Blog

een baan zoeken

4 Stappen Om Een Tandheelkundige Keramist Te Worden: En Hun Primaire Taken

Tandkeramisten zijn een belangrijk onderdeel van veel tandartspraktijken omdat ze patiënten helpen bij het oplossen van gebitsproblemen en hen in staat stellen een sterke tandheelkundige gezondheid te ontwikkelen. Of je nu een certificaatprogramma volgt of een bachelordiploma volgt, tandkeramist worden kan gebeuren met een korte hoeveelheid training en werk om degelijke technische vaardigheden te ontwikkelen. In dit artikel bespreken we wat een tandkeramist is, wat hun primaire verantwoordelijkheden zijn en geven we u een lijst met stappen om uw carrière als één persoon te beginnen.

Wat is een tandkeramist?

Een tandkeramist, ook wel tandtechnicus genoemd, maakt keramiek en protheses, zoals kunstgebitten, bruggen en kronen, voor tandheelkundige patiënten. Ze werken vaak zij aan zij met tandartsen en andere tandheelkundige professionals om een ​​onberispelijke service en zorg te bieden aan tandheelkundige patiënten. Meestal zal een tandkeramist speciale mallen van de tanden van de patiënt gebruiken om het keramische product nauwkeurig te maken. Tijdens het maken van bepaalde protheses kan een tandkeramist dan rechtstreeks met de patiënt samenwerken om ervoor te zorgen dat het keramiek goed past en waar nodig aanpassingen door te voeren.

Wat doet een tandkeramist?

Een tandkeramist voert tijdens zijn werkdag vaak verschillende functies uit, waaronder:

  • Evaluatie van de behoeften van een patiënt en keramische verlangens
  • Voorbereiden van tandkeramisch materiaal voor gieten
  • 3D-printers bedienen om kunstgebitten, kronen en meer te ontwikkelen
  • Assisteren van patiënten bij het plaatsen van protheses

Hoe word je een tandkeramist?

Hier is een lijst met stappen die u kunt volgen om u te helpen tandkeramist te worden:

1. Woon een certificaatprogramma bij

Als u geen bachelordiploma wilt behalen, zijn er certificeringsprogramma's die u kunnen helpen een positie als tandkeramist te verdienen. Sommige certificeringscursussen bieden u waardevolle ervaring, bijna gelijk aan een associate degree-opleiding. Dit soort certificeringen kan mensen helpen om later gecertificeerde tandtechnici te worden als ze dat willen. Andere keramische certificeringen bieden een paar introductiecursussen over tandkeramiek en protheses, maar passen meestal goed bij on-the-job training om individuen de mogelijkheid te geven hun vaardigheden te blijven ontwikkelen.

Lees meer: ​​Q & A: Wat zijn certificaatprogramma's?

2. Verdien een bachelordiploma

Hoewel het mogelijk is om een ​​tandheelkundige keramistpositie na te streven met een middelbare schooldiploma of GED-equivalent, kan het gunstig zijn om ook een bachelordiploma te behalen. Veel tandkeramisten behalen een associate degree in tandtechnische laboratoriumtechnologie die een verscheidenheid aan onderwerpen omvat, waaronder tandheelkundige fysiologie, anatomie, geschiedenis en ethiek. De opleiding kan ook een breed scala aan technische vaardigheden aanleren die nodig zijn voor de functie van tandkeramist, zoals technieken voor het plaatsen van kronen en bruggen, het mengen van materialen voor tandheelkundige mallen en het begrijpen van tandheelkundige apparaten voor kinderen.

In het laatste semester van sommige associate-degreeprogramma's is het voor de studenten ook mogelijk om een ​​of twee keuzevakken te kiezen en een specialisatie te ontwikkelen. Deze specialisaties kunnen orthodontie, gedeeltelijke of volledige prothesen, tandkeramiek en meer omvatten. Afhankelijk van de voorkeur van het individu en het gewenste loopbaanpad, kunnen bepaalde specialiteiten hen helpen meer op te vallen voor werkgevers en hun beroepskwalificaties te verbeteren.

3. Overweeg verdere certificeringen

Na het behalen van een certificaat of associate degree kun je ervoor kiezen om een ​​gecertificeerde tandtechnicus te worden via de National Board of Certification in Dental Laboratory Technology (NBC). Als u deze certificering ontvangt, kunt u geavanceerde tandheelkundige functies uitoefenen, mogelijk uw salaris verhogen en belangrijke technische vaardigheden voor uw carrière blijven ontwikkelen.

