Blog

Banen met groeipotentieel zijn banen die de komende jaren of tien jaar een toename van beschikbare posities zullen zien. Deze banen zijn vaak gewild vanwege veranderingen in de economie, veranderingen in levensstijl en technologische vooruitgang. De banen die groeipotentieel vertonen, variëren van instapposities waarvoor geen specifieke opleiding vereist is tot geavanceerde functies die jaren van hbo-opleiding en training vereisen. In dit artikel zetten we verschillende banen met groeipotentieel op een rij.

Wat is groeipotentieel?

Groeipotentieel is de kans dat er in een bepaalde periode, vaak het volgende decennium, vraag zal zijn naar een type werknemer of functie. Het is een manier om te voorspellen welke banen zullen groeien vanwege verschillende factoren die van invloed zijn op de economie en hoe bedrijven werken.

Banen met groeipotentieel

De volgende banen hebben allemaal groeipotentieel in de komende tien jaar:

1. Medewerker horeca

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19.614 per jaar

Primaire taken: Een medewerker in de foodservice verleent diensten in een restaurant in verschillende hoedanigheden, waaronder als gastheer, lijnkok, server of kassier. Ze kunnen voedsel bereiden of serveren, en ze werken in verschillende soorten restaurants, van fastfood tot cafetaria's.

2. Adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.188 per jaar

Primaire taken: Een counselor is een professional in de geestelijke gezondheidszorg die werkt met cliënten, waaronder individuele volwassenen, kinderen, stellen, gezinnen en groepen. Ze kunnen zich specialiseren in een specifiek gebied, zoals middelenmisbruik, gedragsstoornissen of geestelijke gezondheid.

Verwant: Leer meer over het zijn van een geestelijke gezondheidsadviseur

3. Thuiszorghulp

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.667 per jaar

Primaire taken: Een thuishulpverlener werkt met zieke of bejaarde personen thuis en biedt hen de nodige medische zorg, waaronder het controleren van vitale functies, het toedienen van medicijnen en het helpen met baden en aankleden.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een thuisgezondheidshulp

4. Personeelsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.272 per jaar

Primaire taken: Een human resources-specialist voert een breed scala aan HR-taken uit bij een bedrijf, waaronder het aannemen en in dienst nemen van nieuwe werknemers en het beheren van vergoedingen en voordelen voor bestaande werknemers.

5. Leraar op de basisschool

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.030 per jaar

Primaire taken: Een basisschoolleraar werkt op een openbare of particuliere basisschool en geeft les aan kinderen. Ze zorgen ervoor dat hun leerlingen de nodige educatieve mijlpalen halen en observeren hoe ze het sociaal en emotioneel doen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een basisschoolleraar

6. Onderhoudsmonteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.173 per jaar

Hoofdtaken: Een onderhoudsmonteur is gespecialiseerd in het werken met mechanische apparatuur en machines. Ze voeren vaak routineonderhoud, reparaties en programmering uit op de apparatuur waarvoor ze verantwoordelijk zijn.

7. Elektricien

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.005 per jaar

Primaire taken: Een elektricien werkt met elektrische systemen in residentiële, commerciële, openbare en industriële gebouwen. Ze installeren, testen, repareren en onderhouden elektrische componenten en systemen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een elektricien

8. Professor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.228 per jaar

Primaire taken: Een professor werkt in postsecundair onderwijs, zoals aan een hogeschool of universiteit. Ze leiden studenten op over hun vakgebied, beoordelen opdrachten en tests en doen onderzoek.

9. Algemeen directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.672 per jaar

Primaire taken: een algemeen manager houdt toezicht op alle aspecten van de activiteiten van een bedrijf, inclusief het beheren van het budget, het inhuren van personeel en het waarborgen van klanttevredenheid. Algemene managers werken op verschillende gebieden, waaronder winkels, hotels en productiefaciliteiten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een algemeen directeur

10. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.705 per jaar

Primaire taken: Een accountant houdt financiële informatie bij voor particulieren en bedrijven, bereidt financiële documenten voor zoals belastingaangiften en doet financiële aanbevelingen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een accountant

11. Licentie praktijkverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.870 per jaar

Primaire taken: een gediplomeerde praktische verpleegkundige, of LPN, werkt samen met artsen en andere soorten verpleegkundigen om patiëntenzorg te verlenen, meestal in een klinische omgeving zoals een ziekenhuis of een dokterspraktijk. Ze nemen de vitale functies van patiënten op, dienen medicijnen en IV's toe en helpen artsen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een gediplomeerde praktische verpleegster (LPN)

12. Marketingspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.810 per jaar

Primaire taken: Een marketingspecialist werkt binnen een marketingafdeling om een ​​bedrijf te helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van advertentiestrategieën. Ze kunnen een doelgroep onderzoeken of werken aan het contact maken met dat publiek door middel van marketingmateriaal.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een marketingspecialist

13. Geregistreerde verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $60.154 per jaar

Primaire taken: Een geregistreerde verpleegkundige is een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg die artsen op verschillende manieren helpt, waaronder het toedienen van medicijnen, het beoordelen van patiënten, het opnemen van medische geschiedenis en het assisteren bij diagnostische tests.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een geregistreerde verpleegster (RN)

14. Servicevertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.113 per jaar

Primaire taken: een servicevertegenwoordiger is een type verkoper dat gespecialiseerd is in het verkopen van services aan klanten. Dit soort services kan webdesign, evenementenplanning, IT-ondersteuning en meer omvatten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopvertegenwoordiger

15. Marketinganalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.720 per jaar

Primaire taken: een marketinganalist kijkt naar een markt voor een product of dienst en voorspelt hoe de vraag zou kunnen ontstaan. Ze werken samen met een marketingafdeling om te bepalen hoe de producten of diensten van een bedrijf kunnen worden gepositioneerd ten opzichte van concurrenten.

16. Spraak-taal patholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $68.869 per jaar

Primaire taken: Een logopedist is een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg die werkt met patiënten die moeite hebben met communiceren of slikken. Ze behandelen verschillende aandoeningen zoals spraak- en cognitieve stoornissen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een logopedist

17. Marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.088 per jaar

Primaire taken: Een marketingmanager verhoogt de vraag van klanten naar een bedrijf en leidt een team van marketingprofessionals. Ze verbeteren de bekendheid van een bedrijf en verhogen de verkoop van de producten of diensten van een bedrijf.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een marketingmanager

18. Industrieel ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.047 per jaar

Primaire taken: Een industrieel ingenieur ontwerpt systemen voor productiebedrijven of dienstverleners om de productiviteit te verhogen door middel van engineering. Ze voeren vaak wiskundige berekeningen uit om een ​​oplossing te vinden voor problemen van hun werkgever of klant.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een industrieel ingenieur

19. Dierenverzorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.525 per jaar

Primaire taken: Een dierenverzorger werkt met dieren in omgevingen zoals dierentuinen, aquaria, kennels, laboratoria en stallen. Ze zorgen voor de dieren door ze te voeren, te verzorgen, te bewegen en met ze te spelen.

20. Bedrijfsvoeringsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.068 per jaar

Primaire taken: Een manager bedrijfsvoering houdt toezicht op de activiteiten van een breed scala aan bedrijven, waaronder winkels, softwareontwikkelaars en zorgorganisaties. Dit kan het beheren van de productie van goederen of diensten van een bedrijf zijn, het onderhouden van de faciliteiten van een bedrijf of het waarborgen van efficiëntie.

21. Computersysteemanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.077 per jaar

Primaire taken: Een computersysteemanalist is een technologieprofessional die de technologische systemen van een bedrijf analyseert om aanbevelingen voor verbetering te doen. Ze kunnen nieuwe software aanbevelen, wijzigingen in bestaande systemen voorstellen of technologische training geven.

22. Bouwmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80,662 per jaar

Primaire taken: Een bouwmanager werkt aan bouwprojecten door te plannen en te beheren wat er wordt gedaan. Ze werken samen met architecten en ingenieurs en met een breed scala aan bouwbedrijven om ervoor te zorgen dat een project correct en efficiënt wordt voltooid.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een bouwmanager

23. Projectmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.414 per jaar

Primaire taken: Een projectmanager kan in verschillende industrieën werken, waaronder bouw, technologie en architectuur. Zij begeleiden een project van begin tot eind om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een projectmanager

24. Fysiotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $82,782 per jaar

Primaire taken: Een fysiotherapeut is een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg die met patiënten werkt aan het vergroten van hun mobiliteit, het voorkomen van handicaps en het verminderen van pijn door middel van fysieke oefeningen.

Verwant: Leer meer over het zijn van een fysiotherapeut

25. Managementanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 88.285 per jaar

Primaire taken: Een managementanalist is een soort consultant die samenwerkt met organisaties om ervoor te zorgen dat hun processen en mensen zo efficiënt mogelijk zijn. Ze evalueren hoe een bedrijf werkt en doen aanbevelingen voor het management over hoe de winstgevendheid van een bedrijf kan worden vergroot.

