Blog

een baan zoeken

40 Geweldige Zakelijke Ideeën Die U Vandaag Kunt Starten

Denkt u erover om uw eigen kleine bedrijf te starten? Of u nu een bijzaak wilt starten om extra geld te verdienen of u wilt uw baan opzeggen en fulltime aan de slag gaan, het is belangrijk dat u begint met een levensvatbaar bedrijfsidee. In dit artikel geven we een lijst met de meest succesvolle zakelijke ideeën om u op weg te helpen.

40 ideeën voor het starten van een klein bedrijf

Bij het brainstormen over ideeën voor een potentieel klein bedrijf, is het verstandig om te beginnen met een bestaande passie. Eerder geïnspireerd zijn door en geïnformeerd zijn over de branche, het product of de hobby, geeft u een voordeel bij het opbouwen van uw bedrijf. Hier zijn 40 ideeën voor kleine bedrijven die u kunnen helpen bij het kiezen van een ondernemerspad. Klik voor de meest actuele informatie van Carrieree op de salarislink voor elke functietitel hieronder.

1. Wasserette

Nationaal gemiddeld salaris: $ 10,96 per uur

Het openen van een wasservicebedrijf vereist geen speciale vaardigheden, maar het kan hard werken zijn. Wasservices bieden doorgaans ophalen en wegbrengen, wassen en drogen, vouwen, strijken en kleine reparaties aan. Om te beginnen heb je een betrouwbare wasmachine en droger nodig.

2. Thuis- en kantoorreiniger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,56 per uur

Schoonmaak aan huis en op kantoor is een bedrijf dat u relatief eenvoudig kunt starten. Het enige dat u nodig hebt om aan de slag te gaan, zijn schoonmaakbenodigdheden, transport en een paar eerste klanten. Adverteer uw diensten in lokale forums en gemeenschapsgroepen.

3. Kinderopvang

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,71 per uur

Kinderopvangdiensten vereisen in de eerste plaats dat de aanbieder kinderen tijdens de opvanguren veilig, gelukkig en gezond houdt. Denk hierbij aan het bereiden van maaltijden, schoonmaken, toezicht houden op de speeltijd en kinderen klaarmaken om naar bed te gaan. Raadpleeg de lokale en staatsvereisten voor eventuele licenties en verzekeringen die u nodig heeft om aan de slag te gaan.

4. Barman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,74 per uur

Als je graag cocktails maakt en een vriendelijke en sociale persoonlijkheid hebt, dan kan bartending voor kleine evenementen een winstgevende onderneming voor je zijn. Je kunt een cursus bartending volgen bij een plaatselijke gemeenschapsschool of een centrum voor volwassenenonderwijs. Uw klanten zorgen doorgaans voor alcohol en glaswerk. Controleer de lokale regelgeving om te zien of u speciale certificeringen of licenties nodig heeft om alcohol te schenken in uw staat.

5. Verkoper van vintage kleding

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,01 per uur

Veel liefhebbers van vintage kleding gebruiken internet om unieke kleding en accessoires te vinden. Je kunt aan de slag met je eigen boetiek door stukken te vinden bij lokale kringloopwinkels of garageverkoop. Plaats vervolgens uw voorraad online of in een fysieke winkel als de markt in uw regio sterk genoeg is.

6. Bakker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,14 per uur

Als je dol bent op het bakken van koekjes, cakes, gebak en meer, dan is een bakkerij misschien een geweldig bedrijfsidee. Je kunt kleinschalig beginnen door gebakken goederen te maken voor vrienden en familie terwijl je je portfolio opbouwt. Deel foto's van uw creaties op sociale media en maak een website om interesse voor uw producten te wekken.

7. Antiquair

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,39 per uur (verkoopmedewerker)

Antiquairs kopen en verkopen vintage meubels, kunst en andere oude voorwerpen. U kunt aan de slag als antiquair door een paar waardevolle stukken te kopen bij landgoedverkopen, kringloopwinkels, antiekwinkels, online veilingen en garageverkopen. Dit bedrijfsidee vereist enige kennis van antiek en hun waarde.

