Blog

een baan zoeken

40 Alternatieve Banen Voor Leraren Die Van Loopbaan Willen Veranderen

Of u nu een gepensioneerde leraar bent die op zoek is naar een nieuwe carrièremogelijkheid of een huidige leraar die geïnteresseerd is in het veranderen van loopbaantrajecten, er zijn verschillende banen in alle soorten industrieën die profiteren van de vaardigheden die als leraar zijn verworven. Als u weet in welk soort functies u uw onderwijsvaardigheden kunt gebruiken om succesvol te zijn, kunt u een lonend nieuw carrièrepad vinden. In dit artikel bespreken we verschillende banen voor voormalige leraren, met salarisinzichten en gemeenschappelijke taken voor elk.

Banen voor voormalige docenten

Hier zijn verschillende carrièremogelijkheden voor voormalige leraren om te overwegen:

1. Ergotherapeut-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $418 per week

Primaire taken: Ergotherapeuten helpen bij het implementeren van behandelplannen die zijn ontworpen om patiënten te helpen bij het herstellen, ontwikkelen, verbeteren en behouden van vaardigheden die nodig zijn voor het dagelijks leven en werken.

2. Trainer voor levensvaardigheden

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,02 per uur

Primaire taken: cliënten die herstellen van ziekte, verwonding of handicap de basisvaardigheden bijbrengen die nodig zijn om dagelijkse taken uit te voeren en te beheren, zoals koken, zorgen voor persoonlijke hygiëne en het beheren van persoonlijke financiën.

3. Activiteiten directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $13,96 per uur

Primaire taken: Toezien op de planning en coördinatie van recreatieve en therapeutische activiteiten voor senioren die in gepensioneerde gemeenschappen, begeleid wonen en andere zorginstellingen wonen.

4. Fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,40 per uur

Primaire taken: Gebruik een combinatie van artistiek talent en technische vaardigheid om foto's te maken van mensen, plaatsen en dingen. Fotografen bewerken ook vaak de foto's die ze voor hun klanten maken.

5. Medisch assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,10 per uur

Primaire taken: Artsen helpen door patiënten te begroeten en naar onderzoekskamers te begeleiden, medische geschiedenis en persoonlijke informatie te verzamelen, vitale functies te controleren, verzekeringen en patiëntenfacturering af te handelen, telefoontjes te beantwoorden, patiënten voor te lichten over hun diagnose- en behandelplannen en afspraken te plannen.

6. Evenementenplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,50 per uur

Primaire taken: Plan en coördineer alle aspecten van het speciale evenement van een klant, zoals verjaardagsfeestjes, bruiloften, jubileumfeesten, bruidsdouches, babyborrels en meer. Evenementplanners werken samen met hun klanten om hun visie voor een evenement te begrijpen en hen te helpen die visie te realiseren.

7. Oppas/Nanny

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,08 per uur

Primaire taken: Zorg voor kinderen terwijl hun ouders of verzorgers weg zijn. Babysitters en particuliere oppas kunnen verantwoordelijk zijn voor de persoonlijke behoeften van een kind, het plannen van activiteiten, het regelen van vervoer van en naar school en activiteiten, en het helpen met huiswerk.

8. Curator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,84 per uur

Hoofdtaken: Beheer collecties kunst en kunstvoorwerpen in musea. De verantwoordelijkheden van een curator variëren op basis van het museum waarvoor ze werken, maar omvatten doorgaans het verwerven van items voor de museumcollectie, het verzorgen van museumdisplays en het verstrekken van informatie over de displays aan museumbezoekers.

9. Adviseur voor middelenmisbruik

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,16 per uur

Primaire taken: emotionele en therapeutische ondersteuning bieden aan personen die herstel zoeken van verslavings- en middelenmisbruik door het gebruik van één-op-één therapie. Zoek en los de oorzaak van hun verslaving op en verwijs door naar herstelprogramma's.

10. Tandartsassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,65 per uur

Primaire taken: tandartsen helpen door de hulpmiddelen die ze nodig hebben om aan een patiënt te werken te steriliseren en te organiseren, röntgenfoto's te maken, dossiers te beheren, telefoons te beantwoorden en afspraken in te plannen.

