Blog

Door relevante certificeringen te behalen, kunt u uw vaardigheden ontwikkelen en uw kwalificaties valideren voor wervingsmanagers en potentiële werkgevers. Als professional op het gebied van informatietechnologie kunnen IT-certificeringen u helpen op de hoogte te blijven van nieuwe technologieën en programma's om u beter te onderscheiden van andere werknemers of kandidaten en uw vaardigheden te verfijnen.

In dit artikel onderzoeken we enkele van de meest voorkomende IT-certificeringen die u kunt overwegen om uw carrière vooruit te helpen.

Algemene IT-certificeringen

Voortdurende educatie en het nastreven van certificering kunnen u helpen een baan te vinden, door te stromen naar leidinggevende posities en zelfs uw verdienpotentieel te vergroten. Het kan u ook een concurrentievoordeel opleveren ten opzichte van andere kandidaten en u efficiënter en effectiever maken in uw werk.

Hier zijn vijf sets IT-certificeringen die u kunt overwegen bij het ontwikkelen van uw carrière:

 1. Cisco-certificeringen
 2. Microsoft-certificeringen
 3. PMI-certificeringen
 4. Oracle-certificeringen
 5. Adobe-certificeringen

1. Cisco-certificeringen

Cisco is een netwerk- en communicatiebedrijf voor bedrijfssystemen, en kennis van de kenmerken, functies en systemen is een van de meest consequent gezochte vaardigheden in IT. Een Cisco-certificering verifieert uw holistische kennis van IT-netwerken en hoe verschillende netwerktopologieën op elkaar inwerken om een ​​solide en efficiënt netwerk te vormen.

Dit zijn de centrale soorten certificeringen die worden aangeboden:

 • Cisco Certified Entry Level Technician (CCENT):  Dit examen valideert uw vaardigheden als beginnend technicus door te bepalen of u in staat bent een kleine onderneming te installeren, te bedienen en problemen op te lossen. Dit examen van 90 minuten kost $ 165.

 • Cisco Certified Network Associate (CCNA):  met deze certificering bewijst u dat u in staat bent om kleine tot middelgrote netwerken te installeren, configureren, beheren en ondersteunen. Eenmaal geslaagd, geeft het $ 250-examen u een certificering die maximaal drie jaar duurt.

 • Cisco Certified Network Professional (CCNP): Met deze certificeringsreferenties kunt u lokale en wide-area bedrijfsnetwerken plannen, implementeren, verifiëren en problemen oplossen en samenwerken met specialisten op het gebied van geavanceerde beveiliging met videosystemen. Het twee uur durende examen kost $ 600 en moet worden behaald om certificering te ontvangen.

 • Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE):  Met zeven tracks wordt deze certificering beschouwd als de hoogste kwaliteit van Cisco. Het verifieert expertise op het gebied van beveiliging, samenwerking en routering. Examens kosten $ 1.750. Acht uur laboratoriumwerk en het behalen van een schriftelijke test zijn vereist voor kwalificatie.

2. Microsoft-certificeringen

De meeste bedrijven beschouwen Microsoft als een onderdeel van hun fundament. Ongeacht uw branche en pad, Microsoft-technologieën kunnen uw begrip van hun toepassingen en software en uw carrière vergroten. Microsoft werkt hun programma's voortdurend bij, maar biedt momenteel drie verschillende certificeringsniveaus. Prijzen voor examens variëren omdat Microsoft vouchers en pakketten aanbiedt. Prijzen variëren van $ 50 tot $ 230. 

Dit zijn de drie niveaus van certificeringen die worden aangeboden:

 • Microsoft Technology Associate (MTA):  Deze certificeringen zijn bedoeld voor studenten en tonen een basiskennis van de grondbeginselen in belangrijke technische disciplines. Deze certificering is niet nodig om te voldoen aan de volgende certificeringsniveaus.

 • Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA):  Ontworpen voor werkende professionals en kandidaten, kunt u deze certificering overwegen om vaardigheden te tonen om on-site en cloudgebaseerde oplossingen te bouwen in een van de kerntechnologieën van Microsoft.

 • Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD) en  Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE): als het hoogste niveau van Microsoft-certificeringen, valideren deze twee examens uw technische vaardigheden en vermogen om on-site en cloudgebaseerde oplossingen te bouwen met behulp van meerdere Microsoft-platforms.  

3. PMI-certificering

Project Manager Institute (PMI)-certificeringen bevestigen dat projectmanagers kunnen helpen bij het voldoen aan wereldwijde initiatieven. PMI-certificeringen zijn flexibel en aanpasbaar omdat ze niet gebaseerd zijn op slechts één methodologie. Ze vergroten je werkzekerheid en laten zien dat je een sterke betrokkenheid hebt bij het vak van projectmanagement.

Hier is de aangeboden certificering:

 • Project Management Professional (PMP) certificering:  Deze certificering wordt algemeen beschouwd als een van de meest prestigieuze certificeringen voor projectmanagers. Het geeft uw managementvaardigheden aan en het vermogen om projecten tijdig af te ronden binnen de gestelde reikwijdte en tijdslimieten. Dit IT-certificeringsexamen met 200 vragen, afgelegd op een computer, duurt vier uur en kost $ 405 tot $ 555. Je moet minimaal 137 vragen van de meerkeuzetoets beantwoorden en je krijgt je resultaten direct na het afleggen van het examen.

4. Oracle-certificeringen

Overweeg een Oracle-certificering voor databasedomein, databasebeheer en applicatieontwikkeling. Deze certificering bevestigt uw positie als autoriteit in het IT-vak en laat zien dat u de systeemprestaties kunt helpen verbeteren, toegewijd bent aan uw beroep en een zeer productieve werknemer bent.

De twee niveaus van certificering zijn:

 • Oracle Certified Associate: Dit niveau is voor degenen die net beginnen met Oracle-technologieën. Het kan u helpen een positie als databasebeheerder op instapniveau veilig te stellen. Het examengeld is $ 50.

 • Oracle Certified Professional: Deze certificering valideert uw vaardigheden en ervaring in het beheren, ontwikkelen en zelfs implementeren van grootschalige, ondernemingsbrede databases en applicaties. Het examengeld is $ 50. 

5. Adobe-certificeringen

Een Adobe-certificering meet uw vaardigheden en expertise met Adobe-producten. Het zal u helpen om u te onderscheiden van concurrenten, meer zaken binnen te halen en laat zien dat u in staat bent om dagelijks complexe uitdagingen aan te gaan. U kunt als professional meer verkoopbaar worden omdat het aan klanten laat zien dat u zich aan hen hecht door uw toewijding om deskundige kennis op te doen door middel van computercertificeringen zoals Adobe. De kosten voor deze certificeringen variëren van $ 65- $ 80 per examen. 

Dit zijn de soorten certificeringen die worden aangeboden:

 • Adobe Certified Associate (ACA): Deze digitale ontwerpcertificering op instapniveau bevestigt uw vermogen om sterke communicatie te plannen, ontwerpen, bouwen en implementeren en onderhouden met digitale media als uitlaatklep. U kunt gecertificeerd worden in elk van de vier beschikbare domeinen: visuele communicatie met Adobe Photoshop, webcommunicatie met Adobe Dreamweaver, mediacommunicatie met Adobe Flash of videocommunicatie met Adobe Premiere Pro.

 • Adobe Certified Expert (ACE):  Dit hoogste niveau van Adobe-certificering toont uw professionele vaardigheden en expertise met Adobe's grafische ontwerpproducten. Er zijn drie niveaus van referenties voor een ACE-certificering: productcertificering, specialistische certificering en hoofdcertificering.


About author

Marijntje Schonewille

Door relevante certificeringen te behalen, kunt u uw vaardigheden ontwikkelen en uw kwalificaties valideren voor wervingsmanagers en potentiële werkgevers. Als professional op het gebied van informatietechnologie kunnen IT-certificeringen u helpen op de hoogte te blijven van nieuwe technologieën en programma's om u beter te onderscheiden van andere werknemers of kandidaten en uw vaardigheden te verfijnen.


Scroll to Top