Blog

Als je geïnteresseerd bent in de bouw, heb je misschien een diploma op dit gebied nodig om werk te vinden. Als u de verschillende bouwgraden begrijpt, volgt u het juiste academische pad voor uw carrière. In dit artikel leggen we uit wat een bouwdiploma is, lijsten we verschillende bouwdiploma's op, bespreken we waar je met een bouwdiploma kunt werken en verkennen we enkele banen die je met een bouwdiploma kunt nastreven.

Gerelateerd: 12 banen in de bouw die goed betalen

Wat is een bouwdiploma?

Een bouwdiploma is een academische titel die je ontvangt na het voltooien van een opleiding in de bouwsector. Bouwstudenten leren doorgaans tijdens hun studie over kostenraming, bouwmaterialen en het lezen van blauwdrukken. Een bouwopleiding kan cursussen in boekhouding, kwaliteitscontrole en communicatie omvatten. Sommige programma's kunnen ook veldervaring inhouden, waardoor u de mogelijkheid krijgt om voor een professioneel bouwbedrijf te werken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een bouwvakker

Graden in de bouw

Universiteiten en hogescholen bieden een breed scala aan bouwopleidingen op verschillende niveaus. U kunt bijvoorbeeld een associate degree, bachelor's degree, master's degree of doctoraat in deze branche volgen. Hier zijn enkele bouwgraden die je kunt volgen:

Associate of Applied Science in bouwmanagement

Deze tweejarige opleiding leidt je op tot een startersfunctie als bouwprojectmanager. Vaak gaat het om cursussen over de verschillende manieren om woningen en kantoorgebouwen te bouwen. Je cursussen leren je ook hoe je je bouwmedewerkers kunt beheren en hoe je verschillende blauwdrukken kunt lezen. Enkele veel voorkomende cursussen voor deze graad zijn bouwcodes, het lezen van bouwplannen en elektrische en managementsystemen. Om voor inschrijving in aanmerking te komen, heb je een middelbare schooldiploma of GED nodig.

Associate of Applied Science in bouwtechnologie

De graad Associate of Applied Science in de bouwtechnologie leert je wat je moet weten voor een instapfunctie in de bouw. Wanneer je deze opleiding volgt, volg je lessen, winkels en stages met betrekking tot bouwtechnologie. Tijdens je cursussen kun je handelsvaardigheden leren, zoals timmeren en kasten bouwen, evenals basisvaardigheden om je te helpen bij het beheren van verschillende bouwprojecten. Veel voorkomende cursussen voor deze associate degree zijn onder meer inlijsten, sanitair en op maat gemaakte kasten.

Om je in te schrijven voor deze opleiding heb je een diploma secundair onderwijs nodig. Het helpt echter ook als je al een bouwachtergrond hebt.

Bachelor of Science in bouwmanagement

Het volgen van een Bachelor of Science in bouwmanagement geeft je de mogelijkheid om je te specialiseren in verschillende gebieden, zoals woningbouw of industriële bouw. Terwijl u zich kunt concentreren op algemeen bouwbeheer, kunt u zich ook nog verder specialiseren met iets als sanitair.

Gemeenschappelijke cursussen voor deze opleiding zijn onder meer bouwlandmeetkunde, financiële boekhouding en bouwbeheerprincipes. Je leert zakelijke vaardigheden en doet kennis op in bouwmethoden en materialen. Naast cursussen kan je bacheloropleiding ook veldwerk inhouden. Veldwerk in bouwmanagement geeft je de mogelijkheid om samen te werken met een aannemer of bouwbedrijf.

Als je deze opleiding wilt volgen, heb je een middelbare schooldiploma nodig. U moet ook de ACT of SAT nemen.

Master of Science in bouwmanagement

Een masterdiploma op dit gebied helpt bouwprofessionals om gevorderd onderwijs te volgen. Veel voorkomende cursussen die u kunt volgen, zijn onder meer bouwmarketing, bouwmanagementsystemen en bouwrecht. Je cursussen op dit niveau leren je hoe je managementtheorieën en -praktijken kunt toepassen op verschillende bouwprojecten en -programma's. Het belicht ook technologie, software, budgetten en projectfinanciering. Ook leer je communiceren over bouwprojecten naar het publiek, je opdrachtgevers en je medewerkers.

