Blog

Stages kunnen je hbo-opleiding verrijken met praktische ervaring en blootstelling aan je interessegebieden. Ze bieden vaak studiepunten aan, afhankelijk van je studierichting en het soort stage. Veel studenten lopen stage in een paar verschillende vakgebieden voordat ze afstuderen om verschillende loopbaantrajecten te verkennen en nuttige vaardigheden te leren. In dit artikel sommen we 40 geweldige stagemogelijkheden voor studenten op.

Gerelateerd: 10 manieren om het meeste uit je stage te halen

40 stagemogelijkheden voor studenten

Als je stage loopt tijdens je studie, is het belangrijk om te solliciteren op functies die je aankunt tijdens het volgen van lessen of tijdens pauzes van school. Je moet ook rekening houden met je professionele interesses en doelen en stages overwegen die verband houden met mogelijke loopbaantrajecten.

 1. Engelse les geven in het buitenland
 2. Opleiding
 3. Gastvrijheid
 4. Detailhandel
 5. Personeelszaken
 6. Publieke relaties
 7. Administratie
 8. Journalistiek
 9. Parken en recreatie
 10. dieren in het wild
 11. Behoud
 12. Natuurwetenschappen
 13. Archeologie
 14. landbouw
 15. Engineering
 16. bankieren
 17. marketing
 18. Webdesign
 19. Technologie
 20. Software
 21. Bibliotheekwetenschappen
 22. Vertaling
 23. Academisch onderzoek
 24. publiceren
 25. curator
 26. legaal
 27. Gezondheidszorg
 28. Maatschappelijk werk
 29. gemeenschapsplanning
 30. Onroerend goed
 31. Politiek
 32. Politie
 33. Regering
 34. Gegevensanalyse
 35. Sociale media
 36. Grafisch ontwerp
 37. Uitvoerende kunst
 38. Beeldende Kunsten
 39. videografie
 40. Hoger onderwijs

Gerelateerd: Gids: Hoe een carrière te kiezen

1. Engelse les geven in het buitenland

Veel programma's bieden beurzen aan voor studenten om zich in te zetten voor een stage Engels in het buitenland. Deze programma's koppelen studenten meestal aan een ervaren leraar, waardoor ze een mentor hebben terwijl ze hun onderwijsvaardigheden oefenen.

2. Onderwijs

Veel instellingen bieden stages in het onderwijs aan, variërend van hoger onderwijs tot galerieonderwijs tot het werken met studenten met speciale behoeften. Onderwijsstages zijn zeer geschikt voor studenten die geïnteresseerd zijn in het helpen van anderen bij het leren van academische, recreatieve en levensvaardigheden.

3. Gastvrijheid

Gastvrijheidsstages zijn ideaal voor mensen die geïnteresseerd zijn in een snelle carrière die hen in staat stelt om met een grote verscheidenheid aan mensen om te gaan. Om een ​​stage in gastvrijheid te krijgen, zoek je naar mogelijkheden bij hotels, restaurants en evenementenbureaus.

4. Detailhandel:

Retailstages helpen studenten hun kennis van financiën, voorraadbeheer en teamwork te ontwikkelen. Hoewel veel studenten in de detailhandel werken, kan een stage bij het management in een winkelomgeving een student waardevolle ervaring geven met het beheren van een bedrijf.

5. Personeelszaken

Human resources-stages zijn beschikbaar in een breed scala aan bedrijven en omvatten het beheer van de onboarding en ontwikkeling van werknemers. Stagiairs op het gebied van personeelszaken kunnen leren hoe ze het welzijn van anderen op de werkplek kunnen ondersteunen.

6. Public relations

Public relations-stages kunnen een student leren hoe hij het imago van een bedrijf en de interactie met het publiek kan beheren. Voor studenten die geïnteresseerd zijn in het leren van probleemoplossende vaardigheden en tact, kunnen pr-stages een waardevolle aanvulling zijn op hun opleiding.

