Blog

Energiehandelaren onderhandelen over de verkoop van zeer waardevolle hulpbronnen, zoals olie en energie. Deze baan combineert energieproductie en financiën in een snel veranderende omgeving. Het is misschien de juiste carrière voor jou als je het leuk vindt om markten te volgen en in een winstgevende branche werkt. In dit artikel leggen we uit wat een energiehandelaar doet, welke achtergronden je kunnen helpen om te slagen in de rol en welke vaardigheden nuttig zijn.

Gerelateerd: Leer hoe u een grondstoffenhandelaar kunt worden

Wat doet een energiehandelaar?

Een energiehandelaar, ook wel een energiemakelaar genoemd, is een financiële professional die deals faciliteert tussen kopers en verkopers van energieactiva zoals aardgas, vloeibaar gas, olie, aardolie en aandelen van het energienetwerk. Het werk kan snel gaan, omdat ze prijzen volgen, trends voorspellen en nationaal en internationaal nieuws volgen dat van invloed kan zijn op de energiemarkt.

Als ze handelen in energie op het net, kunnen ze aandelen van energie verkopen, energie inkopen op punten waar de marktprijs laag is en verkopen wanneer er een grotere vraag is. Ze kunnen futures verhandelen, dit zijn contracten om bepaalde activa op een later tijdstip te kopen, of ze kunnen vaten olie in verschillende regio's verkopen om geld te verdienen.

Energiehandelaren kunnen werken voor energiebedrijven of particuliere handelsbedrijven. Sommige energiehandelaren werken op olieraffinaderijlocaties en helpen bij het regelen van deals en het optimaliseren van levering en kosten voor maximale winst. Sommigen werken op een handelsvloer, waar hun transacties van alles kunnen zijn, van de ruwe olie die een bedrijf koopt tot de latere verkoop van het verwerkte product.

Hoe word je een energiehandelaar?

Hier zijn enkele stappen die u moet volgen om een ​​energiehandelaar te worden:

1. Haal je bachelordiploma

Kennis van zowel financiële handel als energieproductie is nuttig voor energiehandel, en verschillende universitaire majors kunnen u helpen die basiskennis op te bouwen. Een bachelor's degree in business of finance kan de basis van handel leren, zoals risicobeheer en het begrijpen van de markt.

Sommige bedrijven zoeken energiehandelaren met een niet-financiële achtergrond, zoals geologie of techniek. Een major in petroleum engineering kan je helpen om direct na je bachelorstudie een baan bij een energiebedrijf te krijgen.

2. Overweeg een masteropleiding

De banenmarkt voor energiehandelaren is competitief, dus je zou kunnen overwegen om een ​​Master of Business Administration (MBA) te halen om op te vallen. Veel scholen bieden specialisaties aan zoals marktfinanciering, handel en logistiek, grondstoffen en kapitaalmarkten, die rechtstreeks verband kunnen houden met energiehandel. Als je niet-gegradueerde studies gericht zijn op engineering of een van de meer technische onderdelen van energieproductie, kan een MBA je helpen een meer afgeronde sollicitant voor handelsbanen te maken.

3. Doe ervaring op in de branche

Energiehandelaren hebben doorgaans minimaal een jaar ervaring nodig voordat ze de functie kunnen uitoefenen. Probeer ervaring op te doen met het product en de handelstechnieken. Veel banen die aardoliebronnen verwerken na aankoop en tijdens verwerking, ook wel 'midstream'-banen genoemd, kunnen u inzicht geven in hoe bedrijven handelen en waarom. Werken als ingenieur op een frackingsite of op een booreiland kan u helpen te begrijpen hoe de markt interageert met het proces van olieproductie. Ingenieurs die bij raffinaderijen werken, mengen ook verschillende productkwaliteiten om de winst per vat te maximaliseren.

U kunt ook functies zoeken in logistiek of financiën, zoals planner of junior handelaar. Een planner helpt een energiebedrijf bij het beheren van de fysieke locatie en het transport van hun olie-activa. Een junior handelspositie kan u helpen de markt on the job te leren kennen. Sommige grotere energiebedrijven bieden ontwikkelingsplannen voor handelaren aan, die een paar jaar kunnen duren en junior handelaren van elke achtergrond helpen de ervaring op te doen die ze nodig hebben om als energiehandelaar te werken.

