Blog

Als je geen postsecundair diploma hebt behaald, heb je nog tal van potentieel goedbetaalde carrièremogelijkheden. Deze rollen zijn beschikbaar in diverse industrieën, en sommige vereisen gespecialiseerde training. Door de verschillende baanmogelijkheden te identificeren die voor u beschikbaar zijn, kunt u uw interesses en die vereisten beoordelen om te bepalen welk carrièrepad het beste bij u past. In dit artikel bieden we een lijst met 36 carrièremogelijkheden die zonder diploma minimaal $ 60.000 betalen.

Gerelateerd: Hoe u geld kunt verdienen zonder een diploma te hebben

20 banen die zonder diploma minstens $ 60.000 betalen

De volgende lijst vertegenwoordigt carrières die u zonder een postsecundair diploma in verschillende sectoren kunt nastreven. Deze banen kunnen ook een jaarsalaris bieden van minimaal $ 60.000. Sommige van deze loopbaantrajecten vereisen mogelijk specifieke training, educatieve programma's, certificering of licentiestatus. Als je geen bachelordiploma hebt, kun je deze lijst gebruiken om mogelijke goedbetaalde loopbaantrajecten te onderzoeken:

1. Elektrisch voorman

Nationaal gemiddeld salaris: $30,12 per uur

Hoofdtaken: Een elektrotechnisch voorman is verantwoordelijk voor het plannen en begeleiden van elektrotechnische projecten. Ze hebben doorgaans eerdere ervaring als elektricien, waarvoor een middelbare schooldiploma of gelijkwaardig vereist is, deelname aan gespecialiseerde opleidings- of leerlingprogramma's en het verkrijgen van een licentie. Hun verantwoordelijkheden omvatten het bespreken van de elektrische behoeften van klanten, het uitvoeren van tijd- en kostenramingen, het inhuren en opleiden van medewerkers, het aansturen van projectpersoneel, het waarborgen van de naleving van de veiligheid en het inspecteren en uitvoeren van kwaliteitsborging op het werk.

2. Yoga-instructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $30,33 per uur

Primaire taken: Een yoga-instructeur is verantwoordelijk voor het onderwijzen van yoga om de flexibiliteit en kracht van studenten te verbeteren. Dit beroep heeft geen diplomavereisten, hoewel instructeurs een gespecialiseerd training- of certificeringsprogramma moeten volgen om te oefenen. Yoga-instructeurs kunnen als zelfstandige werken of voor fitnesscentra en studio's werken. Hun verantwoordelijkheden omvatten het plannen van lessen, het demonstreren van yogahoudingen en -technieken, het aanpassen van instructies voor alle studentniveaus en het geven van ademhalingsoefeningen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een yogaleraar

3. Make-up artiest

Nationaal gemiddeld salaris: $30,41 per uur

Primaire taken: Een visagist is verantwoordelijk voor het aanbrengen van make-up bij klanten voor persoonlijke en professionele doeleinden. Voor deze rol zijn geen opleidingseisen vereist, aangezien klanten zich doorgaans richten op het ervaringsniveau van de visagist. Make-upartiesten kunnen in verschillende omgevingen werken, van entertainmentproductie tot schoonheidssalons in warenhuizen of freelancen. Hun verantwoordelijkheden omvatten onder meer samenwerken met klanten aan de gewenste make-uplooks, beoordelen wat er het beste uitziet voor klanten en advies geven over make-uptoepassing. Bij het werken in entertainmentomgevingen kan het nodig zijn protheses toe te passen op artiesten.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een make-upartiest

4. Massagetherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $30,55 per uur

Primaire taken: Een massagetherapeut is verantwoordelijk voor het masseren van cliënten voor ontspanning, pijnverlichting of revalidatiedoeleinden. Dit beroep heeft geen opleidingsvereisten, hoewel individuen een licentie voor massagetherapie moeten behalen. Massagetherapeuten kunnen werken in kantoren, blessurebehandelingsfaciliteiten of bij klanten thuis. Verantwoordelijkheden omvatten het bijhouden van behandelverslagen, het evalueren van cliënten om pijnlijke of gespannen gebieden te identificeren en het geven van begeleiding bij technieken die gericht zijn op het verbeteren van houding, ontspanning, kracht of strekken.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een massagetherapeut

5. Freelance fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35,67 per uur

Primaire taken: Een freelance fotograaf is een zelfstandige professional die foto's maakt voor klanten. Dit beroep stelt geen opleidingseisen, aangezien klanten doorgaans fotografen inhuren op basis van ervaringsniveau en eerder werk. Freelance fotografen moeten camera-apparatuur bezitten en mogelijk een zakelijke vergunning nodig hebben, afhankelijk van de vereisten van de staat. Hun verantwoordelijkheden omvatten het samenwerken met klanten aan hun gewenste foto's, onderhandelen over contracten of betalingen, het vinden van fotoshootlocaties, het bewerken van afbeeldingen en het afleveren ervan aan klanten.

