Blog

salaris betalen

Hoe U Uw Gewenste Salaris Kunt Bieden: Met Tips En Voorbeelden

Je gewenste salaris is iets dat je vaak bespreekt in sollicitatiegesprekken of aantekening bij een sollicitatie. Het is belangrijk om te weten hoe je deze vraag moet beantwoorden. Door een salaris in het juiste bereik te bieden, kunt u een baan vinden die u op passende wijze kan compenseren voor uw vaardigheden en ervaring.

In dit artikel bespreken we hoe u uw gewenste salaris kunt bepalen en hoe u deze informatie deelt met een potentiële werkgever.

Wat is gewenst salaris?

Gewenst salaris is de vergoeding die u graag zou willen ontvangen voor een nieuwe baan. Het is normaal dat u niet zeker weet wat u voor het gewenste salaris moet betalen terwijl u sollicitaties invult en sollicitatiegesprekken bijwoont. Als u een te laag bedrag selecteert, kan uw werkgever de suggestie gretig accepteren en u minder betalen dan u waard bent. Als u een gewenst salaris citeert dat te hoog is, loopt u het risico de baan te verliezen.

Het is belangrijk om een ​​slimme strategie te hebben om de kwestie van uw gewenste salaris te benaderen, zodat u een aantal kunt noemen waarmee u waarschijnlijk een eerlijke vergoeding voor de baan krijgt.

Lees meer: ​​Interview Vraag: "Wat zijn uw salarisverwachtingen?"

Hoe bepaal je het gewenste salaris

Volg deze stappen om erachter te komen wat de beste salarisaanvraag is voor uw gewenste baan:

1. Onderzoek gemiddelde salarissen voor uw beroep

Voer online onderzoek uit om te zien wat anderen verdienen met deze functietitel. Afhankelijk van locatie, ervaring en opleiding vind je waarschijnlijk een breed aanbod. Dit geeft u een zeer losse basis van wat u kunt vermelden als uw gewenste salaris.

2. Houd rekening met uw kosten van levensonderhoud

Het gemiddelde salaris voor een baan verschilt per locatie. Als u verhuist voor uw nieuwe functie, is het belangrijk om te begrijpen hoeveel het u zal kosten om dezelfde levensstandaard te behouden in een nieuwe stad. Op sommige plaatsen zijn huisvesting, gas, boodschappen en nutsvoorzieningen aanzienlijk goedkoper. Als dit het geval is, kunt u een salaris accepteren dat lager is dan uw vorige baan.

In andere gevallen kan het zijn dat de kosten van levensonderhoud aanzienlijk hoger zijn op uw nieuwe locatie. In dat geval zult u een hoger salaris willen vragen om simpelweg dezelfde levensstijl te behouden. Als u de beschikbare middelen na uw standaard levensonderhoud wilt vergroten, moet u een nog hoger salaris aanvragen.

3. Factor in ervaring en opleiding

Ervaring en opleiding zijn twee van de grootste bepalende factoren bij het overwegen van salaris. Als u op zoek bent naar een bovengemiddeld salaris, moet u ook over bovengemiddelde vaardigheden en expertise beschikken. Als je al lang in een bepaald vakgebied hebt gewerkt, kun je een hoger salaris vragen dan wanneer je een beginnend werknemer bent.

Hoe te antwoorden "Wat is uw gewenste salaris?"

Als er bij een sollicitatie naar het door u gewenste salaris wordt gevraagd, kan het zijn dat u deze informatie vóór het gesprek moet verstrekken. Volg deze stappen om een ​​verzoek om uw gewenste salaris binnen het sollicitatieproces af te handelen:

1. Volg nauwgezet de aanwijzingen van het inlenende bedrijf

Vermeld uw gewenste salaris niet in uw begeleidende brief of op uw cv, tenzij hier specifiek om wordt gevraagd. Het is het beste om deze informatie achter te houden totdat u een startaanbod van het bedrijf krijgt, zodat u uzelf niet te laag prijst.

Als in de vacature wordt gevraagd om het gewenste salaris op je cv op te nemen, kun je aan de vereiste voldoen zonder een concreet nummer te geven door een briefje op te nemen met de tekst: " Salaris is bespreekbaar en kan tijdens het sollicitatiegesprek worden besproken. " een online aanvraag die u niet kunt indienen zonder dit veld in te vullen, gaat u verder met de volgende stappen.

2. Selecteer een geschikt bereik

Gebruik de hierboven beschreven strategie om te bepalen wat een geschikt salarisbereik is voor uw vakgebied, rekening houdend met de lokale kosten van levensonderhoud en uw persoonlijke ervaring en kennis.

Gerelateerd: Salaris versus uurloon: wat zijn de verschillen?

3. Geef waar mogelijk aan dat je salaris bespreekbaar is

Sommige online sollicitatieformulieren bevatten een checkbox waarmee je kunt aangeven of je salaris bespreekbaar is. Vink dit aan als je de optie krijgt. Zo niet, dan kun je misschien aan het einde van de sollicitatie aangeven dat het salaris bespreekbaar is als er plaats is voor aantekeningen. Dit kan u helpen om meer aandacht van werkgevers te krijgen.

Hoe te antwoorden "Wat is uw gewenste salaris?" in interviews

Potentiële werkgevers zullen in een gesprek vaak vragen wat uw gewenste salaris is. Dit is de beste plaats om deze vraag te benaderen, omdat u de flexibiliteit heeft om het onderwerp persoonlijk te bespreken. Volg deze stappen om deze vraag te beantwoorden:

  1. Wacht tot je klaar bent.
  2. Ondersteun je antwoord met onderzoek en bewijs.
  3. Geef aan wanneer onderhandelen acceptabel is.
  4. Overweeg het volledige voordelenpakket.
  5. Weiger onaanvaardbare aanbiedingen.