7. Administratie

Stages in administratie zijn ideaal voor studenten die geïnteresseerd zijn in het gebruik van hun organisatorische vaardigheden om een ​​efficiënte werkomgeving te creëren. Administratieve rollen kunnen stagiaires een breed scala aan kantoorvaardigheden leren die gemakkelijk kunnen worden toegepast op school en op de werkplek.

8. Journalistiek

Journalistieke stages omvatten het werken met een team om nieuwsartikelen en andere inhoud voor een publicatie te maken. Of je nu als verslaggever wilt werken of voor een krant wilt schrijven, een stage in de journalistiek kan waardevolle connecties binnen het vakgebied opleveren.

9. Parken en recreatie

Parken en recreatiestages hebben betrekking op het onderhoud van openbare parken en het coördineren van publieke verrijkingsevenementen. Stages bij een afdeling parken en recreatie kunnen een scala aan technische vaardigheden en administratieve training bieden.

10. Dieren in het wild

Studenten die geïnteresseerd zijn in het werken met dieren, kunnen een natuurstage volgen in een staatspark of een dierenrehabilitatiecentrum. Natuurstages kunnen vooral nuttig zijn voor studenten die biologie of andere wetenschappen studeren door praktische praktische training in de buitenlucht te geven.

11. Behoud

Conservatiestages omvatten het ondersteunen van inspanningen om het milieu te beschermen en omvatten vaak veldwerk en het uitvoeren van tests. Studenten met een passie voor het milieu kunnen een positieve impact hebben terwijl ze loopbaanervaring opdoen door een natuurbehoudstage te voltooien.

12. Natuurwetenschappen

Stages in de natuurwetenschappen zijn vaak te vinden via de bètaafdelingen van je universiteit. Ze kunnen variëren van werken als labassistent tot werken aan wetenschappelijke journalistiek.

13. Archeologie

Archeologiestages zijn ideaal voor studenten die geïnteresseerd zijn in zowel geschiedenis, wetenschap als antropologie. Stagiairs archeologie moeten bereid zijn om in het veld te werken, informatie vast te leggen en gegevens te ordenen. Stagiairs in de archeologie moeten mogelijk onderzoek doen door fysieke arbeid te verrichten op opgravingen.

14. Landbouw

Stages in de landbouw omvatten het leren over de methoden en technieken die worden gebruikt om voedsel te verbouwen. Landbouwstagiairs kunnen in verschillende omgevingen werken, van kleine boerderijen tot bedrijfskantoren tot landbouwtechnologiebedrijven.

15. Techniek

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in natuurkunde of design, kan engineering een interessante carrière zijn om na te streven. Veel productontwikkelingsbedrijven of overheidsdiensten bieden technische stages aan om studenten carrièremogelijkheden te bieden.

16. Bankieren

Stages bij banken of andere financiële instellingen kunnen studenten in staat stellen ervaring op te doen met leningen, investeringen en kredieten. Studenten die geïnteresseerd zijn in economie of financiën vinden vaak bankstages om praktische toepassingen van hun studie te bieden.

17. Marketing

Studenten die geïnteresseerd zijn in adverteren of het maken van marketingcampagnes kunnen baat hebben bij het werken met een marketingbureau als stagiair of als onderdeel van de marketingafdeling van een bedrijf. Marketingstages stellen studenten in staat hun opleiding in de praktijk te brengen terwijl ze worden ondersteund door ervaren professionals.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een marketingstagiair

18. Webdesign

Mensen die geïnteresseerd zijn in informatica en het maken van webpagina's kunnen op zoek gaan naar webdesign-stages om hun portfolio op te bouwen. Veel verschillende bedrijven hebben webdesigners nodig, dus een stage in webdesign kan studenten helpen hun verschillende interesses te ontdekken.

19. Technologie

Veel technologiebedrijven huren studenten in als stagiaires om aan producten en toepassingen te werken. Stages in technologie kunnen studenten de verschillende processen leren die betrokken zijn bij het produceren en distribueren van nieuwe innovaties. Technologie-stagiairs kunnen op veel gebieden werken, van game-ontwikkeling tot productie.

