Blog

een baan zoeken

5 Persoonlijkheidskenmerken Die Verkopers Moeten Bezitten

Verkopers moeten een combinatie van bepaalde persoonlijkheidskenmerken bezitten om succesvol te zijn in hun branche. Deze kenmerken, in combinatie met hun vaardigheden, kunnen individuen helpen om hoge verkoopprestaties te bereiken. Als u meer te weten komt over de verschillende soorten persoonlijkheidskenmerken voor zowel verkopers als kopers, kunt u beter begrijpen welke eigenschappen u moet bezitten om meer verkopen te bereiken. In dit artikel onderzoeken we welke persoonlijkheidskenmerken voor verkopers zijn, geven we een lijst van enkele die u kunt ontwikkelen en bespreken zes soorten klantpersoonlijkheden aan wie u kunt verkopen.

Wat zijn persoonlijkheidskenmerken voor verkopers?

Persoonlijkheidskenmerken voor verkopers zijn de kenmerken die professionals helpen de producten of diensten van hun bedrijf aan consumenten te verkopen. Deze positieve eigenschappen leiden tot een hoger verkoopsucces. Verkooppersoonlijkheidskenmerken zijn merkbaar door iemands gedragspatronen en beslissingen. Een individu kan ze in de loop van de tijd ontwikkelen en houdt er vaak rekening mee bij het ondernemen van actie. Bij het schrijven van een verkoop-cv, kunnen deze professionals enkele van deze eigenschappen samen met gerelateerde vaardigheden opsommen om potentiële werkgevers hun capaciteiten in de functie te laten zien.

Gerelateerd: Wat maakt een goede verkoper?

5 persoonlijkheidskenmerken voor verkopers

Hier is een lijst met enkele persoonlijkheidskenmerken die succesvolle verkopers moeten hebben:

Nieuwsgierig

Succesvolle verkopers zijn vaak nieuwsgierig en geïnteresseerd in het opdoen van meer kennis. Deze eigenschap helpt deze professionals om vragen aan klanten te stellen om de ontbrekende informatie in te vullen over wat de klant zoekt. Degenen die nieuwsgierig zijn, zijn meer bereid om nieuwe verkoopstrategieën te leren.

Lees meer: ​​18 uitstekende verkoopkwaliteiten die u kunt ontwikkelen

Aansprakelijk

Verantwoordelijke verkopers zijn betrouwbaar en nemen hun werk serieus. Zij houden de regie tijdens een interactie met een klant en begeleiden de verkoopcyclus. Dit omvat ook het bijwonen van vergaderingen op de aangegeven tijd.

Doelgericht

Doelgericht zijn helpt verkopers een visie te hebben en vol te houden in de richting van een groter geheel. Ze maken strategische plannen om hen te begeleiden bij het bereiken van hun doelstellingen. Doelen dienen ook als motivatie om de verkoop te voltooien.

empathisch

Verkopers die empathisch zijn voor hun klanten, kunnen nadenken over de achtergrond van een persoon en hoe ze hen kunnen interesseren. Dit persoonlijkheidskenmerk kan hen helpen beter te luisteren en te onderhandelen. Wanneer een verkoper begrijpt wat zijn klant wil, kunnen ze hun product pitchen op een manier die hen aanspreekt.

Zelfverzekerd

Om hun consumenten te overtuigen om hun product te kopen, hebben verkopers vertrouwen. Dit helpt hen kopers te overtuigen om in hun artikelen te investeren. Ze geloven in dingen die in hun voordeel werken en hebben een positieve kijk.

Gerelateerd: Trefwoorden en vaardigheden voor verkoopresumé

6 soorten klantpersoonlijkheden

Naast het hebben van bepaalde persoonlijkheidskenmerken, leren verkopers hun verkoopmethoden aan te passen op basis van de persoonlijkheidskenmerken van de klant waarmee ze omgaan. Hier is een lijst van enkele soorten klantpersoonlijkheden waar verkopers mee kunnen werken, samen met tips om aan hen te verkopen:

1. Analytisch

Analytische consumenten zijn diegenen die geïnteresseerd zijn in het ontvangen van feiten en gegevens ter ondersteuning van een claim. Ze willen een grondige kennis van uw bedrijf ontwikkelen voordat ze nadenken over wat u hen te bieden heeft. Bij het nemen van beslissingen concentreren deze methodische individuen zich meer op hun logisch denken dan op hun emotionele gevoelens.