8. Tuinman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,79 per uur

Voor dit type bedrijf moet u weten welke planten het beste groeien in uw omgeving en hoe ze moeten worden verzorgd. U hebt ook betrouwbaar transport nodig om planten en andere benodigdheden te verplaatsen.

9. Persoonlijke assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,10 per uur

Persoonlijke assistenten helpen klanten doorgaans bij het beheren van hun schema's, het maken van afspraken en het voltooien van administratief werk. Dit is een goede zakelijke kans voor mensen die georganiseerd zijn en graag verschillende soorten taken uitvoeren.

10. Online verkoper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,28 per uur

Sommige mensen hebben items die ze online willen verkopen, maar hebben niet de tijd om foto's van het item te maken, een beschrijving te maken en het op verschillende sites te plaatsen. U kunt een bedrijf starten door anderen te helpen hun artikelen online te verkopen en een commissie te verdienen op de uiteindelijke verkoopprijs.

11. Gazononderhoudsdiensten

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,88 per uur

Het enige dat u nodig hebt om een ​​gazonverzorgingsbedrijf te starten, is een grasmaaier en een bladblazer. Wanneer het tijd is om het bedrijf te laten groeien, kunt u extra hulp inhuren en upgraden naar een rijdende grasmaaier en ander landschapsgereedschap.

12. Ontwerper cadeaumand

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,90 per uur

Het ontwerp van een geschenkmand is een goed zakelijk idee voor diegenen die graag cadeautjes plannen. Dit is een geweldige optie voor diegenen die een seizoensgebonden bedrijf willen tijdens de grote wintervakanties, maar er is ook de mogelijkheid om het hele jaar door manden te verkopen voor verjaardagen en verschillende feestdagen.

13. Stylist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,90 per uur

Stylisten kunnen klanten helpen bij het kiezen van outfits of het creëren van haar- en make-uplooks voor speciale evenementen. Om elk type stylist te worden, kun je je diensten aanbieden om een ​​portfolio op te bouwen.

14. Gegevensinvoermedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,15 per uur

Als u een snelle typist bent, is gegevensinvoer een manier om van uw vaardigheden een bedrijf te maken. Of u nu vanuit huis werkt of naar lokale bedrijven reist, u kunt een essentiële service verlenen door de bedrijfs- en klantgegevens in spreadsheets of een gegevensbeheersysteem in te voeren.

15. Fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,43 per uur

Als je een voorliefde voor fotografie hebt, kun je van deze passie gemakkelijk een bedrijf maken. Bepaal wat voor soort fotografiediensten u wilt aanbieden en stel een portfolio samen dat uw beste werk laat zien.

16. Vakantiedecorateur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,12 per uur

U kunt een seizoensgebonden bedrijf maken van het versieren van huizen voor de feestdagen. Uw klanten betalen voor zowel het decor als uw tijd om te decoreren, dus de kosten om aan de slag te gaan zijn laag. Probeer uw eerste klanten te vinden op communityforums of via lokale netwerken.

17. Blogger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,23 per uur

Blogbedrijven verdienen doorgaans geld met advertenties die ze op hun eigen blogs, sponsoring en gelieerde links plaatsen. U kunt ook blogdiensten leveren aan lokale bedrijven of publicaties.

18. Hondenuitlater

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,23 per uur

Hondenuitlaten is een zakelijk idee waarmee u vandaag nog kunt beginnen. U kunt beginnen met het vinden van uw eerste klanten door vrienden, familie en collega's om verwijzingen te vragen. Misschien wilt u ook online adverteren voor uw diensten via sociale media of een website maken.

19. Evenementplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,37 per uur

Evenementplanning vereist het vinden van locaties, cateraars en muzikanten op basis van de behoeften van de klant. Om te zien of dit bedrijfsidee geschikt voor je is, kun je aanbieden om het verjaardagsfeestje van een vriend of een klein plaatselijk evenement te plannen.

