Blog

Als ouder is het belangrijk om een ​​baan te vinden waarmee u uw werk en uw privéleven kunt balanceren, zodat u voor uw gezin kunt zorgen en tegelijkertijd nauw betrokken blijft. In dit artikel leggen we uit waar ouders naar moeten zoeken in een baan en geven we een lijst van 35 banen die ouders kunnen nastreven.

Gerelateerd: 29 gezinsvriendelijke posities voor werkende ouders

Waar moeten ouders naar zoeken in een baan?

Wanneer u als ouder aan uw zoektocht naar een baan begint, moet u niet alleen overwegen dat uw vaardigheden overeenkomen, maar ook nadenken over hoe het schema past bij de levensstijl van uw gezin. Dit is waar ouders naar moeten zoeken in een baan:

 • Evenwicht tussen werk en privéleven en flexibiliteit: als u kinderen heeft, kunt u met een baan met een flexibel schema een beter evenwicht tussen werk en privéleven behouden. Een baan waarmee u kunt aankomen en vertrekken tijdens de uren die u beschikbaar houden voor uw kinderen wanneer ze dat nodig hebben, zou uw rol als werkende ouder echt kunnen vergemakkelijken.
 • Stressvrije omgeving: als je een ouder bent, is het belangrijk om een ​​baan te vinden die niet bijdraagt ​​aan je angst- of stressniveau. Het hebben van een baan in een stressvrije omgeving of zelfs een baan die je echt leuk vindt, kan je helpen meer werkplezier te vinden en je te helpen een burn-out te voorkomen tegen de tijd dat je thuiskomt.
 • Aanzienlijk inkomen: Het hebben van een baan met een lucratief salaris kan financiële lasten verlichten. Met een fatsoenlijk salaris kunt u bijvoorbeeld uw rekeningen betalen, eventuele schulden afbetalen en uw dagelijkse uitgaven betalen.

Gerelateerd: Ultieme gids voor balans tussen werk en privéleven

Banen voor ouders

Natuurlijk zullen je individuele interesses en sterke punten je helpen bij het aanscherpen van een carrièrepad, maar de volgende lijst met 20 banen is samengesteld en geschikt voor mensen die thuis kinderen hebben vanwege hun flexibiliteit of een stressarme omgeving in combinatie met betalen. Voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree, klikt u op de salarislink bij elke vermelde functietitel:

1. Leerkracht kinderopvang

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.608 per jaar

Primaire taken: Leerkrachten in de kinderopvang bieden elementaire kinderopvang aan jonge kinderen wanneer hun ouders afwezig of niet beschikbaar zijn. Ze bevorderen de ontwikkeling van het kind en helpen tegemoet te komen aan hun voedings- en onderwijsbehoeften. Leerkrachten van de kinderopvang bewaken de veiligheid van de kinderen, maken een activiteitenschema en vinden en implementeren lesmateriaal.

2. Thuiszorghulp

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.800 per jaar

Primaire taken: Thuiszorgmedewerkers bieden zorg aan mensen en helpen hen met hun elementaire levenstaken. Ze bereiden en serveren de maaltijden van hun patiënten, helpen met het huishouden en de was en helpen hen met baden, aankleden en verzorgen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een thuisgezondheidshulp

3. Vervangende leraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.432 per jaar

Primaire taken: Een vervangende leraar is een oproepkracht die de plaats inneemt van een gewone leraar wanneer deze afwezig of niet beschikbaar is. Ze nemen aanwezigheid op, leggen huiswerkopdrachten uit en onderhouden een positieve leeromgeving.

4. Blogger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.688 per jaar

Primaire taken: Bloggers schrijven content voor hun online blog. Ze onderzoeken ideeën voor blogposts, schrijven blogs, bewerken hun inhoud en delen deze met hun publiek, zowel via e-mail als via sociale media.

5. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.244 per jaar

Primaire taken: Boekhouders registreren de financiële transacties van een bedrijf in het grootboek. Ze registreren financiële transacties en noteren zowel debet- als creditnota's. Boekhouders maken ook financiële rapporten die supervisors of managers kunnen bekijken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een boekhouder

6. Social media specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.654 per jaar

Primaire taken: Social media specialisten creëren en publiceren content op een social media platform. Ze hebben tot doel inhoud te creëren die het publiek van een bedrijf aanspreekt om het online bereik te vergroten. Socialmediaspecialisten reageren op opmerkingen op sociale media, plannen en implementeren de socialemediastrategie van een bedrijf en helpen zowel verkoop- als marketinginspanningen te verbeteren.

7. Peuterleraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.949 per jaar

Primaire taken: Peuterleidsters zorgen voor kinderen van de kleutertijd tot de leeftijd van vier jaar. Ze maken een lesprogramma voor kleuters met behulp van verschillende educatieve technieken. Peuterleidsters houden ook toezicht op elk kind om hun sociale vaardigheden te helpen verbeteren, activiteiten te plannen, voedzame lunches te bieden en beleid voor de klas vast te stellen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een kleuteronderwijzer

8. Traiteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.298 per jaar

Primaire taken: Cateraars bieden foodservice aan hun klanten op een bepaalde locatie. Ze bereiden en vervoeren het eten voor een verscheidenheid aan speciale evenementen, zoals een bruiloft of conferentie. Cateraars serveren ook het eten en ruimen op na het evenement.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een traiteur

9. Zwemleraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.956 per jaar

Primaire taken: Zwemleraren helpen mensen de beste zwemtechnieken te leren. Ze geven zwemlessen, leren waterveiligheid en helpen mensen met verschillende zwemvaardigheden.

