Blog

een baan zoeken

4 Stappen Om Een Efficiënte Vrachtwagenchauffeur Te Worden

Een commercieel rijbewijs (CDL) kan transportprofessionals in staat stellen meer banen te krijgen. Een optie is om een ​​teamvrachtwagenchauffeur te worden, wat verwijst naar twee chauffeurs die samenwerken om vracht te vervoeren. De opstelling is niet alleen geschikt voor de chauffeurs, maar kan ook het vervoeren efficiënter maken omdat twee of meer mensen het werk kunnen verdelen. In dit artikel bespreken we wat het besturen van een teamtruck is, de voordelen van rijden als een team, hoe je een CDL-gecertificeerde vrachtwagenchauffeur kunt worden en wat het nationale gemiddelde salaris voor deze functie is.

Wat is teamtruck rijden?

Teamrijden houdt in dat twee vrachtwagenchauffeurs samen rijden en de rijtijd in dezelfde vrachtwagen delen. Elke chauffeur heeft dienst- en buitendiensten. Chauffeurs kunnen hun vrije tijd doorbrengen op de passagiersstoel of de slaapkooi, een klein slaapcompartiment achter in de vrachtwagencabine. Dit zorgt ervoor dat de vrachtwagen zo lang mogelijk blijft rijden, terwijl de chauffeurs toch aan de veiligheidsvoorschriften kunnen voldoen.

Chauffeurs kiezen vaak de persoon met wie ze rijden op basis van persoonlijke voorkeur. Iedereen met een CDL kan in aanmerking komen om lid te worden van een vrachtwagenchauffeursteam. Sommige vrachtwagenchauffeurs kiezen ervoor om samen te werken met een vriend, terwijl anderen samenwerken met hun echtgenoten of andere familieleden. Men zou moeten overwegen om met iemand te reizen die ze kennen, omdat ze het misschien gemakkelijker hebben om samen te werken en elkaars behoeften en persoonlijkheden te begrijpen. Sommige bedrijven bieden ook teammatching aan, waarbij u wordt gekoppeld aan een andere bestuurder op basis van uw persoonlijkheid, doelen, salaris en locatie.

Gerelateerd: Hoe een vrachtwagenchauffeur CV-doel te schrijven (met voorbeelden en tips)

Hoe evalueer je of teamrijden iets voor jou is?

Voordat u een CDL verdient en een carrière in het rijden met vrachtwagens nastreeft, kan het nuttig zijn om te overwegen of de baan bij u past. Hier zijn enkele punten om over na te denken die u kunnen helpen beslissen:

1. Overweeg uw vertrouwen in uw potentiële partner

Vertrouwen kan een belangrijke factor zijn bij het rijden met een teamtruck, omdat u misschien slaapt terwijl een andere persoon het voertuig bestuurt. Daarom vertrouwen jullie twee op elkaar om veilig te rijden. Teamchauffeurs die zich op hun gemak voelen bij hun partners, hebben mogelijk meer positieve ervaringen met hun reizen.

2. Denk erover na om je ruimte te delen

Als teamchauffeur breng je veel tijd door in een kleine ruimte met je partner. Goede partners hebben oog voor de organisatie, netheid en hygiëne van de omgeving. Als u en uw partner beide rekening houden met deze items, kan dit het delen van uw werkruimte gemakkelijker maken.

3. Beoordeel uw bereidheid om compromissen te sluiten

De hechte samenwerkingsverbanden waar teamvrachtwagenchauffeurs aan deelnemen, vereisen een bereidheid om compromissen te sluiten. U neemt vaak samen met uw partner grote beslissingen als u samen rijdt, zoals ideale routes of wat te doen bij een calamiteit of onverwachte uitdaging. Jij en je teamgenoot kunnen ook bespreken waar te stoppen, de muziek waar je naar luistert en andere belangrijke zaken die van invloed zijn op je dagelijkse ervaring.

Gerelateerd: Hoeveel verdienen vrachtwagenchauffeurs? (En andere veelgestelde vragen)

Voordelen van teamtruck rijden

Hier zijn een paar voordelen van het rijden met een teamtruck:

Verbeterde veiligheid

Vrachtwagenchauffeurs van een team hebben misschien geen last van vermoeidheid op het werk omdat ze in ploegendiensten kunnen slapen. Dit houdt de truck ook langer in beweging, wat betekent dat u in dezelfde periode meer kilometers kunt afleggen in vergelijking met solo-chauffeurs. Bovendien, als beide bestuurders wakker zijn, kunnen ze de weg in de gaten houden, wat de kans op een ongeval kan verkleinen.

