeren trends en prognoses voor de financiën van een organisatie en kunnen het management van een bedrijf adviseren over hoe en waar het bedrijf activa toewijst.

28. Netwerkingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $98,068 per jaar

Primaire taken: Een netwerkingenieur creëert, bouwt en onderhoudt computernetwerken voor een organisatie. Ze lossen ook problemen op en voeren indien nodig hersteloperaties uit, waarbij ze ervoor zorgen dat de computersystemen van hun bedrijf efficiënt werken door nieuwe hardware te installeren en ervoor te zorgen dat werknemers software-updates voltooien.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een netwerkingenieur

29. Software-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 108.981 per jaar

Primaire taken: Een software-engineer bouwt databaseprogramma's, digitale producten en computersystemen voor bedrijven met behulp van een programmeertaal. Software-ingenieurs werken nauw samen met klanten om updates over de status van het project te verstrekken en de gevraagde wijzigingen aan te brengen. Software-ingenieurs kunnen ontwikkelaars helpen bij het ontwerpen van code voor systemen of toepassingen en upgrades aanbevelen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een software-ingenieur

30. Chief technology officer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 144.682 per jaar

Primaire taken: een chief technology officer (CTO) beheert technologie binnen een organisatie door de visie van het bedrijf te schetsen. Ze helpen ook bij het ontwikkelen en implementeren van technologiestrategieën, het evalueren van systemen, het bewaken en beoordelen van IT-budgetten en het trainen en begeleiden van medewerkers op computersystemen en infrastructuur.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een CTO (Chief Technology Officer)

31. Leningfunctionaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 176.466 per jaar

Primaire taken: een leningfunctionaris evalueert, autoriseert en beveelt de goedkeuring van leningaanvragen voor een persoon of bedrijf aan. Deze professionals werken samen met klanten om te bepalen of ze in aanmerking komen voor een lening door hun behoefte aan de lening te bespreken, hun financiële informatie en kredietgeschiedenis te evalueren.

Gerelateerd: Hoe u een leningfunctionaris kunt worden


About author

Gerrit Boll

Een overweging die u moet maken bij het onderzoeken van loopbanen, is het geluksniveau dat andere werknemers erin vinden. Sommige banen bieden misschien een gelukkiger omgeving, afhankelijk van of ze je vaardigheden gebruiken en je een gevoel van betekenis geven. Als u begrijpt wat het potentieel voor geluk in een carrière kan creëren, kunt u een plezierige baan vinden. In dit artikel bespreken we wat sommige banen gelukkiger maakt dan andere en noemen we 31 van de gelukkigste banen die je kunt doen.


Scroll to Top