Blog

Omdat IT-medewerkers veel taken op een computer uitvoeren, kunnen ze vaak op afstand werken. Ze kunnen technische assistentie en ondersteuning bieden aan bedrijven vanuit het comfort van hun huis of kantoor op afstand. Als u meer te weten komt over verschillende IT-taken op afstand die u kunt doen, kunt u een carrière kiezen die bij uw criteria past. In dit artikel onderzoeken we de 42 beste externe IT-banen die u kunt nastreven.

De beste IT-banen op afstand

De beste externe IT-banen op basis van beloning zijn onder meer:

1. Computeronderzoeker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.098 per jaar

Primaire taken: Wetenschappers op het gebied van computeronderzoek ontwerpen en creëren nieuwe methoden voor computertechnologie en zoeken naar manieren om te innoveren en de huidige technologiesystemen te verbeteren. Gemeenschappelijke verantwoordelijkheden zijn onder meer samenwerken met andere wetenschappers en ingenieurs om computerproblemen op te lossen, computerhulpmiddelen uit te vinden en verschillende technische experimenten te ontwerpen.

2. Databasebeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.900 per jaar

Primaire taken: Databasebeheerders zorgen ervoor dat de financiële en zakelijke gegevens van een bedrijf veilig in de database blijven. Gemeenschappelijke verantwoordelijkheden van databasemanagers zijn het uitvoeren van hardwareconfiguraties, het repareren of installeren van het databasesysteem, het oplossen van problemen en het installeren van systeemupdates.

3. Systeemintegratie-engineer**

Nationaal gemiddeld salaris: $64,642 per jaar

Primaire taken: Een systeemintegratie-ingenieur gebruikt digitale communicatie en elektronica om motorbesturingssystemen te maken en te testen. Ze gebruiken modelgebaseerde softwaretools om verschillende motorkalibraties te analyseren. Andere verantwoordelijkheden zijn onder meer het integreren van diverse systemen en netwerken, het oplossen van problemen en het debuggen van computersystemen en het ontwerpen van visuals van de in- en uitgangen van technische systemen.

4. Netwerkbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.986 per jaar

Primaire taken: Netwerkbeheerders plannen en installeren netwerksegmentsystemen. Hun verantwoordelijkheden omvatten het creëren van tools om nieuwe netwerkapparatuur te testen, het aanpakken en oplossen van eventuele storingen binnen het netwerk en het brainstormen over manieren om de efficiëntie van de netwerkfunctie te verbeteren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een netwerkbeheerder

5. Data-analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 73.203 per jaar

Primaire taken: Data-analisten werken samen met bedrijven om hun gegevens te analyseren en deze in gemakkelijk begrijpelijke rapporten in te voeren. Sommige verantwoordelijkheden omvatten het doorzoeken van complexe gegevens om significante trends in gegevens te identificeren en het brainstormen over efficiëntieveranderingen met zakelijke professionals op basis van statistische bevindingen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een gegevensanalist

6. Webontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $75.704 per jaar

Primaire taken: Webontwikkelaars maken websites met verschillende codeertalen. Ze stellen de doelstellingen van een bedrijf voor de website vast en werken samen met grafisch ontwerpers om een ​​site te bouwen die aan hun behoeften voldoet. Andere verantwoordelijkheden zijn onder meer het schrijven van code voor de voor- en achterkant van de website, het oplossen van fouten op basis van feedback van gebruikers en het monitoren van de website met behulp van testtools.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een webontwikkelaar

7. Computersysteemanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.694 per jaar

Primaire taken: Een computersysteemanalist bouwt programma's die de efficiëntie van een organisatie verhogen. Hun gemeenschappelijke verantwoordelijkheden omvatten het oplossen van problemen met het systeem, het repareren of bijwerken van systemen volgens de verzoeken van werknemers, het vinden van verbeterpunten in het bedrijf en het opstellen van kosten-batenrapporten die het leiderschap kan analyseren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een systeemanalist

8. Systeembeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.095 per jaar

Primaire taken: Systeembeheerders bedienen, configureren en updaten de netwerksystemen van een bedrijf. Ze identificeren fouten in het systeem en bieden technische ondersteuning aan andere medewerkers. Andere verantwoordelijkheden zijn onder meer het upgraden van deze systemen om de functionaliteit van de medewerkers te vergroten, het installeren van nieuwe apparatuur om de efficiëntie te verbeteren en het reageren op helpdeskverzoeken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een systeembeheerder

9. Ontwerper gebruikersinterface

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.226 per jaar

Primaire taken: Ontwerpers van gebruikersinterfaces werken samen met ontwerpers van gebruikerservaringen om producten te bouwen die eenvoudig en plezierig zijn voor klanten om regelmatig te gebruiken. Enkele van hun verantwoordelijkheden zijn het maken van productprototypes, het maken en presenteren van ontwerpideeën aan bedrijfsleiders en het onderzoeken en evalueren van verschillende gebruikersvereisten.

10. Informatiebeveiligingsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $90,641 per jaar

Primaire taken: een informatiebeveiligingsanalist zorgt ervoor dat de gegevens en informatie van een bedrijf beschermd blijven tegen virussen, hackers of andere cyberbedreigingen. Gemeenschappelijke verantwoordelijkheden omvatten het consequent updaten van het systeem met nieuwe firewall-beveiligingen, het lokaliseren van mogelijke risico's in het netwerk en het opleiden van bedrijfsmedewerkers over beveiligingsprotocollen om hen te helpen hun informatie te beschermen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een informatiebeveiligingsanalist

11. Applicatieontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $91.485 per jaar

Primaire taken: Applicatieontwikkelaars bouwen applicaties voor elektronische apparaten en testen deze om er zeker van te zijn dat ze goed werken. Hun verantwoordelijkheden omvatten het gebruik van verschillende programmeertalen, het beheren van de ontwikkelingstoepassingssystemen om ervoor te zorgen dat ze soepel starten, het oplossen van eventuele bedieningsproblemen nadat het product is gelanceerd en het leveren van updates aan het toepassingssysteem.

12. Softwareontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 93.363 per jaar

Primaire taken: Softwareontwikkelaars maken en testen computerprogramma's die de productiviteit verhogen en voldoen aan de behoeften van de gebruikers. Hun verantwoordelijkheden omvatten het bouwen van programmadiagrammen en modellen, het presenteren ervan aan ontwerpers, het bewaken van programma's voor consistente functionaliteit en het documenteren van operationele problemen voor toekomstig gebruik bij het toepassen van updates.

13. Databasebeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 95.427 per jaar

Primaire taken: Databasebeheerders beheren de softwaredatabase van een bedrijf om de veiligheid ervan te waarborgen. De database kan volkstellingsinformatie, gebruikersaccounts en statistische enquêtes bevatten. Tot hun andere verantwoordelijkheden behoren het leveren van back-upoplossingen voor het geval het systeem uitvalt, het toevoegen en testen van wijzigingen aan de database en het uploaden van antivirussoftware naar de databaseserver.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een databasebeheerder

14. Informatietechnologiemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $98.390 per jaar

Primaire taken: Informatietechnologiemanagers houden toezicht op en leiden de beveiligingsprocessen voor de software, hardware en computerinformatiesystemen van een bedrijf. Enkele van hun belangrijkste verantwoordelijkheden zijn het creëren en bewaken van beveiligingsmaatregelen en het IT-beleid voor het bedrijf, het onderzoeken en voorstellen van nieuwe IT-verbeteringen, het begeleiden van verschillende IT-implementaties en het opleiden van IT-medewerkers over verschillende product- en systeemactiviteiten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een IT-manager

15. Business intelligence-ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 101.779 per jaar

Primaire taken: Business intelligence-ontwikkelaars bouwen en houden toezicht op de analyse- en intelligence-oplossingen om het bedrijfsleiderschap te helpen bij het nemen van logische zakelijke beslissingen. Zij beheren de implementatie van deze systemen en voeren regelmatig onderhoud uit om het systeem consequent te updaten. Business intelligence-ontwikkelaars ontwikkelen ook query's voor gegevensverzoeken, verzamelen deze informatie en presenteren deze aan bedrijfsleiders.

16. Hardware-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.905 per jaar

Primaire taken: Hardware-ingenieurs bouwen componenten voor de computersystemen van een bedrijf, waaronder printplaten, harde schijven en processors. Enkele van hun verantwoordelijkheden zijn het maken van blauwdrukken, het maken en testen van productprototypes en het toevoegen van verbeteringen aan oudere softwareapparatuur.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een computerhardware-ingenieur

17. Front-end ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.110 per jaar

Primaire taken: Een front-end ontwikkelaar maakt gebruiksvriendelijke websites met behulp van verschillende codeertalen. Hun reguliere verantwoordelijkheden omvatten het samenwerken met back-endontwikkelaars om boeiende websites te bouwen, ervoor te zorgen dat hun webontwerpen goed zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en het bekijken van verkeer en webprestaties voor significante trends of dalingen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een front-endontwikkelaar

18. Beveiligingsingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.384 per jaar

Primaire taken: Beveiligingsingenieurs beschermen de gevoelige informatie van een bedrijf, zoals financiële gegevens en andere gegevens, tegen cyberaanvallen. Hun gemeenschappelijke verantwoordelijkheden omvatten het onderzoeken van mogelijke beveiligingsbedreigingen, het voorkomen van cyberaanvallen, het installeren van firewalls en inbraakdetectiesystemen en het uitvoeren van risicoanalyses.

19. Software-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 108.279 per jaar

Primaire taken: Een software-engineer maakt software en computersystemen. Ze bouwen software zoals netwerkbesturingssystemen, applicaties om bedrijven te helpen soepel te functioneren, besturingssystemen en videogames. Sommige van hun verantwoordelijkheden omvatten het bijwerken van systemen volgens de behoeften van de consument, het maken van modellen en diagrammen en het presenteren van ideeën voor software-updates aan het leiderschap.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een software-ingenieur

20. Cloud-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 122.147 per jaar

Primaire taken: Cloud engineers evalueren de infrastructuur van een bedrijf en migreren de technische functies naar een cloudgebaseerd systeem. Andere verantwoordelijkheden zijn het onderhandelen over voorwaarden met systeemleveranciers, ervoor zorgen dat de gegevens die in de cloud zijn opgeslagen veilig zijn en het gebruik van programmeertalen om de systemen op de juiste manier te migreren.

21. Gegevenswetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 124.283 per jaar

Primaire taken: Datawetenschappers analyseren gewoonten door gebruikersgegevens te onderzoeken. Ze evalueren onbewerkte gegevens met behulp van statistieken en programmering en voeren deze in een gemakkelijk te begrijpen formaat in om aan bedrijfsleiders te presenteren. Andere verantwoordelijkheden zijn het creëren van leermodellen op basis van hun recente onderzoek, het begrijpen van de behoeften van de organisatie om oplossingen te vinden om hun efficiëntie te verbeteren en op de hoogte blijven van algemene trends in de sector.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een datawetenschapper

22. Development operations engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 126.754 per jaar

Primaire taken: Development operations engineers werken samen met zowel de operationele als de ontwikkelingsafdelingen om hen te helpen effectief te communiceren en feedback met elkaar te delen. Gemeenschappelijke verantwoordelijkheden zijn onder meer het plannen en implementeren van nieuwe systemen door middel van complexe codering, het beheren van releases van nieuwe functies en het identificeren van beveiligingsrisico's binnen nieuwe builds.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een DevOps-ingenieur

23. Data-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 128.142 per jaar

Hoofdtaken: Een data engineer bouwt diverse data-infrastructuren voor bedrijfsapplicaties en informatiesystemen. Ze creëren informatieprocessen voor datamigratie, acquisitie, verificatie, mining en modellering. Andere verantwoordelijkheden zijn onder meer het bouwen van databases, het verwerken van systeemarchitecturen, het kennen en gebruiken van scripttalen en -hulpmiddelen en het toevoegen van gegevenskwaliteitsverbeteringen aan analysesystemen.

24. Back-end ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 128.746 per jaar

Primaire taken: Back-end ontwikkelaars bouwen gebruiksvriendelijke websites en webapplicaties met behulp van server-side logica. Ze werken samen met front-endontwikkelaars om de websitedoelen van bedrijven te identificeren en gebruiken codering om een ​​site te bouwen die aan hun behoeften voldoet. Andere verantwoordelijkheden zijn onder meer het bouwen van codes om op te slaan en opnieuw te gebruiken, het optimaliseren van sites en applicaties voor schaalbaarheid en snelheid en het ontwerpen van gegevensopslag.

25. Ingenieur voor sitebetrouwbaarheid

Nationaal gemiddeld salaris: $ 134.822 per jaar

Primaire taken: Site betrouwbaarheidsingenieurs implementeren de platforms en softwareservices van een bedrijf. Ze stellen algemene softwarevereisten op voordat ze deze in productie nemen en bewaken het ontwikkelingsproces. Andere verantwoordelijkheden zijn het uitvoeren van incidentreacties in het geval dat het platform problemen heeft met correct werken, het installeren van updates en foutcorrecties op platforms en het volgen van het volledige ontwikkelingsproces.

26. Netwerkarchitect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 136.468 per jaar

Hoofdtaken: Netwerkarchitecten ontwerpen datacommunicatie voor wide of local area netwerken voor bedrijven. Ze analyseren bedrijfsplannen om inzicht te krijgen in het type draadloze en mobiele netwerken dat een bedrijf nodig heeft. Andere verantwoordelijkheden zijn het bouwen van lay-outs en plannen om aan het leiderschap te presenteren, het verstrekken van upgrades aan hardware of netwerkstuurprogramma's en het bepalen van de plaatsing en lay-out van hardware.

Extra IT-taken op afstand

Andere veelvoorkomende IT-taken op afstand zijn:

 1. Applicatie analist
 2. Applicatie specialist
 3. Computerondersteuning specialist
 4. Datatypiste
 5. Gegevensmodelleur
 6. Gegevensbeveiligingsanalist
 7. Dataspecialist
 8. Java-ontwikkelaar
 9. Informatietechnologie specialist
 10. Informatiebeveiligingsanalist
 11. Productmanager
 12. Beveiligingsingenieur
 13. Software architect
 14. Software test engineer
 15. Technische ondersteuningsspecialist
 16. Ontwerper gebruikerservaring

About author

Roos van Langevelde

Omdat IT-medewerkers veel taken op een computer uitvoeren, kunnen ze vaak op afstand werken. Ze kunnen technische assistentie en ondersteuning bieden aan bedrijven vanuit het comfort van hun huis of kantoor op afstand. Als u meer te weten komt over verschillende IT-taken op afstand die u kunt doen, kunt u een carrière kiezen die bij uw criteria past. In dit artikel onderzoeken we de 42 beste externe IT-banen die u kunt nastreven.


Scroll to Top