10. Receptioniste

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.038 per jaar

Primaire taken: Receptionisten beantwoorden de telefoon en behandelen klanten in een kantooromgeving. Ze begroeten bezoekers, informeren de betreffende partij over de komst van de gast en maken gebruik van het telecommunicatiesysteem van het bedrijf.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een receptioniste

11. Boekhoudkundig klerk

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.000 per jaar

Primaire taken: Boekhoudkundigen werken de financiële gegevens van een bedrijf bij. Ze stellen rapporten op, gebruiken boekhoudsoftwareprogramma's en stemmen bankafschriften op elkaar af.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een boekhoudkundige klerk

12. Oppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.034 per jaar

Primaire taken: Babysitters bieden kinderopvang aan kinderen van wie de ouders weg zijn. Ze verschonen hun luier, bereiden hun maaltijden, plannen activiteiten en helpen hen op tijd naar bed te gaan.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een oppas

13. Grant-schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.107 per jaar

Primaire taken: Subsidieschrijvers voltooien een aanvraagproces voor een subsidie. Ze verzamelen de juiste documenten, schrijven een goed opgemaakt voorstel en zorgen ervoor dat ze voldoen aan de eisen van verschillende financiers.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Grant-schrijver

14. Docent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.325 per jaar

Primaire taken: Docenten bieden academische ondersteuning aan studenten in verschillende leerjaren. Ze helpen studenten bepaalde schoolvakken te begrijpen door het lesmateriaal te bekijken en hen te helpen met hun huiswerk. Docenten leggen ook bepaalde onderwerpen uit en beantwoorden vragen van de studenten die ze begeleiden.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een bijlesdocent

15. Fitness instructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.492 per jaar

Primaire taken: Fitnessinstructeurs instrueren individuen en groepen mensen over verschillende trainingsroutines en activiteiten. Ze bepalen het fitnessniveau van hun cliënt om een ​​trainingsprogramma op te stellen dat aan hun behoeften voldoet. Fitnessinstructeurs volgen ook de fysieke voortgang van hun cliënt en hebben trainingen voor individuen en groepen mensen.

16. Virtuele assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.558 per jaar

Primaire taken: Virtuele assistenten bieden ondersteuning en administratieve diensten aan een bedrijf of een individu. Ze organiseren en plannen vergaderingen, maken reisarrangementen, beheren de lijst met contactpersonen van hun klanten en houden online gegevens bij voor het bedrijf of individu.

17. Muziekleraar

Nationaal gemiddeld salaris: $66,686 per jaar

Primaire taken: Muziekdocenten delen hun muziekkennis met hun leerlingen. Enkele van hun taken zijn het leren van hun studenten om op toonsoort te zingen, hen te helpen tempo te houden of hen een muziekinstrument te leren bespelen.

18. Milieu-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.463 per jaar

Primaire taken: Milieu-ingenieurs creëren projecten die milieubescherming ondersteunen. Ze gebruiken hun kennis van wetenschap en techniek om problemen in de wereld met betrekking tot het milieu op te lossen. Sommige van hun taken omvatten het analyseren van milieugegevens en het bestuderen van hoe mensen het milieu beïnvloeden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een milieu-ingenieur

19. Zorgconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 84.461 per jaar

Primaire taken: Zorgconsulenten bepalen de efficiëntie en inrichting van een zorgorganisatie en geven op basis van hun bevindingen aanbevelingen voor verbetering. Ze helpen zorgorganisaties hun bedrijfsvoering te verbeteren en zoeken naar manieren om de winst te verhogen en de kosten te verlagen.

20. Onderzoekswetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 113.667 per jaar

Primaire taken: Onderzoekswetenschappers voeren laboratoriumexperimenten uit om gegevens en resultaten te analyseren. Ze presenteren hun bevindingen aan een senior medewerker van het onderzoeksteam.

Meer banen voor ouders

Hier zijn nog 15 banen voor ouders:

 1. Personeelsspecialist
 2. Actuaris
 3. Public Relations Specialist
 4. Informatiebeveiligingsfunctionaris
 5. Ontwikkelaar van gebruikerservaring
 6. Business intelligence analist
 7. Onderzoeks- en ontwikkelingsingenieur
 8. IT-datawetenschapper
 9. Corrector
 10. Wervingscoördinator
 11. transcriptionist
 12. Virtuele assistent
 13. Software ontwikkelaar
 14. Marketing specialist
 15. Reisagent

About author

Mirte Seinen

Als ouder is het belangrijk om een baan te vinden waarmee u uw werk en uw privéleven kunt balanceren, zodat u voor uw gezin kunt zorgen en tegelijkertijd nauw betrokken blijft. In dit artikel leggen we uit waar ouders naar moeten zoeken in een baan en geven we een lijst van 35 banen die ouders kunnen nastreven.


Scroll to Top