20. Computerreparatieservices

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,52 per uur

Het aanbieden van computerreparatieservices kan een lucratief bedrijfsidee zijn, omdat het zeer lage opstart- en overheadkosten vereist. U kunt beginnen door uw netwerk om verwijzingen te vragen en uw diensten op lokale forums en gemeenschapsgroepen op de markt te brengen.

21. Huisschilder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,23 per uur

Met lage opstartkosten en overheadkosten kan het schilderen van een huis een lucratieve onderneming zijn. Het is belangrijk op te merken dat dit een bedrijf is waarvoor u mogelijk extra hulp moet inhuren voor het voorbereiden en schilderen van de huizen.

22. Virtuele assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,24 per uur

Virtuele assistenten helpen leidinggevenden, bedrijven en andere individuen met administratieve taken zoals gegevensinvoer, het boeken van afspraken en het verzenden van correspondentie. Dit is een bedrijf dat u vanuit huis of overal waar u toegang hebt tot internet kunt doen.

Gerelateerd: Beste ideeën voor thuiskantoororganisatie

23. Hondentrimster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35,801

Voor het verzorgen van honden zijn enkele opstartkosten vereist. U moet bijvoorbeeld benodigdheden kopen om de honden te wassen en te verzorgen. U moet ook beslissen of u de honden in een commerciële ruimte, thuis of mobiele trimdiensten gaat trimmen.

24. Klusjesman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,32 per uur

Als u over reparatievaardigheden en een goede set gereedschappen beschikt, is het leveren van klusjesmannen een geweldig zakelijk idee met lage opstart- en overheadkosten. Neem contact op met uw staatsvereisten voor eventuele licenties, verzekeringen en obligaties die u mogelijk nodig heeft om aan de slag te gaan.

25. Grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,73 per uur

Bedrijven hebben altijd getalenteerde grafisch ontwerpers nodig om hen te helpen bij het maken van logo's, infographics, marketingmateriaal en ander ontwerpwerk. Normaal gesproken kun je als grafisch ontwerper vanuit huis werken, maar voor dit bedrijf heb je een betrouwbare computer met grafische ontwerpsoftware nodig.

Gerelateerd: 4 stappen om een ​​merk op te bouwen

26. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,76 per uur

Het starten van een boekhoudbedrijf heeft over het algemeen lage opstart- en overheadkosten. Als u zich specialiseert in een bepaald type boekhouding, kunt u uzelf als specialist op de markt brengen en uw winstpotentieel verbeteren. Boekhouden is ook iets dat u op afstand kunt doen voor klanten in het hele land.

27. Scrapbooking-instructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,81 per uur

Scrapbooken is meestal een doe-het-zelf-hobby, maar je kunt geld verdienen door benodigdheden te verkopen, evenementen te organiseren en lessen te geven over scrapbooking. Adverteer uw bedrijf op pagina's met interesse in de gemeenschap.

28. Ambachtsinstructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,16 per uur

Of het nu gaat om kruissteken, borduren, sieraden maken of haken, er is een markt die wil leren hoe ze hun eigen goederen kunnen maken als hobby of als cadeau. Als je uitblinkt in het maken van een bepaald ambacht, kun je anderen de benodigde vaardigheden bijbrengen.

29. Dierenoppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39.903

Dierenoppas vereist dat u de huisdieren van de klant in hun huis of bij u thuis in de gaten houdt. Dit is het ideale bedrijf voor iemand die van huisdieren houdt en weet hoe hij voor ze moet zorgen. Maak om te beginnen een website en deel visitekaartjes uit aan eigenaren van gezelschapsdieren in de buurt en op lokale parken.

30. Schrijver verlenen

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43,061

Non-profitorganisaties hebben vaak hulp nodig bij het schrijven van beurzen om geld voor hun programma's te krijgen. Schrijvers die graag een formule volgen en onderzoek doen, vinden het misschien leuk om subsidievoorstellen te maken en in te dienen. De opstart- en overheadkosten zijn laag en u kunt dit zelfs vanuit huis doen.

31. Persoonlijke trainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,40 per uur

Een bedrijf voor persoonlijke training is een andere mogelijkheid die zeer weinig overhead en doorlopende kosten vereist, vooral als u personen traint in hun thuisgymnastiek. Het behalen van een certificaat van een van de nationale certificeringsorganisaties voor personal trainers zal u helpen een klantenbestand op te bouwen.

