Blog

Sommige werkgevers bieden banen aan die u volledig online kunt uitvoeren. Als u technologisch onderlegd bent, kunt u genieten van dit soort werk. Door te leren wat verschillende online banen inhouden, kun je bepalen welke je wilt nastreven. In dit artikel leggen we uit waar je de beste online vacatures kunt vinden en zetten we 30 van de beste online vacatures op een rij om op te solliciteren.

Gerelateerd: 11 online banen voor werkflexibiliteit

Waar vind je de beste online vacatures?

Als u weet dat u een online baan wilt, kunt u sneller een baan vinden als u weet waar u moet zoeken. Gelukkig heb je verschillende plekken om te zoeken naar de beste online vacatures. Hier zijn enkele plaatsen waar u de beste online kansen kunt vinden:

 • Jobboards op afstand: Overweeg om een ​​jobboard op afstand te gebruiken om een ​​online job te vinden. Deze vacaturesites bieden online vacatures van hoge kwaliteit en zorgen voor een efficiënt gebruik van uw tijd. Als u besluit een traditionele vacaturesite te gebruiken, filtert u uw zoekopdracht met trefwoorden zoals 'thuiswerken', 'op afstand' of 'telewerken'.
 • Bedrijfscarrièrepagina's: aangezien veel bedrijven hun openstaande vacatures op hun carrièrepagina vermelden, moet je aan de bedrijven denken waarvoor je zou willen werken en hun website bezoeken. Als ze mensen aanwerven voor online functies, kunnen ze deze bij hun andere beschikbare functies vermelden. Als u de website van het bedrijf rechtstreeks bezoekt, zorgt u ervoor dat u zich aanmeldt bij een legitieme en geloofwaardige organisatie.
 • Jouw netwerk: Zoek online vacatures binnen je eigen netwerk. Veel van uw voormalige collega's, professoren, mentoren of supervisors kennen wellicht mogelijkheden waarin u geïnteresseerd bent. Maak persoonlijk contact met hen, via e-mail of via een professioneel sociaal netwerk en laat hen weten dat u actief op zoek bent naar een online functie in jouw veld.

Gerelateerd: Hoe u echt werk thuis kunt vinden

Beste online vacatures

Het personeel biedt verschillende online banen die u kunt nastreven. Of je nu in teamverband of meer zelfstandig wilt werken, je zult zeker een baan vinden die het beste bij jouw voorkeuren past. Overweeg deze online banen die meer dan $ 25.000 per jaar verdienen:

1. Leraar Engels

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.922 per jaar

Primaire taken: Een leraar Engels leidt zijn klas van studenten op in het juiste gebruik van de Engelse taal. Ze leren de juiste grammatica en schrijven en helpen hun studenten met begrijpend lezen. Leraren Engels maken lesplannen en helpen hun leerlingen hun vaardigheden met betrekking tot dit onderwerp te ontwikkelen.

2. Medisch transcriptionist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.164 per jaar

Primaire taken: Medische transcriptionists luisteren naar audio-opnames van medische professionals, interpreteren elk bericht en schrijven wat ze horen. Ze kunnen bijvoorbeeld het dictaat van examennotities of de geschiedenis van de patiënt transcriberen. Als ze in een dokterspraktijk werken, kunnen ze ook administratieve taken hebben.

3. Callcentervertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29.317 per jaar

Primaire taken: Callcentermedewerkers nemen telefoontjes van klanten aan, behandelen klachten, verwerken bestellingen en geven informatie over bedrijfsproducten door. Zij bepalen de behoefte van een klant en onderzoeken verschillende vraagstukken om tot een acceptabele oplossing te komen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een callcentervertegenwoordiger

4. Medewerker gegevensinvoer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31,747 per jaar

Primaire taken: Gegevensinvoermedewerkers voeren informatie in de database van een bedrijf in. Ze controleren de gegevens op juistheid en werken deze zo nodig bij. Gegevensinvoermedewerkers voeren doorgaans informatie van een papieren document in een computer in met speciale toetsen en kleuren om het proces sneller te laten verlopen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een gegevensinvoerklerk

5. Kopieer editor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.115 per jaar

Primaire taken: Kopieerredacteuren beoordelen geschreven materiaal en corrigeren het op grammaticale, spellings- en interpunctiefouten. Ze zorgen ook voor de feitelijke juistheid van de tekst die ze bewerken, verbeteren de leesbaarheid en helpen deze te voldoen aan redactionele normen en beleidsregels. Sommige copy-editors helpen ook met de paginalay-out van een publicatie in termen van foto's, advertenties en artikelen.