20. Software

Het maken van computersoftware vereist creativiteit en innovatie, evenals het vermogen om concepten over technologie te leren. Als stagiair software kun je programmeertalen leren en de prestaties van verschillende digitale tools testen.

21. Bibliotheekwetenschappen

Stages in de bibliotheekwetenschappen kunnen waardevolle klantenservice-ervaring bieden en studenten ook leren over archiefwerk en informatiestudies. Een stage in een bibliotheek kan studenten leren hoe ze ingewikkelde archiveringssystemen moeten gebruiken en anderen kunnen helpen de informatie te vinden die ze nodig hebben.

22. Vertaling

Studenten die een vreemde taal studeren, kunnen ervaring opdoen met hun vakgebied door te solliciteren naar een vertaalstage. Terwijl ze als stagiair voor een vertaaldienst werken, kunnen studenten hun communicatieve vaardigheden in meerdere talen oefenen.

23. Academisch onderzoek

De meeste afdelingen bieden studenten de mogelijkheid om hun interessegebied te onderzoeken, en velen bieden onderzoeksstages aan. Onderzoekstagiairs werken nauw samen met ervaren academici om één onderwerp nauwkeurig te bestuderen. Studenten die graag ingewikkelde teksten lezen en verschillende theorieën onderzoeken, kunnen het goed doen in een onderzoeksstage.

24. Publiceren

Publiceren is een snelle en interessante carrièreoptie voor mensen die graag lezen en bewerken. Uitgeverij stagiaires kunnen hun vaardigheden ontwikkelen in zakelijke praktijken, design en creatief schrijven. Studenten die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de verschillende carrièrepaden die beschikbaar zijn binnen de uitgeverij, kunnen overwegen om een ​​stage te zoeken bij een uitgeverij of universiteitspers.

25. Curatoriaal

Curatoren helpen bij het selecteren van de items die in een museum of galerij worden tentoongesteld. Studenten die geïnteresseerd zijn in kunstgeschiedenis kunnen een curatoriële stage zoeken om te leren hoe kunst en artefacten worden verworven, onderzocht en getoond. Curatorschappen vereisen meestal geavanceerde graden, dus een stage kan studenten in staat stellen om museumcarrières te verkennen voordat ze zich committeren aan een afstudeerprogramma.

26. Juridisch

Advocatenkantoren en andere juridische organisaties bieden stages aan studenten met sterke communicatieve vaardigheden en interesse in het juridische proces. Veel rechtsscholen vereisen dat studenten een juridische stage voltooien om in aanmerking te komen voor toelating, waardoor studenten worden aangemoedigd om hun carrièremogelijkheden binnen het juridische veld te verkennen.

27. Gezondheidszorg

Stages in de gezondheidszorg kunnen praktische vaardigheden bieden voor studenten verpleegkunde, pre-medicine majors en elke student die geïnteresseerd is in het verlenen van zorg voor anderen. Stages in de gezondheidszorg vereisen aandacht voor detail en focus, evenals het vermogen om goed te communiceren met zowel artsen als patiënten.

28. Maatschappelijk werk

Stagiairs voor maatschappelijk werk kunnen onder meer werken in scholen, verpleeghuizen, adoptiebureaus en non-profitorganisaties. Studenten die geïnteresseerd zijn in sociaal werk kunnen stage lopen in verschillende omgevingen om te bepalen hoe ze anderen het beste kunnen helpen.

29. Gemeenschapsplanning

Stagiairs voor gemeenschapsplanning ondersteunen gemeenschapsplanners bij het beheren van het onderhoud en de uitbreiding van een gemeenschap of stad. Als stagiaire gemeenschapsplanning kun je verwachten te werken met civiel ingenieurs, overheidsmedewerkers en bedrijfseigenaren.

30. Vastgoed

Veel makelaars bieden stages aan om studenten te leren over het proces van investeren in onroerend goed en het verkopen van onroerend goed. Stages kunnen variëren van het helpen van makelaars bij het opzetten van huizen tot het werken aan contracten en ander papierwerk.