32. Beheer van sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48,716

Veel ondernemers hebben hulp nodig bij het beheren van hun sociale media-accounts. Wanneer u een bedrijf voor beheer van sociale media opent, kunt u diensten aanbieden zoals het maken van inhoud voor sociale media, het plannen van berichten, interactie met volgers en het volgen van opmerkingen en berichten.

33. Sommelier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50,549

U kunt uw passie en kennis van wijn met anderen delen door wijnproeverijen te geven. Het enige wat je nodig hebt om aan de slag te gaan zijn verschillende soorten wijnen en proefglazen. U kunt zelfs voedselcombinaties aanbieden om de ervaring van uw klanten te verbeteren. U moet ook een wijnproeverij met accreditatie overwegen om branchekennis aan te tonen.

34. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52.613

Copywriters helpen bedrijven bij het ontwikkelen van content voor marketing- en advertentiecampagnes. U kunt mogelijk over specifieke onderwerpen voor één bedrijf schrijven of voor meerdere klanten tegelijkertijd werken. Copywriting kan een taak op afstand zijn, wat betekent dat u vanuit huis of een andere locatie met een goede internetverbinding kunt werken.

35. Tutor voor testvoorbereiding

Nationaal gemiddeld salaris: $ 26,18 per uur

Middelbare scholieren en studenten hebben mogelijk hulp nodig bij het studeren voor gestandaardiseerde tests zoals de SAT, ACT, GRE en GMAT. Als je een of meer van deze toetsen hebt gemaakt en goed hebt gescoord, kun je leerlingen helpen zich op deze toetsen voor te bereiden door ze strategieën voor het maken van toetsen te leren en ze te helpen bij het invullen van voorbeeldtoetsvragen.

36. Reparatieservices voor apparaten

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.287

Als u bekend bent met hoe een specifiek apparaat of een bepaalde reeks apparaten werkt, kunt u een reparatiebedrijf starten. Dit kan een kleine investering vooraf vereisen in de aanschaf van het juiste gereedschap voor de klus, maar de overheadkosten zijn over het algemeen laag. Zorg ervoor dat u controleert op lokale of nationale vereisten met betrekking tot licenties.

37. Belastingaccountant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.709

Als u accountant bent, kunt u tijdens het belastingseizoen uw diensten aan anderen aanbieden. Dit is een geweldig seizoensbedrijf met weinig tot geen opstartkosten of overheadkosten.

38. Adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.161

Als u goed geïnformeerd en ervaren bent in een bepaalde branche, kunt u adviesdiensten verlenen aan bedrijven en professionals. Bepaal welk type adviesdiensten u wilt verlenen en breng uw diensten op de markt voor personen die uw hulp mogelijk nodig hebben.

Gerelateerd: Doelen stellen om je carrière te verbeteren

39. Website-ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 74.720

Als u over vaardigheden op het gebied van webontwikkeling beschikt, zullen er altijd bedrijven en organisaties zijn die uw expertise nodig hebben. U kunt aan de slag gaan door mensen in uw netwerk te vinden die hulp bij webontwikkeling nodig hebben. Gebruik vervolgens deze eerste klantvoorbeelden in uw portfolio wanneer u uw werk aan anderen op de markt brengt.

40. Applicatieontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 86.259

App-ontwikkeling omvat het maken van telefoon- en webapplicaties. Als je een idee hebt voor een nieuwe app en de vaardigheden hebt om je eigen app te maken (of iemand kent die dat doet), kun je winst maken.


About author

Peet Coning

Denkt u erover om uw eigen kleine bedrijf te starten? Of u nu een bijzaak wilt starten om extra geld te verdienen of u wilt uw baan opzeggen en fulltime aan de slag gaan, het is belangrijk dat u begint met een levensvatbaar bedrijfsidee. In dit artikel geven we een lijst met de meest succesvolle zakelijke ideeën om u op weg te helpen.


Scroll to Top