Betere beloningsmogelijkheden

Teamchauffeurs hebben vaak meer loon per mijl omdat ze het voertuig mogelijk langere uren en mijlen laten rijden. Veel vrachtwagenwerkgevers kunnen teamtruckers ook een aanmeldingsbonus geven. Hoewel u de inkomsten met uw partner deelt, kunt u meer geld verdienen vanwege de hogere leveringssnelheid, waardoor u meer banen kunt aannemen.

Kansen om een ​​band met je partner te krijgen

Door met een teamtruck te rijden, kunt u quality time doorbrengen met uw partner. Voor transportprofessionals die het werk leuk vinden maar niet graag alleen werken, kan dit een ideale regeling zijn. Bovendien, als u met uw echtgenoot of een ander naast familielid werkt, kunt u allebei hetzelfde bedrag ontvangen en dit kan rechtstreeks in uw huishouden terechtkomen.

Gerelateerd: 7 van de best betaalde vrachtwagenbanen

Hoe word je een team vrachtwagenchauffeur

Dit zijn de stappen die u kunt nemen om een ​​teamtruckchauffeur te worden:

1. Zoek een partner

Voor langetermijnplanning identificeren sommige beginnende transportprofessionals hun teamtruckchauffeur aan het begin van hun carrière. Dit kan voordelig zijn omdat je samen met je toekomstige partner naar school kunt gaan zodat jullie allebei tegelijk klaar zijn voor de arbeidsmarkt. U kunt ook online bronnen gebruiken om een ​​potentiële vrachtwagenpartner te vinden en met hen strategieën te bedenken voor uw professionaliseringsplannen.

2. Vind een vrachtwagenrijschool

Als u een onervaren chauffeur bent, is de volgende stap het vinden van een vrachtwagenrijschool bij u in de buurt om uw CDL te verdienen. Het is misschien een goed idee om een ​​vrachtwagenrijschool te zoeken die zich richt op het trainen van mensen om in teams te rijden. U kunt echter ook een gewone rijschool kiezen, aangezien veel van de vaardigheden die nodig zijn voor teamrijden afkomstig zijn uit een basisrijopleiding.

3. Bereid je voor op de opleiding van vrachtwagenchauffeur

Nadat je contact hebt opgenomen met de school van je keuze, kun je beginnen met de voorbereiding om je CDL-opleiding te voltooien. Veel Klasse A-programma's voor beroepschauffeurs duren ongeveer een maand. Een deel van de voorbereiding op de training omvat ook het doornemen van de handleiding voor het commerciële DMV-rijbewijs van uw staat. Het document is meestal beschikbaar als pdf op de website van de staat. Het kan nuttig zijn om deze informatie door te nemen, omdat het u helpt om u voor te bereiden op de taken van het CDL-teamrijden.

4. Maak professionele connecties

Terwijl je aan het trainen bent bij je favoriete instelling, kun je wat tijd nemen om je professionele netwerk op te bouwen en een plan te maken voor je toekomst als je eenmaal bent afgestudeerd. Als je nog geen partner voor vrachtwagenchauffeur hebt, vraag de school dan om advies en middelen om er een te vinden. Kijk ook of de school relaties heeft met werkgevers, aangezien dit je kan helpen een baan te vinden als je je referenties hebt verdiend.

Gerelateerd: Hoe word je een vrachtwagenchauffeur

Team vrachtwagenchauffeur landelijk gemiddeld salaris

Het nationale gemiddelde salaris voor teamvrachtwagenchauffeurs in de VS is $ 66.499 per jaar. De eerdere ervaring en opleiding van een kandidaat kunnen van invloed zijn op hun salaris. De branche waarin de chauffeurs werken, kan ook de loonschaal bepalen.

Houd er rekening mee dat geen van de producten die in dit artikel worden genoemd, is gelieerd aan Carrieree.


About author

Dirk Kasper

Een commercieel rijbewijs (CDL) kan transportprofessionals in staat stellen meer banen te krijgen. Een optie is om een teamvrachtwagenchauffeur te worden, wat verwijst naar twee chauffeurs die samenwerken om vracht te vervoeren. De opstelling is niet alleen geschikt voor de chauffeurs, maar kan ook het vervoeren efficiënter maken omdat twee of meer mensen het werk kunnen verdelen. In dit artikel bespreken we wat het besturen van een teamtruck is, de voordelen van rijden als een team, hoe je een CDL-gecertificeerde vrachtwagenchauffeur kunt worden en wat het nationale gemiddelde salaris voor deze functie is.


Scroll to Top