Blog

een baan zoeken

32 Veelgevraagde Medische Carrières Om Te Overwegen

Zorgen voor patiënten en hun welzijn kan zeer lonend werk zijn, en veel van deze banen zijn momenteel in trek. Er zijn verschillende banen in de gezondheidszorg en hun verantwoordelijkheden variëren van één-op-één patiëntenzorg tot het ontwikkelen van innovatieve medische software. Als u weet naar welke medische banen vraag is, kunt u beslissen welke carrière bij u past. In dit artikel noemen we 32 veelgevraagde medische beroepen en hun belangrijkste verantwoordelijkheden.

Gerelateerd: 32 loopbaanpaden op medisch gebied om te verkennen

22 veelgevraagde medische beroepen

De taken van elk van deze carrières kunnen aanzienlijk verschillen, van het ontwerpen van oplossingen in software voor de gezondheidszorg tot het uitvoeren van kaakoperaties. Aangezien de bevolking de komende 10 jaar blijft groeien, zal ook de vraag naar medische gezondheidswerkers om voor die mensen te zorgen toenemen. Informatie van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics toont schattingen voor de baanvooruitzichten van verschillende functies in de gezondheidszorg en voor welke carrières waarschijnlijk de vraag zal toenemen. Hier zijn details over 22 veelgevraagde medische carrières:

1. Medische noodtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.588 per jaar

Primaire taken: Een medische spoedeisende hulp (EMT) zorgt voor zieke en gewonde patiënten in ambulances en eerstehulpafdelingen en is op afroep beschikbaar. Hun werk vereist dat ze bekend zijn met een verscheidenheid aan medische aandoeningen, zodat ze de beste onmiddellijke zorg voor een patiënt kunnen bepalen. Terwijl ziekenhuizen en medische noodklinieken EMT's in dienst hebben, werken sommige voor brandweerkorpsen en andere eerstehulpgroepen.

2. Gezondheidsinformatietechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $45.287 per jaar

Primaire taken: Gezondheidsinformatietechnici, ook wel medisch dossiertechnici genoemd, houden de administratie bij van een zorginstelling of kantoor. Ze zorgen ervoor dat gezondheidsinformatiegegevens nauwkeurig en toegankelijk zijn, vaak aangepast aan nieuwe opkomende technologieën. Ze begrijpen gezondheidsclassificatiesystemen en kunnen de informatie van patiënten dienovereenkomstig coderen.

3. Massagetherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.864 per jaar

Primaire taken: Massagetherapeuten gebruiken massage om de spieren van patiënten aan te passen. Dit kan helpen stress en spanning in het lichaam te verminderen en te werken aan algehele gezondheid en welzijn. Sommige massagetherapeuten gebruiken gestandaardiseerde technieken of andere vormen van zorg zoals acupunctuur.

4. Diëtist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.285 per jaar

Primaire taken: Een diëtist behandelt patiënten door unieke voedingsplannen op te stellen om zo goed mogelijk om te gaan met hun medische toestand en algeheel welzijn. Hun patiënten kunnen hun hulp zoeken voor gewichtsverlies of om een ​​medische aandoening te helpen beheersen. Diëtisten kunnen werken in ziekenhuizen, klinieken of centra voor gewichtsverlies.

5. Tandartsassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 60.598 per jaar

Primaire taken: Tandartsassistenten nemen administratieve taken op zich in een tandartspraktijk en kunnen ook basispatiëntenzorg uitvoeren. Dit kan het indienen van het papierwerk van de patiënt inhouden wanneer ze bij de tandartspraktijk aankomen of de patiënt voorbereiden op orale reiniging.

6. Huwelijks- en gezinstherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $62.620 per jaar

Primaire taken: Huwelijks- en gezinstherapeuten begeleiden gezinnen, echtparen en mensen van alle leeftijden om de juiste benadering van zorg te beoordelen. Ze diagnosticeren en behandelen mentale en emotionele stoornissen door patiënten uit te nodigen om hun ervaringen te delen. Met behulp van psychotherapie en andere strategieën bepalen ze de beste manier om de uitdagingen van de patiënt aan te pakken.