6. MRI-technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $36,39 per uur

Primaire taken: Een MRI-technicus, ook wel MRI-technoloog genoemd, is verantwoordelijk voor het bedienen van de machines die 3D-beelden van organen en weefsels van patiënten produceren. Om deze carrière voort te zetten, moeten individuen een associate degree, certificaat of MRI-technologiediploma behalen van een community college of handelsschool. Hun verantwoordelijkheden omvatten het injecteren van patiënten met kleurstof voor beeldvormingsdoeleinden, het positioneren van patiënten voor scans, het bespreken van medische geschiedenissen, het aanpakken van zorgen en het zorgen voor onderhoud van beeldvormingsapparatuur. Ze werken vaak nauw samen met artsen en radiologen om beelden te lezen en te analyseren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een MRI-technicus

7. Mondhygiënist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37,83 per jaar

Primaire taken: Een mondhygiënist werkt onder toezicht van tandartsen om gebitsonderzoeken en reinigingen uit te voeren. Personen die geïnteresseerd zijn in dit beroep moeten een associate of gespecialiseerd trainingsprogramma voor mondhygiëne volgen om certificering te verkrijgen. Hun verantwoordelijkheden omvatten het opleiden van patiënten over mondgezondheid, het aanbrengen van beschermende materialen op tanden, het maken van tandheelkundige röntgenfoto's en het werken met tandartsen om behandelplannen te ontwikkelen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een mondhygiënist

8. Operator van de elektriciteitscentrale:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43,57 per uur

Primaire taken: Een exploitant van een elektriciteitscentrale is verantwoordelijk voor het controleren en onderhouden van de apparatuur die wordt gebruikt om elektriciteit te produceren in een elektriciteitscentrale. De apparatuur waarmee ze werken, kan onder meer generatoren, turbines, ketels en reactoren zijn. Personen die geïnteresseerd zijn in deze carrière hebben ten minste een middelbare schooldiploma of gelijkwaardig nodig en ontvangen uitgebreide training terwijl ze aan het werk zijn. Hun verantwoordelijkheden omvatten het reinigen van machines, het bewaken van grafieken en meters om spanning en elektriciteitsstromen te beoordelen, het controleren van apparatuur en indicatoren om problemen te identificeren en het waarborgen van de naleving van veiligheids- en milieunormen.

9. Specialist in activabescherming

Nationaal gemiddeld salaris: $ 60.177 per jaar

Primaire taken: Een specialist in activabescherming is verantwoordelijk voor het voorkomen van diefstal of fraude in winkels. Dit beroep heeft geen opleidingseisen en mensen krijgen vaak on-the-job training. Hun verantwoordelijkheden omvatten het opstellen van casusrapporten, het verbeteren van winkelbeveiligingsmaatregelen, het opleiden van medewerkers over het voorkomen van verlies en het uitvoeren van voorraadinspecties. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van veilige omstandigheden in de winkel voor werknemers en bezoekers en het melden van gevaren aan managers.

10. Instrumententechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $61,088 per jaar

Primaire taken: Een instrumenttechnicus is verantwoordelijk voor het bewaken, repareren en onderhouden van mechanische systemen. Ook bekend als instrumentatiecontroletechnici, werken ze vaak in fabrieken om toezicht te houden op industriële apparatuur. Dit beroep heeft geen opleidingsvereisten, hoewel technici vaak on-the-job training krijgen of een Engineering Technologies-certificering nastreven. Hun verantwoordelijkheden omvatten het bewaken van de functionaliteit van de apparatuur, het testen en kalibreren van apparatuur en het waarborgen van de naleving van relevante veiligheids- en milieunormen.