4. Voltooi on-the-job training

Sommige tandartspraktijken en organisaties vullen hun tandkeramiek net iets anders aan dan de rest. Daarom kan het belangrijk zijn om een ​​on-the-job training te volgen voor de meeste functies als tandkeramist. Door een beroepsopleiding van uw werkgever kunt u praktijkervaring opdoen met het assisteren van patiënten en het ontwikkelen van indrukwekkende technische vaardigheden die u de rest van uw carrière kunnen helpen.

Gerelateerd: Wat is on-the-job training?

Vaardigheden tandkeramisten

Hier zijn verschillende vaardigheden die tandkeramisten vaak gebruiken:

Aandacht voor detail

Bij het werken als tandkeramist is het belangrijk om veel aandacht voor detail te hebben om nauwkeurig mallen van de tanden van patiënten te maken en goed uitgelijnde protheses voor hun mond te ontwikkelen. Het kan ook nuttig zijn bij het kleuren van keramiek om de kleur van de tanden van een patiënt aan te passen en indien nodig fijne aanpassingen aan hun kunstgebit of kronen aan te brengen.

Lees meer: ​​Aandacht voor detail: definitie en voorbeelden

Communicatie

Het gebruik van indrukwekkende communicatieve vaardigheden is belangrijk voor tandheelkundige keramisten omdat het hen in staat kan stellen de kwalen of problemen van een patiënt te begrijpen, belangrijke instructies door te geven om prothetische of keramische schade te voorkomen en patiëntupdates te leveren aan tandartsen en andere tandheelkundige professionals. Het is ook nuttig voor tandkeramisten om patiënten een bepaald niveau van comfort en ontspanning te bieden om eventuele spanningen of uitdagingen die zich tijdens operaties of aanpassingen kunnen voordoen, te verlichten.

Lees meer: ​​Verbale communicatieve vaardigheden: wat ze zijn en hoe u de uwe kunt verbeteren

Probleemoplossing

Het is mogelijk dat sommige patiënten problemen of uitdagingen hebben met hun tanden die de tandkeramist niet meteen weet op te lossen. In die gevallen is het belangrijk voor hen om gedegen probleemoplossend vermogen te gebruiken om te bepalen wat de beste aanpak is om problemen van patiënten op te lossen en hen te helpen hun tandheelkundig welzijn te verbeteren.

Verwant: Probleemoplossende vaardigheden: definities en voorbeelden

Behendigheid

Tandkeramisten vereisen, zoals bij de meeste tandheelkundige beroepen, het gebruik van behendigheid om hun tandheelkundige gereedschappen en boren te gebruiken om kronen, kunstgebitten en andere keramische producten voor een lange tijd vorm te geven. Het is ook belangrijk om behendigheid te gebruiken voor precisie om hen te helpen nauwkeurige en nuttige patiëntenproducten te maken.

Kennis van tandheelkundige instrumenten en materialen

Tandkeramisten gebruiken veel tandheelkundige gereedschappen en materialen bij het vervullen van hun belangrijkste taken, zoals de vorm- en vormgereedschappen. Het is belangrijk dat ze begrijpen welke hulpmiddelen nodig zijn voor verschillende situaties en hoe ze deze het meest effectief kunnen gebruiken in het voordeel van de patiënt.

Salaris en baanvooruitzichten

Volgens het Bureau of Labor Statistics verdienden tandkeramisten, geclassificeerd als tandtechnici, vanaf mei 2019 een mediaan van $ 37.330 per jaar of $ 17,96 per uur. De top 10 procent van de tandheelkundige keramisten verdiende echter jaarlijks meer dan $ 62.110. De BLS voorspelt ook een positieve baanvooruitzichten tussen de jaren 2019 en 2029, aangezien ze schatten dat de banen voor tandtechnici met 9 procent zullen toenemen, waardoor 7.400 banen zullen worden toegevoegd.


About author

Peter-jan Aarnink

Tandkeramisten zijn een belangrijk onderdeel van veel tandartspraktijken omdat ze patiënten helpen bij het oplossen van gebitsproblemen en hen in staat stellen een sterke tandheelkundige gezondheid te ontwikkelen. Of je nu een certificaatprogramma volgt of een bachelordiploma volgt, tandkeramist worden kan gebeuren met een korte hoeveelheid training en werk om degelijke technische vaardigheden te ontwikkelen. In dit artikel bespreken we wat een tandkeramist is, wat hun primaire verantwoordelijkheden zijn en geven we u een lijst met stappen om uw carrière als één persoon te beginnen.


Scroll to Top