1. Wacht tot je klaar bent

Als de personeelsmanager naar uw gewenste salaris vraagt ​​voordat u de functie volledig begrijpt, kunt u uw reactie uitstellen. Je zou kunnen zeggen: " Ik wil graag meer weten over wat deze functie inhoudt voordat ik mijn gewenste salaris bespreek. "

2. Ondersteun je antwoord met onderzoek en bewijs

Onderzoek de branche vóór je sollicitatiegesprek, zodat je een antwoord kunt geven dat wordt ondersteund door bewijs. Als u een salaris van $ 90.000 wilt, moet u een solide argument hebben waarom u dat bedrag waard bent. Weet wat het gemiddelde salaris is voor uw beroep, de branche en de omgeving.

Lees meer: ​​Gemiddeld salaris per leeftijd

3. Geef aan wanneer onderhandelen acceptabel is

Laat uw werkgever weten of u bereid bent te onderhandelen over uw salaris. Het is meestal het beste om de discussie open te stellen voor onderhandelingen. Als u echter uw laagst aanvaardbare salaris heeft aangegeven, moet u zich daar vol vertrouwen aan houden.

4. Overweeg het volledige voordelenpakket

Als de personeelsmanager een tegenprestatie levert met een lager salaris, informeer dan naar de voordelen. Uw ziektekostenverzekering, aandelenopties, pensioen en andere voordelen voegen echte geldwaarde toe aan de positie.

Lees meer: ​​Basissalaris en uw voordelenpakket

5. Weiger onaanvaardbare aanbiedingen

Ken het laagste salaris dat u kunt accepteren en wees bereid om het aanbod respectvol af te wijzen als de werkgever niet aan uw behoeften kan voldoen. Het is beter om te blijven zoeken naar de juiste pasvorm dan een baan aan te nemen die u niet genoeg betaalt om uw levensstijl comfortabel te behouden.

Voorbeeldreacties

Er zijn veel manieren om de vraag naar uw gewenste salaris te beantwoorden. Overweeg enkele van deze reacties.

Reageren met een verzoek om loonsverhoging

"Mijn huidige salaris is $ 60.000, wat de maximale vergoeding is die mijn werkgever toestaat voor deze functie. Ik heb onlangs een MBA afgerond die me de vaardigheden en expertise geeft die nodig zijn om de meer geavanceerde functie aan te nemen waarvoor ik nu solliciteer. baan heeft een groter aantal verantwoordelijkheden, ik ben op zoek naar een verhoging van mijn salaris met 10% en vraag om $ 70.000."

Reageren met een gewenst salaris op basis van verhuizing

"Op basis van mijn onderzoek is het gemiddelde salaris voor een RN in de omgeving van Chicago $ 65.000 tot $ 85.000. Ik heb 10 jaar ervaring als RN en heb onlangs de Certified Additions Registered Nurse-Advanced Practice-certificering behaald. Ik geloof dat dit me kwalificeert voor een hogere salaris binnen dit bereik, en een vergoeding vragen van $ 80.000 tot $ 85.000."

Reageren als je niet zeker bent van je gewenste salaris

"Ik heb nog geen specifiek aantal in gedachten. Ik ben gefocust op het vinden van een functie die goed past bij mijn vaardigheden en carrièredoelen. Als ik dat eenmaal heb gedaan, ben ik bereid om het salarisaanbod dat je gevoel is eerlijk."

Reageren in een begeleidende brief op gewenst salaris in een online sollicitatie

"Bij de sollicitatie heb ik een salarisbereik van $ 40.000 tot $ 50.000 gekozen. Ik denk dat dit geschikt is voor mijn vaardigheden en ervaringsniveau. Ik sta open voor onderhandelingen over het salaris en de voordelen voor deze functie en kijk ernaar uit om dit verder met u te bespreken. "

Tips voor het bespreken van je gewenste salaris

Met deze tips kunt u comfortabel uw salaris bespreken:

  • Blijf zelfverzekerd. Als je onzeker lijkt, kan de personeelsmanager dit zien als een kans om over een veel lager salaris te onderhandelen. Presenteer een zelfverzekerde houding die uitdrukt dat u weet wat uw werk waard is.

  • Gebruik een breed assortiment. Het bieden van een salarisbereik met uw beoogde salaris onderaan, geeft beide partijen ruimte voor onderhandeling.

  • Teller met uw eigen vragen. Als je tijdens een sollicitatiegesprek wordt gevraagd naar je salarisbereik, kun je daartegen antwoorden met je eigen vragen. U kunt zeggen: " Ik bespreek vergoedingen meestal pas als ik een baan aangeboden heb. Is dat hier het geval? " U kunt ook reageren met een vraag over bonussen, commissies of andere soorten vergoedingen.

  • Citeer een waardig salaris. Als de potentiële werkgever niet aan uw gewenste salaris kan voldoen, is de baan waarschijnlijk niet geschikt voor u. Blijf bij een bereik waar u zich prettig bij voelt.

About author

Naud Nordholt

Je gewenste salaris is iets dat je vaak bespreekt in sollicitatiegesprekken of aantekening bij een sollicitatie. Het is belangrijk om te weten hoe je deze vraag moet beantwoorden. Door een salaris in het juiste bereik te bieden, kunt u een baan vinden die u op passende wijze kan compenseren voor uw vaardigheden en ervaring.


Scroll to Top