Net als een associate degree duurt deze master twee jaar om te voltooien. Om het na te streven, heb je een bachelordiploma nodig, bij voorkeur in bouwmanagement of een soortgelijk vakgebied. Als je geen bouwkundige achtergrond hebt, kun je met voldoende ervaring en op voorwaarde dat je aanvullende cursussen volgt toegang krijgen.

Doctor in de wijsbegeerte in bouwmanagement

Deze doctoraatsopleiding leert je hoe je theorieën en praktijken op het gebied van bouwbeheer kunt toepassen op verschillende bouwprojecten. Cursussen voor deze opleiding omvatten vaak bouwmanagementonderzoek en -technologie, geavanceerde kostenraming en bouwsystemen.

Om je doctoraat in de wijsbegeerte in bouwmanagement te behalen, moet je een proefschrift voltooien. Voor toelating heb je een masterdiploma in bouwmanagement of een gerelateerd vakgebied nodig, zoals architectuur of bedrijfsbeheer. Als je een diploma hebt in een niet-gerelateerd vakgebied, kun je toegang krijgen door aan aanvullende cursusvereisten te voldoen.

Gerelateerd: Hoe een bouwbaan te krijgen

Waar kun je werken met een bouwdiploma?

Houders van een bouwdiploma werken meestal op een bouwplaats of in een kantoor. Hun locatie hangt ook af van het specifieke project waaraan ze werken. Ze kunnen bijvoorbeeld werken voor bedrijven, scholen of op snelwegen. Hoewel houders van bouwdiploma's vele uren buitenshuis doorbrengen, kunnen ze ook tijd in binnenruimtes doorbrengen.

Gerelateerd: Wat zijn de verschillende soorten bouwtaken?

Wat voor soort banen kun je krijgen met een bouwdiploma?

Een bouwopleiding bereidt je voor op een breed scala aan carrières. Sommige banen die u met dit soort diploma kunt nastreven, zijn onder meer:

1. Timmerman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.752 per jaar

Primaire taken: Timmerlieden creëren, meten, installeren en repareren een verscheidenheid aan constructies en armaturen. Ze volgen blauwdrukken en bouwplannen, creëren en installeren bouwkaders en vervangen beschadigde kaders.

Gerelateerd: Leer meer over timmerman zijn

2. Projectschatter

Nationaal gemiddeld salaris: $65.726 per jaar

Primaire taken: Projectschatters beoordelen productieprocedures om de behoeften van een project te bepalen met betrekking tot zaken als tijd of middelen. Schattingen van bouwprojecten evalueren ontwikkelingslocaties om te bepalen of ze geschikt zijn om te bouwen. Ze bepalen ook de beschikbaarheid van sanitair en elektriciteit, beslissen over een volgorde van bewerkingen en identificeren de benodigde materialen.

3. Algemene aannemer

Nationaal gemiddeld salaris: $74.895 per jaar

Hoofdtaken: Algemene aannemers houden toezicht op de werkzaamheden op een bouwplaats. Ze vragen bouwvergunningen aan, geven leiding aan het personeel ter plaatse, bieden inspecties ter plaatse aan, beheren leveranciers, bewaken planningen en voeren bouwafval af.

4. Bouwmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $78,468 per jaar

Primaire taken: Bouwmanagers houden toezicht op en leiden alle fasen van een bouwproject. Ze maken werkschema's, bewaken de financiën van het project en zorgen ervoor dat medewerkers hun taken uitvoeren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een bouwmanager

5. Operationeel directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $91.948 per jaar

Primaire taken: In de bouw houdt een operationeel directeur toezicht op alle bouwprojecten. Zij behandelen systemen en processen op het gebied van verbouwing, nieuwbouw en renovatie. Ze beheren ook het productieschema, werken samen met leveranciers en implementeren beleid.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Director of Operations


About author

Eelco Winkelink

Als je geïnteresseerd bent in de bouw, heb je misschien een diploma op dit gebied nodig om werk te vinden. Als u de verschillende bouwgraden begrijpt, volgt u het juiste academische pad voor uw carrière. In dit artikel leggen we uit wat een bouwdiploma is, lijsten we verschillende bouwdiploma's op, bespreken we waar je met een bouwdiploma kunt werken en verkennen we enkele banen die je met een bouwdiploma kunt nastreven.


Scroll to Top