Gerelateerd: Wat zijn de grootste energiebedrijven? Lijst en veelgestelde vragen

4. Krijg een licentie

Als u als energiehandelaar futures wilt verkopen, moet u een licentie behalen van de National Futures Association, een organisatie die de futures- en derivatenmarkten in de VS reguleert. De meest gebruikelijke manier om aan deze vereiste te voldoen, is door het Series 3-examen af ​​te leggen, de National Grondstoffen Futures Onderzoek. Dit examen omvat 120 meerkeuzevragen die zowel handelsonderwerpen als marktregelgeving behandelen. Na het slagen kunt u zich bij de NFA registreren als een "Verbonden Persoon" en handelen in termijncontracten voor grondstoffen.

Gerelateerd: Hoe u licenties voor effectenmakelaars kunt verdienen: een complete gids

Vaardigheden voor een energiehandelaar

Een energiehandelaar heeft een breed scala aan vaardigheden nodig, waaronder deze:

Karaktereigenschappen

Een energiehandelaar heeft meestal deze eigenschappen, ongeacht uit welke achtergrond ze komen:

 • Analytische vaardigheden: Een energiehandelaar kan de gevolgen van aankoopbeslissingen snel evalueren en begrijpen.
 • Besluitvorming: de handelaar neemt zelfverzekerde beslissingen in de hogedrukomgeving van een handelsvloer, zelfs met beperkte informatie.
 • Bereidheid om risico's te nemen: een handelaar kan beslissingen nemen en deals sluiten zonder een zeker resultaat te hebben.
 • Operationele kennis: Een energiehandelaar begrijpt de eigenschappen van de materialen die ze verhandelen, van kennis van het product tot de regelgeving over hoe het kan worden opgeslagen of vervoerd.
 • Communicatieve vaardigheden: een energiehandelaar kan nauwkeurig met anderen communiceren om een ​​uniform en snel antwoord op marktveranderingen te creëren.
 • Aanpassingsvermogen: een energiehandelaar kan zich onmiddellijk aanpassen aan nieuwe informatie of zijn activiteiten wijzigen met nieuw internationaal nieuws.
 • Samenwerking: Een handelsvloer werkt vaak als een team en in nauwe samenwerking met andere afdelingen in een oliemaatschappij, dus een handelaar werkt goed samen met anderen.

Branche-expertise

Een energiehandelaar ontwikkelt deze door middel van formele opleiding of werkervaring:

 • Marktbewustzijn: een energiehandelaar begrijpt marktpatronen en welk gedrag gewoonlijk volgt uit trends.
 • Invloeden op energiesystemen: de energiehandelaar houdt het nieuws bij en kijkt naar gebeurtenissen die de markt kunnen veranderen, waaronder weerpatronen en internationale politieke gebeurtenissen.
 • Bekendheid met marktregelgeving: Energiehandelaren kennen en houden zich aan de regelgeving van bestuursorganen zoals de North American Electric Reliability Corporation.
 • Kennis van risicobeheersystemen: een energiehandelaar is op de hoogte van strategieën voor risicobeheer, zodat hij met adviseurs kan samenwerken om het bedrijf te beschermen en beleid te ontwikkelen.

Gerelateerd: Carrières in Geowetenschappen: Onderwijs, Salaris en Zeven Geowetenschappelijke Carrières

Salaris

Het nationale gemiddelde voor makelaars op alle gebieden is $ 75.087 per jaar. Een energiehandelaar verdient meestal geld op provisie, dus het bedrag dat een individuele energiehandelaar verdient, kan aanzienlijk verschillen van dat nationale gemiddelde.

Houd er rekening mee dat geen van de bedrijven die in dit artikel worden genoemd, is aangesloten bij Carrieree.


About author

Heiko Velthuis

Energiehandelaren onderhandelen over de verkoop van zeer waardevolle hulpbronnen, zoals olie en energie. Deze baan combineert energieproductie en financiën in een snel veranderende omgeving. Het is misschien de juiste carrière voor jou als je het leuk vindt om markten te volgen en in een winstgevende branche werkt. In dit artikel leggen we uit wat een energiehandelaar doet, welke achtergronden je kunnen helpen om te slagen in de rol en welke vaardigheden nuttig zijn.


Scroll to Top