26. Accountant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 89.354 per jaar

Primaire taken: Een auditor is een financiële professional die financiële documenten beoordeelt en verifieert. Ze werken om ervoor te zorgen dat financiële documenten in overeenstemming zijn met de federale en nationale financiële wetten. Een auditor kan werken binnen een organisatie, voor de overheid of voor een adviesbureau.

Gerelateerd: Leer hoe u een auditor bent

27. Beheer van informatiesystemen

Nationaal gemiddeld salaris: $91.031 per jaar

Primaire taken: Een informatiesysteembeheerder plant en onderhoudt de technologiesystemen van een bedrijf, inclusief computers, netwerken en verschillende soorten software. Ze volgen de budgetten voor nieuwe soorten technologie en beheren de toevoeging van nieuwe hardware of software voor een bedrijf.

28. Informatiebeveiligingsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 94.837 per jaar

Primaire taken: Een informatiebeveiligingsanalist is een technologiespecialist die bedrijven beschermt tegen cyberaanvallen. Ze kunnen een plan maken voor hoe hun werkgever moet omgaan met cyberaanvallen, de nodige software- en hardwaresystemen onderhouden en de technologiesystemen van het bedrijf monitoren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een informatiebeveiligingsanalist

29. Software test engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $98,637 per jaar

Primaire taken: Een softwaretestengineer maakt deel uit van het kwaliteitsborgingsteam van een softwarebedrijf en zorgt ervoor dat de software correct werkt. Ze kunnen testprocessen ontwerpen voor het evalueren van software en eventuele problemen analyseren die ze ontdekken.

30. Arts-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.980 per jaar

Primaire taken: Een arts-assistent is een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg die veel van dezelfde diensten kan verlenen als een arts. Een arts houdt meestal toezicht op een arts-assistent of PA, maar de PA kan routineonderzoeken doen, recepten schrijven en behandelplannen maken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een arts-assistent

31. Medisch manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 108.750 per jaar

Primaire taken: Een medisch manager of manager medische en gezondheidsdiensten is een professional die een zorginstelling beheert. Ze beheren misschien een kleine privépraktijk voor een groep artsen, of ze beheren een heel ziekenhuis. Ze zijn meestal verantwoordelijk voor het beheer van administratief personeel, zoals receptionisten en factureringspersoneel.

32. Verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 116.463 per jaar

Primaire taken: Net als een arts-assistent kan een verpleegkundig specialist soortgelijke diensten verlenen als een arts. Ze zijn een soort geregistreerde verpleegkundige die sommige medicijnen kan voorschrijven, een behandelplan kan maken, tests kan bestellen en diagnoses kan stellen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een verpleegkundig specialist

33. Advocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 119.988 per jaar

Primaire taken: Een advocaat is een juridische professional die kan werken als expert voor bedrijven in juridische aangelegenheden, klanten voor de rechtbank kan vertegenwoordigen en bij de overheid kan werken. Een advocaat besteedt vaak tijd aan het opstellen van juridische documenten, of ze nu werken voor een bedrijf, voor de rechtbank of voor particulieren voor documenten zoals testamenten.

Gerelateerd: Leer meer over advocaat zijn

34. Oogarts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 238.368 per jaar

Primaire taken: Een oogarts is een soort arts die gespecialiseerd is in oogzorg. Ze voeren oogcontroles uit, behandelen oogziekten, voeren oogoperaties uit en schrijven corrigerende lenzen zoals een bril of contactlenzen voor. Ze kunnen in een ziekenhuis of buiten een kliniek werken, afhankelijk van de patiënten die ze willen behandelen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een oogarts

35. Arts

Nationaal gemiddeld salaris: $242.615 per jaar

Primaire taken: Een arts is een arts die ziekten diagnosticeert, behandelt en voorkomt voor patiënten in een breed scala van specialismen, van huisartsgeneeskunde tot oncologie. Ze werken in ziekenhuizen, klinieken en andere medische instellingen.

Verwant: Leer meer over het zijn van een arts


About author

Laurien Markink

Banen met groeipotentieel zijn banen die de komende jaren of tien jaar een toename van beschikbare posities zullen zien. Deze banen zijn vaak gewild vanwege veranderingen in de economie, veranderingen in levensstijl en technologische vooruitgang. De banen die groeipotentieel vertonen, variëren van instapposities waarvoor geen specifieke opleiding vereist is tot geavanceerde functies die jaren van hbo-opleiding en training vereisen. In dit artikel zetten we verschillende banen met groeipotentieel op een rij.


Scroll to Top