11. Vrachtwagenchauffeur

Nationaal gemiddeld salaris: $61,711 per jaar

Primaire taken: Een vrachtwagenchauffeur is verantwoordelijk voor het vervoeren van goederen via een trekker-oplegger of zware vrachtwagen. Individuen moeten een middelbare schooldiploma of gelijkwaardig hebben en hun commerciële rijbewijs behalen. Ze kunnen dagen of weken onderweg zijn en regionale of nationale routes rijden. Hun verantwoordelijkheden omvatten het plannen van efficiënte reisroutes, het regelmatig uitvoeren van inspecties van hun vrachtwagens, het bijhouden van dagelijkse logboeken en het vastzetten van lading.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een vrachtwagenchauffeur

12. Ranchmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.339 per jaar

Primaire taken: Een ranchmanager is verantwoordelijk voor het toezicht op de ranchactiviteiten. Voor deze rol is geen diploma vereist, waarbij veel managers een training krijgen door praktische ervaring op boerderijen of door deel te nemen aan stageprogramma's. Ze hebben veegerelateerde verantwoordelijkheden, zoals zorgen voor goede toegang tot voedsel en water, toezicht houden op vaccinatieprogramma's, toezicht houden op het fokken van dieren en het merken of labelen van vee. Andere verantwoordelijkheden zijn onder meer het inhuren en trainen van ranchhanden, het bijhouden van financiële en operationele gegevens, het zorgen voor naleving van de regelgeving en het onderhandelen over de verkoop van gewassen en vee.

13. Vrachtpiloot

Nationaal gemiddeld salaris: $64.667 jaar

Primaire taken: Een vrachtpiloot is verantwoordelijk voor het vervoeren van goederen of vracht per vliegtuig. Dit beroep heeft geen diplomavereisten, hoewel individuen een commercieel vliegbrevet en een certificering voor luchtvaartpiloot moeten behalen. Vrachtpiloten vliegen meestal 's nachts of in de vroege ochtend en vervoeren goederen zoals post, bederfelijke goederen, industriële benodigdheden of noodhulpgoederen. Hun verantwoordelijkheden omvatten het plannen van routes, het controleren van het weer vóór vluchten, het coördineren van vluchtplannen met luchtverkeersleiders en het bewaken van brandstof en uitrusting.

14. Verkoopvertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.155 per jaar

Primaire taken: Een vertegenwoordiger werkt namens groothandels of fabrikanten om hun goederen en diensten te verkopen. Rollen in dit beroep vereisen geen postsecundair diploma. Voor sommige gespecialiseerde verkoopfuncties, zoals farmaceutisch of technisch, kan echter een verdere opleiding vereist zijn. Hun verantwoordelijkheden omvatten het contacteren van bestaande en potentiële klanten, het uitvoeren van productdemonstraties, het onderhandelen over verkoopcontracten en het afhandelen van transacties. Ze moeten mogelijk ook de verkoopdoelen halen die door hun werkgevers zijn vastgesteld en regelmatig verkooprapporten opstellen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopvertegenwoordiger

15. Radiotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $74.686 per jaar

Primaire taken: Een stralingstherapeut is een medische professional die bestralingsbehandelingen toedient aan patiënten, vaak degenen die kanker hebben. Terwijl sommige werkgevers de voorkeur geven aan kandidaten met een associate's degree in radiotherapie, huren anderen personen in die een certificaatprogramma hebben voltooid en een licentie hebben verkregen. Hun verantwoordelijkheden omvatten het bedienen van radiotherapieapparatuur, het maken van röntgenfoto's om behandelgebieden te identificeren, het bespreken van behandelprocedures, het volgen van stralingsveiligheidsprotocollen en het bewaken van patiënten tijdens het behandelproces.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een stralingstherapeut

16. IT-technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 74.965 per jaar

Primaire taken: Een IT-technicus is verantwoordelijk voor het oplossen van IT-problemen en het installeren, repareren en onderhouden van computersystemen. Hoewel werkgevers misschien de voorkeur geven aan kandidaten met een bachelordiploma in computerwetenschappen, kunnen individuen instapfuncties krijgen als ze relevante certificeringen of andere formele training en ervaring hebben. De verantwoordelijkheden van IT-technici omvatten het testen van hardware en software om systeemcompatibiliteit te garanderen, het reageren op ondersteuningsverzoeken, het oplossen van computerproblemen en het implementeren van upgrades indien nodig.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een IT-technicus

