Blog

een baan zoeken

4 Tips Voor Het Zoeken Naar Werk Voor Transgenders En Niet-binaire Mensen

Het zoeken naar een baan kan op zichzelf al stressvol zijn, maar vaak ervaren genderdiverse, transgenders en niet-binaire mensen extra barrières en stressoren als gevolg van discriminatie. In een onderzoek van het National Center for Transgender Equality zei 47% van de respondenten dat ze een ongunstige baan hadden ervaren, zoals ontslagen, niet aangenomen of een promotie geweigerd omdat ze transgender of niet-conform waren. Het beheersen van emoties zoals angst en veiligheid kan ook voor grote uitdagingen zorgen tijdens het zoeken naar een baan.

Deze obstakels kunnen met name zorgwekkend zijn voor Black, Indigenous and People of Color (BIPOC). 20% van de zwarte transgender-respondenten meldde werkloos te zijn - twee keer zoveel als onder alle zwarte mensen in de Verenigde Staten. Zwarte transgendervrouwen lopen ook significant meer kans om werkloos te worden of ontslagen te worden als bijproduct van racisme, seksisme, vrouwenhaat en transfobie.

In dit artikel gaan we zitten met Slay Latham, coördinator voor werkgeversbetrokkenheid bij het SF LGBT-centrum om de uitdagingen te onderzoeken waarmee transgender en niet-binaire mensen worden geconfronteerd bij het zoeken naar werk met tips om problemen rond genderidentiteit in een professionele omgeving aan te pakken.

Werk vinden buiten de LGBTQIA+-gemeenschap

In overleg met gender-expansieve mensen in het SF LGBT Center, hoort Latham vaak over de uitdagingen van het vinden van werk bij LGBTQIA+ die werkgevers buiten de gemeenschap verwelkomt. Het is gebruikelijk om professionele ervaring op te doen door te werken binnen de LGBTQIA+-gemeenschap, maar als je exclusief in deze ruimte naar werk zoekt, kan dit een beperkt aantal werkgelegenheidskansen opleveren. Een 'gastvrije' of bevestigende omgeving kan verschillende dingen voor mensen betekenen, maar het kan verwijzen naar een bedrijf dat medische dekking biedt, een open kledingvoorschrift of een divers personeelsbestand dat andere transgender en niet-binaire mensen omvat.

Pro tip: Hoewel het moeilijk kan zijn om te weten hoe de bedrijfscultuur eruit zal zien voordat je de werkplek betreedt, is de Corporate Equality Index van de Human Rights Campaign een geweldige plek om te beginnen. Hier vind je een lijst van werkgevers die LGBTQIA+ inclusieve omgevingen creëren.

Werkgevers die een score van 100% op de index behalen, verbieden discriminatie op basis van genderidentiteit of seksuele geaardheid, bieden gelijkwaardige medische en zachte voordelen voor hetzelfde en verschillend geslacht, bieden interne training en best practices voor LGBTQIA+ en zijn betrokken bij of betrokken bij de bredere LGBTQIA+ gemeenschap. Bezoek het CEI-rapport voor een volledige lijst van bedrijven die een 100% rating hebben gekregen.

Lees meer: ​​Hoe vind je een LGBTQIA+ vriendelijke werkplek

Beslissen welke naam op een cv moet worden vermeld

Als transgender heb je misschien een andere naam dan de naam die je bij je geboorte hebt gekregen. Het is mogelijk dat u uw naam wettelijk hebt kunnen wijzigen, of u bevindt zich in een situatie waarin uw naam niet overeenkomt met rechtsvormen zoals uw rijbewijs en socialezekerheidskaart. Als dit laatste voor u geldt, twijfelt u misschien of u uw wettelijke naam op uw sollicitatiedocumenten moet vermelden.

Pro-tip: uw cv en begeleidende brief zijn geen juridische documenten, dus u moet de naam of bijnaam vermelden die u op het werk wilt gebruiken, zelfs als dit niet de naam is die u op uw juridische documenten zult gebruiken. Uw wettelijke naam moet worden gebruikt op juridische documenten, zoals die voor antecedentenonderzoeken voorafgaand aan de tewerkstelling, verificatie van de geschiktheid van een baan, zoals I-9-formulieren en documenten met betrekking tot ziektekostenverzekeringen.

Als je hebt besloten om je naam legaal te veranderen, maar niet weet hoe, is het overzicht per staat van het Transgender Law Center voor het wijzigen van geslachtsmarkeringen op geboorteaktes een geweldige plek om te beginnen. Het National Center for Transgender Equality heeft ook nuttige bronnen om u te helpen meer te weten te komen over het naamsveranderingsproces in elke staat.

Verwachtingen voor voornaamwoorden stellen

Als transgender of persoon die niet aan het geslacht voldoet, gebruik je misschien liever voornaamwoorden zoals "hij/hem/zijn", "zij/haar/haar", "zij/zij/hun" of "ze/hir". Hoewel deze keuze een centraal onderdeel van uw identiteit kan zijn, kan het toch moeilijk zijn om te weten wanneer en hoe u de verwachting voor voorkeursvoornaamwoorden in het sollicitatieproces moet instellen.

Latham gaat vaak in op zorgen van klanten over het plaatsen van voornaamwoorden op hun cv en hoe dit hun sollicitatie kan beïnvloeden. Hun cliënten vertellen vaak over gevoelens van extreme stress en angst om misgenereerd te worden.