6. Transcriptionist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36,131 per jaar

Primaire taken: Transcriptionists luisteren naar audiobestanden en interpreteren de berichten in geschreven woorden. Ze bewerken elke transcriptie voordat ze deze archiveren en houden een register bij van transcripties om ze op een later tijdstip te gebruiken.

7. Blogger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.688 per jaar

Primaire taken: Bloggers onderzoeken en genereren ideeën voor een blogpost. Naast het schrijven van blogberichten, bewerken en publiceren ze ook hun eigen inhoud. Daarnaast promoten bloggers hun eigen inhoud via sociale media of e-mails om nieuwe lezers aan te trekken.

8. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.248 per jaar

Primaire taken: Boekhouders registreren de financiële transacties van een bedrijf. Ze verwerken betalingen, maken financiële rapporten, zorgen voor de juistheid van alle financiële transacties, registreren de af- en bijschrijvingen van een bedrijf en werken het grootboek van de organisatie bij.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een boekhouder

9. Social media specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.632 per jaar

Primaire taken: Social media specialisten creëren en bewaken de social media strategie van een bedrijf. Ze gebruiken deze strategie om de aanwezigheid van de organisatie op sociale media te verbeteren, de naamsbekendheid te vergroten en de verkoop te vergroten. Socialmediaspecialisten creëren ook sociale media-inhoud, houden statistieken bij en gaan in contact met klanten op sociale-mediaplatforms.

10. Producttester

Nationaal gemiddeld salaris: $40.262 per jaar

Primaire taken: Producttesters meten de prestaties van verschillende producten. Ze ontwikkelen het producttestproces, voeren testcontroles uit, meten de prestaties van elk product ten opzichte van benchmarks en noteren eventuele productdefecten. Producttesters maken ook aantekeningen van het hele testproces.

11. Fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.053 per jaar

Primaire taken: Fotografen maken afbeeldingen van onderwerpen, plaatsen, producten of items. Ze gebruiken een verscheidenheid aan verlichting en camera-apparatuur om elke opname te kadreren. Fotografen gebruiken ook fotobewerkingssoftware om hun afbeeldingen te verbeteren.

12. Beheer van sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.798 per jaar

Primaire taken: Socialmediamanagers houden toezicht op de socialemediakanalen van een bedrijf. Ze creëren inhoud over onderwerpen die de klanten van het bedrijf leuk zullen vinden en beheren de publicatie van alle inhoud. Socialmediamanagers bedenken ook nieuwe leads en verkoopkansen op basis van de interacties die ze op sociale media zien.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Social Media Manager

13. Freelance schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.042 per jaar

Primaire taken: Freelance schrijvers schrijven content voor een online of gedrukte publicatie op contractvrije basis. Ze schrijven hun eigen exemplaar en bewerken het voor nauwkeurigheid, duidelijkheid en grammaticale correctheid. Freelance schrijvers dienen hun inhoud vervolgens ter goedkeuring in.

14. Grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47,169 per jaar

Hoofdtaken: Grafisch ontwerpers creëren visuele communicatie-elementen. Ze zorgen voor een esthetisch aantrekkelijk concept dat de boodschap van een merk overbrengt. Grafisch ontwerpers kunnen communicatiemateriaal ontwerpen, zoals advertenties, webpagina's, logo's en boeken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een grafisch ontwerper

15. Vertaler

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.588 per jaar

Primaire taken: Vertalers luisteren naar of lezen een bericht in de ene taal en zetten het om in een andere taal. Naast het lezen of beluisteren van een bericht, onderzoeken ze ook branchespecifieke termen en zorgen ze ervoor dat de door hen vertaalde boodschap zijn oorspronkelijke betekenis behoudt.

16. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $47.600 per jaar

Primaire taken: Klantenservicemedewerkers beantwoorden telefoontjes van klanten, luisteren naar hun klachten en informeren hen over de producten en diensten van het bedrijf. Ze beantwoorden ook vragen van klanten en verwerken klantorders.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een klantenservicemedewerker

17. Werver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.651 per jaar

Primaire taken: Recruiters vervullen de wervingsbehoeften van een bedrijf door kandidaten te zoeken via sociale media en verschillende online databases. Ook voeren zij sollicitatiegesprekken en blijven zij op de hoogte van arbeidswetgeving en -recht.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een recruiter

18. Reisbureau

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.990 per jaar

Primaire taken: Reisagenten regelen de reisaccommodaties en plannen van hun klanten. Ze boeken hun accommodatie, regelen hun vervoermiddel en geven hun klanten advies over visa en paspoorten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een reisagent

19. Docent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.298 per jaar

Primaire taken: Docenten helpen studenten het begrip van verschillende schoolvakken onder de knie te krijgen. Ze helpen hen zich voor te bereiden op toetsen, helpen hen hun huiswerk te maken en leren hen verschillende studietechnieken. Docenten bieden ook aanmoediging aan elke student.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een bijlesdocent

20. Proeflezer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.444 per jaar

Primaire taken: Proeflezers beoordelen geschreven teksten en helpen de grammatica, spelling en interpunctie van de inhoud te verbeteren. Ze zoeken ook naar opmaak- en syntaxisfouten en zorgen voor feitelijke nauwkeurigheid.

21. Virtuele assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.497 per jaar

Primaire taken: Virtuele assistenten helpen hun klanten met administratieve taken. Ze plannen hun vergaderingen, bekijken hun agenda, telefoneren, regelen reizen en beheren de e-mailaccounts van hun klanten.

22. Freelance redacteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.153 per jaar

Primaire taken: Freelance redacteuren werken voor een gedrukte of online publicatie zonder een ondertekend contract. Ze proeflezen geschreven kopie, corrigeren grammaticale fouten en zorgen voor de nauwkeurigheid van elk stuk.

23. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $61,664 per jaar

Primaire taken: Copywriters creëren boeiende inhoud om de naamsbekendheid van hun klanten te vergroten. Ze schrijven teksten om mensen aan te moedigen een bepaalde actie te ondernemen, zoals meer onderzoek doen naar het merk of een aankoop doen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een copywriter

24. Webontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 76.883 per jaar

Primaire taken: Webontwikkelaars gebruiken hun kennis van codeertalen om webpagina's te maken. Ze presenteren ook ontwerpspecificaties, werken samen met andere ontwerpers, lossen websiteproblemen op en controleren het webverkeer van elke site.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een webontwikkelaar

25. Voice-over artiest

Nationaal gemiddeld salaris: $81.133 per jaar

Voornaamste taken: Voice-over artiesten lenen hun stem aan verschillende media zoals radio, televisie of films. Ze kunnen bijvoorbeeld hun stem opnemen voor een personage in een tekenfilm. Voice-over artiesten behouden ook de gezondheid van hun stem en kunnen verschillende accenten gebruiken, afhankelijk van de rol.

Meer online vacatures

Hier zijn nog 12 van de beste online banen om te overwegen:

 1. Zoekmachine-evaluator
 2. eBook schrijver
 3. Online verkoper
 4. Affiliate marketeer
 5. Online persoonlijke trainer
 6. Cursusmaker
 7. E-mailmarketeer
 8. Muziekrecensent
 9. Website ontwerper
 10. Website-tester
 11. CV schrijver
 12. Genealoog

About author

Trijntje Heethaar

Sommige werkgevers bieden banen aan die u volledig online kunt uitvoeren. Als u technologisch onderlegd bent, kunt u genieten van dit soort werk. Door te leren wat verschillende online banen inhouden, kun je bepalen welke je wilt nastreven. In dit artikel leggen we uit waar je de beste online vacatures kunt vinden en zetten we 30 van de beste online vacatures op een rij om op te solliciteren.


Scroll to Top