17. HVAC-supervisor

Nationaal gemiddeld salaris: $75.767 per jaar

Primaire taken: Een HVAC-supervisor is verantwoordelijk voor het toezicht op een team van HVAC-ingenieurs of technici. HVAC-technici onderhouden, repareren en installeren verwarmings- en koelsystemen voor woningen en bedrijven. Individuen kunnen een supervisorrol vervullen als ze eerdere ervaring hebben als HVAC-technicus, waarvoor certificering en deelname aan een stageprogramma vereist zijn. De verantwoordelijkheden van HVAC-supervisors omvatten het toewijzen van werkorders, het plannen van en toezicht houden op reparatie- en onderhoudsactiviteiten, het uitvoeren van tijd- en kostenramingen en het beheren van voorraad.

18. Webontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 76.950 per jaar

Primaire taken: Een webontwikkelaar is verantwoordelijk voor het maken van websites en webapplicaties. Hoewel sommige werkgevers de voorkeur geven aan kandidaten met een associate's of bachelor's degree in een relevant vakgebied, kunnen individuen hun carrière zonder hen beginnen als zelfstandige ontwikkelaars. Personen die geïnteresseerd zijn in deze carrière kunnen zichzelf vaardigheden op het gebied van webontwikkeling aanleren of cursussen volgen. Hun verantwoordelijkheden omvatten het schrijven van front- en back-endcode, het samenwerken met klanten en ontwerpers, het gebruiken van gebruikersfeedback en testpraktijken om verbeteringen te identificeren en problemen op te lossen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een webontwikkelaar

19. Makelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 86.039 per jaar

Primaire taken: Een makelaar werkt samen met klanten om onroerend goed te kopen, verkopen of huren. Om als makelaar te werken, moeten individuen cursussen volgen die door hun staat zijn vereist om een ​​onroerendgoedvergunning te verkrijgen. Makelaars in onroerend goed werken nauw samen met klanten om hun behoeften te begrijpen, doen onderzoek om mogelijke opties te beoordelen en vragen over de omgeving te beantwoorden. Hun verantwoordelijkheden omvatten het publiceren van onroerendgoedlijsten, het coördineren van bezichtigingen van onroerend goed, het onderhandelen over koopaanbiedingen en het opstellen van contracten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een makelaar

20. Eigenaar-exploitant bestuurder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 280.330 per jaar

Primaire taken: een bestuurder van een eigenaar-operator werkt als een onafhankelijke contractant in de vrachtwagen- en transportsector. Ze hebben vrachtwagens met opleggers en hebben vaak eerdere vrachtwagenervaring, dus voor deze rol is een geldig commercieel rijbewijs vereist. Als vrachtwagenbezitters zijn zij verantwoordelijk voor de kosten, zoals onderhoud en brandstof. Hun verantwoordelijkheden omvatten het besturen van vrachtwagens over lange afstanden, het plannen van routes, het volgen van de juiste verkeerswetten en het laden en lossen van vracht. Ze kunnen ook zakelijke taken uitvoeren, zoals boekhoudkundige en belastinggerelateerde taken.

Extra baanopties

Hier zijn nog 16 carrières die je misschien wilt nastreven als je geen diploma hebt. Deze banen kunnen mogelijk een jaarsalaris van minimaal $ 60.000 bieden:

 1. Luchtverkeersleider
 2. Schaderegelaar
 3. Detective
 4. Vliegtuig Mechanicus
 5. Ketelmaker
 6. Farmaceutisch technicus
 7. Commerciële piloot
 8. Exploitant van kerncentrales
 9. Begrafenis ondernemer
 10. Nucleair technicus
 11. Netwerkondersteuningsspecialist
 12. Nucleair geneeskundige
 13. Lift monteur
 14. Verzekeringsagent
 15. Spoorwegconducteur
 16. Avionica technicus

About author

Leonie Becker

Als je geen postsecundair diploma hebt behaald, heb je nog tal van potentieel goedbetaalde carrièremogelijkheden. Deze rollen zijn beschikbaar in diverse industrieën, en sommige vereisen gespecialiseerde training. Door de verschillende baanmogelijkheden te identificeren die voor u beschikbaar zijn, kunt u uw interesses en die vereisten beoordelen om te bepalen welk carrièrepad het beste bij u past. In dit artikel bieden we een lijst met 36 carrièremogelijkheden die zonder diploma minimaal $ 60.000 betalen.


Scroll to Top