Pro-tip: om uw voornaamwoorden te versterken, overweeg ze toe te voegen aan al uw sollicitatiedocumenten, inclusief onder uw naam op uw cv en in uw begeleidende brief tussen haakjes achter uw naam en e-mailhandtekening. Latham herinnert klanten er vaak aan dat "als iemand je niet wil interviewen of je niet wil inhuren vanwege je voornaamwoorden, het beter is om dat te weten voordat je verder gaat in het sollicitatieproces."

Gerelateerd: Bondgenootschap op het werk: wat is genderidentiteit?

In een professioneel interview is het meestal het beste om aan te nemen dat misgenereren een vergissing is en niet met opzet wordt gedaan. Als dit tijdens je interview gebeurt, is hier een eenvoudige tactiek die je kunt gebruiken om op een professionele manier voor jezelf op te komen en het interview weer op de rails te krijgen:

Corrigeer de interviewer beleefd onmiddellijk nadat het verkeerde voornaamwoord is gebruikt door iets te zeggen als: "Eigenlijk is het mevrouw niet de heer." of "Eigenlijk gebruik ik hij / hem voornaamwoorden." Bied een vriendelijke glimlach aan en ga verder met het interview.

In werkelijkheid kan de interviewer zich schamen voor zijn fout, dus het doel is om de situatie snel te corrigeren, excuses toe te staan ​​en de focus weer te verleggen naar het presenteren van uw relevante ervaring en vaardigheden.

Lees meer: ​​5 interviewtips voor transgender en niet-binaire mensen

Omgaan met mishandeling op de werkvloer

Het ervaren van mishandeling op het werk werd gemeld door 90% van de respondenten van de National Transgender Discrimination Survey. Dit omvat intimidatie, mishandeling of discriminatie op het werk of zich gedwongen voelen om acties te ondernemen, zoals het verbergen van hun identiteit om deze te vermijden.

Latham zegt: "Misgenderen is een vorm van geweld. De gemiddelde persoon weet niet hoe schadelijk het is voor een transgender of niet-binair persoon om een ​​verkeerde sekse te hebben, en het kan een veelvoorkomend verschijnsel zijn op de werkplek.”

Pro tip: Kiezen hoe te reageren op micro-agressie op de werkplek kan een moeilijke beslissing zijn. In Een gids voor het omgaan met micro-agressies beschrijft psycholoog Dr. Kevin Nadal een proces om te beslissen hoe te reageren op een micro-agressie, te beginnen door jezelf drie vragen te stellen:

  1. Heeft deze micro-agressie echt plaatsgevonden?
  2. Moet ik reageren op deze micro-agressie?
  3. Hoe moet ik reageren op deze micro-agressie?

Als u besluit dat er een micro-agressie heeft plaatsgevonden en assertief moet worden aangepakt, zijn hier enkele stappen die u kunt nemen om de situatie direct, kalm en professioneel aan te pakken:

1. Overweeg de tijd te nemen om uw gedachten te ordenen voordat u de persoon aanspreekt.
Bedenk of het nuttiger zou zijn om persoonlijk met hem te praten of hem een ​​e-mail te sturen.

2. Laat de persoon weten wat er is gezegd, hoe en waarom het je pijn
heeft gedaan . woorden door te zeggen: "Ik voelde me beledigd door wat je zei omdat..." Het aanpakken van het gedrag en niet de dader kan leiden tot een productiever gesprek.

3. Spreek de dader rustig aan met 'ik'-verklaringen
U kunt bijvoorbeeld beginnen met uit te leggen hoe u zich door het incident voelde: 'Toen u dit zei, voelde ik me gekwetst', gevolgd door een opvoedende verklaring: 'Dit deed mij pijn omdat... . ” Als u dit doet, kan de andere partij op een duidelijke en ongecompliceerde manier begrijpen hoe hun micro-agressie u heeft beïnvloed.

4. Herzie de gedragscode van uw bedrijf
De micro-agressie kan in strijd zijn met de manier waarop uw bedrijf van werknemers verlangt dat ze zich dagelijks gedragen. Als u vermoedt dat de micro-agressie in strijd is met het beleid van uw bedrijf, kunt u overwegen contact op te nemen met uw HR-afdeling en hen in staat te stellen u door de situatie te leiden.

5. Zoek ondersteuning
Na het ervaren van een micro-agressie, overweeg dan om contact op te nemen met een vertrouwde collega, geliefde of geestelijke gezondheidswerker om de ervaring te verwerken. Als de micro-agressie zich op de werkplek heeft voorgedaan, overweeg dan om praktische ondersteuning te zoeken, zoals het melden van het incident aan de personeelsafdeling van uw bedrijf. Daarbij legt Dr. Nadal uit, "individuen kunnen voorkomen dat ze negatieve en schadelijke gevoelens ophopen, die hun geestelijke gezondheid kunnen beïnvloeden."

Gerelateerd: Hoe om te gaan met micro-agressies op de werkplek


About author

Sibren van der Meij

Het zoeken naar een baan kan op zichzelf al stressvol zijn, maar vaak ervaren genderdiverse, transgenders en niet-binaire mensen extra barrières en stressoren als gevolg van discriminatie. In een onderzoek van het National Center for Transgender Equality zei 47% van de respondenten dat ze een ongunstige baan hadden ervaren, zoals ontslagen, niet aangenomen of een promotie geweigerd omdat ze transgender of niet-conform waren. Het beheersen van emoties zoals angst en veiligheid kan ook voor grote uitdagingen zorgen tijdens het zoeken naar een baan.


Scroll to Top