11. Academisch adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $42.108 per jaar

Primaire taken: studenten helpen hun sterke punten en interesses te identificeren en het soort educatieve cursussen te bepalen dat ze moeten volgen om een ​​carrièrepad na te streven op basis van hun vaardigheden en interesses.

12. Docent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,31 per uur

Primaire taken: Ondersteuning bieden aan studenten die hulp nodig hebben in een specifiek vakgebied door hen extra instructie te geven buiten het klaslokaal, hen te helpen met huiswerkopdrachten en hen te helpen zich voor te bereiden en te studeren voor beoordelingen.

13. Persoonlijke trainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,43 per uur

Primaire taken: Cliënten helpen hun persoonlijke fitnessdoelen te identificeren en eraan te werken. Personal trainers kunnen hun klanten helpen bij het identificeren van hun doelen, het maken van aangepaste fitnessplannen voor hun behoeften, hen de juiste trainingstechnieken en -vormen leren, hen motiveren en aanmoedigen om op het goede spoor te blijven met hun fitnessplan en aanvullende informatie verstrekken over dieet en voeding om hen te helpen dit te bereiken hun doelen.

14. Kinderbeschermingsdeskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.882 per jaar

Primaire taken: Werk voor kinderbeschermingsdiensten om de gezondheid, veiligheid en het welzijn van kinderen te waarborgen door claims te onderzoeken dat een kind mogelijk in een huis woont waar misbruik of verwaarlozing voorkomt. Werk samen met gezinnen om risicovol gedrag en opvoedingspraktijken te identificeren en aan te pakken om de veiligheid en het welzijn van de kinderen te verbeteren.

15. Vertaler/tolk

Nationaal gemiddeld salaris: $ 22,57 per uur

Primaire taken: Mensen die verschillende talen spreken helpen om met elkaar te communiceren door gesprekken van de ene taal naar de andere om te zetten. Vertalers helpen personen met schriftelijke communicatie en tolken om personen te helpen met gesproken communicatie.

16. Beheer van sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.267 per jaar

Primaire taken: Beheer de sociale-mediaprofielen van een bedrijf door boeiende berichten te maken, marketingcampagnes voor sociale media te beheren, merkbekendheid op te bouwen en te reageren op opmerkingen.

17. Begeleidingsadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $48.991 per jaar

Primaire taken: emotionele steun en begeleiding bieden aan studenten tijdens hun opleiding. Begeleiders kunnen studenten helpen hun sterke punten en interesses te identificeren, aan emotionele vaardigheden te werken, conflicten te beheersen, positieve studiegewoonten te creëren, persoonlijke en sociale ontwikkeling te verbeteren, academisch succes te behalen, zich voor te bereiden op de universiteit en carrièrekeuzes te maken.

18. Verkoop- en marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $49.834 per jaar

Primaire taken: Promoot de producten en diensten van een bedrijf en vergroot de naamsbekendheid in de markt. Verkoop- en marketingmanagers kunnen verantwoordelijk zijn voor het opstellen en analyseren van budgetten, het maken en implementeren van nieuwe verkoopstrategieën en advertenties, en ervoor zorgen dat het verkoopteam hun doelen en quota haalt.

19. Redacteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.225 per jaar

Primaire taken: Review materiaal geschreven voor tijdschriften, boeken, kranten, websites en gedrukte advertenties. Breng indien nodig herzieningen aan en coördineer de publicatie van materiaal.

20. Freelance schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $24,19 per uur

Primaire taken: werk als onafhankelijke contractant voor een verscheidenheid aan klanten die betalen voor geschreven inhoud die kan worden gebruikt voor blogs, website-inhoud, posts op sociale media en gedrukte advertenties zoals brochures.

21. Paralegal

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.483 per jaar

Primaire taken: Advocaten assisteren bij het organiseren en onderhouden van dossiers, het opstellen van juridische documenten, het uitvoeren van juridisch onderzoek, het bijwonen van vergaderingen en deponeringen van cliënten, het afhandelen van de facturering van cliënten en het uitvoeren van andere juridische werkzaamheden indien nodig.

22. Onderwijsconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.122 per jaar

Primaire taken: academische begeleiding bieden aan studenten, ouders, schoolbesturen, docenten en andere academische organisaties. Onderwijsadviseurs kunnen beoordelen en aanbevelingen doen op gebieden zoals academisch curriculum, studentenactiviteiten, integratie van technologie en klasverbeteringen.

23. Personeelsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.816 per jaar

Primaire taken: Verantwoordelijk voor het werven, interviewen, screenen en inwerken van nieuwe werknemers voor een bedrijf, personeelsspecialisten handhaven ook een positieve werkcultuur met werknemers, beheren personeelsbeloningen en lossen klachten van werknemers op.

24. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.451 per jaar

Primaire taken: Werk samen met bedrijven en organisaties om ervoor te zorgen dat ze efficiënt werken door budgetten te maken, belastingaangiften op te stellen en financiële gegevens te beoordelen en analyseren, zoals financiële rapporten, bankafschriften en boekhoudkundige gegevens.

25. Directieassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.701 per jaar

Primaire taken: Leidinggevenden assisteren door administratieve en administratieve ondersteuning te bieden. De verantwoordelijkheden van een uitvoerend assistent kunnen variëren, afhankelijk van voor wie ze werken, maar ze omvatten doorgaans taken zoals het beantwoorden en beantwoorden van telefoontjes, het plannen van afspraken, het beheren van een agenda, het voorbereiden van vergaderagenda's, het beheren van reisarrangementen en het verzenden van memo's.

26. PR-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.765 per jaar

Primaire taken: Verantwoordelijk voor het creëren en behouden van een gunstig imago voor hun bedrijf of klant door naamsbekendheid te vergroten, te reageren op beoordelingen en mediaverzoeken, persconferenties te organiseren en communicatie te creëren voor de prestaties en standpunten van het merk.

27. Verkoopvertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.011 per jaar

Primaire taken: Verantwoordelijk voor de verkoop van goederen of diensten van een bedrijf aan hun consumenten of andere bedrijven en groothandels. Verkoopvertegenwoordigers kunnen verantwoordelijk zijn voor het afhandelen van de hele verkoopcyclus, inclusief het vinden van nieuwe klanten, het presenteren van de voordelen en kenmerken van een product of dienst, het sluiten van de verkoop en het onderhouden van een positieve relatie tussen het bedrijf en de klant.

28. Bibliothecaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28,11 per uur

Primaire taken: Verantwoordelijk voor het beheer van het materiaal van een bibliotheek door het selecteren, verwerven, classificeren, catalogiseren, verspreiden en onderhouden van de bibliotheekcollectie boeken, kranten, tijdschriften, films en computers.

29. Financieel adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $66,393 per jaar

Primaire taken: klanten helpen hun financiële behoeften en hun financiële doelen op korte en lange termijn te beoordelen, en financiële plannen en strategieën te creëren om hen te helpen die doelen te bereiken. Financiële adviseurs kunnen diensten verlenen zoals het maken en analyseren van budgetten, het selecteren en beheren van beleggingen, het nemen van verzekeringsbeslissingen en het naleven van belastingwetten.

30. Bedrijfstrainer

Nationaal gemiddeld salaris: $66,886 per jaar

Primaire taken: Werk in zakelijke omgevingen en geef nieuwe en bestaande werknemers instructies over de kennis of vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn op de werkplek. Bedrijfstrainers kunnen verantwoordelijk zijn voor het maken van opleidingsplannen, het geven van training aan werknemers, het creëren van trainingsmateriaal en het beoordelen van de voortgang van de werknemer tijdens de training.

31. Door de raad gecertificeerde gedragsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.339 per jaar

Primaire taken: Gedragsbeoordelingen en -evaluaties voorbereiden en uitvoeren en samenwerken met andere professionals in de geestelijke gezondheidszorg om uitgebreide therapieplannen te maken. Board-gecertificeerde gedragsanalisten kunnen werken in onderzoek of in toegepaste gedragsanalyse, waarbij ze principes toepassen die zijn geleerd door onderzoek naar gedragstherapiediensten.

32. Onderzoeksanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.325 per jaar

Primaire taken: Verantwoordelijk voor het onderzoeken, analyseren, interpreteren en presenteren van gegevens over hun bedrijf en branche. Onderzoeksanalisten kunnen zich richten op gebieden zoals boekhouding en financiën, markttrends en -veranderingen, bedrijfsvoering, klanttevredenheid, marktmacht, economie en meer.

33. Geregistreerde verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33,93 per uur

Primaire taken: Artsen helpen bij het verlenen van zorg en behandeling aan patiënten voor verschillende gezondheidsproblemen. Geregistreerde verpleegkundigen kunnen verantwoordelijk zijn voor het controleren en bewaken van de vitale functies van de patiënt, het toedienen van medicatie, het bewaken van de voortgang van het herstel van een patiënt en het voorlichten van patiënten en hun families over hun diagnose en behandelplan.

34. Verkoopmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $75.209 per jaar

Primaire taken: Verantwoordelijk voor het leiden en motiveren van een team van verkoopvertegenwoordigers om hun verkoopdoelen en quota te halen.

35. Verzekeringsagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.023 per jaar

Primaire taken: klanten helpen bij het selecteren van verzekeringsproducten om aan hun behoeften te voldoen, functies en voordelen van verzekeringspolissen uitleggen, klanten screenen op geschiktheid, de verkoop sluiten en verzekeringsaanvragen voltooien.

36. Psycholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $86.275 per jaar

Primaire taken: cliënten helpen bij het aanbrengen van gedragsveranderingen, counselingdiensten verlenen om het emotionele welzijn te verbeteren en mentale, emotionele en gedragsstoornissen diagnosticeren en behandelen.

37. Advocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 89.434 per jaar

Primaire taken: Cliënten juridisch advies geven en de juridische rechten van hun cliënten vertegenwoordigen in strafzaken en civiele zaken voor de rechtbank. Advocaten stellen juridische documenten op, doen juridisch onderzoek en verschijnen voor de rechtbank om op te komen voor de rechten van hun cliënten.

38. Makelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 90.423 per jaar

Primaire taken: individuen helpen bij het koop- en verkoopproces van woningen of commercieel onroerend goed door hen te helpen bij het vinden of aanbieden van onroerend goed, ze naar vertoningen te brengen, documentatie op te stellen en te pleiten voor de belangen van hun klanten tijdens het aankoop- of verkoopproces.

39. Actuaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.621 per jaar

Hoofdtaken: Analyseren van financiële risico's en gevolgen door middel van statistiek en financiële theorie. Actuarissen onderzoeken de mogelijkheden van onzekere toekomstige gebeurtenissen om bedrijven en organisaties te helpen bij het nemen van financiële beslissingen.

40. Directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 110.966 per jaar

Primaire taken: Beheer belangrijke administratieve taken en leid een school naar succes door de strategische richting van de school te plannen, gestandaardiseerde leerplannen te ontwikkelen, ouderbetrokkenheid aan te moedigen, de voortgang van de leerling te volgen, de effectiviteit van de leraar te beoordelen, beleid en procedures te creëren en uit te voeren, en toezicht te houden op de acties van studenten, docenten en medewerkers.


About author

Bert-Jan Steunenberg

Of u nu een gepensioneerde leraar bent die op zoek is naar een nieuwe carrièremogelijkheid of een huidige leraar die geïnteresseerd is in het veranderen van loopbaantrajecten, er zijn verschillende banen in alle soorten industrieën die profiteren van de vaardigheden die als leraar zijn verworven. Als u weet in welk soort functies u uw onderwijsvaardigheden kunt gebruiken om succesvol te zijn, kunt u een lonend nieuw carrièrepad vinden. In dit artikel bespreken we verschillende banen voor voormalige leraren, met salarisinzichten en gemeenschappelijke taken voor elk.


Scroll to Top