31. Politiek

Veel politieke kandidaten huren stagiaires in om aan hun campagnes te werken. Politieke stages kunnen een waardevol netwerk van contacten vormen voor studenten die geïnteresseerd zijn in politiek werken. Als je geïnteresseerd bent in het politieke systeem, overweeg dan om contact op te nemen met lokale politici of politieke kandidaten voor stagemogelijkheden.

32. Wetshandhaving

Er zijn veel stagemogelijkheden beschikbaar in wetshandhaving bij lokale politiediensten en federale agentschappen. Voor studenten die geïnteresseerd zijn in strafrecht en nauw samenwerken met een gemeenschap, kan een wetshandhavingsstage hen helpen meer te weten te komen over hun mogelijke carrièrepaden.

33. Overheid

Als je geïnteresseerd bent in politiek of overheidssystemen, kun je bij je lokale gemeente of deelstaatregering kijken naar mogelijke stagemogelijkheden. Veel verschillende overheidsdiensten bieden stages aan, dus overweeg welk aspect van de overheid je het meest interesseert en solliciteer voor stages in die categorieën.

34. Gegevensanalyse

Gegevensanalyse vereist dat u patronen in informatiesets kunt zien. Ervaring in data-analyse kan van u een competitieve kandidaat maken op veel verschillende gebieden vanwege de verscheidenheid aan analytische en probleemoplossende vaardigheden die het vereist.

35. Sociale media

Veel bedrijven huren stagiaires voor sociale media in om berichten voor verschillende platforms te maken. Studenten die communicatie of marketing studeren, kunnen waardevolle loopbaanervaring opdoen en een portfolio opbouwen door een stage op sociale media te volgen. Stagiairs op het gebied van sociale media produceren inhoud voor internet en communiceren namens hun organisatie met klanten.

36. Grafisch ontwerp

Grafisch ontwerpers hebben specifieke technische vaardigheden nodig die vaak tijdens een stage kunnen worden geleerd en geoefend. Stages bij een grafisch ontwerpbureau kunnen on-the-job training en ervaring bieden met een verscheidenheid aan ontwerpprogramma's en -hulpmiddelen.

37. Podiumkunsten

Stages voor podiumkunsten kunnen variëren van het werken met de toneelploeg van een toneelstuk tot het spelen van muziek voor een band of orkest. Als je geïnteresseerd bent in het nastreven van een carrière in entertainment of performance, kun je stages zoeken bij lokale theaters of podia.

38. Beeldende kunst

Aspirant-kunstenaars zoeken vaak naar stages waar ze kunnen leren over de kunstwereld of de mogelijkheid hebben om hun eigen kunst te creëren. Stagiaires beeldende kunst werken vaak in een museum, galerie of studio om andere kunstenaars te helpen bij het maken en promoten van hun werk.

39. Videografie

Studenten die geïnteresseerd zijn in film kunnen overwegen om een ​​videografische stage aan te vragen om praktische ervaring op te doen in een productiestudio. Stages in de videografie kunnen variëren van camerabediening tot het optreden als assistent van een regisseur.

40. Hoger onderwijs

Veel hogescholen bieden stagemogelijkheden op hun afdelingen toelating, financiële hulp en loopbaandiensten. Stages in het hoger onderwijs kunnen ideaal zijn voor studenten die geïnteresseerd zijn in hoe hogescholen studenten werven, selecteren en ondersteunen tijdens hun opleiding.


About author

Sophie ter Brugge

Stages kunnen je hbo-opleiding verrijken met praktische ervaring en blootstelling aan je interessegebieden. Ze bieden vaak studiepunten aan, afhankelijk van je studierichting en het soort stage. Veel studenten lopen stage in een paar verschillende vakgebieden voordat ze afstuderen om verschillende loopbaantrajecten te verkennen en nuttige vaardigheden te leren. In dit artikel sommen we 40 geweldige stagemogelijkheden voor studenten op.


Scroll to Top