Hoe aan hen te verkopen: Als u aan analytische klanten wilt verkopen, biedt u hen informatie over wat uw bedrijf hen kan bieden. Wees specifiek in je pitch door statistieken op te nemen die je feiten ondersteunen. Analytische klanten stellen mogelijk meer vragen en doen er langer over om te beslissen dan andere consumenten.

Gerelateerd: Klanten: definitie, typen en voorbeelden

2. Assertief

Assertieve of competitieve klanten zijn doelgericht. Dit type koper heeft graag de touwtjes in handen en spreekt mogelijk luider dan anderen. Omdat ze bepalend zijn, kunnen ze er vrij snel voor kiezen om al dan niet bij u te kopen.

Hoe aan hen te verkopen: Assertieve consumenten waarderen professionele verkopers die naar de vergadering komen, voorbereid met zakelijke statistieken om uw beweringen te ondersteunen. Omdat ze vaak ongeduldig zijn, moet je je pitch meteen uitleggen.

3. Beminnelijk

Een beminnelijk persoon vindt het belangrijk om vertrouwen op te bouwen met een bedrijf voordat hij zaken doet. Ze willen eerst kijken of een bedrijf oog heeft voor hun belangen en aan hun verwachtingen voldoet. Dit type koper is meestal kalm en relaxed.

Hoe u aan hen kunt verkopen: wanneer u met vriendelijke kopers communiceert, moet u zich erop concentreren dat ze zich gewaardeerd voelen. Een manier om dit te doen is door hen vragen te stellen om hun interesses en eerdere ervaringen met uw producten te achterhalen. Hun besluitvorming kan enige tijd duren, omdat ze zich misschien eerst willen concentreren op het opbouwen van een verstandhouding met uw organisatie.

4. Expressief

Expressieve kopers hebben de neiging om hun mening over te brengen door middel van creativiteit. Ze kunnen bijvoorbeeld meningen delen wanneer u informatie met hen deelt in plaats van vragen te stellen. Dit type consument hecht ook waarde aan relaties en hun effecten op het welzijn van mensen door het kopen van een product.

Hoe aan hen te verkopen: Om uw product of dienst aan een expressieve koper te verkopen, moet u vertellen wat de uitkomst van uw product kan zijn en wat u voor hen kunt doen. Deel ook verhalen en uw ervaringen om hen te helpen hun eigen mening te vormen.

5. Spontaan

Spontane consumenten zijn leuke individuen die graag interessante dingen doen. Ze zijn meestal enthousiast en creatief in hun beslissingen. Dit soort kopers is ook typisch sociaal en excentriek.

Hoe aan hen te verkopen: Spontane klanten reageren goed op verkopers die enthousiast zijn over hun producten. Laat hen weten wat het grote geheel van uw organisatie is en hoe u hen kunt helpen om met anderen om te gaan. Ze hebben de neiging om snel beslissingen te nemen, maar verliezen snel hun interesse, dus het is belangrijk om meteen hun aandacht te trekken om een ​​deal te sluiten.

6. Scepticus

Sceptische consumenten nemen de tijd om vertrouwen op te bouwen en aarzelen om uw product te kopen. Ze kunnen veel vragen stellen om inzicht te krijgen voordat ze aankopen doen. Dit soort klanten zijn kritische denkers en het kan even duren voordat ze overtuigd zijn.

Hoe u aan hen kunt verkopen: Om zaken te doen met een scepticus, moet u al hun zorgen en vragen bespreken. Zorg voor geloofwaardigheid door te doen waar u zich toe hebt verplicht en door informatie uit ondersteunende casestudies te delen.


About author

Sijbrand Kamerman

Verkopers moeten een combinatie van bepaalde persoonlijkheidskenmerken bezitten om succesvol te zijn in hun branche. Deze kenmerken, in combinatie met hun vaardigheden, kunnen individuen helpen om hoge verkoopprestaties te bereiken. Als u meer te weten komt over de verschillende soorten persoonlijkheidskenmerken voor zowel verkopers als kopers, kunt u beter begrijpen welke eigenschappen u moet bezitten om meer verkopen te bereiken. In dit artikel onderzoeken we welke persoonlijkheidskenmerken voor verkopers zijn, geven we een lijst van enkele die u kunt ontwikkelen en bespreken zes soorten klantpersoonlijkheden aan wie u kunt verkopen.


Scroll to Top