7. Manager medische en gezondheidsdiensten

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.285 per jaar

Primaire taken: Een manager medische en gezondheidsdiensten coördineert en implementeert belangrijke gezondheidsdiensten voor ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Ze gebruiken hun administratieve vaardigheden en probleemoplossende vaardigheden om de efficiëntie en uitmuntendheid van zorgorganisaties te verbeteren. Een manager medische en gezondheidsdiensten kan de budgetten van de organisatie beheren, registers bijhouden van de diensten van faculteiten en gezondheidszorgbeleid implementeren.

8. Verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 76.858 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundigen bieden basiszorg aan patiënten in ziekenhuizen, penitentiaire inrichtingen, hospices en verpleeghuizen of assistentiewoningen. Ze zijn verantwoordelijk voor het schoonmaken en wassen van de bewoners of patiënten, het serveren van maaltijden en helpen bij het eten, het meten van vitale functies en het verstrekken van voorgeschreven medicijnen.

9. Audioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $77.375 per jaar

Primaire taken: Audiologen zijn gespecialiseerd in aandoeningen met betrekking tot de oren, waaronder gehoor en evenwicht. Ze behandelen mensen met verschillende gehoorproblemen, waaronder oudere patiënten of patiënten die gehoorverlies hebben ondervonden door ziekte of letsel. Hun taken omvatten het uitvoeren van tests om het vermogen van hun patiënten om tonen te horen en te onderscheiden, het diagnosticeren van aandoeningen en het coördineren met ander medisch personeel om het voorschrijven en implementeren van cochleaire implantaten aan te pakken.

10. Geregistreerde verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $78.430 per jaar

Primaire taken: Geregistreerde verpleegkundigen bieden een meerderheid van de verpleegkundige zorg voor patiënten in artsenpraktijken, klinieken en ziekenhuizen. Hun taken omvatten het coördineren en verlenen van patiëntenzorg en het verstrekken van informatie en emotionele steun aan de families van patiënten. Ze kunnen ook optreden als liaison tussen de patiënt en het andere medische personeel.

Gerelateerd: Uw gids voor geregistreerde verpleegprogramma's

11. Mondhygiënist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.272 per jaar

Hoofdtaken: Een mondhygiënist assisteert tandartsen bij het reinigen van het gebit en het tandvlees van de patiënt voor, tijdens en na een tandheelkundige ingreep. Ze werken samen met tandartsen, orthodontisten en andere tandheelkundige professionals om de juiste diagnose en zorg voor de patiënt te garanderen.

12. MRI-technoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.108 per jaar

Primaire taken: Een MRI-technoloog bedient MRI-apparatuur om scans van verschillende delen van het lichaam uit te voeren, en werkt nauw samen met artsen om een ​​breed scala aan aandoeningen te diagnosticeren. Naast het afnemen van de scan, bereiden en bewaken ze ook de patiënt en bekijken ze de beelden om elk detail tijdens een scan vast te leggen.

13. Fysiotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.024 per jaar

Primaire taken: Een fysiotherapeut helpt hun patiënten hun mobiliteit en functie te herstellen na een blessure of ziekte. Ze helpen hun patiënten hun mobiliteit te verbeteren en pijn te verminderen door middel van rekoefeningen en oefeningen. Hun verantwoordelijkheden omvatten het raadplegen van patiënten, het aanleren van oefeningen voor patiënten en het geven van therapeutische massages aan geblesseerde gebieden.

14. Ergotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 84.185 per jaar

Primaire taken: ergotherapeuten helpen patiënten hun vaardigheden en capaciteiten te herstellen om hen te helpen weer aan het werk te gaan of dagelijkse taken uit te voeren. Ze helpen vooral patiënten na ongevallen en verwondingen of patiënten met neurologische aandoeningen. Ze laten patiënten ook zien hoe ze veilig en efficiënt kracht kunnen opbouwen in verzwakte delen van het lichaam.

Gerelateerd: Hoe word je een ergotherapeut ?

15. Biomedisch ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $91.204 per jaar

Primaire taken: Biomedische ingenieurs analyseren en ontwerpen oplossingen voor de gezondheidszorg met behulp van engineering en principes in de medische wetenschap. Ze werken aan het verbeteren van de effectiviteit en kwaliteit van patiëntenzorg door het creëren van een update-apparaat zoals pacemakers, protheses en meer.

16. Verloskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $98,614 per jaar

Primaire taken: Een verloskundige is een primaire verzorger voor zwangere vrouwen en biedt kritisch toezicht voor en na de bevalling. Verpleegkundige-verloskundigen voeren diagnostische tests uit, ontwikkelen behandelplannen en beoordelen en diagnosticeren patiënten, vaak in nauwe samenwerking met een verloskundige/gyn-arts. Naast de zorg voor aanstaande en bevallende moeders, voeren ze ook jaarlijkse en medische onderzoeken uit voor vrouwen.

17. Arts-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.064 per jaar

Primaire taken: Een arts-assistent (PA) diagnosticeert verwondingen, onderzoekt patiënten en beheert behandelingen. Een chirurg of arts houdt toezicht op hen terwijl ze de geneeskunde uitoefenen, en sommige nurse practitioners kunnen als arts-assistent werken omdat de trainingsprogramma's en taken erg op elkaar lijken.

18. Spraak-taal patholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 111.727 per jaar

Hoofdtaken: Logopedisten, ook wel logopedisten genoemd, beoordelen, diagnosticeren en behandelen slik-, spraak- en communicatiestoornissen. Ze werken met zowel kinderen als volwassenen die worstelen met spraak- en taalstoornissen die het gevolg kunnen zijn van ontwikkelingsachterstanden of verwondingen.

Verwant: Wat is een spraaktaalpatholoog?

19. Apotheker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 116.589 per jaar

Primaire taken: Een apotheker verstrekt en distribueert voorgeschreven medicijnen aan medische voorzieningen en patiënten. Ze beoordelen voorschriften op nauwkeurigheid, evalueren de reacties van patiënten op geneesmiddelen en werken samen met andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg om de effectiviteit van een geneesmiddel voor hun patiënten te plannen en te controleren. Veel apothekers zullen hun patiënten ook aanbevelingen doen voor vrij verkrijgbare medicijnen om symptomen te behandelen en te beheersen.

20. Huisartsassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 119.723 per jaar

Primaire taken: Huisartsenpraktijken nemen veel taken op zich om artsen te helpen, waaronder het diagnosticeren van patiënten en het voorschrijven van medicijnen. Ze kunnen ook op verschillende gebieden werken, waaronder onderzoek, verpleegkundig leiderschap, onderwijs of diagnostiek. In veel staten kunnen verpleegkundig specialisten hun eigen medische praktijk openen zonder toezicht van een arts, en sommigen kunnen zelfs kleine operaties uitvoeren.

21. Gecertificeerd geregistreerd anesthesiemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 177.280 per jaar

Hoofdtaken: Een gediplomeerd gediplomeerd anesthesiemedewerker (CRNA) assisteert anesthesiologen bij het toedienen van anesthesiemedicatie aan patiënten tijdens operaties. Ze werken in verschillende kantoren met tandartsen, artsen, chirurgen en ander verpleegkundig personeel om te helpen bij het toedienen van anesthesie en om patiënten veilig te houden tijdens een operatie.

22. Tandarts

Nationaal gemiddeld salaris: $236.537 per jaar

Primaire taken: Tandartsen voorkomen, diagnosticeren en behandelen problemen met de tanden en het tandvlees van hun patiënt met een focus op de algehele mondgezondheid. Tandartsen kunnen algemene en specifieke orale aandoeningen identificeren en diagnosticeren, zodat ze de patiënt dienovereenkomstig kunnen behandelen. Ze kunnen gaatjes opvullen en tanden verwijderen in hun kantoor, en veel tandartsen voeren ook kaakchirurgie uit.

Nog 10 veelgevraagde medische beroepen

Hier zijn nog 10 veelgevraagde medische carrières om te overwegen:

  1. optometrist
  2. Medische assistent
  3. inspanningsfysioloog
  4. Fysiotherapie assistent
  5. flebotomist
  6. Farmaceutisch technicus
  7. Thuiszorghulp
  8. Gezondheidsvoorlichter
  9. Echograaf
  10. Ademhalingstherapeut

About author

Thies IJs

Zorgen voor patiënten en hun welzijn kan zeer lonend werk zijn, en veel van deze banen zijn momenteel in trek. Er zijn verschillende banen in de gezondheidszorg en hun verantwoordelijkheden variëren van één-op-één patiëntenzorg tot het ontwikkelen van innovatieve medische software. Als u weet naar welke medische banen vraag is, kunt u beslissen welke carrière bij u past. In dit artikel noemen we 32 veelgevraagde medische beroepen en hun belangrijkste verantwoordelijkheden.


Scroll to Top